Şimdi Ara

Microsoft Office'in standart yazı tipi 15 yılın ardından değişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Office'in standart yazı tipi 15 yılın ardından değişiyor



    Microsoft, 15 yılın ardından ilk kez Office ürünlerinde standart Calibri yazı tipini değiştirmeye karar verdi ve bu gelişme şirketin web sitesinden duyuruldu.



    Ayrıca Bkz.Galaxy S20 kullanıcıları, üretim hatası nedeniyle Samsung'u mahkemeye verdi



    Calibri, 2007 yılından bu yana Times New Roman fontunun yerini alarak Office uygulamalarında varsayılan yazı tipi olmuştu. Şirket artık bir değişikliğin zamanı geldiğini düşünmüş olacak ki bir değişikliğe gitmeye karar verdiğini açıkladı.



    Microsoft Office'in standart yazı tipi 15 yılın ardından değişiyor



    2022'de temel yazı tipi belli olacak



    Yeni yazı tiplerinin adı Tenorite, Bierstadt, Skeena, Seaford ve Grandview. Her yazı tipinin kendine has özellikleri var. Örneğin, Tenorite "sıcak ve samimi bir stile" sahip geleneksel bir sans-serif yazı biçimi, Bierstadt ise 20. yüzyılın ortalarında klasik İsviçre tipografisinden esinlenmiş bir font.



    Yeni yazı tipleri halihazırda Microsoft 365 paketinde uygulanabiliyorlar. Şirket, beş ay içinde hangi yazı tipinin temel olacağına karar vermek adına kullanıcılardan geri dönüşler almayı planlıyor. Standart yazı tipinde tam ölçekli değişiklikler ise 2022 yılında başlayacak.




    Kaynak:https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2021/04/28/beyond-calibri-finding-microsofts-next-default-font/







  • Windows icin benzer bir sey yapabilirler soyle guzel buyuk bir gorsel degisim olur umarim. Zamana ayak uydurmak gerek.
  • grandview ve tenorite güzelmiş.

  • Windowsta şu anda o kadar büyük güncelleme problemleri varken oyun performansları daha da çok başka ve önemli problemler varken onları çözmek yerine bunlarla uğraşan Microsoft ekibini alkışlıyorum.

  • Default olarak Merriweather Sans önerirdim bana kalsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vbasic -- 8 Ağustos 2022; 14:08:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.