Şimdi Ara

Microsoft Office'e konuşarak yazma özelliği geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Office'e konuşarak yazma özelliği geldi
    Microsoft, Office verimlilik paketi için kullanıcıların konuşarak yazı yazmasını sağlayan yeni bir özellik duyurdu. Sözcükleri metne çeviren bu özellik, Microsoft Garage'ın yeni bir projesi sayesinde hayata geçirilmiş durumda.

     

    Dictate (Dikte) olarak adlandırılan yeni Microsoft Office özelliği, şirket içindeki Garage bölümü tarafından geliştirilirken, dijital asistan Cortana tarafından da kullanılan Bing Speech API'sini temel alıyor. Yeni eklenti 20'den fazla dildeki sesleri metin olarak yazabilmesinin yanında, 60 dilde gerçek zamanlı metin çevirisi de yapabiliyor. Maalesef konuşarak yazma özelliği için desteklenen diller arasında şu an için Türkçe yok ancak önümüzdeki güncellemelerde eklenmesi bekleniyor.

     

    Sesli komutlar da destekleniyor


    Bu özellik sayesinde, kullanıcılar Word ve Outlook gibi Microsoft Office uygulamalarında konuştukları sözcükleri kolayca metin haline getirebilecekler ancak şirket Dictate'in yeni satıra geçme, silme, noktalama işareti ekleme ve metin biçimlendirme komutlarını desteklediğini söylüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Lenovo katlanabilir ekrana sahip dizüstü bilgisayar konseptini sergiledi
    Desteklenen komutlar arasında: yeni satır, silme, dikteyi durdurma, nokta, soru işareti, tırnak açma, tırnak kapatma, iki nokta üst üste ve virgül gibi noktalama işaretleri yer alyor. Yazılım devi Dictate özelliğini geliştirirken daha fazla komut da ekleyecek.

     

    Word, PowerPoint ve Outlook'da kullanılabiliyor


    Şu an için eklenti yalnızca Word, PowerPoint ve Outlook için kullanılabiliyor ancak şüphesiz ki şirketin bu özelliği diğer platformlara getirme planı da var.

     

    Sadece Windows işletim sisteminde kullanılabilen eklenti, Windows 8.1 veya daha üzeri sistemlerde çalışıyor. Ayrıca Office 2013 veya daha yenisini ve NET Framework 4.5.0 veya üstünü gerektiriyor. Kullandığınız Office derlemenize bağlı olarak 32 bit ve 64 bit sürümleri de mevcut.

     

    Sisteminiz yukarıda belirtilen gereksinimleri karşılıyorsa, bu bağlantıyı kullanarak "Dictate for Microsoft Office"i indirebilirsiniz. Ancak bunun yalnızca ilk halka açık sürüm olduğunu ve bazı şeylerin beklendiği gibi çalışmayabileceğini unutmayın.

     








  • Türkçe gelirse ben kullanırım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Türkçe gelirse ben kullanırım...

    aman, etme, kal burda !
  • Bi zahmet. Şu office programını da artık yenilemeler gerekiyor.. Yıllardır değişen pek bişey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apple bu konuda da iyi. 4S'ten beri Siri ile yazıyorum sağolsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 22 Haziran 2017; 17:20:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.