Şimdi Ara

Microsoft, 'Not Defteri'ndeki 33 yıllık sorunu nihayet çözdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Microsoft, 1985'ten bu yana devam eden Not Defteri'ndeki görüntüleme uyumsuzluklarını giderdiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan geliştirici konferansında duyurulan bu müjde Unix, Linux ve macOS kullanıcıları tarafından deyim yerindeyse sevinçle karşılandı. Peki Not Defteri'ndeki bu 33 yıllık sorun neydi? Lafı fazla uzatmadan detaylara geçelim.

     


    Microsoft: Sorunu çözdüğümüzü açıklamaktan heyecan duyuyoruz!


    Windows'un Not Defteri'nde örneğin bir Unix dosyasını açtıysanız, programın tüm karakterleri tek satır olarak algılayıp bir karmaşa yarattığına şahit olmuşsunuzdur. Bunun nedenini, Not Defteri'nin sadece Windows Bitiş Noktası (EOL) karakterlerini içeren metin belgelerini desteklemesi olarak açıklayabiliriz. Bu da Unix, Linux ve macOS dosyalarının doğru bir şekilde görüntülenememesine neden oluyor.


    Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre Not Defteri'nin, gelecek bir güncelleme ile artık Unix / Linux satır sonlarını (LF) ve Macintosh satır sonlarını (CR) da destekleyeceği duyuruldu. Not Defteri ile oluşturulan dosyaların varsayılan olarak Windows satır sonlarını (CRLF) kullanacağını belirten yetkililer, diğer satır sonlarını destekleyen dosyaların görüntülenmesinde ise herhangi bir sorun olmayacağını belirtiyorlar. Ayrıca Microsoft'un blogunda, bu görüntüleme seçeneğine devam etmek isteyen kullanıcılar için çeşitli çözümler de sunuluyor.

     







  • Çılgın Microsoft kullanıcılarını coşturuyor :))

  • zahmet olmuş ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu hatayı gidermek değil de, biz linux'i mac os'i takmıyoruz ya diye takılmalarındandı. Yoksa yapılamayacak birşey değil. Neyseki şu anda Microsoft en doğru şekilde ilerliyor. RS5 ile gelecek olan özelliklere baktığınızda da içlerinde yıllardır beklenen dosya gezgininin siyah tema kullanması, sekmeler ile dosya tarayıcısında gezmek filan var.

  • 33 yıl boyunca beklemek ilginç bir durum olsa da sorunun çözülmesi faydalı olmuş bence.
  • SSH native olarak gelmediği sürece Windows gözümde hala bir hiç.
    Neyseki sonunda ls komutunu falan getirebildiler.

  • Az daha bekleseydiniz kendi kendine düzelecekmiş zaten...
    :))
  • Başlık, MicroFOSSSS un acınası durumunu özetliyor.
    33 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ...

  • yazılım devi microstıosunnlnscsncss...

  • Daha geçen gün bu sorunla karşılaştım.Dosyanın içini not defteri ile tamamen silip tekrar yazının düzgün halini yapıştırsanız bile düzelmiyor.Yine aynı şekilde kaydırıyor. İlla windows üzerinde bir txt dosyası oluşturup içeriği ona yapıştıracaksınız. Ne kodlamasından, ne formatından, aptal programın hatasıydı.

    Not:Notepad++ kullanıyorum normalde. Arada bunuda çalıştırdığım oluyor işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilirKişi00 -- 11 Mayıs 2018; 1:31:59 >
  • Canını yediğimin sorunu benle aynı yaşta bu nasıl haberdir lan ?
  • Notepad++ ile aciyordum duzeldigi iyi olmus

  • 1 Nisan şakası gibi haber.

  • geçimini hala mikropsoft implemantasyonlarından kazanan biri de olsam....

    dünya geleceğindeki OS in Linux ve türevlerinden olacağını düşünüyorum

    mobil uyumluluğu, modüler yapısı ve kullanıcıya bireysel özgürlük modifikasyon imkanı

    buna en güzel örnek.. +10 masa üstü değişimi ve +100 civarında birbirinden farklı desteklenen projeleri yazabilirim.
    evde kişisel yaptığınız değişikliklerden bahsetmiyorum.. grub olarak bir araya gelip firma olarak yapılan çalışmaları kast ediyorum.. bireysel çalışmalar desem binlercesi var.

    win10 ile ubuntu ile sevişmeye başlaması...
    daha önceki serilerde partition bölünmesi ile dualboot sorunları filan nerdeyse yok seviyelerine geliyor

    ülkemizin en tanınmış danışmanlarının yaptığı exc2007 tanıtımında açık kernel yapısına geçecek denmiş idi anfi kahkaha attı... yani bu işe gönül verip büyük paralar kazanan firma ve kişiler bile inanmadı bu söze...

    adamlar hala dizin içindeki +100 dosya nın listelenmesindeki sorunu çözemedi...

    notepad deki format sorunundan kaynaklanan görüntüleme neki....

    ntfs i geliştireceklerini 15-20 yıl önce açıkladılar... bir yapı değişimi varmı ? indexlemesinde hız vs...

    acemi şekilde archman kuruyorum.. windows ile mp4 dizinimi listelemesi için bekleme yapmaktan sıkılıp arama yapıyorum... aynı dizini linux de 3 de bir hız ile fetch edebiliyorum.

    ext4 sanırım *nix dünyası ile pek değişmeyen bir yapısı ve indexlemesi ile sorunsuz devam ediyor....


    mikropsoft dan başka OS tanımayanlar için sevindirik haber




  • Windows önce piyasadaki güzel donanım parçalarına güzel yazılımlar yapsın da %100 verimlilikle pc parçalarımızı kullanalım, not defteri surada kalsın 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Omrumuz zaten Windows'un eksik ve abidik gubidik programlarinin alternatiflerini aramakla gecti yillarca. Adam gibi playeri yok hala. Ustelik codec pack gerekiyor. Resim gostericisi bir Irfanview etmiyor. IE'da (Edge?) PDF gostermeye calisiyor. E-book destegi zaten yok. Gidip yine Sumatra kuruyorsun. Notepad, Notepad++'in onda biri degil. Mavi filtresi anca geldi. Onda da sicaklik ayari ve coklu monitor konfigurasyonu koymayi unutmuslar. Pasif pencereler icin scroll Win10'la gelebildi. Hala TopView destegi yok pencerelerde. Hizli cozunurluk degistirmek icin QuickRes gibi 20 yillik araca ihtiyac var. Cift monitor kullanip birinde oyun digerinde baska is yapiyorsaniz yandiniz zaten. Oyun borderless desteklemiyorsa 3. parti yazilim kurmaniz sart hala. Yoksa oyun simge haline donuyor. Sanal surucu destegi hala cok kisitli, bir Daemon Tools Lite etmiyor. Archive icin 7-zip sart. Basit bir Netlimiter destegi yok icinde. Kablosuz klavyeler icin KeyboardLed destegi yok. Klavye ve mouse icin bir macro araci yok. Windows gezgininde tab destegi yok. Hala klasor birlestirme ve bolme araci yok. ( Folder Merge - Folder Split). Dosya bolme - birlestirme araci yok. Ses ayar menusu cok kullanissiz. Volume2 kuruyorsun mecburen. Ses yonlendirme diye bir sey yok, hangi program hangi ses cikisini kullanacak diye AudioRouter kumak lazim. Yine sesin ayni anda hem speaker hem de HDMI'tan tv-projeksiyona gitmesi icin bir suru ince ayar yapmak gerekiyor. AV hic olmamasindan iyi ama hala yetersiz. Ki dunyadaki en delik desik sistemi gelistirmis olmalari da bu kadar virusun nedeni. Dosya aramak icin Agent Ransack, isim degistirmek icin Advanced Renamer sart. Herseyi gectim DirectX 9 ve C++ kutuphanelerini elle kurmak gerekiyor. Senin be adam bunlar, kendi malin. Ama nedense "hic bir sey" icermemesine karsin hala kurulunca 20 GB yer kapliyor. Bereket programlarin silent installari var, batch halde kurmak mumkun. Yoksa cekilmez. Bu yazdiklarim da cok ozel durumlar degil, aslinda hepimizin bir sekilde ihtiyaci olan cok basit gereksinimler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 11 Mayıs 2018; 17:7:4 >




  • işte özveri bu , bu kadar kısa bir süre de çözdükleri için ayrıca teşekkürler :)
  • yıllardır Notepad2 kullanıyorum. Notepad'i en son açtığımda bülent ersoy daha erkekti.

    http://www.flos-freeware.ch/notepad2.html
  • Çok geç kaldın Microsoft. Ben o dosyaları düzgün görüntülemek için beş yıl önce Linux'a geçtim.
  • Dual shock oyun kollarının dual shock özellikleri yani titreşimlerinin çalışmadığını kimse yazmamış, üretici firmalar bunun için her sürücü yayınlayıp çalıştırdıklarında 1-2 gün içinde çıkan bir windows güncellemesiyle titreşim çalışmaz hale geliyor, mikrosoft virüsle mücadele eder gibi markası mikrosoft olmayan oyun kollarının titreşimlerini kapatıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.