Şimdi Ara

Microsoft, Firefox ve Chrome için Windows Defender eklentisini duyurdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Yazılım devi Microsoft bir süre önce Chromium tabanlı hale getireceğini açıkladığı Edge tarayıcısına özel geliştirdiği Windows Defender eklentisini Firefox ve Chrome kullanıcılarının kullanımına sunmaya hazırlanıyor.

    Microsoft tarafından belirlenen güvenli siteler listesinde olmayan sayfaların sisteme zararlı yazılım bulaşmadan açılmasını sağlayan Windows Defender Application Guard eklentisi kurumsal müşterilerin sistemlerine sızılmasını önlüyor.

    Edge yine kullanılacak 

     
    Firefox ve Chrome’a da eklenecek eklenti için her iki tarayıcının eklenti mağazasından söz konusu uzantıyı kurmanız gerekiyor. Buna ek olarak Edge üzerinde de kurulu olması gereken eklenti şayet kullanıcı Edge dışı tarayıcıdan beyaz listede olmayan bir adresi ziyaret etmeye çalışırsa sayfa Edge üzerinden güvenli bir şekilde açılacak.
     
     
     
     
    Windows 10’un 1803 ve üzeri sürümleriyle uyumlu olan eklenti şu an için işletim sisteminin sadece Pro ve Enterprise dağıtımlarına has tutulacak. Ek olarak eklentiyi kullanan kurumsal müşteriler isterlerse site filtrelerini kendileri de yönetebilecek. Son olarak Microsoft ilerleyen dönemde Edge üzerinden güvenli bağlantılar açılmak istendiğinde kullanıcının asıl tarayıcıya yönlendirileceğini de belirtti.



  • Microsoftun zorla tarayıcısını kullandırma çakallığı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurmazsak. Problem. Yok 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Window defender browser protection zaten var chrome da!

  • Bunun için 1GB RAM feda etmeye gerek yok. Böyle bir sanallaştırma genelde kurumsal alanda tercih edilir. Evdeki makinede bu özelliği açmaya, kullanmaya gerek yok. Tarayıcı izolasyonu isteyen, ayarları uygun şekilde yapılmış Sandboxie kullanabilir. Windows Defender'ın kendisi de zaten kasıntı bir antivirus. Bazen RAM tüketimi çok artıyor ve web koruması yönünden de oldukça zayıf. Onun yerine de G DATA ANTIVIRUS satın alınabilir. Saçma sapan özellikleri ve sertifika değiştirme olayları yok. Gayet stabil çalışıyor.
  • Kaçıııınnnn

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüm anti-virus programları benzer kaynak tüketimlerine sahip olabiliyor, bu yüzden varsayılan Defender'ı kullanıyorum ve henüz hiç sıkıntı yaşamadım. Guvendiginiz program ve klasörleri dislayinca gayet az kaynak tüketiyor. Biraz da girdiğiniz sitelere dikkat etmek, önünüze gelen Ausba'i baglamamak size kalıyor. Cloud kullanın, yıl 2019.

  • quote:

    Şayet kullanıcı Edge dışı tarayıcıdan beyaz listede olmayan bir adresi ziyaret etmeye çalışırsa sayfa Edge üzerinden güvenli bir şekilde açılacak.


    Sesli guldum sabah sabah, Allah da sizi guldursun
  • Yillarin Microsoft Internet Explorer/Edge browseri, bilgisayari cokerten, Internetten her turlu virusu kapan, bir browserin nasil olmamasi gerektigi hakkinda her zaman fikirler veren browseri siz diger browserlarda guvenli bir sekilde Interneti gezerken guvenli olmayan bir siteye rast gelirseniz gidip siteyi Microsoft Edge browserda acacak.
    Hayir bari tersini yapsaydi browserinin reklami olurdu ama neden illa kendi ayagina sikacak diye israr ediyor anlamiyorum
  • Windows Defender;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K E N -- 18 Mart 2019; 10:2:20 >
  • zaten windows defender browser protection chrome da var bu ney oluyor anlamadım

  • zaten chrome için defender eklentisi bayadır var işletim sistemi içinde geliyor regeditten silmek için bir kaç tane izine ihtiyaç var.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Misafir kardeş, bu sistem bilgisayarı donanımsal olarak etkileyen açıklara veya binbir türlü zararlılara karşı oluşturulan Microsoft'un "Hyper-V" sanallaştırma sistemidir. Kısacası exploit, malware vs. bir container içerisinde sıkışırlar ve gerçek sisteme zarar veremezler.
  • Biz telemetrylerden kurtulmaya çalışıyoruz birde tarayıcıma eklenti kurup onuda Microsoft'a teslim edemem.

  • Neye tıkladığını, neye girdiğini bildiğin sürece virüs yazılımları ve ekleri gereksizdir. Acemi olanlar kursunlar :) Tamamen windows' un dayatması ve tarayıcısının zihinlerde parlamasına yönelik.

  • erhan2323 kullanıcısına yanıt
    Cok iddiali bir soz bence. Bir siteye girmek zorunda kalirsiniz, o site de hicbirsey tiklamaniza gerek kalmadan tarayicinin aciklarini kullanarak zararli yazilimlar yukler sisteminize. Ornegin eskiden Microsoft'un ActiveX teknolojileri sayesinde bu tur seyler fazlasiyla oldu.
    Mozilla Firefox gibi tarayicilar daha guvenli oldugu icin antivirus yazilimlarina gerek kalmayabiliyor, bu dediginiz guvenli web tarayicilari kullananlar icin gecerli. Microsoft'un web tarayicilari icin gecerli degil tabi ki.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.