Şimdi Ara

Microsoft, DX12 ile Birlikte Grafiklerdeki Gelişimin Nasıl Olacağına Örnek Verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DirectX12 ile Xbox One Oyunlarının Performansı 2 Katına Çıkacak

     Microsoft, DX12 ile Birlikte Grafiklerdeki Gelişimin Nasıl Olacağına Örnek Verdi


    Microsoft DirectX12 ile ilgili ilk bilgileri bir süre önce vermişti. Üstelik Xbox One da DirectX12'nin nimetlerinden yararlanabileceği açıklanmıştı. Bu durum oyuncular kadar geliştiricileri de memnun etti.

    Stardock'ın patronu Brad Wardell'in kendisine Twitter üzerinden sorulan sorulara verdiği yanıtlar dikkar çekici. Wardell, Dx 12'nin bir donanım değil, yazılım olduğunu, ama bu yazılım sayesinde oyunların performansının 2 kattan daha fazla hızlanacağını açıkladı.

    Wardell ayrıca Xbox One'ın DX API'sinin şu an temel olarak tek çekirdeğe kümelendiğini, DX 12 ile birlikte konsolun 8 çekirdeğinin de işlemleri bölüşeceklerini belirtti.

    Eğer bu söylenilenler gerçekleşirse Xbox One oyunlarının performansında çok büyük artışlar göreceğiz diyebiliriz. Umarız Microsoft söylendiği gibi konsolun performansında DX 12 ile birlikte büyük artış sağlar.




    Microsoft, DX12 ile Birlikte Grafiklerdeki Gelişimin Nasıl Olacağına Örnek Verdi


    Microsoft'un DX12 ile birlikte Xbox One'ın da performansında yükseliş olacağını söylemesinin ardından bazı geliştiriciler oyunlar arasında 2 kattan fazla performans artışı görebileceğimizi açıklamışlardı. Phil Spencer da beklenen gelişime şöyle bir örnek verdi.

    "Bir neslin başlangıcı ve bitişi arasınındaki zamanı düşündüğünüzde geliştirici takımların çok şey öğrendiğini görürsünüz. DX12 de bu duruma yardımcı olacak. Perfect Dark Zero ve Halo 4'ü (aradaki grafiksel farkı) düşünün.

    Gerçekten de Perfect Dark Zero ve Halo 4 arasında büyük bir grafiksel fark bulunuyor. Xbox One oyunlarında da DX 12 sayesinde benzer gelişimi görebiliriz.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanext -- 8 Nisan 2014; 13:44:53 >







  • Eski nesilde xbox360 aşığı , yeni nesilde ps4 kullanıcısı olarak inşallah diyorum . Xbox kötü durumda olmasın .
  • Bu directx 12 daha çok Wp için yapılmış diye bilgiler aldım oyunların daha iyi çalışması için. Xbox ta ve PC de pek fark etmeyecekmiş. Yanlış biliyorsam aydınlatın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 katı performans artışı olmaz o biraz hikaye ama kesinlikle yararı olur..Tabi bunu ancak 2-3 yıl sonra çıkacak oyunlarda görebiliriz..
  • Yavaş 2 kat nedir.

  • DirectX 12'nin PC platformunda mevcut DirectX 11 kartlarınında performansını arttıracağını söylüyor Microsoft tabi iki kat artarmı orasını bilemem
  • Sabirsizlikla bekliyorum bakalim budur dedirtecek mi ? icimden bir his dedirtecek diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha hesaba katılmamış bir 32 MB eSRAM faktörü var. Ne kadar fayda sağlar bilmiyorum fakat denilenlere göre eSRAM kullanılınca 1080p çalıştırılabilirmiş. Microsoft şu yeni SDK'yı oyun geliştiricilerine dağıtsın, sonucu görelim.
  • Yapımcılardan gelen talep üzerine bu tür adımlar atılıyor.

    2 kat fark çok büyük.
  • Bir fark olabilir. Ama 2 kat çok büyük bir iddaa. şu an bile ps4 ün gerisinde olmasına rağmen ryse gibi bir oyuna ev sahipliği yapan bir konsoldan bahsediyoruz. bunun iki katı bambaşka bir şey olur. Bence abartılıyor.
  • 2 kat performans artışı olur mu bilmem ama performans ps4 ile kapışacak kadar artar umarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu foruma acilen yaş sınırlaması gelmesi lazım. 13 yaşındaki ergenler bastı forumu. Daha yüzünde tüy yok türlü türlü fikirleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 9 Nisan 2014; 18:39:26 >
  • Grafiklerde muazzam fark beklemek yanlış olur.Sonucta eldeki donanım belli.Ancak eldeki donanımı iyi bir optimizasyon ve kaynaklarla kullanıldımı şu anki durumdan cok daha iyi olacagı kesin.1080p ve FXAAA/ MSAA olsun da benim için yeterli :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.