Şimdi Ara

Microsoft dijital asistanı Cortana'yı Skype'a entegre etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft dijital asistanı Cortana'yı Skype'a entegre etti

    Microsoft dijital asistanı Cortana'yı giderek daha fazla hizmete entegre etmeye başladı. Yazılım devi kısa süre önce Cortana'nın Skype'ta kullanıma sunulduğunu açıkladı. Skype'taki Cortana, kullanıcıların aradıkları bilgiye kolayca ulaşmasını ve görüşmeden ayrılmak zorunda kalmadan arama yapabilmelerini sağlayacak. Şirket kullanıcılara günlük görüşmelerinde yardımcı olması için Cortana'yı Skype'a getirdiğini söylüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung'dan Darth Vader görünümlü robot elektrikli süpürge
    Dijital asistan  film incelemeleri ve restoran önerileri gibi sohbete dayalı faydalı bilgiler önerebilecek. Ayrıca akıllı cevaplar önererek kullanıcıların mesaj yazmasına gerek kalmadan hızlı bir şekilde mesaj atabilmelerini de sağlayacak.

     


    Cortana, kullanıcıların planlamayı düşündüğü etkinlikleri algılama yeteneğine sahip. Dijital asistan hafta sonu planı veya önemli bir iş randevusuyla ilgili konuşulduğunu anladığında, Cortana'nın etkin olduğu tüm cihazlarla senkronize edilecek bir hatırlatıcı ayarlanmasını önerebiliyor.

     


    Microsoft'un sanal asistanının Skype'ta normal bir kişi olarak listelendiğini belirtelim. Kullanıcılar, Cortana ile birebir görüşmeler yaparak ondan uçuş durumunu kontrol etmesini, hava tahminleri almasını, restorant önermesini, trafik durumuna bakmasını ve daha pek çok şey yapmasını isteyebilecekler.

     

    Bu özelliğin öncelikle ABD'deki iOS ve Android kullanıcılarına sunulacağını belirtelim. Daha sonrasında ise dünya genelindeki diğer ülkelere yayılacak.







  • Arkadaş kapatın dükkanı gidin, mobile destek bitti. Skype büyüsün diye Hotmail yutuldu yine tercih edilmedi. İş sektöründe de kullanılmasa kullanıcısı kalmaz.

  • microsoft'un elindeki fırsatı kullanamadığı bir gerçek. bir zamanlar burada sürekli windows muhabbeti dönerdi, windows etrafında konular açılır sorular sorulur cevaplar bukunurdu ama malesef windows bunu mobil platforma taşıyamadı. Lumia 620 almıştım sevinerek ama malesef watsapp bile düzgün çalışmayınca hemen çıkardım elimden. şu an android telefon kullanmama rağmen e-mail olarak hala hotmail kullanıyorum. kişilerimi hala hotmailde senkronize ediyorum hatta ev bilgisayarımdaki tarayıcım bile windows, chrome falan kurmadım. buna rağmen alıp gönül rahatlığıyla kullanabileceğim bir windows telefon çıkmadı, çıksaydı seve seve kullanırdım. destek yok. microsoft türkiye ülkemizde insanların kullandıkları uygulamaları inceleyip sürekli bunlara destek vermeliydi. bankalar bile uygulama yapmıyor düşün.çok önemli bir uygulama bankacılık uygulamaları oysa. ıvır zıvır uygulamalar olmasa da olur ama bankacılık uygulaması gibi ciddi uygulamalar da olmazsa kusura bakmasınlar artık, alınmaz. skype android'de de çalışıyor kullanmak isteyene. kaldı ki watsapp varken ona da gerek yok çoğu kişi için.




  • Apple'ın en başından beri yaptığı en iyi iş şu entegrasyondur. Mac, iPhone, iPad, TV, Watch, iPod, iTunes... Hepsi birbirleriyle sorunsuz iletişim kurabilen, birbirlerini tamamlayan ürünler. Bunun yanında Apple bir ürün çıkardığında, kendi ürünlerine dokunabiliyorsa hemen bütünleştiriyor. Mesela iMessage ürünü, biraz geç de olsa bir şekilde AppStore ile birleştirildi, Siri ile birleştirildi ve bu tüm platformlarında benzer şekilde çalışıyor. Yabancılık çekmiyorsunuz. Skype ise sanki Microsoft ürünü değil gibiydi... Microsoft hesabı ile oturum açabilmenin ve Windows 10 içinde yerleşik gelmesi dışında Microsoft ürünleri ile çok iç içe geçmedi. Şimdi galiba Office Online üzerinde sohbet imkanı da Skype üzerinden sağlanıyor. Belki de Skype yöneticileri böyle bir entagrasyon istememiş olabilir...

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    arkadaş boşa sinirleniyor 2700 küsür liraya ms diye güvenip cihaz aldım ama geçenlerde açıklamada ne dediler dükkan kapandı eee şimdi sen orayı kapat burada entegrasyon vs diye işler yap. Ms Android için ios için yazdığı yazdırdığı uygulamalar kadar win10 mobile için de çabalasaydı zamanında düzgün çalışan sosyal medya uygulamalarının klonlarını adam gibi de destek verseydi zamanla orijinal olan da gelirdi. İos dan port uygulaması ile birkaç şey geldi geliştirici zahmet edip win10 mobile entegre etmedi ha tamam geliştiricide suçlu ama sen adamdan kar payı alma markette ne satarsan kesintisiz senin de ki gelsin sana geliştirici.
    şimdi evimde xbox var 120 den fazla dijital oyunum var aklıma gelmiyor değil acaba kapattık deyip konsol kısmını da bırakırlar mı diye.

    Güvenim kalmadı ki sabah götürdüm öldüm fiyatına bi amcaya sattım cihazı zaten uygulama yok ms de desteği kesince her gün zararıma olacaktı.
    İster kız ister söv arkadaş ms neye el atsa yalan oluyor, adamlarda para var paso satınalma yapıyorlar vs ama aldıkları işi geliştirmeye üşeniyorlar. Zaten ekmeği pc kısmında office vs derken resmi kurumlardan yiyor.

    Ben ms karşıtı değilim telefonuma kadar konsola kadar ms ürünü kullanıyordum ama artık zor alırım.




  • Yenilik iyidir. Hep ayni seyleri mi sayiklasinlar? Ne oldu iletisiminiz mi koptu?
  • Cortana’nın artık Türkçe’yi desteklemesi gerekiyor.

  • hotmail bütün desteğini skype'ye vermeye başladı.Mail sistemi bile bozuldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.