Şimdi Ara

Micron kesenin ağzını açtı: 100 milyar dolarlık yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Micron kesenin ağzını açtı: 100 milyar dolarlık yatırım



    Pandemi döneminde yaşanan küresel çip krizi ve önümüzdeki dönemde yonga talebinin daha da artacağı ihtimali dökümcüleri büyük bir yarışa soktu. Intel, Samsung, TSMC neredeyse 100 milyar dolarlık yatırımları gözden çıkarmış durumda. Micron da kesenin ağzını açtı.



    Micron’dan dev tesis yatırımı



    Yonga döküm sektöründe görünen o ki rekabette iddialı ve sözü geçer olabilmek adına devasa bütçeler ayırmak gerekiyor. Döküm devlerinin son 2 yılda sözünü verdiği veya faaliyete geçirdiği yatırım planları 100 milyar doların üzerine çıktı.



    Ayrıca Bkz.ABD'li çip üreticisi Micron, 40 milyar dolarlık yeni yatırımını duyurdu



    Micron yaptığı açıklamada önümüzdeki 20 yıl içerisinde New York şehrinde devasa bir tesis hayata geçireceğini ve toplamda 100 milyar dolara mal olacağını belirtti. Bu rakam şehir tarihindeki en büyük özel yatırım olacak.



    Yaklaşık 40 Amerikan futbolu sahası büyüklüğünde olacak tesisler 50 bin kişiye iş imkânı yaratacak. Firmanın DRAM üretiminin yüzde 40’ını ABD’de yapma planının önemli bir parçası bu tesisler üzerinden gerçekleşecek. Daha önce de farklı bölgelerde tesisler inşa edilmişti.



    Micron ilk 10 yıl içerisinde 20 milyar dolarlık bir yatırım planlıyor. İlk bölüm 2024 yılında inşaata başlayacak ve 2030 civarında üretime hazır hale gelecek. 2040 veya 2045 gibi de kalan bölümlerin tamamlanması planlanıyor. Micron ayrıca projede engelli vatandaşların da kolay iş bulabilmesi için 250 milyon dolarlık bir fon ayırdı.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/299574/micron-announces-historic-investment-of-up-to-usd-100-billion-to-build-megafab-in-central-new-york







  • Bir ufak düzeltme : Haberin kaynağında yatırımın "New York şehrinde" değil New York eyaletinin Clay şehrinde olacağı daha önce de New York eyaletinin Onondaga şehrinde yatırım/tesis olduğu belirtilmiş.

  • ver Allah im ver daha fazla ver :)) bu ne rakam yaw 100 milyar firma yatirim yapiyorsa ne kadar parasi var , zenginin mali cenemizi dusurdu yine de , aslinda su cumle aklima geldi onun icin yazmak istedim , dusunebiliyormusun rakamlara bak bunca para var ve birakip gieceksin , cok zor ayrilik olur be :))

  • Düşünün o malum miktarla neler neler yapılırdı :)

  • Adamlar 100 milyar harcayacağız diyor, peki bu 100 milyar dolar maliyeti çıkarıp üzerine kar etmek için kaç yıl bekleyecekler acaba?

  • Murat.Ak M kullanıcısına yanıt
    chip dokum isinde alinan makinalarin kullanilan teknolojilerin gecerlilik sureleri 5 sene olarak biciliyor, 5 sene icinde eski teknoloji olup ayni kari elde edemiyor. 100milyar dolari 20 sene icinde yatiracagiz diyorlar. bu durumda 25yilda daha fazlasini cikarmalari gerekli.

  • yanılıyorsun yüzde 80-90 arası aynı parçalar hala işlemde sadece 10-20 oranında değişim var. kazanılan para yüzde 10-15 arası yeni araştırmalara gidiyor 7 milyar dolar civarı. 100 milyarlık yatırım yapılarıda kapsıyor. içerisinin sıfır tozlu olması vs vb.

  • paraya bak be;

    bize o parayı verseler, amma beton dökülür beMicron kesenin ağzını açtı: 100 milyar dolarlık yatırım 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.