Şimdi Ara

Micro atx anakart ile atx anakart arasında performansı etkileyecek bir fark varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ürünler sadece boyut olarak mı farklılık gösterir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hayır ufak anakartlar haliyle daha ufak alanlar için tasarlandıgından malesef üzerine takılan pc bileşenleri sayısına ve verimine göre de anakart üzerinde daha yüksek ısılar oluşmasına sebep olurlar. "dar alanda kısa paslaşmalar" diyelim.bütçe ve dar kasa sıkıntısı yoksa uzak durun bu tip anakartlardan veya en kötü üzerine binecek parça sayısı ve güç olarak sakin olabilecek parçaları seçmeye özen gösterin.
    üzerinde aynı parçalar olan atx anakart misal 40 derecelik bir ısıda stabil kalabiliyorken aynı parçalarla kurulmuş mini-mikro atx anakart 10 derece ye yakın fazla ısı üretebilir.

Iphone 14 Pro Max Space Black- Apple Watch 7 45mm Midnight - iPad 6.th 9.7" - MSI GP66 -RTX 3070- Olympus OM-D E-M10 Mark III - 14-42mm - 40-150mm - Lenovo G27Q-20- Logitech G PRO X- Apple AirPods Pro 2
  • arkadaşlar sizden ricam beni belirsizlik içinde bırakmayın. Parçalar evde paslanacak. Şimdi benim düşüncem onca para harcadım üst bir sistem olsun diyorum. eğer matx kart olacak ise i5 4670 işlemciyi satıp (tabi meraktan kutusunu açtım) i7 işlemci almak yok eğer atx kart olacak ise o zaman kasayı satıp (tabi meraktan kutusunu açtım) i5 4670 ile idare etmek.
     Micro atx anakart  ile atx anakart arasında performansı etkileyecek bir fark varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNurD

arkadaşlar sizden ricam beni belirsizlik içinde bırakmayın. Parçalar evde paslanacak. Şimdi benim düşüncem onca para harcadım üst bir sistem olsun diyorum. eğer matx kart olacak ise i5 4670 işlemciyi satıp (tabi meraktan kutusunu açtım) i7 işlemci almak yok eğer atx kart olacak ise o zaman kasayı satıp (tabi meraktan kutusunu açtım) i5 4670 ile idare etmek.
     Micro atx anakart  ile atx anakart arasında performansı etkileyecek bir fark varmı?

m atx bir anakart alarak elindeki işlemciyi gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.Fazla masraf yapmana gerek yok. OC düşünmediğini varsayıyorum.Elindeki işlemci gayet güzel onunla yoluna devam etmeni tavsiye ederim.Standat ev kullanıcıları için en kral işlemcidir elindeki.Fazlası gereksiz masraftır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugüne kadar hiç böyle bir karşılaştırma yapılmadı mı?

• Yuva sayilari dişinda chipset ayniysa farki olmaz.
    Üzerine ses kasti vb bileşenler eklemeyeceksen CF veya SLİ yapmayacaksan fazla para vermeye gerek yok.
    İslemcin k serisi değilse al en uçuzundan bi anakart hiçbirşey değişmez.

• genel bir değerlendirme değilde anakarttan anakarta değişecek bir durumdur. matx yapıda çok üst düzey anakartlar mevcut. ama normal kullanımda yani oc. yapmadan işlemci, tek ekran kartı vs. kullanarak en babakartlar da olsa farkı anlamamız çok güç -ki zaten çoğu sentetik testte dahi çoğunlukla çok büyük fark olmaz. genel olarak değerlendirilecek tek nokta kullanım alanı dar olduğundan esnek çalışmaya fazla elverişli değildir.
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. ikilemde kaldığım durumu örnek ile açıklamak gerekirse msi z87 mpower max anakart alıp i5 4670 ile mi yoksa en ucuz (matx veya atx) anakart alıp i7 4770 ile mi ayrıca buna ek olarak 700tl ile 800 tl arası ekran kartı olacak. O.c asla yapılmayacak. Bilmem derdimi anlatabildim mi?

Orijinalden alıntı: sedoman34

hayır ufak anakartlar haliyle daha ufak alanlar için tasarlandıgından malesef üzerine takılan pc bileşenleri sayısına ve verimine göre de anakart üzerinde daha yüksek ısılar oluşmasına sebep olurlar. "dar alanda kısa paslaşmalar" diyelim.bütçe ve dar kasa sıkıntısı yoksa uzak durun bu tip anakartlardan veya en kötü üzerine binecek parça sayısı ve güç olarak sakin olabilecek parçaları seçmeye özen gösterin.
    üzerinde aynı parçalar olan atx anakart misal 40 derecelik bir ısıda stabil kalabiliyorken aynı parçalarla kurulmuş mini-mikro atx anakart 10 derece ye yakın fazla ısı üretebilir.

+1

• ne olsun sorusu net degil ,ama yukarıdaki mesajınızda çok çelişki var : en ucuz x anakart mı olsun + 700-800 tl lik ekran kartı olucak vs diye. şimdi böyle bişey olmaz ki. 700- 800 tl bi konsol parasına ekran kartı alıp ucuz diye adlandırılacak anakart üzerine takmak saglıklı degil oc olsun olmasın. pc toplarken işlemcinizi belirlediyseniz intel- amd + soket tipi olarak : saglam , güvenilir bir marka nın kaliteli bir anakartını ortaya koymanız lazım herşeyden önce.

ama yinede ben 1 sene sonra çok farklı bir işlemciye geçerim veya intel di ama amd den x bişey çıkmış ona gönlüm kayıverir ben hareketli takılırım diyen biriyseniz anakart bütçesini biraz aşagı çekebilirsiniz bütçe meseleniz varsa.
  • Konuyla direk alakası yok ama, m-atx anakartlar genelde biraz daha düşük toplam güç tüketimine yol açabilir. 10-15 belki 20w civarlarına kadar. Bazen bi anakartın sebepsiz yere diğerlerinden hata payından biraz daha düşük performansa yol açtığı da görülebiliyor. Bazen de bazı anakartlar iyi özelliklerine rağmen çok iyi güç tüketim verimine sahip oluyor. Testlere bakmak lazım o yüzden. %5'den biraz daha fazla performans farkı olan anakart için bişey mi var acaba gibisinden şüphe duyulabilir.

Onun dışında atx-matx arsaında özel bi beklentin yoksa fark olmaz fazla.
    dostum bende biliyorum çelişki içindeyim, elden bir şey gelmiyor. şu an için i5 4670 işlemci üzerinden konuşacak isek ne tavsiyede bulunursun. ayrıca benim içimden geçen msi mpower max hatta, ikinci elde alınık ilanıda verdim.

http://www.vatanbilgisayar.com/z87-hd3-intel-z87-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-usb-30-hdmidvi-anakart.html

sıfır veya mutlak garantisi min 1 yıl devam eden bir 2. el araştırın. sıfır anakartın kokusu başkadır.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.