Şimdi Ara

''Michelin Cross Climate '' Kış Lastiği Gibi Davranan Yaz Lastiği (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.919
Cevap
65
Favori
260.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam hazır lastik konusu açılmışken bir şey diyeyim, bu kışlık lastik konusu hakikaten sıkıntılı bir konu aslında ülkemizde Marmara bölgesi düşünüldüğünde. Bunun direkt karla alakası yok aslında, kardan ziyade hava sıcaklıkları. Şİmdi hal öyle ki kışın ne çok soğuk ne de sıcak çok arası hassas bir yerde duruyor. Hani diyorlar ya 7 derece diye o aralıkta +- oynayıp duruyor. Benim yazlıkların sertleşti 2-3 haftadır hissediyorum, gürültü yapıyorlar, eskisi gibi tutunmuyorlar. Ama kışlık takınca da hava her zaman çok düşük sıcaklıklarda da seyretmiyor bu sefer aynı olay kışlık lastik için de geçerli olmaya başlıyor.

    Hadi dört mevsim alayım ortayı bulayım deyince de ortada ne şişe ne kebaba yarayan bir durum ortaya çıkıyor aslında. Yani her halükarda bir kayıp oluyor. Hadi kar kış kıyamet,zemheri soğuğu yaşıyor olsak düşünmeden takın denir de hal böyle olumca muallakta kalıyor. Sanırım en doğrusu bütçe el veriyorsa kışlıkları takmak.




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Darıca'da yaşıyorum şu ana kadar yollarda düzgün bir kar görmedim zaten tuzlanıyor buzlanma yaşamadım.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    İstanbulun yıllık sıcaklık ortalaması belli. Sadece 2 ay 7 derecenin altına iniyor orda da 6 dereceler civarında. Yani kış lastiği daha çok zarar getiriyor. Kış lastigi yerine 4 mevsim daha mantıklı oluyor bu durumda.

    Ben İstanbul da değilim diyorsanız bulundunuz yerin ortalama sıcaklık grafiğini internette bulabilirsiniz. Ona göre karar verin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    Hemen hemen aynı sayılır hocam benim burası da.

    Yalnız benim yazlıklar yeni, alırsam kış lastiği yönünde hareket ederim ama bu saatten sonra da almak ne kadar mantıklı tartışılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Kar olayı başka hocam mesele sıcaklık ilişkisi. Ben biraz arabayı zorlamayı severim, sık kullandığım bildiğim bir kaç virajda da hemen her geçişimde biraz zorlarım, özellikle geceleri hava artık 10 derecenin altına düştüğü zamanlar lastiklerim nor alde geçerken ötmezken daha düşük hızda ötüyor artık, daha kaymaya meyilli, yol gürültüsü arttı. Yani bu sıcaklıkta kullanacaksan kışlık tak diyor araba ama tamam gece belki sıcaklık düşük ama gündüz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Hemen hemen aynı sayılır hocam benim burası da.

    Yalnız benim yazlıklar yeni, alırsam kış lastiği yönünde hareket ederim ama bu saatten sonra da almak ne kadar mantıklı tartışılır.
    Benim yazliklar 17 binkm ve 3 yıllık. CC+ i sadece kışın kullanicam önce. 3 yıllık Bridgestone kişin iyice sertleşip tehlike yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 25 Kasım 2019; 11:31:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetyilmaz77 M kullanıcısına yanıt
    O hiç aklıma gelmemişti hocam, aslında gayet mantıklı..

    Ben de bir sene boyunca Bridgestone Turanza Er300 kullanmıştım, yaz kış sem sert idi, bir de üstüne runflat idi. Kışa dediğiniz gibi hiç gelmez. Özellikle ıslakta öok kolay patinaja düşüyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu lastikte sıkıntı yaşayan var mı,bir kaç yerde parça kopmasından bahsedilmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jayus

    bu lastikte sıkıntı yaşayan var mı,bir kaç yerde parça kopmasından bahsedilmiş
    bu lastigi kesinlikle ama kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum. lastik sıfır vw caddy ye takıldı. balata bakımlı. benim bu aşagıda yazdığım yorumları direk micheline in sayfasında da goruceksiniz.

    - fren tutmuyor. zor duruyor.
    -yolda tutunmuyor. cok guvenlıiksiz
    - cakıl taşlı veya toprak yola girdiginizde geniş aralarına taşlar giriyor ve cıkmak bilmiyor en son lastigi parca kopararak cıkıyor taşlar.

    sakına markaya aldanmayın.markası kaliteli olabilir ama lastik oyle degil.cok sıkıntılı.başka arayişlarda olun.

    buyrun direk sitesindeki yorumları okuyun
    https://www.michelin.com.tr/auto/tyres/michelin-crossclimate#ratings-reviews

    bu lastiği oneren tavsiye eden ya lastikden anlamiyordur.yada michelin satıcısıdır.başka bir şey düşünemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 30 Kasım 2019; 14:38:26 >




  • Faydalı bir çalışma yapmışlar, bağımsız çalışmaların verilere dayanan sonuçları oturduğumuz yerden ahkam kesmekten daha kıymetli olmalı.
    https://www.youtube.com/watch?v=bKtnczk8Mxk&feature=youtu.be

    Nokian firmasının 6 farklı lastik çeşidi de test edilmiş
    https://www.youtube.com/watch?v=lplaTRkPjTg&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozok12 -- 6 Aralık 2019; 10:42:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bozok12 kullanıcısına yanıt
    Harika bir test izledim ve çok etkilendim. Teşekkürler.
  • Kışlık lapstik olarak Michelin Alpin ve Goodyear ultragrip8 kullandım. İstanbul'da çok kış olmayınca CC+ aldım önceki aracımda ve 2 kış problemsiz kullandım. Yeni aracıma da bu kış tekrar aldım ve yine memnunum. Lastik satıcısı değilim. Mesleğim öğretmenlik. Tutmuyor ses yapıyor diyenler aracımı deneyebilir. İstanbul Bayrampaşa Sağmalcılar Anadolu lisesindeyim hafta içi her gün. Öğlen arası 13-13.50 arası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunan iklime göre lastik tercih etmenizi tavsiye ederim. Karasal iklim veya Akdeniz iklimi hariç her yerde kullanilabilir. Ozellille İstanbul, Kocaeli, bursa gibi illerde. Uludağ hariç.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

    Kışlık lapstik olarak Michelin Alpin ve Goodyear ultragrip8 kullandım. İstanbul'da çok kış olmayınca CC+ aldım önceki aracımda ve 2 kış problemsiz kullandım. Yeni aracıma da bu kış tekrar aldım ve yine memnunum. Lastik satıcısı değilim. Mesleğim öğretmenlik. Tutmuyor ses yapıyor diyenler aracımı deneyebilir. İstanbul Bayrampaşa Sağmalcılar Anadolu lisesindeyim hafta içi her gün. Öğlen arası 13-13.50 arası.
    sayın hocam sizin lastiği begenmeniz veya suana kadar bir dezavantajli durumuyla karşılaşmamanız lastiğin sorunsuz olduğu anlamına gelmez.ben hem ticari aracımla uzun yol deneyimlerim hemde direk michelin in kendi sayfasında satıcıların da aynı benim yorumumdaki durumlarla karşılaştığı icin burdaki insanları bilgilendirmek istedim.bu lastiğin tanımı şudur:lastik den herhangi bir performans beklemiyceksin.kışın kış lastiği yazın yaz lastiği kullanıyormuş gibi ekonomik bir lastik .yazın arabayi yoran yakıt tüketimini artıran kışın ise karda kışta buzlu yolda asla guven vermiyen bir lastikdir. bir performans beklemeyiniz bu lastik den.




  • Yılda 10-15 bin yapan benim gibiler için fazlasıyla iyi lastik. Yilda 50 bin yapanlar, arabada ekmeğini kazananlar için uygun olmayabilir. Ben 5 yılda yazlık kışlık lastiği eskitemeden değiştiriyorum zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence begenmeyenler çok yol yapanlar ya da yanlış iklimde kullananlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

    Yılda 10-15 bin yapan benim gibiler için fazlasıyla iyi lastik. Yilda 50 bin yapanlar, arabada ekmeğini kazananlar için uygun olmayabilir. Ben 5 yılda yazlık kışlık lastiği eskitemeden değiştiriyorum zaten.
    işte diyorum ya sayın hocam.bu lastikle performans beklemiyceksin.arabada lastik varmı var:)bu lastikle cok yol yapanlar ve uzun yolda azıcıkda olsa canını sevenler riske girmesin.zira illa sizin kaza yapacagınız anlamına gelmiyor.onunuze bir hayvan veya bir kaza denk gelebilir.lastik yola tutunmuyor.fren mesafesi felaket.virajlarda aracın arkası atıyor.bir suru performans kaybı var.haaa siz şehir icinde gotursun getirsin diye lastık takmişsiniz.
  • Kış lastikleri 7 derecenin altında daha kısa fren mesafesi sağlar. 7 derecenin üstünde ise daha uzun fren mesafesi. İstanbul'da ise kış mevsiminde sıcaklık ortalaması hiçbir ay 6 derecenin altına düşmez. Sadece iki ay 7 derecenin altındadır. Yani kış lastiği fren mesafesini uzatır. 4 mevsim lastik İstanbul kişina kış lastiginden daha uygundur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

    Kış lastikleri 7 derecenin altında daha kısa fren mesafesi sağlar. 7 derecenin üstünde ise daha uzun fren mesafesi. İstanbul'da ise kış mevsiminde sıcaklık ortalaması hiçbir ay 6 derecenin altına düşmez. Sadece iki ay 7 derecenin altındadır. Yani kış lastiği fren mesafesini uzatır. 4 mevsim lastik İstanbul kişina kış lastiginden daha uygundur.
    neyse hocam ben anlatamıyorum yada siz anlamak istemiyorsunuz. ben bu lastiğin performansından bahsediyorum siz genel anlamda 4 mevsim lastik değerlerinden bahsediyorsunuz. guzel kaliteli ve performansı yüksek 4 mevsim lastikler icin evet söylediğiniz seyler dogru.ama bu lastik icin degil.bu lastik kötü.bunu söylemeye calısıyorum.
  • Neye göre kötü diyorsunuz? Ankara için kötü olabilir fakat İstanbul'da ben kış lastiginden daha memnunum. Petlasla da karsilastirmiyorum. Michelin Alpin ve Goodyear ultragrip8 kullandım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.