Şimdi Ara

Michelin cidden rezil bir marka'mı? Forumda öven sayısı çok çok az (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
4.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Michelin üst kalite bir lastik bildiğim kadarıyla, ancak yanakları çok yumusak bizim yollarda bozuk olduğundan sorun oluşturabiliyor. Aracıma ben continantel aldım en son ( 2017 de) memnunum. Bizim yollarda ne sert ne yumusak lastik kullanmıcaksınız. Bence yumusak yanakları, tabi son teknolojide ne yaptılar nasıl ürünler var piyasada bakmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    O seri içinde michelinin en kötü serisi derler :)

    Alıntıları Göster
    Birde şurdan bakalım,o serinin en kötüsü buysa .... 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilmem şehir efsanesi mi ama hep şunu duyarım ;
    michelin en iyi lastik ama lastik hamuru çok yumuşak olduğundan Türkiye'de ki yollara dayanıksız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captanico

    yaklaşık olarak 25 senedir araç sahibi biri olarak michelin den başka lastik tanımam bilemem ve diğerlerini kullanmamaya yemin ettim.hepsi tecrübe ile sabit deneyimlerden kaynaklanıyor.bu 25 sene zarfın da bridgestone , lassa , pirelli , goodyear lastiklerini kullandım son aldığım j kasa opel dede conitinental lastik vardı ama o da beş para etmez.belli bir süre kullandıktan sonra onları da michelin crossclimate 4 mevsim lastiklere değiştirdim 3 senedir de yaz kış onları kullanıyorum.pahalımı evet pahalı (ben alırken tanesi 1.050 tl idi şimdi adeti 1.600 tl seviyelerine yaklaşmış) ama canımdan daha değerli değil
    İlginç tesadüf bende 2015 astra j hb dizel aracımda continentalleri bir süre kullanıp crossclimate takıp memnun kalınca eşimin corsayada (ondada continental vardı ama eskidi diye değiştirdim)aynı lastiklerden almıştım.ikiside satınca üzerinde gitti.
    Bilmiyorum belkide lastikten çok anlamıyorumdur ama ben çok memnun kalmıştım bu dört mevsim lastiğinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En iyi lastik alman kalitesi continenteldir uzayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • michelin kötü diyen cahildir çok net.

    gidip de ucuz olsun diye energy saver lastik alıp sonra bu kötü demeye hakkınız yok kardeşim. o lastiğin amacı farklı, sen dipgaz dip fren gidesin diye yok.

    michelin hamuru yumuşaktır, yolu çok iyi tutar ve konforludur ama yumuşak olduğu için biraz daha çabuk erir tek dezavantajı budur. atıyorum 40k km değil de, 30k km de biter.

    altımda 300 hp'lik araç var, bir çok lastik denedim ve en iyi sonucu pilot sport 4 ile aldım. ışıklarda dipgaz yaptığımda bile yolu bırakmadan tutabilen tek lastik bu, diğerlerinde kıçım başım ayrı oynuyordu.
  • Michelin cidden rezil bir marka'mı? Forumda öven sayısı çok çok az

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbun şartlarında michelin crossclimate plus'ı tek geçerim başka lastikle de işim olmaz.
  • michelin'e bütçe oluşturmakta zorlananların kişisel tatminidir. uzun zamandır michelin crossclimate kullanıyorum yaz kış demeden. hiç üzmedi bu zamana kadar. pahalı diye eleştirmek çok ilginç.
    hayatımız çoğu zaman 4 lastiğe emanet, tasarruf düşünülecek en son konu bence.
  • bizim asfaltlara pek uygun değil diyelim yoksa michelin gibi bir markaya rezil diyebilmek haddimize değil yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avante A kullanıcısına yanıt
    Primacy serisi rezildir diyenler safinda yerimi alayim ben de. 500-600 beygirlik arabam olmadigi icin cup2’leri falan bilmiyorum. Bilen arkadaslar varmis forumda 😂

    Bir de butce falan demisler de,fabrikadan cikan arabanin uzerinde geliyor bunlar artik ciddi olamazsiniz ya hahahahahah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talharo123 -- 12 Haziran 2019; 10:29:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Bu forumun otomobil bölümünü imzam özetler.

    Bu arada benim için Michelin en iyisidir. Tabiki bazı ebatlar için bazı markalar testlerde daha iyi sonuç alacaktır, ama markaların üretmiş oldukları tüm lastiklerinin genel performansına bakınca benim için en iyisidir diyebilirim. Bizim forumda kapana ters girince patlamadı diye Bridgestone Turanza Er300 öneriliyordu bir dönem. Kapana ters girince patlamamış kriter de bu. Ki kendisi benim için son derece gürültülü ve konforsuz bir lastiktir.

    Adamlar Crossclimate yaptı, ben kullanmadan böyle bir şey mümkün değil, olamaz frenlemesine güvenmiyorum gibi arkadaş ortamında laflar ettim. Burada değil başka forumda çok kez soruldu alınır mı diye, bilmiyorum kullanmadım, ama bence alınmaz gibi muhtemelen yazın sıcak asfaltta frenlemesi rezalet olacaktır gibi laflar ettim. Sonrasında tamamen millete yardımcı olmak için evin arabası Nissan Note 'a crossclimate+ aldım.(3 ay önce) Lastik beni acayip utandırdı. Sıcak asfaltta denedim, dur kalk trafik sonrası denedim. 160 ile bir süre gittikten sonra denedim. Frenlemesine hiç bir şey olmadı. Virajlarda zorladım, oldukça zor ötüyor, hiç bir şekilde kopmuyor. Yağmurda denedim yine aynı. 1 sene kullandıktan sonra ne kadar aşındığını da kontrol edeceğim. Onun dışında Michelin pilot sport 4 de uzun süredir rakipsizdi. Şimdi bir kaç yurtdışı forumunda Continental PC6'nın Pilot Sport 4'e çok yakın olduğunu okudum birden fazla kişiden, bilemiyorum kullanmadım. Belki artık rakipsiz değildir.

    Adamlar F1 ile anlaşamadılar, F1 ekibinin biz 12 13 turda aşınan lastik istiyoruz demeleri yüzünden. Tek sebep bu değildi tabiki, ama Michelin'in sunduğu gerekçelerden biri buydu, erken aşınan lastik şirket politikamıza tamamen aykırı diye açıklama yaptılar.

    Neyse uzatmayayım Michelin iyidir, ama yerine göre rakiplerinden çok pahalıysa aradaki fiyat farkına değer mi bunu da dikkate almak gerekir.

    Saygılar.


    Edit: Ben bu mesaja kimseyi eklemek istememiştim neden forumda böyle bir hata oldu anlamış değilim. "Hızlı cevap"a bastım en altta yer alan. @yksln kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 12 Haziran 2019; 10:51:48 >




  • Michelin çok kaliteli bir marka. Yol tutuşu güzel lastiklerini deneyimledim. Primacy 4 ve PS4S’ten bahsediyorum.

    Primacy 4’ü Focus 3’te denedim; yumuşak ve güzel yol tutuşu olan bir lastikti. Fiyat konusunda ise Goodyear EGP daha uygun bir seçenek. Şahsen EGP’yi tercih ederim. Pri 4’ün kötü yanı Türkiye gibi çukur dolu yollara uygun olmaması.

    PS4S ise gerçekten muazzamdı. Günlük kullanıma uygun pist lastiği gibiydi. 428i gran coupe’da takılıydı bu lastik, xdrive ile beraber muhteşem bir kombindi. Belki de aracın dinamikleri bana çok güven veriyordu, bilemiyorum.

    Sonuç olarak Michelin harika lastikler üretse de fiyatları yüzünden tercih edemiyoruz. Ayrıca yollarımız o yumuşaklığa pek müsade etmiyor.

    Edit: Alpin serisi de kar buz demeden zorlu kış koşullarında en iyi performansı gösteren lastiklerden biridir. Orada da rakip Goodyear UG 9’ları tercih ederim, fiyat farkından dolayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 12 Haziran 2019; 10:48:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhaba,

    Michelin firma olarak müşteri memnuniyetine değil de paraya önem verdiği için sıkıntılar yaşanıyor.

    Başıma gelen, burada paylaştığım örnek :
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/124360164



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asts -- 12 Haziran 2019; 10:47:52 >
  • Forumda bir şey sürekli övülüyorsa ya kalitesiz yada satmıyordur. Sürekli gömülüyorsa ki bu Apple, Vw, Michelin v.s. markalar oluyor o markaları tercih ediniz. 2009'dan beri forumu takip eden biri olarak bunu tavsiye edebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir lastiği kıyaslayan insanı anlayamıyorum. Yani yeni bir lastiğe geçildiğinde yok şöyle iyi fren tutuyor yok böyle güzel yol tutuyor deniyor. Napıyorsunuz günlük hayatta anlamıyorum ki sürekli limitlerde gidip 100-0 mı deniyorsunuz. Panik bir fren yapsam aradan 1 ay geçer belki tekrar yaparım belki yapmam. Lastik değiştirdiğimde de önceki yaptığım panik freni de hatırlayamam dolayısıyla. Hiç yoldan çıkıp espyi devreye sokmadım ki yol tutuşu değişimini hissedeyim. 40000 km bridgestonedan 0 km efficient grip performansa geçtik. Ses harici hiçbir şey fark edemedim. Yanlış yaptığım bir şey mi var neden anlayamıyorum yol tutuşunun değiştini beni aydınlatın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 12 Haziran 2019; 10:53:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Aynen. Turanza çöpünün övüldüğü karanlık zamanları çok iyi hatırlıyorum. Yada sürekli isim değiştiren, hiçbir modelin arkasında durmayan ve bu yüzden daha önce o sınıfta ürettiği hiçbir otomobil ikinci elde revaçta olmamışken ikinci el önemli diyen insanlara bile 'bak bu araba Passat'ı silecek piyasadan' diye tavsiye eden romantikleri de gördük şimdi o arabayı alanlar araçlarını nikahlarına geçirmişler ne yazık ki yok parasına satmaya çalışıyorlar. Vallahi bu forum iflah olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman_Begins -- 12 Haziran 2019; 10:51:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baştan sona katılmadığım bir yorum.

    Apple ve Vw’nin gömüldüğünü nadir görüyorum ben. Bilakis fanboylardan geçilmiyor forum.

    İnovasyondan nasibini almamış, f/p ürünleri üretmeyen, tüketiciyi düşünmek yerine hızlı şarj adaptörünü bile ayrıca parayla satan, kulaklık girişini kaldırıp, dönüştürücüsünü parayla satan firmayı bırakın da gömelim hocam. Biz teknolojiyi seven bilinçli tüketicileriz. Hangi firma bizim yanımızdaysa onu destekleyeceğiz elbette.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ataince kullanıcısına yanıt
    Hocam anlayamayacak ne var, bu sizin tarzınız. :) Siz böyle sürüyorsunuz diye herkes böyle mi sürmek zorunda?

    Ben mesela ara sıra virajlarda gaza oturuyorum. O esnada aracın bana güven vermesi, arkasını atmaması çok önemli bir unsur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Huawei kullanıyorum ve Apple hakkında sizinle aynı düşündüğüm için Huawei tercih ettim. Ama bu forumda tercihe saygı diye bir kavram ne yazık ki kalmamış. Verdiğim örneklere değil ana fikre odaklanınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.