Şimdi Ara

Mi5 Prime ve Mi Max ikilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, referandumdan sonra duruma göre yeni telefon almayı planlıyorum. Şuan M8 kullanıyorum. Şarj ve kulaklık girşi bozuk. Sökmeye çalışırken bir vidası yalama oldu. Beter halde yani. M8'in ses performansını mükemmel buluyordum. Gücü de benim için yeterliydi valla. Zaten hep güç tasarruf modundaydı.

    Aslında Mi5 Prime ve Mi Max ile ikilemdeyim. Benim için önemli özellikleri aşağıya belirtiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkürler.


    Bu telefon biraz hoşuma gitti. Büyük ama aslında benim için daha iyi olur. Matematik okuyorum. Her an netten bir kitap bulup üzerinde çalışma yapmam gerekebiliyor. Telefon gün içinde çok elimde oluyor. Bankacılık işleri ile çok haşır neşirim. Rom-root işlerini bıraktım. M8'den önceki bütün telefonlarla uğraşıyordum. Fakat güç yeterliydi hiç gerek duymadım. Araştırdığıma göre cihazın iki farklı modeli var SD650 ve SD652. Hepsiburada'da satılan Mi Max 64GB model, 652'li model mi? Ve bu model 3 mü 4 GB mi ram'e sahip?


    En önemli özellik, kulaklık performansı iyi olmalı. Çok aktif Spotify Premium üyesiyim. Günümün 2 saatten fazlası toplu taşıma ile gidiyor. Müzik dinliyorum. JBL kulaklığım var.
    Bataryası çok çok iyi olmasına gerek yok. Yine Xiaomi powerbank kullanıyorum. Slim model.
    Vodafone hatta sahibim. (Bu sanırım band eksikliğinden sorun yaratıyor?)
    Oyun hiç oynamıyorum. Zaten devamlı laptopumlayım. Oyun oynamak istesem çantamdan onu çıkarırım.
    Kamera aşırı önemli değil. M8 benim için yeterliydi. Özçekim kamerası iyi olsa yeter.

    Telefona bu saatten sonra aşırı para verme taraftarı değilim. O paraları verecek olsam gider daha güçlü bir laptop alırım. Xiaomi markasına da sempatim var açıkçası. Aktif olarak xiaomi powerbank ve Mi band 2 kullanıyorum. Çok memnunum. Yorumlarınızı bekliyorum. Daha pahalı bir telefon düşünmüyorum. Elimde bir de 32gb Class10 Lexar marka hafıza kartı var.

    Android 7 ile gelen çoklu pencere bu telefonlarda var mı? Olursa benim için çok çok iyi olur aslında.

    Şimdiden teşekkürler.







  • Çok kaliteli fotoğraf çeken cihaz arıyorsan mi5 onun dışında mi5 ne barındıyorsa mi max hepsine sahip batarya performansı ve ekranı seni cezbeder kitap okumak için biçilmiş kaftan diyebilirim..mi max kamera yönünden idare edecek düzeyde markette açmayacağı oyun ve uygulama yok performansına diyecek laf bulamaz kimse..mi max ses performansı idare edecek düzeyde cihazın tek hoparlörü bulunmakta kulaklık ses çıkışını pek çok kulaklıkla test etme imkanım oldu kz,sony,bludio,meizu ep-51 vs kulaklıkların performansı tatmin edici en yüksek ses çıkışını kz marka ile aldım..ön kamerası oldukça başarılı sahibini üzmez..

    Varyasyonları şu şekilde:

    3/32-sd650
    3/64 sd652
    4/128 sd652
  • Hocam tecrübelerinizi aktardığınız için çok çok teşekkürler. Dış hoparlör sesi pek önemli değil. Mi band 2 aldığımdan beri telefonum titreşimde bile değil, direkt sessizde. Ama dediğim gibi kulaklık girişi performansı çok önemli. Mi Max'in ekranının büyüklüğü çok cezbediyor açıkçası. Mi5'in kalan tek avantajı SD820'e sahip olması. Daha uzun ömürlü olacakmış gibi geliyor sanki. Ama Mi5'in kulaklık çıkışı kötüymüş sanırım. Direkt soğutuyor kendinden. Bir süre daha araştırmaya devam edeceğim. Mahsuru olmazsa birkaç soru daha sormak isterim.


    Vodafone hatta sahip misiniz? Eğer öyleyse sorun yaşadınız mı hiç?
    Android 7 ile çoklu pencere desteği var mı? Eğer varsa ve stabilse, büyük ekranla beraber benim için çok çok iyi olur açıkçası.

    Tekrardan çok teşekkürler.




  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    mi max kulaklık çıkışı sizi kesinlikle üzmez sd652 bile günümüz standartları için fazlasıyla yeterli performans anlamında ufacık bir sıkıntı dahi yaşatmaz.mi max henüz global olarak android 7 almadı sadece developer sürümünde var şu an için..vodafone hat mevzusunda sıkıntı kırsal alanlarda yaşanıyor şehir içinde farkeden bir şey yok..xiaomi'nin redmi pro harici hiç bir cihazında sıkıntı yaşamazsınız mi max şiddetle tavsiye ederim f/p anlamında rakibi yok kulvarında..miui arayüzüne sahip xiaomi cihazları melez ios olarak düşünün android'e deyim yerindeyse level atlatmış xiaomi..malum markalar yeni çıkardıkları modele bir kere güncelleme veriyorlar sonraki güncelleme yeni modele ancak..xiaomi ile saf ve stabil android keyfini yaşarsınız ios'un mükemmel stabilitesi android'in katışıksız özgürlüğü ile harmanlanmış diyebilirim elinizdeki xiaomi modeli fiziksel anlamda ölmedikçe güncelleme konusunda sıkıntı yaşamazsınız xiaomi güncellemeleri her modelini kapsar malum markalar gibi model ayırt edilmez..xiaomi cihazı hayatta eline almamış sağda solda okuduğu boş yorumlarla atıp tutanların yorumlarına inanmayın ayrıca malum marka kullanan fanboylar tarafındanda boş,saçma ve spekülatif yorumlar xiaomi ile tanışmak isteyenlerin aklını çelmekte itibar etmeyin..mi5 hakkında duyduğunuz şeyler hikaye geçtiğimiz senenin amiral gemisi katili zira kendinden sonraki çıkan pek çok model antutu skorlarında sürünürken mi5 halen 140-170 bin arası yapmakta..geçenlerde yazılım güncellemesinde market ile ilgili sorun çıkmıştı kısa sürede yeni güncelleme ile sorunuda çözdüler..




  • Malum markadan kastınız Apple ise zaten M8'den önce 64GB iPhone 5'ten bu cihaza geçmiştim. M8 ilaç gibi gelmişti. Dediğiniz gibi ben Xiaomi'ye zaten sempati duyuyorum. Mi band2 ve yeni çıkan slim model powerbank'ini kullanıyorum. Gerçekten malzeme kalitesi çok hoş. O konuda güven sorunum yok hiç. Ülkemizim malum ekonomik koşulları sebebiyle Xiaomi tam bir kurtarıcı gibi. Ben de çok para vermek istemiyorum. iPhone'a, M8'e tonlarca lira döktük. M8'in yalama vidasını sökebilirsem bir şekilde, son kez soketi değiştirip kullanmaya çalışacağım. Olmazsa ilk işim Mi Max'e bakmak olacak. SD652'nin performansına baktım. Cpuda da gpuda da her türlü SD801'i geçiyor. Daha yeni olması da cabası. Beni her türlü tatmin eder. Hat konusuna gelince de İstanbul Küçükçekmece'de oturuyorum. Okulum Beyazıt'ta. Neredeyse her gün gidip geliyorum. İstanbul'un göbeğinde geçiyor çoğu günüm yani. Sanırım pek sorun yaşamam. Olmadı 3G de yeterli zaten

    Yazılım konusunda haklısınız. M8'e en son Android 6 geldi. Bizim ülkenin saat muhabbeti yüzünden bütün HTC'ler saat konusunda çuvalladı. Saat widgetlarında olması gereken saat kimsede çıkmıyor. Kaç ay geçti, bunun için bir yama gelmedi. Widget ve sistem saati hep birbirinden farklıydı. Kaç tane de açık bulundu daha sonra. Güvenlik yamaları M8 için gelmedi. Bari bunlar için vereydiniz? Ama vermediler :D Yapacak bir şey yok.

    Bütün sorularıma cevap verdiniz. Çok makbule geçti. Çok teşekkürler




  • Selamlar hocam , Max 2 almayı planlıyorum. Kamerası Max'den iyi olacak mı ? Yoksa sensör aynı mı olacak ? Bilginiz varsa eğer fikirlerinizi paylaşır mısınız ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç yıl götürürler, uzun vadeli olarak hangisini alayım?
  • Enigmatical kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni Mi Max 2 ile çok fazla spekülasyon yazılıp çiziliyor kamera hususunda diyaframının büyütüldüğü ve Sony IMX378 sensöre sahip olacağı sızdırılmıştı ayrıca sd626 ve sd660 olmak üzere 2 farklı varyantı olacağı söyleniyor..Kesinlik kazanan ilk model sd626 ve selefi olan ilk modelleri sd650,sd652 ile performans olarak aynı düzeyde olduklarını ifade edebiliriz aralarında uçurum yok gözlemlenen iki farklı yenilik max 2'nin şarj performansının geliştirilmesi ve android 7..Kamera cephesinde ilk varyantta iyileştirilmiş kamera seçeneğini göremeyeceğiz gibi 4gb ve 6gb ram opsiyonları,LTE bandlarında değişiklik,DLNA,Gorilla Glass 4 gibi yeniliklerde cihazda yer alacak söylentiye göre..

    Sanırım Mi Max 2 için biraz daha bekleyip sağlıklı bilgiler edindikçe yazıp çizmek gerekiyor Çinli ve Hintli kaynakların yazdıkları arasında farklılıklar var..
  • Saab9000 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim..

    Malum markadan kastım apple değil diğer android kullanan cihaz markaları..Saat olayı tüm androidlerde aynı sayılır windows serverları haricinde saat dilimini utc+3 olarak güncelleyen olmadı ülkemiz için ios cephesinde durum nedir bilmiyorum..
  • Çok teşekkür ederim. LG G4 kullanıyorum , sadece kamerası iyi , 3g'de bile el yakıyor , şarj kötü vs vs. Max 2'de aklımda soru işareti kalan tek şey kamera , çıksın bakalım merakla bekliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.