Şimdi Ara

Mhp: 'Akp ile Koalisyon Yapmamız Mümkün Görünmüyor' Peki chp ve hdp ne diyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mhp, akp ile koalisyon yapmayacağını açıkladı.Bahçeli ve Oktay Vural'ın net açıklamaları var.Chp akp ile koalisyon konusunda net birşey söylemese de parti üst düzeyi koalisyona yeşil ışık yakıyor.akp ile koalisyon konusunda en hevesli partiyse hdp..Hdp eşbakanı demirtaş akp ile koalisyon yapabiliriz dedi.

    Bahçeli: Bu AKP’nin kuruluş amaçları, 13 yılı bulmuş olan süre içindeki uygulamaları, sahip olduğu zihniyet temel alındığında Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon yapacağı bir parti olarak görünmemektedir.
    Oktay Vural“Bu çözülme süreciyle, rüşvet ve yolsuzluk ile ilgili gelişmeler olduğunda bir korku devleti oluşturan bir parti olan Adalet ve Kalkınma Partisi ile bizim koalisyon yapmamız mümkün gözükmüyor.

    Demirtaş: (akp ile koalisyon yapar mısınız sorusuna verdiği cevap)“Bu da 7 Haziran'dan sonra konuşulacak bir şey doğrusu. Biz Türkiye'yi kaosa, istikrarsızlığa sürüklemek için seçime girmiyoruz. HDP'in amacı Türkiye'de kaotik bir durum yaratmak değil. Seçim sonrası koalisyon ihtimali ortaya çıkarsa ilkelerimiz neticesinde kurulacak bir hükümete dışarıdan-içeriden destek verebiliriz. Biz istikrarsızlık oluşturmak için seçime girmek istemiyoruz. Tek başına iktidar olabilecek bir güce sahip olamayacağımızı da biliyoruz. Ülkenin hükümetsiz kalmasına izin vermeyiz. 8 Haziran günü esnafımız dükkanını açması lazım, memurumuzun maaşını alması gerekiyor”

    Mehmet Bekaroğlu (chp genel bşk yrd.) Demokratik, özgürlükçü, çoğulcu bir anayasa yapma konusunda iki parti bir araya gelebilir ve hükümet kurabilir.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz, ama seçim sonrası Türkiye’nin koşulları eğer bir koalisyonu gerektiriyorsa, herkesle koalisyon oluruz”

    Kaynak:Basın







  • Akp ile koalisyon sonra gelsin ozerklik salınsın apo .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdp ye verilecek oylar akp ye gidecek.Bizzat eşbaşkan demiş dışardan ya da içerden destek veririz diye.Chp de hevesli görünüyor koalisyona.
  • CHP iktidar olabildiği sürece kimle olduğu önemli olmaksızın koalisyonu kabul eder.

    Mantıklı olanıda o zaten bu adamların bir şekilde iktidar olarak kendilerini kanıtlamaları gerek aksi halde her zaman din düşmanı halktan uzak bir parti olarak bilinecekler. Ne yapabiliriz neleri yapmayız gibisinden bir gösteri yapmaya ihtiyaçları var. Bu fırsat koalisyon ile bile gelse geri çevirmezler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    CHP iktidar olabildiği sürece kimle olduğu önemli olmaksızın koalisyonu kabul eder.

    Mantıklı olanıda o zaten bu adamların bir şekilde iktidar olarak kendilerini kanıtlamaları gerek aksi halde her zaman din düşmanı halktan uzak bir parti olarak bilinecekler. Ne yapabiliriz neleri yapmayız gibisinden bir gösteri yapmaya ihtiyaçları var. Bu fırsat koalisyon ile bile gelse geri çevirmezler.

    "Din düşmanı" siyaseti işe yaramıyor artık. AKP'de de "Atatürk düşmanı" siyaseti vardı ama öyle bir darbe yediler ki son reklamları görmüştürsün. Geri adım attılar. "Din düşmanı" konusunu sürdüreceklerini sanmıyorum çünkü o kurtarmıyor artık. Ekonomik olarak tercih edilmiyorlar.

    HDP ve AKP koalisyon yaparlarsa APO iti çıkar. Açık ve net.




  • Hdp eş başkanı bugun star tv idi. Yüzde 90 görüşlerimiz akp ile uyuşmuyor koalisyon kurmayız dedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chp koalisyon kurmak isterde akp de mhp le koalisyon ister ama belki chp mhp içerden hdp dışardan destekle koalisyona giderler ama zor :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki cümleyi de demirtaş söylemiş.Hangisine inanmalıyız acaba? Daha şimdiden dönmeye başlayanlar meclise girince fırıldak olacaklardır.

    En iyi ihtimalle hdp dışardan destek verir.Koalisyon hdp için bulunmaz nimet.. üstüne atlarlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.