Şimdi Ara

Mezunlar dershaneye Gidin bak sonra pişman olabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıl önce yaşadığım bi anıyı anlatıyım sizde yaşamayın
    mezuna kaldığımda ya abi dershane neymiş. devir değişti internette birsürü hoca var, dershane zaman kaybı oraya gideceğime 2 konu daha bitiririm diyerek mezun senemde dershaneye gitmedim. Benim yakın bi arkadaşım dershaneye yazıldı. Sonra 1-2 ay iyidi evde çalışmak ama hiç dışarı çıkmamaya başladım. haliyle dışarı çıkmadığın için bulandım, bulanmam geçsin diye bilgisayar oyunlarına dadandım. Bilgisayar oynadığımı yakalayan annem çok kızardı. tabi motivasyon filan kalmazdı.denemelerde bi önceki senenin aynısıydı.
    Konuları bitirmek üzereydim ama netler yükselmiyordu. Sonra kendimle çok başbaşa kalınca felsefe yaptım hayatı sorguladım
    Depresyona girdim.Aile ile kavga gürültü vs vs. Yani koca yıl yaz tatili havasında bitti.Burdan en önemli çıkardığım şey insan sürekli rahat yatış modunda kalamaz fıtratına aykırı, hergün evden çıkacaksın bişeylerle meşgul olup akşam eve geleceksin. yoksa kiloda alırsın depresyonada girersin.Tabi sınav geçti filan açıklandı ben geçen sene gibi yapmıştım.Çok üzüldüm ailem bi yıl daha vermem diyor filan ne oldu nasıl oldu anlamadım. Zar zor son güne kadar anca ikna ettim babamı 3.yıla kalmıştım. Dershaneye giden benim durumumdaki arkadaşım ise Tıp kazandı. Peki Fark neydi aramaızdaki

O dershanede arkadaş ortamı buldu oluşturdu. Beraber hergün deneme atarlardı. Beraber dershane çıkışı 6-7'ye kadar çalışırlardı.
    tabi yapamadıkları soruları filan birbirlerine soruyorlar. Arkadaşının sorusunu yapınca gaza filan gelmeler, yada sürekli yeni bişey öğrenmeler sıkılınca okey pişti atmalar filan arkadaşa gerçekten çok yaradı o dershaneye gitmesi. Zaten netleride çok iyi olmuştu okul başladıktan 2 ay sonra filan

3.sene derhaneye gittim inanın çok fark etti. Denemelerden iyi yapınca kendinize güven geliyor. Sürekli sosyalsiniz. Abi inanın insan sosyal bir varlık insan içine çıkmadan yaşayamaz. Denemeler iyi gidiyordu. Yine dersleri pek dinlemiyordum. Ama ben oraya zaten ders için gitmedim. 3500 lirayı sırf sosyallik olsun evden çıkıyım bunalmayım derslerden kopmayım diye verdim.
    Hakkaten öyle oldu derslerden hiç kopmadım bi önceki yıl tatil gibi gezerken 3.yılımda hayatımın her anında sınav vardı.
    Ve eğlenceli geliyordu. dershanedeki arakdaşlarımla yarışıyordum. Yapamadığın sorular filan ha arada hocaların anlattığı ilginç detaylar filan oluyordu kitaplarda olmayan. Yani kesinlikle gidin hayla geç değil

Sonrası pek önemli değil dershanede netler filan iyiken herşey iyi giderken sınavda anı filan derken işte olmadı istediğim yer gerçekten nasip değilmiş. yapılabilecek herşeyi yapmıştım dershaneyle beraber full çalışmıştım. Gönlüm rahat o konuda sınavda kazanan birinin yaptığı herşeyi yapmıştım tabi dershaneyle birlikte.
    Ayrıca yok abi ben hergün kütüphaneye giderim evde tıkılı kalmam diyorsanız siz bilirsiniz.

ÖZET: Dershaneye gidin evde bunalırsınız çalışamazsınız. Sırf sosyallik için hava almak için gidin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UtopikMuhayyile -- 25 Ekim 2017; 7:4:36 >

• Dershane; kendine hakim olamayan, sürekli başka insanlara bağımlı olan, sınavı kazandıranın dershane olduğunu sanan, çevresindeki insanlara göre hareket eden, çevresindeki insanların ''dershanesiz kazanamazsın'' gibi oldukça köhne ve sığ ilkesini benimseyen, internetin nimetlerinden faydalanmayı bilmeyen ya da faydalanamayan, interneti sadece sosyal medya vs. lerden ibaret sanan ebeveynlerin kendisine yöneltilen baskısını kıramayan, internetteki ders matteryallerinin dershaneden çok daha faydalı olduğunu bilmeyen, parasını har vurup harman savuran, para konusunda ailesini bir gıdım bile düşünmeyen insanların gittiği mekandır.
    Kişiden kişiye değişir.

İnsanlar tanıyorum art arda 2 gün insan yüzü görmese depresyona girecek türden.

Diğer tarafta benim gibiler var sadece insanlarla konuşmak bile yoruyor onları.

Veya insanlar vardır kendilerini sürekli başkalarıyla yarıştırmak ister, başkalarının ne kadar çalıştığını görmeden doğru düzgün çalışamaz.
    Kendi yapmış olduğun hatan daha doğrusu kişilik bunalımından yola çıkarak bir genelleme yapamazsın. Bir noktana katılıyorum evet evde çalışan mezunlar (ki 2 senedir evdeyim) bunalma raddesine geliyor hayattan ve derslerden bıkıyor ama bu durum gidip onları oyuna sevk etmiyor. Misal ben 2 senedir mezundayım canım sıkıldığımda açar 10 dakika dizi kesitlerinden video izler devam ederim. Kişiden kişiye değişen bir durumu genelleme yaparak gelin ben size tavsiye veriyorum bak haa tarzında söyleyemezsin. Sınava ilk gireceğim sene dershaneye yazdırdım aynı senin kafandan olduğumdan dolayı yok işte internetten olmaz hoca lazım gelecek anlatacak yapacak edecek. Dershaneye yazıldık doğru dürüst sınıf açılmadı karma bir grup içinde görmememiz gereken dersleri gördük görmemiz gereken dersleri kaçırdığımızda yada anlamadığımızda başa dönen biri yoktu. 40 dakika içersinde o adamın ağzından çıkan her şeyi ya öğrendin ya da öğrenemedin. Üstüne bir de bu stres ve anlamsızlık için tonla para ödüyorsun. Halbuki mezun olduğunda kendi kitabını kendin seçiyor kendi programını kendin yapıyor kendi bilgini kendin alıyorsun. Ne bi süre sınırı var ne de öğretmenim ayağına geçinen boş beleş insanlara bel bağlamıyorsun. Sınavın sonunda ulaştığın başarıda kendi başarın oluyor. O yüzden evde oturup çalışmak bana göre daha yararlıdır.
  • dediğin şey kişiden kişiye değişir hocam bir insan dershaneye gitmemeyi göze alıyorsa bunları da göze alıp psikolojosini ona göre hazırlamalıdır bence dershaneye gerek yok programlı çalış kendine vakit ayır yeter zaten sana
  • "... pişman olabilirsiniz."

Gitmiyorum mutluyum.

Dershanede sadece derse girip para almak isteyen hocalar çoklukta. Ne sorunu çözüyorlar, ne adam gibi ders anlatabiliyorlar.

Soru çözüm adı verdikleri saatlerde anca 20 sorumu çözüyorlar. 5 dersten desem 100 soru ediyor haftada. Ben haftada en az 1500 çözüyorum zaten.

Sorum çıkıyor, yapıp mantığını anlamadığım yerler oluyor. Soru çözümlerinde sorular yetişmiyor diğer haftaya kalıyor. Bazen size sıra gelmiyor. Hocayı sonra yakalayıp sormak ise neredeyse imkansız.

Dershanelerin tek avantajı sürekli öğrencilerle aynı ortamda olmak. Oda kısmi bir avantaj aslnda. Çünkü arkadaş grubunuz çalışmıyorsa sizde çalışmak istemiyorsunuz,onlarla takılıyorsunuz.

Dershane sınavları dışarıdan da girilebilir burasıda sorun değil.

Kısacası dershaneye vereceğiniz parayı özel derse verebilirsiniz. Soru çözümü,konu anlatımı daha ne isteyebilirsiniz ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla kardesim kusura bakmada o senin hatanmış yani sabah erkenden kalkiyorum kosu yapiyorum aksama yakin dambil calisiyorum gunde 5 6 saate ders calisiyorum dersaneyede gitmiyorum hic bunaldigim felanda yok keske gecen sene okul yerine boyle yapsaydim diyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet şu konu da haklısın ki asosyalliğin dibine vuruyorsun, yalnız kalınca hep sorgu halindesin aslında hep sorgu halindeyiz de, zaten geçen sene okula gitmeme rağmen bunalım içinde olduğumdan olmadı biraz da. fakat yaptığım hatalardan dolayı adam gibi oturup düzenlice çalışmadan olmayacağını tecrübe ettiğim için geçen seneki o sonuç zamanını aklıma getirip getirip oturuyorum masaya,bu kişiden kişiye değişiyor, mesela ben rakipleri gördükçe ister istemez hırs yaparım moralim bozulur umutsuzluğa düşerim diye düşünüyorum, sağolsun dh ailesi zaten yetiyo:d kendi kendime kendi hedefime odaklanıp gidiyorum, olmazsa da olmaz nasip işte olmayınca olmuyor bazen. bence dershanenin en büyük +sı denemeleri ve ne durumda olduğunu analiz etmen. Gitmek isteyen de gider yani herkesin kendi tercihi. Sosyalliği kafaya takmayan ve iradesine güvenip düzenine göre ders çalışabilenler için gereksiz buluyorum sadece.

• Gereksiz konu dinlemeyin bu adamı dershane gereksiz.
  • Dersaneye gitmiyorum ve çokta memnunum. Eğer gitseydim dersaneden sonra evde ders çalışamazdım muhtemelen o yorgunluktan. Geçen sene okuldan gelince yorgun olduğumdan çalışamıyordum aynı şey olurdu yani. Zaten çok çok sosyal bir insanda değilim normalde. Yüzmeye falan gidiyorum o yetiyor.
  • Kişiden kişiye değişir.

İnsanlar tanıyorum art arda 2 gün insan yüzü görmese depresyona girecek türden.

Diğer tarafta benim gibiler var sadece insanlarla konuşmak bile yoruyor onları.

Veya insanlar vardır kendilerini sürekli başkalarıyla yarıştırmak ister, başkalarının ne kadar çalıştığını görmeden doğru düzgün çalışamaz.
  • Geçen sene dershaneye gittiğim için bi sene kaybettim. Bu sene gitmediğim için kaybetmem umarım.
  • Kendi yapmış olduğun hatan daha doğrusu kişilik bunalımından yola çıkarak bir genelleme yapamazsın. Bir noktana katılıyorum evet evde çalışan mezunlar (ki 2 senedir evdeyim) bunalma raddesine geliyor hayattan ve derslerden bıkıyor ama bu durum gidip onları oyuna sevk etmiyor. Misal ben 2 senedir mezundayım canım sıkıldığımda açar 10 dakika dizi kesitlerinden video izler devam ederim. Kişiden kişiye değişen bir durumu genelleme yaparak gelin ben size tavsiye veriyorum bak haa tarzında söyleyemezsin. Sınava ilk gireceğim sene dershaneye yazdırdım aynı senin kafandan olduğumdan dolayı yok işte internetten olmaz hoca lazım gelecek anlatacak yapacak edecek. Dershaneye yazıldık doğru dürüst sınıf açılmadı karma bir grup içinde görmememiz gereken dersleri gördük görmemiz gereken dersleri kaçırdığımızda yada anlamadığımızda başa dönen biri yoktu. 40 dakika içersinde o adamın ağzından çıkan her şeyi ya öğrendin ya da öğrenemedin. Üstüne bir de bu stres ve anlamsızlık için tonla para ödüyorsun. Halbuki mezun olduğunda kendi kitabını kendin seçiyor kendi programını kendin yapıyor kendi bilgini kendin alıyorsun. Ne bi süre sınırı var ne de öğretmenim ayağına geçinen boş beleş insanlara bel bağlamıyorsun. Sınavın sonunda ulaştığın başarıda kendi başarın oluyor. O yüzden evde oturup çalışmak bana göre daha yararlıdır.

• White Death kullanıcısına yanıt
    +11111
    İnsan görmekten nefret ediyorum. Bu büyük ihtimal 2 senedir sayfa dışında başka bir şey görmemekten olabilir. Ama hep aynı hikaye merhaba merhaba ben şu hikayem şu vs vs tamam anladık görüşürüz.
  • Bende tam aksine baslayali 1 ay oldu inanilmaz pismanim.

• Dersane pismanlıktır kütüphane + kurumsal deneme satın alın = congrulations

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adrenal101 A kullanıcısına yanıt
    Hocam kurumsal deneme nasıl satın alıyoruz?

• Kendi asosyalligini niye genelledin anlamadım. Ben dershaneye gitmedim ama her gün disaridaydim arkadaş çevrem vardı. Arkadaş çevresi için dershane şart değil

• Bir kısma kadar haklısın ama bilgisayar oyunları ile uzun vakit oynayıp vicdanın sızlamıyo ise sorun sende.

• Evde çalışıyorum,dershaneye sadece sınav için gidiyorum,çok bunalınca açıp 1-2 el lol atıyorum abartmadan kendime hakim olarak haftada 3 gün spora gidiyorum 1 gün dinleniyorum dizi felan izliyorum bazen arkadaşlarla takılıyoruz ben memnunum kişiden kişiye değişir netlerim de artıyor
  • Kişiden kişiye değişir bu iş. Aga nasıl her şeyi genelleyebiliyorsunuz ya anlamıyorum gerçekten.
    12de temel lise 75k->59k (ygs ve lys)
    Mezun senesi 11k bunda çekişi yazmıyorum aynı hafta girdiğimiz için.
    4 arkadaş mezuna kaldık
    Biri 22k
    Diğer ikisi 30k
    Bi de ben 59k

Diğer 3ü dershaneye gitti.
    Biri 3k
    Ben 11k
    Diğer ikisi 15k yaptı (aynı ünideler şu an)
    Önemli olan kendinizi tanımanız.
    Ben kendimi kapatırım iradem buna el verir derseniz evde çalışın.
    Ha yok ortalama üstü sosyal bi insansanız dershane iyi OLABİLİR (kesin konuşmayın!)
    Edit:konu 2 yıllıkmış nerden bulup da upladınız iq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saul_goodmann -- 5 Kasım 2019; 18:36:32 >
  • dersane müdürü bunu beğendi

• sıkılmamak adına sosyal medya arkadaşlarımla konuşuyor ve irl arkadaşlarıml buluşuyorum sürekli keşke sizde böyle yapsaydınız hocam dershanede okey oynayacak arkadaşlarıma çok da ihtiyacım yok suan yani
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.