Şimdi Ara

Mezuniyet öğüdü doğrumu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her yil, her üniversite kendi alaninda çok sivrilmis ama mutlaka akademik hayattan gelmesi de gerekmeyen bir önemli ismi mezuniyet konusmasiyapmak,yeni mezunlara çesitli ögütler vermek üzere davet ediyor. Asagida bu yil, ünlü Yale Üniversitesi'nde yapilan mezuniyet töreninde konusmak üzere davet edilen ORACLE bilgisayar sirketinin kurucusu ve genel müdürü Larry Ellison'un sasirtici, hatta sok edici konusmasi var.

    "Yale Üniversitesi mezunlari, daha önce böyle bir giris görmediginiz için özür dilerim ama benim için bir sey yapmanizi istiyorum.

    Lütfen, etrafiniza iyi bir bakin. Solunuzdaki sinif arkadasiniza bir bakin.Sonra saginizdaki sinif arkadasiniza bir bakin.

    Ve simdi sunu akliniza koyun: Bundan bes yil sonra, on yil sonra,hatta otuz yil sonra, solunuzdaki kisi hiçbir seyi basaramamis olacak.

    Saginizdaki kisi de aslinda hiçbir sey basaramamis olacak. Ve siz,ortadaki? Ne bekliyorsunuz? Siz de basaramayacaksiniz.

    Basaramayacaksiniz. Aslinda bugün söyle bir etrafima baktigimda parlak gelecek için yüzlerce umut isigi göremiyorum.

    Yüzlerce degisik endüstride liderligi ele alacak kisiler de göremiyorum.Görebildigim tek sey, gelecegi basarisizliktan baska bir sey olmayacak yüzlerce insan.

    O kadar. Sinirlendiniz. Bu anlasilabilir bir sey. Ben,Lawrence 'Larry' Ellison üniversite terk, kim oluyorum ve bu yetkiyi nerden aliyorum ki,ülkenin en prestijli yüksekögrenim kurumunun bu yilki mezunlarina böyle seyler söyleyebiliyorum? Bu yetkiyi nereden aldigimi söyleyeyim:

    Çünkü ben, Lawrence 'Larry' Ellison, üniversite terk ve dünyanin en zengin ikinci adamiyim. Siz degilsiniz. Çünkü Bill GATES,o da üniversite terk ve dünyanin -simdilik- en zengin adami. Siz degilsiniz.Çünkü Paul Allen, o da üniversite terk ve dünyanin en zengin üçüncü adami.Siz degilsiniz.

    Baska örnekler de var. Mesela Michael DELL, o listede 9 numara ve yukari dogru hizla tirmaniyor, o da üniversite terk.

    Ve siz o listede hâlâ yoksunuz. Himmm... Simdi çok kizdiniz. Bu da anlasilabilir. O halde biraz da egolarinizi oksamama izin verin.

    Pek çogunuz burada dört ya da bes yil egitim gördünüz.Önünüzdeki yillar için epey iyi bir egitim aldiniz, bilmeniz gereken pek çok seyi ögrendiniz.

    Iyi çalisma aliskanliklari edindiniz.Burada size o önünüzdeki yillar boyunca yardimci olacak bir sürü insan tanidiniz, onlarla baglanti kurdunuz.

    Ve hayat boyunca yaninizdan ayrilmayacak bir kelimeyle güçlü bir iliskiniz oldu burada: Terapi. Bunlarin hepsi güzel seyler.

    Ama gerçekte, o kurdugunuz arkadaslik baglantilarina fena halde ihtiyaciniz olacak. O çalisma aliskanligina ve 'terapiye de ihtiyaç duyacaksiniz hayat boyu.

    Ihtiyaciniz olacak, çünkü üniversiteyi terk etmediniz. Dolayisiyla asla dünyanin en zengin insanlari arasina katilamayacaksiniz.

    Elbette, belki de listeye 10 ya da 11. siradan, Microsoft yöneticisi Steve Ballmer gibi, girebilirsiniz. Ama herhalde onun kimin için çalistigini söylememe gerek yok, degil mi?

    Sadece kayda geçsin diye söylüyorum, o da zaten master sinifindan terk.Biraz geç kalmis anlayacaginiz.

    Son olarak, herhalde bazilariniz ya da umarim bu konusmadan sonra çogunuz kendi kendinize soruyorsunuz: 'Yapabilecegim bir sey var mi?

    Bir umudum var mi?' Maalesef hayir. Çok geç kaldiniz. Içinize çok sey dolduruldu, siz onlara bakip çok sey bildiginizi saniyorsunuz.

    Artik 19 yasinda degilsiniz. Eveeet, simdi gerçekten çok kizdiniz. Bu anlasilabilir bir sey. Belki de su an, size bir umut isigi vermenin, bir çikis yolu göstermenin tam zamanidir.

    Hayir, 2000 mezunlari size degil. Siz kaybettiniz. Sizi, yilda 200 bin dolarlik komik maas çeklerinizle ba? ba?a birakiyorum.

    Üstelik o maas çekinin üstünde sizden birkaç yil önce okulu terk etmis birinin imzasi olacagini söyleyerek. Ögütlerim size degil daha alt sinifta okuyanlara.

    Size söylüyorum: Hemen ayrilin. Daha güçlü söyleyemem: Ayrilin. Hemen toplayin esyalarinizi ve fikirlerinizi ve bir daha geri dönmeyin.

    Terk edin. Her seye yeniden baslayin. Size söyleyebilecegim tek sey,o basinizdaki kepler ve kiyafetin sizi aynen su güvenlik görevlilerinin beni kürsüden asagi çektigi gibi asagi çektigi..."







  • Adam haklı gibi...
    Tanıdığım birinin patronu vergi rekortmeni sayılı zenginlerden biridir.Velakin ilkokul terktir.Bu kişinin avukatı "... Bey, okumadan bu kadar zengin olmuşsunuz..acaba okusaydınız kim bilir neler yapardınız.." demiş.Adamın cevabı aynen şöyle olmuş:
    "Okusaydım nolcaktım ki? Ancak senin gibi bir avukat olurdum o kadar!"
  • yalan demeye dilim varmıyor ...
  • Yazılanlar hakkında okuyup ders almak lazım.Kıssadan hisse olayı.
    Öte taraftan böyle bir olayın doğruluğu onaylanmış değil.
    Bir başka sitede yine aynı yazı aktarılmış,bunun düzmece bir yazı olduğu söylenmişti.
    Yinede hayatta teori ve pratiğin birleştirilmesinde fayda gören,eğitim kurumlarımızın da bu alanda eksiklerini kapatmasını dileyenlerdenim.
  • Larry Ellison: [clps][clps]
    adam nerdeyse tamamen haklı. Bilgisayar okuyanlar için işe yüzde yüz doğru. Fazla söylenecek bişey yok, üniversitelerin bize bişey kazandırmaktan çok uzun zaman kaybetdirdiğini kanıtlayan (bence) bir yazı.[frndsp]
  • benım yalan demeye dılım varıyor valla hıc ındandırıcı deıl.
  • Oracle'ın patronu böyle bir konuşma yapmadı. Uydurma bir yazı.
  • Ulkemizde örgün lise eğitimi ile universte egitimi arasında ne fark var sizce..?

    Ben Marmara universitesi mezunuyum..Liseden farklı bir egitim sitemi görmedim orada..Sanırım universite bize kibirden başka pek bişi kazandırmıyor
  • olaya zengin olarak bakılırsa doğru
    ama ibrahim tatlıses gibi olmaktansa
    okuyup orta halli biri olmayı tercih
    ederim olay tamamen dünyaya bakış açısıyla alakalı
    ..okullar tüccar yetiştirmez[ban]
  • bence burdan cıkarmamız gereken herzaman girişimci zekanın üstün gelmesi katma deger yaratmak için girişimci zekamızı kullanmamız gerekiyor olaylara bir denklemmiş gibi bakmayalım sosyal ve ekonomik olguları iyi sentezleyelim ve her rasyonel birey gibi kendi faydamızı maksimum düzeye çıkarmaya çalışalım böyle davranırsak toplum olarak da başarılı oluruz. yoksa okumakla herşey bitmiyor...

    Ben bunu çıkardım arkadaşlar szi ne dersiniz?
  • TheClansman +1
  • Bu olayın doğru olmadığını öğrendim, tam açıklama (daha birçok yerde var..):
    http://www.snopes.com/quotes/ellison.htm#origins

    yalanı güzel yutmuşuk(um), adamın yazdıkları yanlış değil onu da ekleyim, dikkat çekmek ve önemli bir noktayı göstermek için yazılmış bir yazı ve aynı zamanda güzel bir şaka :).
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by age</i>
    <br />Oracle'ın patronu böyle bir konuşma yapmadı. Uydurma bir yazı.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Demiştim.
  • evet haklısın önemli bir noktaya deginilmek istenmiş ...
    arkadaslar zeka var zeka var dimi ama ... cok zeki olup ta bu zekasının tüccarlarca sömürülmesine izin veren ve onların zekasının üstünden kendi kazandıklarında cok cok daha fazla para kazanılmasına izin veren o kadar insan varki ...
  • Bu yazı beni teselli etmek için gönderildi
    Bende gerçekçiliğini araştırmak için sizin bilginize sundum
    Uydurma olduğu içinde az sevinmedim hani
    Çünkü ne olursa olsun üniversite okumak istiyorum
    Şimdilik askerrden sonra...
  • gerçek olmasa bile,sürüden ayrılıp risk alarak,diğerlerinden farklı olmak kaçınılmaz bi gerçek...düşünün herkes memur olmak istiyor ama siz okumuyosunuz ya hiç birşeye sahip olmayan bi dilenci olursunuz yada zengin...tek şart patikadan dışarı sapmak,risk almak hepimizin elinde...ama denemek size kalmış
  • ARKADAŞLAR BU YAZI KÜÜLLLÜÜÜ YALANDIR.


    ORACLE İN PATRONUN KESİNLİKLE BÖYLE BİR KONUŞMASI YOKTUR.
    HALKI BARİZ KANDIRMAYALIM.
  • bence üniversiteyi bitirin masterda terk edin :p
  • yalnız patikadan dışarı çıkıp kestirme yolu bulan kaç kişi var..
    bu adamlar şanslıydı sen şanssızsan tüm hayatın mahvolur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.