Arkadaşlar merhabalar ben sayısal bir 12.sınıf öğrencisiyim.Sınava 1 yaklaşık bir hafta kaldı ve ben mezuna kalmayı kafamda netleştirdim.Sizlere bu hususta bazı sorularım olacaktı bilen mezuna kalmış kişiler(mümkünse iyi bir sonuç elde edenler)abilerim ablalarım olursa çok sevinirim.Netlerim şu şekilde tyt kısmı:türkçe 30 matematik 15 fen 10 sosyal 10 ayt kısmı :matematik 12 biyoloji 9 fizik 1 kimya 2 şeklinde. 1.soru:Mezunken 1 temmuzda başlamayı planlıyorum günde 3 4 saat ile eğer tarih ve saat yönünde sıkıntı varsa sizce bu nasıl olmalı? 2.soru:Tyt ayt dengesi nasıl olmalı mesela ilk tyt ile başlanıp sonra ayt mi geçilmeli yoksa tyt ayt birlikte mi götürülmeli? 3.soru:soru bankası çözümü örnek veriyorum matematikte 3 kaynak çözeceğim sizce 3 ü aynı anda mı sırayla mı bitmeli? 4.soru:Mezun senemde nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardım edin 5.soru :Kesinlikle yap veya yapma dediğiniz şeyler nelerdir? 6.soru:Aylara göre ders çalışma saatleri nasıl olmalı nasıl arttırılmalı Evet şimdilik sorularım bu kadar lütfen yardım edin ekstra şeyler ekleyin çok ihtiyacım var.Son olarak mezun senemde derece yapmak istiyorum 10 20 k gibi hedefler lütfen bu yolda neler yapmam gerektiğini birisi açıklasın.Çünkü ailemle büyük kavga ettik babam işe bile verebilir. İnstagram:@ensarbilgic mümkünse abilerim ablalarım buradan açıklayın konuşalım yardım gerek Edit:arkadaşlar mezun senesinde ne yapacağım konusunda çok korkuyorum derece yapmak istiyorum ama çok kaygılıyım ne yapmam gerektiğini bilmediğim için lütfen yardım edin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensarbilgic -- 12 Haziran 2022; 18:56:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
MEZUNA KALMIŞ ABİLERİM ABLALARIM TOPLANIN ACİL!!!

-
-
sana tavsiyem bu sorularınla çok fazla fikir ve bilgi kirliliği ortaya çıkacak ve iyice kafan karışacak. o yüzden youtubedan "ismail murat aydın" hocamın videolarına göz atarsan saf temiz ve bence en doğruya yakın bilgileri ordan edinebilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O adam da sürekli bir seyler diyor konu bir yere bağlanmıyor, hep havada kalıyor
Çok kararsızım usta ya bakacağım teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Günde kaç saat sınırı bırak okul açılana kadar Tyt Mat- Geo- Tyt fen - Dil bilgisi bitir
Dersaneye gitme
2- Önce tyt bitmeli
3- 2 si aynı anda sonra tekrar için 3.
4- Onu sen belirlicen
5- Dersaneye gitme
6- Saat işini bırak
Sence en baştan aytyle yürütsem nasıl olur tyt uzar diye korkuyorum
Tyt bilmeden ne ayt si hocam
Kaç ay vermeliyim sizce
Bu 1 yıllık bı süreç hiç bir zmaan konular tamamen bitmeyecek de seni çok heyecanlı gördüm çok fazla herkese ne yapıyım diye sorma bu süreç bireysel bı süreç sadece ders çalışmaya odaklan zaten zamanla neyi ne kadar ne zaman yapacagini kendin anlayacaksın öbür gibi YouTube rehberlik kanallarında bot olup çıkacaksın
Nerden başlamalıyım o konuda sıkıntı yaşıyorum önce tytden mi başlasam yoksa ikisini de aynı anda mı yürütsem diye kararsız kaldım
Soru 1-) günde 3-4 saat asla yeterli değil . En az 8-9 saatini vermelisin ( tabi aralarda mola da vereceksin )
soru 2-) şimdi benim zamanımda ygs lys vardı . Ygs Şubat Gibi oluyor diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam . Onda bile ikisini beraber götürmüştüm . sende beraber götürmelisin diye düşünüyorum
soru 3-) soru bankası konusunda , 3 ünü de aynı anda çözebilirsin . Konuları geçtikçe sırayla bi kitaptaki o konunun sorularını bitirip , diğer kitaba geçebilirsin . 3 soru bu kitaptan 5 soru diğer kitaptan çözeyim deme . Kafan karışır . Bi düzen oturt
soru bankası konusunda benim aşırı marka takıntım var . Basit soru bankalarını kesinlikle alıp da paranı çöpe atma . Piyasadaki en zor soruları , en değişik soru tarzı olan kitapları bulmaya çalış
soru 4-) valla mezun senesi zordur . Ben 2014 de ilk sınava girdim sonra mezuna kaldım . Dershaneye gittim . Sabah 8 den akşam 8-8 a kadar dershanede takılıyordum . Ders çalışıyordum sohbet muhabbet hemde sosyalleşiyordum . Evde tek başına çalışmak ciddi anlamda psikolojik olarak zor ya
akşam 8 gibi eve geliyordum dershaneden . Yemek dinlenme falan 9-10 oluyordu . Sonra direk matematik geometri çözmeye başlıyordum . Gece 2-3 e kadar böyle . Sonra uyku 3 saat . Sabah 6 civarı kalkıp hemen biyoloji ezberi yapıyordum . Ezberleri sabah saatlerinde yapmaya bak . Zihnin en açık olduğu saatler . Bilgi öğrenme konusunda gayet verimli saatler oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dershaneler yararı geçtim zararlı tamamen vakit enerji ve para kaybı
Evet tüm dershaneler böyle
-
bunu aldım dershaneyle ilgili postlar gördüğüm zaman altına atarım temmuz ağustos gibi
-
Upppp
sorularına cevap değil direkt bilgini veriyim sana
1 temmuz ne kardeşim 2 hafta mı tatil yapacaksın, ilk bi kafanı dinlendir zaman öyle hızlı falan geçmez doğru düzgün tatilini yaparsın o arayı fazla saatle kaparsın.
sakın dershaneye gidiyim deme biz arkadaşımla gittik, arkadaşım son 3 ay psikolojik tedavi aldı çünkü hiç kaldırılcak bi yük değil gider denemelere katılırsın
ilk tyt eksiklerini düşün bi kağıda not al onların üstüne git sonra tüm tyt tekrar edip ayt geç zamanın o kadar bol olacak ki istediğini yaparsın emin ol
diğer bi tavsiyem buradaki sınavla kafayı bozanların hiç demeyeceği bi şey herhalde, git kendine şimdiden bi hobi veya aktivite edin git yüzmeye yazıl veya baskete yazıl en kötü satrança bile yazılabilirsin kendine vakit ayırcak bi şey bul daraldığın an gidip kafanı dağıtacağın bi şey olsun
bak kardesim hala yazıyorum çünkü mezun olayı çok zor bi şey
diğeri burda dersten sıyırmış adamlarla kafa yorma.kendine benim hatam ne diyerek hedef koy hedefin ben benim eksik olan yönümü, ben bardağımın boş tarafını doldurucam diye bak ııı benim 15k hedefim ııı ben cok ii calisiom ııı saçma sapan triplere girme tamamen eksiğine yönel son zamanlar zaten yükselip kendine bi ideal koyarsın sen emin ol
neyse başarılar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- itü ekonomi ekşi
- bilgisayar mühendisliği yatay geçiş bölümleri
- adana alparslan türkeş bilim ve teknoloji üniversitesi yorumlar
- matematik okumak
- tyt kimya kanal önerisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X