Şimdi Ara

mezuna kalmak evde kafayı yedirtir mi ( asosyal içerir )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
7
Favori
6.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben aşırı asosyal bir insanım. lys bittiğinden beri evden doğru düzgün çıkmadın hep bilgisayar oynuyorum. sene içinde okula dershaneye falan gidiyorduk nefes alıyordum. şimdi mezuna kalsam evde sıkıntıdan kafayı yer miyim??? yaşayanlar tavsiye versinler yani mezuna kalanlar!!!



  • Dersaneye git sende haftanın 5 gün dışarı çıkarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mezuna kalmadım ama bence kafayı yersin
  • up up up
  • evet. ben hayatımın en büyük yanlışını yaptım belki. dershanesiz mezuna kaldım. çok sıkıntılı. sağlığımdan oldum.
  • ablead A kullanıcısına yanıt
    dershaneye gidersem?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vladimir Samsonov

    dershaneye gidersem?

    bence sorun olmaz.
  • Bu sene mezun olarak dediğin şekil asosyal olarak lysye evde hazırlandım kimseye tavsiye etmiyorum
  • Duzenli hergun 10 -15 gun calis 10 -12 saat arasi belli bir sure sonunda malesef kafayi yiyosun kendinden sikiliyosun calismayi birakayim diyosun olmuyo hocam mezunsun cunku vicdan azabi cekiyosun
    kaybettiklerim saclarim ozenle gelistirdigim vucudum +15 kilo aldim pskolojim birz bozuldu
    sosyal cevrem pek kalmadi

    kazandiklarim hic
    Bugun tekrar hazirlanmaya basliycam en kotusu yine ayni olucak oyunu birak derslere yogunlas diyemem asosyalsin ama azaltmaya calis programi aksatma , uykunu duzenle kasma kendini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dershanesiz ise evet cok guzel yediriyor yaşadım gördüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vladimir Samsonov V kullanıcısına yanıt
    sağlam bir programla ve kararlı adımlarla ilerlersen sorun olmaz.1-hedef belirle 2-kapsamlı program yap(içinde yürüyüş ya da koşu da olsun haftada 2 veya 3 kez) 3-programa uy amaçlarına sadık kal.
  • Yedirtir, ve yiyecek kadar bulamayınca kendi mideni sindirirsin. Saçmalık, ve kesinlikle yıpratıyor, ve böyle bir yıpranmayı hiçbir üniversite telafi edemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dershane gidersen sorun olmaz asosyal bir insanım demişsin evde sürekli derslere verebilceğini düşünmüyorum kendini ben program yaparım düzenli çalışırım bilgisayara bağımlı kalmam diyorsan bir program yap kendine başlarda hafif bile olabilir arada çalışır bazen bilgisayarda takılırsın çok sıkılırsan dışarı çıkıp hava falan alırsan bir problem çıkmaz. Önemli olan düzeni kurmak ama göründüğünden zordur.
    Bu arada şunuda belirtmek istiyorum bu evde bunalırım sıkılırım korkusuna asla istemediğin bir yere gitme denemeden asla pes etmeyin bu hayatınızı etkilicek bir karar dikkat edin buna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !ScR3aM! -- 6 Temmuz 2014; 1:29:47 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Vladimir Samsonov V kullanıcısına yanıt
    Hocam inan ki aynı durumdayım, istanbul dışında 1-2 yer hariç hiç bir şansım yok onlara da muhtemelen giremeyeceğim ama yine de yazıyorum listeye. Aileni ikna et şehir dışı okumaya ben de ikna etmeye çalışıyorum, eğer şehir dışı üni olursa bi yandan okuldan mat-2 görürsün, bi yandan da diğer derslerine bakarsın günde 1-2 saat bile olsa(tm ve mf için konuştum tabi). Evde olursan ailen sürekli senden bir şeyler bekler yine, gözler yine sende olur, sıralamayı yükselticem derken aşağı da çekebilirsin. Ben öyle yapmayı planlıyorum 1-2 sene daha hazırlanıcam üni okurken ama evde o baskıda mümkün değil yapamam, muhtemelen dersanesiz sen de yapamayacaksın, hele ki arkadaşların ünilerde check-in ler fotoğraflar paylaşırken iyice çıldıracaksın iyice ağlak olacaksın içinden çalışma isteği gelmeyecek, mesela senin de matematiğin kötüyse şunu söyleyebilirim ki matematik evde çalışılarak yapılacak bir ders değil, okul veya dersane öğreten biri olması gerek onu da evde yapamayacağına göre tek çare şehir dışı




  • Mezunlar ekim başı eylül sonu gibi başlıyor bildiğim bence ağustosta bir dene bakalım adam akıllı anlarsın bunalıp bunalmadıgını aşağı yukarı özel ders filan alacak mısın ? Sorularını kime soracaksın
    Asosyalim diye o kadar stres yapma bazen insanlardan uzak durmakta iyidir aslında sana tavsiyem ağustosta bi deneme yapman baktın olmuyor gidersin dershaneye ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana mezunluğun dibini yaşamış biri olarak yaşadıklarımı aktarayım.
    Mezuna kalacağım dediğim gün çalışmaya başladım, inanılmaz hırslıydım. Bu sınav mı beni durduracak dedim. Dershaneye yazıldım maraton başladı ilk sınavda 1.sınıfa düştüm ve sınıf ortalaması 30 binlerde ve benim geçmiş sınav sonucum b*k gibiydi yanlarından bile geçmezdi. Tanışma kaynaşma, sınavlar falan derken ygs ye geldik.
    Ygs de dershane sınavlarında matematikte 36-37 net yapan ben 20 tane falan işaretledim. Neyse dedik lys de toparlarız, matematiğe bilerek önem vermedim çünkü 25 net çıkarırım dedim ve çıkardım. Edebiyat abandım, gece gündüz edebiyat çalıştım. Edebiyatta tek hatam yazarın özelliklerini fazla çalışmamam oldu, eserleri ezberler yardırırım dedim. Dershane sınavlarında 50+ yi görüyordum. Bu arada dershane harici kimseyle bilerek görüşmedim, çağırdılar gitmedim. Sinemaya bile yalnız gidiyordum. (Bir zaman sonra kimse zaten sanada sormuyor nasılsın diye)
    Asosyal de olduk mu hah iyi :D
    Sonra Lys ye girdik, beklediğimiz bizi kurtaracak edebiyattan sence kaç net yaptık ? 45+ leri duyar gibiyim.

    32!!!!!!
    Sonuç olarak geçen seneden kötü olmasada, edebiyatın zulmüne uğrayıp ne gelirse yazıp gideceğim. Tek düşüncem okurken bir daha girmek, bu sefer inanıyorum ! (HEH)

    Umarım bir fikir vermiştir ;)




  • evde kafayı yersin kendimden biliyorum
  • arkadaşlar yazdıklarınızı teker teker okudum deneyimlerinizden bazı sonuçlar çıkardım çok teşekkür ediyorum. bu sene sırf bu sınav yüzünden arkadaş çevremden oldum aslında sürekli dışarı çıkıyorlardı ben gitmiyordum falan sonra "bi arkadaşın da dediği gibi" nasılsın diye bile sormamaya başladılar. sonucum da beklediğim gibi gelmediği için çok üzüldüm (denemelerde yaptığım netlerin çok altında) aslında biraz da kendimi kanıtlamak için seneye girmek istiyorum bakalım büyük ihtimalle tekrar deneyeceğim. tekrar teşekkürler herkese...ha bu arada evde kaldığım sürede keşke ders çalışsaydım diyorum yani o evde kaldığım sürede hep ders çalıştım sanmayın bazı günler 12 saat bilgisayar oynadım yani babamla çok tartıştık bu konuda :D
  • Mezundum, dersaneye ilk 2 ay düzenli gittim. Ama sene başından beri dersane çok sıkıcı ve verimsiz geliyordu. Aralıkta sadece fizik ve mat2 ye girmeye başladım sırf kafa dağıtmak için. Sonra hep bıraktım. Sonuç: ygs 2200 mf3 1300 oldum. Açıkçası kayıt olduğuma pişmanım. Evde çok mükemmel işler yapılabilir. Çok önemli kazanımlar elde edilebilir. Mesela kendi kendine bir şeyler öğrenebilme yetisi, zaman yönetimi vb. Bunlar çok önemli kazanımlardır ve ömür boyu ciddi fayda sağlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.