Şimdi Ara

Mezuna kalıp çalışmaya başlamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eşit ağırlıktan mezuna bıraktım (35k) fakat bir türlü çalışmaya başlayamadım. Aslında eylülün başında başlayacaktım ama hem bazı olaylar hem de benim tembelliğim yüzünden kitap bile açmadım. Mezun olduğum için her ne kadar tecrübeli olsam ve 9 ayın çok uzun bir süre olduğunun farkında olsam da bu durum beni strese sokuyor. Bu hafta kendimi çalışmaya adapte edicem. Bugün 2-3 saat çalışarak başlayacağım. Hafta sonunda çalışma süremi 7 saate sabitleyeceğim. Amacım kasıma kadar TYT Matı bir kaynaktan bitirmek ve üçgenleri halletmek (belki Türkçe için de bir şeyler yaparım). Sonrasını da kaba taslak planladım ama şimdi buraya uzun uzun yazmanın anlamı yok. Herhangi bir kuruma gitmeyeceğim, zaten buraya kadar okuduysanız anlamışsınızdır. Yalnız deneme için dershaneye yazılmak konusunda kafam karışık. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir? Bu yazıyı yazmamın sebebi kendimi bir nebze rahatlatmak (yazmak rahatlatıyor) ve çevremde pek konuşacak kişi olmaması. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Herhangi bir öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Say olsan bile şimdiye kadar başlamamış olmak o kadar büyük handikap olmazdı bana kalırsa ama ne kadar erken tempo yakalayabilirsen o kadar iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA591D5BE -- 27 Eylül 2021; 12:58:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemeye git hocam ve alttan 8.cumleye kadar okudum ama dershaneye gitmediğinizi anlamadım sizce ben de problem mi var ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben de çok zorlanmıştım ama kendinizi zorlayın, inanın 1 saat bile bana o kadar zor geliyordu ki. Günde 1 saat çalıştığım bir süreç bile oldu. 51kdan kalmıştım tmciydim ben de. Zamanla 2’ye çıktı, 3-4-5 derken 7’ye sabitlediğim de oldu 10+ya çıktığım da oldu. Sadece istikrarlı olmaya çalışın. İlk başta çok büyük beklentileriniz olmasın 5-7 saat gibi, çünkü ilk başlarda zor oluyor. İlk hedefiniz istikrar olsun. Geometriyle başlamanızı öneririm. Sonra matematik ve tarihi de katarsanız süreyi güzelce sabitlersiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hahaha yok estağfurullah. Dershaneye vs. giden biri 7-8 saat kendi çalışamaz diye demiştim onu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilemiyorumaltanb kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam. Haklısın istikrarın öneminin geçen sene farkına vardım zaten. Dediğin gibi çok zorlamadan başlayacağım bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ ol hocam moral oldu. Hemen başlıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bilemiyorumaltanb kullanıcısına yanıt

    Şimdi fark ettim. Kendini zorla demişsiniz ama ben "çok zorlamayacağım dediğiniz gibi" yazmışım :D Tabiki kendimi zorlayacağım ama burada vitesi yavaş yavaş arttıracağım demek istemiştim aslında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yavaş yavaş vites arttırarak gitmek en iyisi. Mezun senemde ben de bir anda yüklenip deli gibi çalışmaya başladım ve hemen hemen Kasım-Aralık ayım böyle geçti fakat Ocak'tan sonra 2-3 hafta saldım bir de üstüne pandemi patlayınca Şubat'ta gelen okulların-dershanelerin kapanması ile komple saldım.


    Benden sana tavsiye çalışmalarına hiç ara verme, off gününde dahi en azından tyt-ayt denemesi ya da ne bileyim alan denemesi olur tekrar falan olur bir şey yap çünkü o rahatlığa bir defa alışınca tekrar tempoya girmen aşırı zor oluyor.

  • rhoads R kullanıcısına yanıt

    Ben de bunu bizzat 12. sınıfta deneyimledim hocam. Aslında ben geçen sene de mezun gibiydim. 1-2 ay kursa gidip sonra saldım, okul canlı derslerine falan da girmedim. Bir süre çok iyi çalışıp sonra saldım. Ocak-şubat neredeyse bomboş geçti. Acı olsa da deneyimleyerek anladım istikrarın önemini. Ha bi de YouTube'da çok takıldım. Şu boş "en az 10 saat çalışmazsan dereceyi unut" laflarına kandım. Bu üzerimde ekstra baskı oluşturdu ve dediğim gibi Ocak ayında patladım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benkyo -- 27 Eylül 2021; 17:11:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ondan bahsediyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.