Şimdi Ara

Mezun olduktan sonra 29 yaşına kadar tecil hakkım var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Ekim 1985 doğumluyum. Sosyoloji 4.sınıf öğrencisiyim. 2013 yılı Temmuz ayında mezun olacağım. gelecek yıl yaşım 28 olacak. mezun olduktan sonra mezun belgesiyle birlikte askerlik şubesine gidersem 29 yaşına kadar Tecil ederler mi? internette çok araştırdım. net bir bilgi edinemedim asal sitesine baktım böyle bir bilgiye rastlamadım. yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler...

• 29 yaş sınırı okuyanlar içindir siz mezun olacağınız için 29 ile bir işiniz yok. seneye 28 yaşaında mezun olunca bir değil iki sene teciliniz olacak dediğim gibi o tecilde 29 sınırı ile sizin işiniz yok.
  • Mezun olduktan sonra 35 e kadar yolu var hocam rahat olun. Ama mezun olmadan 29 yaşı bitirilen senenin sonuna kadar. Misal 85 doğumlusun, şuan askeriye için sen 27 yaşındasın. 2014 yılı 31 aralığına kadar okumanda bir sakınca yok. Ama sonrası devam zorunluluğun olsa bile sıkıntı.
  • quote:

qwerty0909

quote:

seksanddirt

İkinizede cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar az önce asal sitesini bir daha inceledim şu adreste:http://www.asal.msb.gov.tr/sikcasorulan_sorular/er_islemleri/ogrenci.htm

SORU: 1986 doğumluyum. Bozok Üniversitesi 2 yıllık meslek yüksekokuluna 20 Eylül 2010 tarihinde kayıt yaptırdım. 25 Ekim 2012 tarihinde ilişiğimi kestirdim veya mezun oldum. Askerlik ertelemesi için askerlik şubesine müracaat ettiğimde askerliğim ne zamana kadar ertelenir?

Fakülte/yüksekokulda öğrenim görmekte iken, ilişiğini kestirenler ilişik kesme belgeleri ile birlikte askerlik şubesine müracaat ettiklerinde askerlikleri ilişik kesme tarihleri esas alınarak 29 yaş sınırı içerisinde olmak kaydıyla iki yıl süreyle ertelenmektedir. Bu nedenle askerliğiniz 31 Aralık 2014 tarihine kadar ertelenecektir.

yukarıdaki verilen cevaba göre mezun olduktan sonra 29 yaşına kadar erteletme imkanım varmış tabi işi şansa bırakmamak için yakın zamanda şubeye gidip daha detaylı bilgi alacağım. verdikleri cevaba göre yeniden buraya yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Işık Adam

quote:

qwerty0909

quote:

seksanddirt

İkinizede cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar az önce asal sitesini bir daha inceledim şu adreste:http://www.asal.msb.gov.tr/sikcasorulan_sorular/er_islemleri/ogrenci.htm

SORU: 1986 doğumluyum. Bozok Üniversitesi 2 yıllık meslek yüksekokuluna 20 Eylül 2010 tarihinde kayıt yaptırdım. 25 Ekim 2012 tarihinde ilişiğimi kestirdim veya mezun oldum. Askerlik ertelemesi için askerlik şubesine müracaat ettiğimde askerliğim ne zamana kadar ertelenir?

Fakülte/yüksekokulda öğrenim görmekte iken, ilişiğini kestirenler ilişik kesme belgeleri ile birlikte askerlik şubesine müracaat ettiklerinde askerlikleri ilişik kesme tarihleri esas alınarak 29 yaş sınırı içerisinde olmak kaydıyla iki yıl süreyle ertelenmektedir. Bu nedenle askerliğiniz 31 Aralık 2014 tarihine kadar ertelenecektir.

yukarıdaki verilen cevaba göre mezun olduktan sonra 29 yaşına kadar erteletme imkanım varmış tabi işi şansa bırakmamak için yakın zamanda şubeye gidip daha detaylı bilgi alacağım. verdikleri cevaba göre yeniden buraya yazarım.

Hocam yalnız alıntıladığın örnekte 2 yıllık önlisans söz konusu. 4 yıllık lisans ve üzeri bir programdan mezun olman durumunda ki seninki 4 yıllık; 35'e kadar şu ve ya bu sebeple tecil imkanın var.

• quote:

Orijinalden alıntı: seksanddirt

quote:

Orijinalden alıntı: Işık Adam

quote:

qwerty0909

quote:

seksanddirt

Hocam yalnız alıntıladığın örnekte 2 yıllık önlisans söz konusu. 4 yıllık lisans ve üzeri bir programdan mezun olman durumunda ki seninki 4 yıllık; 35'e kadar şu ve ya bu sebeple tecil imkanın var.

Şubeyi Aradım oradaki memur yaş sınırının 30 olduğunu söyledi. 4 yıllık lisans mezunlarının iki yıllık tecil hakkı olduğunu belirtti. gelecek yıl 28 yaşında mezun olacağıma göre iki yıl daha hakkım var.

ayrıca bu adreste daha detaylı bilgiler var:http://www.asal.msb.gov.tr/kanun/1111_As.Kanunu.pdf

F) (Ek:17/5/1961- 303/1 md.) Yüksek öğrenim mezunlarından mesleklerine ait
    staj ve ihtisaslarını ikmal ettikten sonra, yurt içinde veya yurt dışında, çalıştıkları bilim
    dallarına dünya ölçüsünde bir yenilik veya ilerleme getiren orijinal araştırmalarda
    bulundukları, çalıştıkları ilim müesseselerince tevsik ve talep edilenlerin askere celp
    ve sevkleri, Millî Savunma Bakanlığınca 36 yaşını dolduruncaya kadar geri
    bırakılabilir.

Madde 36- (Değişik:22.5.2012-6318/9 md.) Emsali doğumluların yoklaması
    sırasında lise veya dengi okuldan mezun olduğunu belgeleyenlerin askerlikleri üç yıl,
    fakülte veya yüksekokuldan ilişikleri kesilenlerle yüksekokul mezunlarının askerlikleri
    ise 29 yaşını tamamladıkları yılın sonu esas alınarak iki yıl süreyle ertelenir. Bunlar,
    ertelemelerinin sona ereceği yıl muayeneleri yapılarak o yıl askerlik çağına giren
    doğumlularla işlem görür.
    Askerlikleri ertelenenler askere sevklerini talep edebilirler.
    Erteleme süresi içerisinde yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranların
    askerlikleri öğrencilik nedeniyle ertelenir.
    Askerlik çağına girmeden önce lise veya dengi okullar yahut yüksekokullardan
    mezun olanlar ile fakülte veya yüksekokuldan ilişiği kesilenlerin ertelemeleri, askerlik
    çağına girdikleri yıldan itibaren başlar.
    Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından yahut bunların dengi
    olduğu kabul edilen okullardan mezun olan yükümlülerin askere sevkleri, istekleri
    halinde mezuniyet tarihinden itibaren iki yıla kadar, yüksek lisans eğitimini
    tamamlayanların ise bir yıla kadar tehir edilebilir. Yurtdışındaki öğrenim
    kurumlarından mezun olanlara, talepleri halinde, denklik işlemlerini
    tamamlayabilmeleri için ayrıca bir yılı geçmemek üzere sevk tehiri hakkı tanınabilir.
    Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Millî Savunma Bakanlığınca
    belirlenir

Biraz karışık ama gelecek yıl inş. şubeye gidince oradaki memurdan daha detaylı bilgi alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Işık Adam -- 12 Kasım 2012; 0:45:46 >

• Arkadaslar su ara her kafadan bir ses cikmakta. Ben 2011 haziran ayinda 4 yillik bir fakulteden mezun oldum. Tecilim normal sartlarda 2013 agustos ayina kadar yapildi. Simdi eve evrak gelmis. Ben yurt disindayim genellikle. Tecili 29 yasa kadar yapma imkanim nedir? Varsa nasil yapilir? Bilgisi olan yazabilir mi? Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yüksek Lisans yapmanız lazim ertelemek için, başka bir yolu yok sanırım.
  • Gayet yapılabliyor tecil ben 29 yaşında mezun oldum 31 e ötelediler.bilip bilmeden yorum yapmayın!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aöf den 2013 te mezun oldum. aöf de kinci üniversite olarak lisans bölümüne kayıt yaptırdım. şimdi aöf den belge alıp tecilimi uzatsam ve bunu 29 yaşına kadar devam ettirsem okuluda bitirememiş olsam 2013 te bitirdiğim lisansla 29 dan sonra 2 yıl daha tecil alabilir miyim? @qwerty0909
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.