Şimdi Ara

Mevcut durumda konut alsam mı almasam mı kararsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli forum üyeleri selamlar. Şuan 3+1 dairede kiracıyız ve yeni evliyim ayrıca bebek bekliyoruz. Eldeki altınlarla bulunduğumuz muhitte sıfır 2+1 daire var ama henüz faaliyete geçmemiş yaklaşık 3 aya kadar teslim edilecek. Fiyat olarak 2.5 milyona anlaştık.

Yalnız yatak odamızın gardrobu oraya sığmayacak belli yani onu değiştirmem lazım. Ayrıca 3 ay sonra teslim edileceği için o zamana doğum süreci başlıyor haliyle taşınma gibi bir durum olamaz. Mecburen 1 seneye yakın daha kiracı olacağız ancak yeni alacağımız dairenin de aidatını ödemek zorunda kalabiliriz. Çünkü kiraya vermek istemiyoruz. Ya da ev almayı 1 sene ertelemek daha mı mantıklı olur ?

Bu durumda elde avuçta ne varsa bozdurup 2.5 milyona 2+1 sıfır daire alınır mı? Yoksa altın ve dolarda beklemeye devam mı edelim ? (Faiz hassasiyetimiz var o yüzden faize koyma fikrimiz yok)

Konuyla ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bLack3ds kullanıcısına yanıt
    Yatırım uzmanlar ı bile ilk eviniz olacaksa oturacaksanız kiradan kurtulmak için alacaksanız buna yatirım gözüyle ucuz pahalı gözüyle bakmayın alın diyor bence alın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kesinlikle alın bence. ilerde faizler düşerse ev fiyatları uçar o zaman da şimdi alabildiğiniz evi seneye almak hayal olabilir.

• Alabilyosanız kesin alın evi. Aidatı binada ise en çok 300 400 gelir bi şey değil yani. 1 sene sonra konut fiyatları ne olur belirsiz altından çok bile artabilir belki bu yüzden eviniz yoksa ilk mesele ev olmalı

• Kiradan kurtulmak için ev alınır. Dolap bir şekilde çözülür, yeni doğan bebekle taşınma da istedikten sonra halledilir. Kızım 1 haftalıkken ev taşıdım.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Hocam bu almak istediğimiz daire 3 aya kadar ancak teslim edilecekmiş. Yalnız bu dairenin sahibi iş karşılığı almış bir usta. Tapusunu daha sonra müteahhit verecek biz ödemeyi ustaya sözleşmeyle yapacakmışız. Ayrıca tapusu da kat irtifaklı haliyle mülkiyeti çıkmamış. Müteahhitle konuştuk sıkıntı yok dedi ama bu iş beni işkillendirdi açıkçası neyim var neyim yok hepsini riske atmaktan çekindim.

Sizce bu şekilde risk alınır mı yoksa daha oturmuş mülkiyeti çıkmış daireleri mi kovalayalım?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bLack3ds kullanıcısına yanıt

Akıl vermek haddime değil ama bu devirde kimseye güvenilmez. Zar zor binbir güçlükle biriktirdiğiniz parayı riske atmayın. Aynı fiyatlarda/özelliklerde kat mülkiyeti çıkmış yeni başka daire varsa alın o bölgede. Ama her zaman içinize sinecek daireyi alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç alınır mı sizce ?
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütün birikiminizi bozdurup nakit almayın. İlk eviniz olacaksa ilk ev kredisinin avantajını kullanmak lazım. 6-7 ay sonra faiz indirimleri başladığında yapılandırirsaniz oradan da karınız olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yeni evli sayılırım iyi altının olmuş, şuan 24 bin kira ödüyorum aylık 40 bine kadar kredi ödeyebilirim zorlanırım 1-2 yıl ama ev alacak para yok kredi bile çeksem en fazla 2,5 milyon civarı çıkarırım ama o fiyatlara istanbulda bana uygun ev yok, alma imkanın varsa kesinlikle al bu ortamda her yıl kiralara neredeyse %40-50 arası zam yapılıyor, benim yıl sonu kiram muhtemelen 35-36 olacak bende artık istanbuldan gitmeye karar verdim en azından anadolu bir ev alabilirim

• hocam ben şimdiye kadar 1 tane bile ya keşke evi erken almasaydım şimdi daha ucuza alırdım diye bir laf duymadım. eğer sende duymadıysan al geç. ev temel ihtiyaçtır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.