Şimdi Ara

Mevcut aracı olmayanlar araç alabiliyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim sorunlu bir i30 um vardi mayis ayinda sattim. Paranin 40 biniyle kredimi kapattim. 30 bine de dolar almistim.

    Tabi bu zamana kadar arac fiyatları malum o zaman 85 olan i20 swift corsa vs simdi 100 bini geçmiş.

    Kredi oranlari malum eldeki para malum..

    Araç almaya niyetliyim ama alamiyorum yani 10 yaşında boyali degisenli araca 100-130 arasi para veremiyorum yapamiyorum yani param yok.. kredi oranlari yuksek falan filan cikis yolu bulamiyorum. Bekliyorum ama neyi bekledigimi de bilmiyorum.

    Merak ediyorum sorun bende mi ? Benim gibi araci olmayan elde de 100 bini olmayanlar ne yapiyor kredi mi cekiyor bekliyor mu ? Aileden mi para aliyor ?

    Merak ediyorum cidden sizler ne yapiyorsunuz ne yapmaliyiz ?



  • Hayır, piyasada sıfır araç alanların çoğunun elinde 100 bin TL + aracı var. Sıfırdan araç alan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

  • Benimde elimde biraz para var ama alamıyorum aynı senin hesap 10-15 yaşındaki araçlara 80-100 bin bayılmakta istemiyorum Fiat Punto olmuş zaten 70 bin lira.

    Ha ben bekarım çok aşırı ihtiyacım olmuyor olduğunda ise babamın falan aracını alıyorum. Ama evli falan olsan mecbur iyi kötü bir araba lazım.

    Şu ekonomide ne araba alınır ne araba satılır. 1.4 arabanın bile yıllık MTV 2000 lira olmuş yılbaşından sonra en az 2500 olur.
  • Piyasanın doygunluga eriştiğini düşünüyorum ,caddeLer araçla doldu taştı, 10-20 binlik yurutulebilecek araçlar hala revaçta, ikinci elde 100 bin fiyatlı ilan araç görüntüleme düşük gibi, 100 bin bütçeden sonra sıfıra kaymalar kesin gibi, 30-40 bin arası hasarlı araç kovalayan da oluyor, masrafını bilerek alıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 12 Ekim 2020; 23:26:32 >
  • dün aracımı ilana koydum 2015 yeni i20 dizel 177k da 107.500 yazdım fiyatı nispeten yaşadığım şehirde diğerlerine göre aşağıda muadil araçlar benden yüksek km de de ön kaput değişmiş falan 111 - 115-119 arası yazılmış fiyatlar neyse dünden bu yana 400 kişi baktı 6 kişi aradı 10 kişi favoriye aldı arayanlar arasında biri dikkatimi çekti istanbul üsküdarda vale olarak çalışıyormuş arkadaş düğün yapacağım abi dedi fiyat olarak pazarlık payım düz olur 105 e bırakırım altına inmeyi düşünmüyorum dedim 102 tl bütçem var nolursun tamam de bu gece atlayıp otobüse geleyim diye yalvardı resmen neyse yok mok dedim kapattım diğer arayanlar içinde 3 tane asker vardı farklı şehirlerde 103-103.500 verdiler yok dedim neyse bunları neden yazdım içlerinde hiçbirinin aracı yoktu hadi askerler neysede vale arkadaş hem düğün yapıp hemde 102k bütçeyle araç bakması tuhafıma gitti demekki ya yalan söyleniyor yada gerçekten yastık altı parası olan bir an önce araç almak için acele ediyor fiyatlar o kadar değişken bir hal aldıki bugün sattığın arabayı yarın aynı paraya imkansız almak aracı olmayıpta almak isteyende var bence ama pazarlık usülleri değişmiş eskiden 1-2 bin lira ikram sünnet vs denirdi şimdi kafadan 5-7 bin lira düşüyorlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykouz -- 12 Ekim 2020; 23:32:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redferrari

    Piyasanın doygunluga eriştiğini düşünüyorum ,caddeLer araçla doldu taştı, 10-20 binlik yurutulebilecek araçlar hala revaçta, ikinci elde 100 bin fiyatlı ilan araç görüntüleme düşük gibi, 100 bin bütçeden sonra sıfıra kaymalar kesin gibi, 30-40 bin arası hasarlı araç kovalayan da oluyor, masrafını bilerek alıyor

    bu düşüncenize katılmıyorum 100 bini geçip sıfıra kayanlar sıra bekleme ve gelecek zamları analiz edince vazgeçiyor ama gerek yatırım amaçlı gerekse günlük çok acil ihtiyacı olmayan sıfıra yazılabiliyor şimdi düşünün 100 küsür bin paranız var alabileceğiniz en yakın araçlar egea clio 115-130 bin bandında bunlarıda hemen alamıyorsunuz bizim insanımızın tüketim alışkanlığı sabır bekleme üzerine kurulu değil dediğiniz araçlarıda 30-40 bin hasarlı ağır pert durumu olanları alanda satanda hep aynı kişiler antep den alıyor istanbula getirip hataya geri satıyor öyle düşünün

  • Araba ihtiyaç Iyide olsa kotude olsa kapı önünde olması gerekiyor. Ben evliyim yaklaşık 3 senedir. Son 1 yıldır arabam var. Hadi bekarken çokta ihtiyaç olmuyor ama evliyken birde çocuk falan olunca evin önünde araba olması lazım. Piyasanın düşeceğini sanmıyorum alabiliyorsan al derim kredi işine girme derim. 20 30 a al şahin doğan temiz bulursan boşver kapı önünde dursun. Para biriktirir ilerde daha yukarı modeller alırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mAcArTy41

    Araba ihtiyaç Iyide olsa kotude olsa kapı önünde olması gerekiyor. Ben evliyim yaklaşık 3 senedir. Son 1 yıldır arabam var. Hadi bekarken çokta ihtiyaç olmuyor ama evliyken birde çocuk falan olunca evin önünde araba olması lazım. Piyasanın düşeceğini sanmıyorum alabiliyorsan al derim kredi işine girme derim. 20 30 a al şahin doğan temiz bulursan boşver kapı önünde dursun. Para biriktirir ilerde daha yukarı modeller alırsın.

    Araç devlete göre ihtiyaç değil lükstur, çünkü Ozel Tüketim Vergisi'ne tabiidir.

  • Şuanda araç sektörü "al-üstüne biraz koy-sat" mantığıyla dönüyor, alanların %60-70'i "satarım" diye alıyor. Ciddi şekilde şişti piyasa fakat ne zaman patlar orası meçhul.

  • Alabiliyor. Ama ne aldığı önemli.

    Şu ara 15 20 yaşında hurda alabiliyor ve alıyorlar.

    Sorduğun soru sıfır araç içinse 100 kişinde 2 3 kişi ya çıkar ya çıkmaz. Buda şu demek. Şimdi sıfır alanlar kolay kolay bir daha sıfıra yanaşamaz 5 10 sene içinde. Yani öyle böyle bir sektör krizi beklemiyor bizi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.