Şimdi Ara

Metro: Last Light (2013) [ANA KONU] (109. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.169
Cevap
14
Favori
125.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Zamanında konsolda deneyimleyemediğim için üzüldüğüm oyun serilerinden biriydi Metro serileri. Hazır maskelerimizi çıkaramaz bir haldeyken başlamak istedim seriye ve geçenlerde bitince üzüldüğüm bir oyun olan Metro 2033'ü bitirip ardına Last Light'a başladım. Steam'den 2016 yılında bundle olarak satın almışım. 2 oyunu bitirmek bu yıl nasip oldu :)


    Steam incelememi de buraya bırakıyorum, kütüphanesinde benim gibi bekleten arkadaşlara belki fikir verir :)


    Metro 2033'ün hikaye devamlılığını muazzam şekilde oyuncuya yansıtan Metro: Last Light bakalım bizlere neler sunuyor?


    + İlk oyunda olduğu gibi devam oyununda da kahramanımız Artyom ile özdeşleşerek kasvetli Moskova'da birbirinden keyifli mücadelelere giriyoruz

    + Oynanış, mekanik ve grafiksel anlamda ilk oyunun üstüne baya yenilikler getirilmiş

    + Yapay zeka ilk oyuna kıyasla daha gelişmiş

    + Metro duraklarında insanlarla interaktif etkileşime girmemiz beni çok mutlu etti (Metro'da gitar çalan bir kişiden mermi karşılığında bizim için gitar çalmasını talep edebiliyor, durakta yer alan bir bara gidip zorlu geçen bir mücadelenin ardından mermi karşılığı Rus içkisi içerek kafayı bulabiliyor veya bizi gören bir dilenciye sadaka niyetine mermi verebiliyoruz)

    + Seslendirmeler ilk oyuna göre daha kulağa hoş geliyor, özellikle Rus aksanıyla konuşmalar baya keyif verici ve evrenin temasını güzel tamamlıyor

    + Yaratıklar, mutantlar, komünist Kızıl Hat askerleri ve Nazi İmparatorluğu askerleri kasvetinden ve geriliminden hiçbir şey kaybetmiyor, sizleri görevlerde hayatta kalma adına diken üstünde tutuyor

    + Bulduğunuz günlük notlarını olabildiğince toplamaya çalışın, bu notlar hikayenin eksik kısımlarını detaylı bir şekilde tasvirleyerek sizlere aktarıyor

    + Görev aralarında Moskova'nın kasvetli metrolarından ayrılmak istemiyorsunuz ki gerçekten ilk oyuna göre daha canlı ve hareketli duraklar var

    + Görevlerde gizlilik gerektiren bazı bölümler var. Bu bölümlerde gizlilikle ilerlediğinizde kendinize her anlamda avantaj sağlıyorsunuz (filtre tasarrufu, mermi tasarrufu vs.)

    + Fiziksel yapıların detayları, çevre dizaynı ve tasarımı ilk oyuna göre önemli derecede ilerleme kaydetmiş

    + Ben tüm notları toplayarak ve çevreyi detaylı inceleyerek yaklaşık 14 saatin sonunda bu güzide oyunu bitirdim. Bir 14 saat daha olsa oynar mıydım? Evet kesinlikle oynardım çünkü gerçekten tüm insanı duyguları bir arada yaşayacağınız bu oyuna benzer bir oyun bulmak çok zor


  • Daha önce bitirmiştim. Oyun bulamayınca tekrar başladım. bu big momma da takıldım.2. turda öldüremiyorum bir türlü. daha önce nasıl bitirdim hatırlamıyorum. Youtube da gördüğüm herşeyi denedim neredeyse. Nasıl ölecek bu hayvan bilen varmı ? 

  • Ben de az önce bitirdim oyunun Redux sürümünü. Eskilerin tadını veren nadir oyunlardan, beğendim.


    @oknglr büyük ihtimal halletmişsinizdir bugüne kadar ama sütunları yıkmasını sağlayın, sonra kolayca ölüyor. Bir de mayın çok efektif. Ben kolay ayarda oynadım, belki zor ayarda daha çok uğraştırıyordur.


    @qomutan 3 yıl önce ve 2 yıl önce aynı soruyu sormuşsun. Muhtemelen ya çözdün ya da vazgeçtin ama yine de yazayım  Beni de bir noktada atmaya başladı açılışta. O bölümü tekrar oynayınca düzeldi. Chapter kısmından seçip oynayabiliyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 27 Şubat 2021; 20:56:27 >
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    Hatırlatma için teşekkür ederim. Sorunu çözemeyip oyunu oynamayı bırakmıştım. Geçenlerde epic gamesten indirip oynayayım dedim, şuan için bir sorunla karşılaşmadım. Oyundan atma problemi ile karşılaşır isem dediklerinizi uygulayacağım.


    Teşekkür ederim tekrardan.

  • Rica ederim.


    Ben o bölümü baştan oynayım derken listedeki son chapter'ı seçtim, oyundan attığı bölümü gösteriyordur diye. Ama beni oyunun son bölümüne gönderdi, gerçi çok bir şey anlamadım ama yine de spoiler yememek adına hiç görmemeyi tercih ederdim. Başınıza gelirse aklınızda olsun.


    İyi oyunlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

    Ben de az önce bitirdim oyunun Redux sürümünü. Eskilerin tadını veren nadir oyunlardan, beğendim.


    @oknglr büyük ihtimal halletmişsinizdir bugüne kadar ama sütunları yıkmasını sağlayın, sonra kolayca ölüyor. Bir de mayın çok efektif. Ben kolay ayarda oynadım, belki zor ayarda daha çok uğraştırıyordur.


    @qomutan 3 yıl önce ve 2 yıl önce aynı soruyu sormuşsun. Muhtemelen ya çözdün ya da vazgeçtin ama yine de yazayım  Beni de bir noktada atmaya başladı açılışta. O bölümü tekrar oynayınca düzeldi. Chapter kısmından seçip oynayabiliyorsun.

    yok ya geçemedim en az 20 kere oynadım o bölümü. Bütün stunları yıktırıyorum yinede ölmüyor. sinir oldum sildim oyunu :D

  • Oyunda 5-10 dakika geçirdikten sonra hiçbir hata uyarısı vermeden masaüstüne atıyor. PhysX kapalı durumda. Hiçbir çözümünü bulamadım. Bu hatayla karşılaşan var mı?

  • Oyunu bugun bitirdim sonu çok iyiydi :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.