Şimdi Ara

Metro Exodus (2019) [ANA KONU] (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.777
Cevap
16
Favori
96.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • comrade_alpha C kullanıcısına yanıt
    Mukayese güncel AAA oyunlar üzerinden. Artık plastik sandalyeler üzerinde geliştirilen bir oyun değil Metro, şu an çok daha iyi imkanlara sahipler. Eski 4A olsa harika der gecerdim. Acaba deyip YouTube üzerinden ara sahnelere girip baktım tekrardan. Fikrim değişmedi. İfadeler animasyonlar kadar yavan. Maalesef.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kobrakai kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=hs55xskJFkY

    Finalde çalan bu soundtrack de en beğendiklerimden :)
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam kendi adıma bahsettiğiniz hataların hiçbirini yaşamadım, o videodaki map hatası dahil.

    Şu oldu mesela ben haritadaki "x" e giderken, Telsizden Anna nın kaybolduğunu haber alınamadığını söylediler ve haritadaki "x" in yeri değişti ve Anna yı kurtarmaya gitmek zorunda kaldım. Buna hata diyemeyiz galiba.

    Grafiksel bug olarak bir tek "nvidia hairworks" ayarıyla karşılaştım sadece, yaratıkların yapısını kıllı hale getiriyor bu özellik, devamlı açıktı, haritada ilerlerken yaratıkların vücut kıllları saçma sapan görünmeye başladı, ayarlardan kapadım açtım düzeldi. Bunun dışında hatayla karşılaşmadım :(

    Bunun dışında görev olmadığı halde haritada dilediğimce gezdim, herhangi bir grafik hatası da almadım.

    Oyun puanını bir tık yüksek vermem, bu tarz geliştiricilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini düşündüğümdendir.

    Mesela bugün satış rakamları açıklandı Far Cry birinci idi, Metro ikinci.

    Neredeyse aynı Far Cry oyununu piyasaya süren Ubisoft, metro exodus'un yanından dahi geçemeyecek bir oyunla satış rakamlarında zirvede :) , bu saçma piyasada bu tarz özgün yapımlara daha çok destek verilmeli. Benim düşüncem budur. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: comrade_alpha

    Tüm Metro serisini oynamış, kitaplarına sahip biri olarak yukarıdaki arkadaşların eleştirilerinin bir kısmına katılmakla beraber biraz acımasızca eleştiri yaptıkları kanaatindeyim.

    Oyun grafik olarak, atmosfer olarak top seviyede bir oyun. Diğer iki oyunda olduğu gibi hikaye muhteşem ve işleniş harika, bir görevi yaptıktan sonra hemen diğerine geçmek, hikayenin sonunu öğrenmek için merak içinde kalıyorsunuz.

    Metro Exodus, diğer iki oyundan farklı olarak yarı açık dünya sunuyor bize. Ben Metro serisinde lineer oynanış yapısını daha çok seviyorum, kendi tercihim lineer olmasıydı ama bu oyundan da fazlasıyla zevk aldım. Bu yarı açık dünyada gezerken farklı yapıların içine girmek oradaki yaşanmışlıkları görmek Metro hikayesine katkıda bulunuyor.

    1 - Yapay zeka mükemmel değil, fakat bu ağır eleştirileri hakedecek seviyede de değil kesinlikle. Yakın zamanda Rdr 2 yi de bitirdim, oyun ne kadar mükemmel olsa da yapay zeka sıkıntılıydı metrodaki gibi, fakat bu oyunun önüne geçmiyor emin olabilirsiniz.

    2 - Oyun optimizasyon konusunda full sıkıntısız değil fakat gayet akıcı bir şekilde 2k extreme ayarlarda ortalama 80 fps de oyunu bitirdim (i7 6700k, gtx 1080ti) sadece çöl mapinde çizimlerin ağırlıklı olduğu bir iki yerde fps 55 lere düştü, bu da gayet normal. Yine rdr 2 örneği vereceğim ama, rdr 2 de kasabalardaki fps kaybının yanında hiçbirşey, fakat bu oyun nedense bu kadar eleştirilmedi bu konuda :) Kısacası oyunu baltalayan bir optimizasyon sorunu yok.

    3 - Karakterlerin yüzleri inanılmaz gerçekçi, özellikle göz detaylarına bayıldım, duygu animasyonları da gayet iyi, özellikle Anna'nın size karşı olan sevgisi, aşık görüntüsü, meraklanması sizi merak etmesi, karakterlerin gülümsemesi üzgün görüntüleri falan ben bu konuda bir eksik görmedim.

    4 - Eleştirilere katıldığım bir konu bazı yan karakterlerin seslendirmelerinin kötü olması, ana karakterlerde hiçbir sorun yok fakat yan karakterlerin bi kısmında seslendirmelerinde yapaylık var ve diyalogların üst üste bindiği kısımlar var bunlar daha iyi olmalıydı. Özellikle Anna ve Miller karakterlerinin seslendirmesine bayıldım ki önceki oyunları oynayanlar zaten aşinadır :)

    5 - Silahlar konusunda müthiş bir emek var bu belli, bütün silahlar inanılmaz detaylı görünüyor ve istediğiniz kombinasyonu yapabilmeniz çok güzel bir özellik olmuş.

    6 - Hikaye zaten tartışılmaya açık bir konu değil diye düşünüyorum.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Herkesin tabi ki kendine göre bir beklentisi var oyunla ilgili, beklediğinin altında kalan, hayal kırıklığı olan kısımlar olabilir.

    Ben bu oyuna 10 üzerinden 9 verdim. Ve imkanı olan herkesin kaçırmaması gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum.
    Evet bence annanın bu oyundaki seslendirmesi oyun dünyasındaki gelmiş geçmiş en iyi karakter seslendirmesi. Hem sesin kendisi güzel hemde duyguları çok güzel vermiş.




  • Bu rx480 le 1060 la nasıl ultrada oynuyorsunuz gençler Bende r9 390 var bu kartların ayarında mediumda anca oynuyorum işlemcim de ryzen 1700
  • On dokuz saatin sonunda oyunu iyi sonla bitirdim. Gerçekten çok beğendim oyunu özellikle hikayesine ve atmosferine bayıldım

    Başlamadan önce kafamda birçok soru işareti vardı, acaba metro da diğer açık dünya oyunları gibi mi olacak diye ama oyunun onlar ile alakası bile yok, zaten oyuna tam olarak açık dünya bile diyemeyiz oyun yarı açık dünya, ayriyetten o sevdiğimiz lineer oynayışa sahip bölümler de var.

    Yukarıda buglardan bahsetmişsiniz, galiba ben şanslıyım ki hiç rastlamadım. Onun dışında çoğu kişinin aksine ben seslendirmeleri gayet yeterli buldum. Diğer oyunlara göre vuruş hissi gayet yeterli, grafiklere gördüğüm en iyi grafikler diyemem ama yinede son derece yeterli.

    Evet herkesin bahsettiği gibi oyunun optimizaston sıkıntıları var bir Batman Arkham Knight değil tabi ki ama yine de sıkıntılı yapımcıların acilen düzeltmesi gerek, bir diğer eksi yön ise oyunda trende geçen konuşmalar çok uzun bunları dinlemek opsiyonel ama benim gibi hiçbir şey kaçırmak istemeyen oyuncular için bazen işkence oluyor. Bir de oyunun müzikleri diğer oyunlara göre çok sönük oynarken çok hissettim bu eksikliği.

    Sonuç olarak Metro Exodus çok güzel bir oyun olmuş, oyun yolculuk hissiyatını çok güzel vermiş, oyunun sonunda herkesi kendi arkadaşımmış gibi benimsedim.

    Ek olarak iyi sonla bitirmek istiyorsanız olabildiğince az adam öldürün, hatta hiç öldürmemeye çalışın o sona ulaşmak için değer bence.


    Son olarak dark ones'ları görmemek beni üzdü oynarken hep bekledim bizim ufaklığı görmeyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hidetaka Miyazaki -- 19 Şubat 2019; 2:42:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AppleFB

    Oo uygunmuş,peki hocam sonradan sıkıntı çıkmasın,yasal mı böyle yapmak ?
    Hiç bilemiyorum ama sanmıyorum bir sıkıntı çıksın. Ban riski var diyorlar ama pek inanmıyorum, yaşayıp göreceğiz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BurakBilgin

    Bu rx480 le 1060 la nasıl ultrada oynuyorsunuz gençler Bende r9 390 var bu kartların ayarında mediumda anca oynuyorum işlemcim de ryzen 1700
    Rx480 ultra kaldırdı hocam benimde

    Tellesaration seçeneği on
    Bilmem ne rate seçeneği de 2.0 da oynuyorum

    Tek sorun ara ara anlık donmalar olabiliyor ama o da ram yetersizliği sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıtımlarda gösterilen ama gerçekte farklı olan 2 sahne; Videoda görünen sahnelerin tamamı değiştirilmiş çıkan oyunda.


    Tanıtımlarda dev bir yaratık ile kapıştığımız bölüm oynanışı ile çıkan oyunda yer alan kapışma sahnesi değiştirilmiş. Yaratıktan kurtulma şeklimiz tanıtımda farklıydı ve hemen halatla trene gidiyor ve trende Anna karşılıyordu. Ama çıkan oyunda yaratık uçurumdan düştükten sonra başka şeyler oluyor. Bir de o mekana gelmeden önceki mekanda tanıtımda başka yaratıklar bizi kovalıyor ve biz kapıdan çıkarken kapı ile kafasına vurup o yaratıklardan birinin kapıyı kapatıp kurtuluyorduk. Ama çıkan oyunda o kısımda değiştirilmiş. Yaratıklar filan kovalamıyor.


    Edit: Oyunu az önce bitirdim. Son bölümü cidden tırsa tırsa oynadım desem yeridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 19 Şubat 2019; 18:55:4 >






  • E3 halinden upgrade yiyen nadir oyunlardan biri, bizi kandırmadığınız gibi daha iyi bir oyun sunduğunuz için teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: O Rly Dude



    E3 halinden upgrade yiyen nadir oyunlardan biri, bizi kandırmadığınız gibi daha iyi bir oyun sunduğunuz için teşekkürler.
    Düşük fps problemi aslında bundan oldu. Textureları iyileştirdiler. Düzgün bir güncelleme ile biraz daha fazla fps alınması sağlanabilir. Oyunun aslında optimizasyonu iyi, işlemci kullanımı ve ram kullanımı ideal seviyelerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi39 -- 19 Şubat 2019; 21:36:3 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: O Rly Dude



    E3 halinden upgrade yiyen nadir oyunlardan biri, bizi kandırmadığınız gibi daha iyi bir oyun sunduğunuz için teşekkürler.
    Yuh helal olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hidetaka Miyazaki

    On dokuz saatin sonunda oyunu iyi sonla bitirdim. Gerçekten çok beğendim oyunu özellikle hikayesine ve atmosferine bayıldım

    Başlamadan önce kafamda birçok soru işareti vardı, acaba metro da diğer açık dünya oyunları gibi mi olacak diye ama oyunun onlar ile alakası bile yok, zaten oyuna tam olarak açık dünya bile diyemeyiz oyun yarı açık dünya, ayriyetten o sevdiğimiz lineer oynayışa sahip bölümler de var.

    Yukarıda buglardan bahsetmişsiniz, galiba ben şanslıyım ki hiç rastlamadım. Onun dışında çoğu kişinin aksine ben seslendirmeleri gayet yeterli buldum. Diğer oyunlara göre vuruş hissi gayet yeterli, grafiklere gördüğüm en iyi grafikler diyemem ama yinede son derece yeterli.

    Evet herkesin bahsettiği gibi oyunun optimizaston sıkıntıları var bir Batman Arkham Knight değil tabi ki ama yine de sıkıntılı yapımcıların acilen düzeltmesi gerek, bir diğer eksi yön ise oyunda trende geçen konuşmalar çok uzun bunları dinlemek opsiyonel ama benim gibi hiçbir şey kaçırmak istemeyen oyuncular için bazen işkence oluyor. Bir de oyunun müzikleri diğer oyunlara göre çok sönük oynarken çok hissettim bu eksikliği.

    Sonuç olarak Metro Exodus çok güzel bir oyun olmuş, oyun yolculuk hissiyatını çok güzel vermiş, oyunun sonunda herkesi kendi arkadaşımmış gibi benimsedim.

    Ek olarak iyi sonla bitirmek istiyorsanız olabildiğince az adam öldürün, hatta hiç öldürmemeye çalışın o sona ulaşmak için değer bence.


    Son olarak dark ones'ları görmemek beni üzdü oynarken hep bekledim bizim ufaklığı görmeyi.
    Bende az önce 25 saatlik oynanışın ardından bitirdim oyunu. Tüm bölümleri çok beğendim, her karışı gezerek oynadım, trende geçen her konuşmayı ve olayı takip ettim fakat the death city bölümü ve sonrası beni ayrı etkiledi.
    Önceki oyunlarından özlediğim klostrofobik ortamları ve tek başımıza kalarak oynadığımız anları, üstüne katarak çok daha iyi vermişler. Hep bu tip yerlerde geçseymiş oyuna çok daha fazla hayran kalırdım. Gerçekten uzun zamandır şöyle oyun çıkmadı. İlaç gibi geldi.


    Bugları ve yer yer optimizasyon sıkıntıları olsa da (artık hangi oyun tam çıkıyor ki? Her oyunu mutlaka 'bug' veya 'optimizasyon' üzerine eleştirip koca yapımları yerin dibine sokanlar var) oyunu acımasızca eleştirenlere hiç katılmıyorum. Eminim ki oynamaya çalıştıkları oyundan daha ucuz sistemde oynadıkları için sinirlenip atıp tutuyor millet.

    Oyunun sonuyla ilgili sorum olacak,

    Sonunda Anna kurtuldu ama Artyom ve Miller öldü bu iyi son mu olmuş oluyor? Değilse diğer sonları nasıl açıyoruz ve kaç tane daha son var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noir06 -- 19 Şubat 2019; 22:43:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: noir06

    Bende az önce 25 saatlik oynanışın ardından bitirdim oyunu. Tüm bölümleri çok beğendim, her karışı gezerek oynadım, trende geçen her konuşmayı ve olayı takip ettim fakat the death city bölümü ve sonrası beni ayrı etkiledi.
    Önceki oyunlarından özlediğim klostrofobik ortamları ve tek başımıza kalarak oynadığımız anları, üstüne katarak çok daha iyi vermişler. Hep bu tip yerlerde geçseymiş oyuna çok daha fazla hayran kalırdım. Gerçekten uzun zamandır şöyle oyun çıkmadı. İlaç gibi geldi.


    Bugları ve yer yer optimizasyon sıkıntıları olsa da (artık hangi oyun tam çıkıyor ki? Her oyunu mutlaka 'bug' veya 'optimizasyon' üzerine eleştirip koca yapımları yerin dibine sokanlar var) oyunu acımasızca eleştirenlere hiç katılmıyorum. Eminim ki oynamaya çalıştıkları oyundan daha ucuz sistemde oynadıkları için sinirlenip atıp tutuyor millet.

    Oyunun sonuyla ilgili sorum olacak,

    Sonunda Anna kurtuldu ama Artyom ve Miller öldü bu iyi son mu olmuş oluyor? Değilse diğer sonları nasıl açıyoruz ve kaç tane daha son var?


    Alıntıları Göster

    İnsanlara yardım et. Mesela gitar, oyuncak ayı falan getiriyoruz ilk durduğumuz haritada. Zaten bu tarz eylemlerin sonunda anlık gaipten fısıltılar geliyor, oyunun iyi sonuna işaret ettiğini seziyorsun. Benim sonda Artyom yaşıyor sadece Miller mevta. Belki Miller'ın da yaşadığı başka bir son daha vardır oyunda.




  • KFK kullanıcısına yanıt

    İlk harita dışında benden bir şey isteyen olmadı hocam Zaten o ayı ve gitarı da buldum ama fısıltı falan duymadım ben. Diğer arkadaş daha az insan öldürmeye çalışın demiş, ben neredeyse karşılaştığım her düşmanı öldürdüm - teslim olanlar da dahil
    Artyom'un ölüşü fena etkiledi, meğersem çok bağlanmışım herife ölünce anladım. Etkileyici bir sondu. Kondurmadım kendime, böyle bitmemeliydi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: noir06


    İlk harita dışında benden bir şey isteyen olmadı hocam Zaten o ayı ve gitarı da buldum ama fısıltı falan duymadım ben. Diğer arkadaş daha az insan öldürmeye çalışın demiş, ben neredeyse karşılaştığım her düşmanı öldürdüm - teslim olanlar da dahil
    Artyom'un ölüşü fena etkiledi, meğersem çok bağlanmışım herife ölünce anladım. Etkileyici bir sondu. Kondurmadım kendime, böyle bitmemeliydi...

    Onu yazmayı unutmuşum, az adam öldürdüm ben. Gerekmedikçe sıkmadım. Mesela The Taiga haritasında haydutlar dışında pioneers (öncüler) öldürmedim. Olga'nın ağzından oyun uyarıyor zaten bizi. Sizi de haydut sanıyorlar bizimkilere zarar verme, niyetleri kötü değil diyor. Hatta bana kalsa ayıyı da öldürmezdim. (İkinci oyunda anne ayıyı öldürmüyorduk mesela. Oyunun sonuna etki eden bir durumdu.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: noir06


    İlk harita dışında benden bir şey isteyen olmadı hocam Zaten o ayı ve gitarı da buldum ama fısıltı falan duymadım ben. Diğer arkadaş daha az insan öldürmeye çalışın demiş, ben neredeyse karşılaştığım her düşmanı öldürdüm - teslim olanlar da dahil
    Artyom'un ölüşü fena etkiledi, meğersem çok bağlanmışım herife ölünce anladım. Etkileyici bir sondu. Kondurmadım kendime, böyle bitmemeliydi...

    Belli oldu hocam kötü sonun nedeni iyi sonu ulaşmak için kesinlikle gizli gidilmesi gerek, misal ben ilk ve üçüncü haritada hiç kimseyi öldürmedim.Bunları yapınca ilk bölgede Duke hayatta kalıyor ve sizinle trene geliyor, ikinci haritada Damir orada kalmıyor ve sizinle dönüyor, son olarak üçüncü haritada insanlar size düşman olmuyor ve bu nedenle Alyosha trene dönerken yaralanmıyor. Böylece oyunun sonunda Artyom'a kan verecek kişi sayısı artıyor ve Artyom kurtuluyor. Ek olarak ben oynarken Damir benle dönmedi ama yinede iyi sonla bitti, herhalde üç kişiden ikisi yetiyor.




  • O Rly Dude O kullanıcısına yanıt
    Grafik olarak kandırmadıkları doğru ama E3 ve oyun çıkmadan önceki tanıtımlarda gösterilen bazı görevleri değiştirmişler.


    Bu video da göreceğin görev çıkan oyunda bu şekilde ilerlemiyor. Merdiven çıktığımız yerde peşimizden yaratıklar gelmiyor.




  • EDIT : Zaten paylaşılmış :D

    Grafik olarak downgrade yok, hatta baya bi gelişme var e3 videosuna göre.

    Video karşılaştırması
    https://www.youtube.com/watch?v=5jlG3ijSLLo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comrade_alpha -- 20 Şubat 2019; 2:7:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hidetaka Miyazaki


    Belli oldu hocam kötü sonun nedeni iyi sonu ulaşmak için kesinlikle gizli gidilmesi gerek, misal ben ilk ve üçüncü haritada hiç kimseyi öldürmedim.Bunları yapınca ilk bölgede Duke hayatta kalıyor ve sizinle trene geliyor, ikinci haritada Damir orada kalmıyor ve sizinle dönüyor, son olarak üçüncü haritada insanlar size düşman olmuyor ve bu nedenle Alyosha trene dönerken yaralanmıyor. Böylece oyunun sonunda Artyom'a kan verecek kişi sayısı artıyor ve Artyom kurtuluyor. Ek olarak ben oynarken Damir benle dönmedi ama yinede iyi sonla bitti, herhalde üç kişiden ikisi yetiyor.


    Alıntıları Göster

    Kan verecek kişi sayısının artması ve oyun sonunda hayatta kalmak .. Sonlara doğru bu hallere düşeceğimi bilseydim daha çok dikkat ederdim hareketlerime. Gerçi ölenlerin trende bizimle konuştukları sahnede güzeldi.
    @KFK Teşekkürler beyler, mutlaka deneyeceğim yoksa içim rahat etmeyecek benim bu sonla. Normal zorlukta oynamıştım, bu sefer en zorda oynamayı düşünüyorum, istesem de kimseyi öldüremem galiba




  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.