Şimdi Ara

Metro Exodus (2019) [ANA KONU] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.777
Cevap
16
Favori
96.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunun ultrawide monitörler ile büyük sıkıntıları var arkadaşlar. Bu devirde hiç yakıştıramadım.

    1.si ultrawide monitörünüz var ise config dosyaları ile doğru çözünürlükte oynadığınızdan emin olmalısınız. Bende çözünürlüğü %50 azaltarak ekrana veriyordu.

    2. olarak oyunda bir fov slider yok. yine aynı config dosyasından doğru ayarı deneme yanılma ile bulmalısınız. standart değer 60 ama ben 65'te rahat ettim.

    Son olarak hdr ile büyük sıkıntılar var. Büyün bunların yamanması gerekmekte.
  • shupusbu kullanıcısına yanıt
    kaç lira

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • bu soundtrack i arıyorum ben hala :)
  • Oyunda sağa sola eğilip ateş etme olayı olsaymış kapalı mekanlardaki çatışmalar daha heyecanlı ve taktiksel olabilirmiş. Armut gibi piyasaya çıkıp ateş etme olayı hiç zevkli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ilk iki oyunda vuruş hissi berbattı.Exodus'ta da durum aynı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Nesta -- 19 Şubat 2019; 0:54:46 >
  • Amd fx8350 4ghz işlemci
    r9 270x 4gb ekran kartı
    16gb ram
    ssd
    1080p monitör

    bu sisteme benzer bir sistemde oynayan varmı? Medium ayarlarda oynatsa yeter.
  • AppleFB kullanıcısına yanıt
    92,13 TL çekmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhans19

    Amd fx8350 4ghz işlemci
    r9 270x 4gb ekran kartı
    16gb ram
    ssd
    1080p monitör

    bu sisteme benzer bir sistemde oynayan varmı? Medium ayarlarda oynatsa yeter.
    amd hakkında pek bilgim yok ama imzamdaki sistemle medium da rahat rahat oynuyorum 1080p
  • Oyunu konsoldan pc'ye port etmeleri mükemmel bir rezillik(böyle bir söylenti var, doğruluğunu bilmiyorum) Motion blur denen saçmalık saçması özelliği kapatamıyor olmak ve sadece low'a alabilmek nedir yahu ? Kitapları okumuş biri olarak, kötü bir oyun değil çok da iyi değil. Steam'den ucuza alanlardanım şu an ki fiyatını hak eden bir oyun olmamış.

    i7 7700k / 1070 / 16gb ram'e sahibim. Monitörde gsync mevcut. Ultra ayarlarda min 80fps max 132 fps gördüm.
  • Ben dün gece bitirdim oyunu genel olarak çok beğendim ama senaryo daha uzun bir oynanış sunacak potansiyele sahipken biraz erken bitti gibi geldi. Tamam doya doya oynadım 19 saat gömmüşüm ama gece görüş dürbünü bile adam akıllı ihtiyaç duymadan bir çok silahı kullanmadan bitti oyun resmen. Belki benim oyun tarzımdan dolayıdır ama yine de bu senaryodan daha çetrefilli daha uzun bir deneyim beklerdim. Fragtist kanalında Burak abi incelemesini yapmış hoşuma gitti oyunu henüz almayanlar izleyip fikir edinebilir;
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Fuarlarda gösterilen hatta nete düşen tanıtımlara cidden inanmanıza şaşırdım çünkü Metro oyunu geçtim bugüne kadar hiçbir oyun fuarlarda tanıtıldığı halde çıkmadı. Bura size bir çok oyunun ismini yazabilirim.

    Crysis1 Karakterimizin sol bileğinde yer alan bileklikte dijital harita vardı oynanış videolarında. Oyun çıktı öyle bir harita yok. Tanıtımlarda gösterilen bazı olaylar oyunda olmuyordu. Mesela bir araç hızla gelirken lastiklerinden vurduğun zaman araç takla atmaya ve sonunda karakterimizin uçarak üstünden geçiyordu. Oyun çıktığında ise öyle bir durum hiç olmadı

    Crysis2 Tanıtımlarında görünen bir görev oyun çıktığında yoktu.

    Watch Dog1 Tanıtımlarında yer alan görsel şölen oyun çıktığında oyunda yoktu. Hatta oyunda gösterilen bazı görevlerde oyunda yok.

    FarCry2 Bazı ufak kulübeler var. Onlara uyunca zamanı ayarlıyorsun. Gündüzü gece veya geceyi gündüz yapıyorsun. Tanıtımlarda ve görsellerde karakterimizin elinde bir saat ve o saat ile nerede olursan ol yine zaman ayarı yapma şansı vardı. Oyun kulübe dışında zaman ayarı yapacak bir özellik yok. Yani taşınabilir bir saatimiz yok.

    The Division1. Tanıtımlarda harita açınca kolunda yer alan bir bileklik bulunduğun alana haritayı sanal olarak yansıtıyordu. O şekilde harita açık olduğunda karakter yürümeye devam ediyordu. Oyun çıktı öyle bir bileklik yok. Haritayı açınca karşına başka bir ekran çıkıyor. Oyunun başlarında yaptığın bir görevde kullanabildiği bazı silahlar ise oyun çıktığında o görevde değil sonraki görevlerde kullanılabiliyordu. Mesela hedefe gönderebildiğin ve hedefi bulup patlatan bomba Tanıtımlarda yağan kar bile farklıydı. Çok yoğun bir kar yağışı ve arabaların camları baya kar kaplıydı. Çıkan oyunda ise öyle değil.

    Daha çok oyun sayabilirim.

    Kısaca bu olay ilk defa Metro oyununda olan bir durum değil. Her oyunda yapımcılar bunu yapıyorlar.
  • shupusbu kullanıcısına yanıt
    Oo uygunmuş,peki hocam sonradan sıkıntı çıkmasın,yasal mı böyle yapmak ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar serinin kitaplarını okumak isteyen varsa hepsiburada da 3lü kutulu set halinde satılıyor fiyatı da gayet uygun. Ben sipariş verdim, buraya da yazayım dedim.
  • beyler oyuna türkçe altyazı yazıyorum , youtube üzerinden , ilk bölümü yayınladım.. MBT TV , rdr 2 ,tomb raider, spiderman ,re 2 ' yi de çevirdim , bir bakarsanız sevinirim
  • Tüm Metro serisini oynamış, kitaplarına sahip biri olarak yukarıdaki arkadaşların eleştirilerinin bir kısmına katılmakla beraber biraz acımasızca eleştiri yaptıkları kanaatindeyim.

    Oyun grafik olarak, atmosfer olarak top seviyede bir oyun. Diğer iki oyunda olduğu gibi hikaye muhteşem ve işleniş harika, bir görevi yaptıktan sonra hemen diğerine geçmek, hikayenin sonunu öğrenmek için merak içinde kalıyorsunuz.

    Metro Exodus, diğer iki oyundan farklı olarak yarı açık dünya sunuyor bize. Ben Metro serisinde lineer oynanış yapısını daha çok seviyorum, kendi tercihim lineer olmasıydı ama bu oyundan da fazlasıyla zevk aldım. Bu yarı açık dünyada gezerken farklı yapıların içine girmek oradaki yaşanmışlıkları görmek Metro hikayesine katkıda bulunuyor.

    1 - Yapay zeka mükemmel değil, fakat bu ağır eleştirileri hakedecek seviyede de değil kesinlikle. Yakın zamanda Rdr 2 yi de bitirdim, oyun ne kadar mükemmel olsa da yapay zeka sıkıntılıydı metrodaki gibi, fakat bu oyunun önüne geçmiyor emin olabilirsiniz.

    2 - Oyun optimizasyon konusunda full sıkıntısız değil fakat gayet akıcı bir şekilde 2k extreme ayarlarda ortalama 80 fps de oyunu bitirdim (i7 6700k, gtx 1080ti) sadece çöl mapinde çizimlerin ağırlıklı olduğu bir iki yerde fps 55 lere düştü, bu da gayet normal. Yine rdr 2 örneği vereceğim ama, rdr 2 de kasabalardaki fps kaybının yanında hiçbirşey, fakat bu oyun nedense bu kadar eleştirilmedi bu konuda :) Kısacası oyunu baltalayan bir optimizasyon sorunu yok.

    3 - Karakterlerin yüzleri inanılmaz gerçekçi, özellikle göz detaylarına bayıldım, duygu animasyonları da gayet iyi, özellikle Anna'nın size karşı olan sevgisi, aşık görüntüsü, meraklanması sizi merak etmesi, karakterlerin gülümsemesi üzgün görüntüleri falan ben bu konuda bir eksik görmedim.

    4 - Eleştirilere katıldığım bir konu bazı yan karakterlerin seslendirmelerinin kötü olması, ana karakterlerde hiçbir sorun yok fakat yan karakterlerin bi kısmında seslendirmelerinde yapaylık var ve diyalogların üst üste bindiği kısımlar var bunlar daha iyi olmalıydı. Özellikle Anna ve Miller karakterlerinin seslendirmesine bayıldım ki önceki oyunları oynayanlar zaten aşinadır :)

    5 - Silahlar konusunda müthiş bir emek var bu belli, bütün silahlar inanılmaz detaylı görünüyor ve istediğiniz kombinasyonu yapabilmeniz çok güzel bir özellik olmuş.

    6 - Hikaye zaten tartışılmaya açık bir konu değil diye düşünüyorum.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Herkesin tabi ki kendine göre bir beklentisi var oyunla ilgili, beklediğinin altında kalan, hayal kırıklığı olan kısımlar olabilir.

    Ben bu oyuna 10 üzerinden 9 verdim. Ve imkanı olan herkesin kaçırmaması gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comrade_alpha -- 18 Şubat 2019; 17:53:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kobrakai


    bu soundtrack i arıyorum ben hala :)
    +1
  • Şimdiden uyarayım 2. Kitap berbat. Ayrıca imkanı olan varsa İngilizce Audiobook olarak kitabı dinlesin. Atmosferi çok daha iyi yaşatıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • comrade_alpha C kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlama ama bir oyunun 10/9 alabilmesi için kusursuza yakın olması gerekir. METRO EXODUS o seviyede bir oyun değil.

    Herkes de olmasa da oyuncuların bir kısmının yaşadığı ve oynanışı ciddi şekilde etkileyen harita buglarını çözmeleri lazım. Çöl kısmında bir görev sırasında haritada gidilecek denen yere gidiyorsun yanlış yere gitmiş oluyorsun ve grafiksel bug oluyor. Gerçekte gitmen gereken yer başka yer

    Başka bir haritada bir kısmını kayıkla bir kısmını yürüyerek gidilecek yer gösterilirken kayıktan inince bir anda görev yeri başka bir yer olarak değişiyor.

    Bu tür hatalar bir oyunun puanını düşürecek hatalardır.
  • Oyunun bir kısmında Türkçe konuşan birisi var (Spoiler yok)
    http://sendvid.com/vzcwleil


  • Ben bu bölümü oynarken aynen adamın gittiği o mağaraya gittim ve aynı olay başıma geldi. Üstelik oyun bana orada görev var olarak göstermişti. Meğer görev haritada gösterilmeyen bir yerdeymiş. Forumdan bir arkadaş sağolsun onun sayesinde esas yere gittim.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.