Şimdi Ara

Metro Exodus (2019) [ANA KONU] (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.777
Cevap
16
Favori
96.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunun grafiklerini o kadar cok iyi super felan bulamadim full hd high ayarlarda oynuyorum belki texture filtrening 16x yapip bakmadım bilemiyorum istenilen sistem hala abarti geliyor 1050ti ile optimizasyon iyi olsa ultrada vesaire oynanirdi acik alanda 40 fps kapali alanda 60-70 fps aliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun iyi güzel ama benim hoşuma gitmeyen bir kaç şey var.

    1. Çok fazla ara sahne konmuş ve bu biraz oyunda tempoyu düşürüyor.
    2. Fps oyunlarında açık dünya olayını çok sevmem. Tamam bu işi iyi yapan fps oyunlar var onlara lafım yok ama Metro istemesen bile haritanın neredeyse tamamında dolaşmaya mecbur bırakıyor. Farklı yerlerde olan görevlerin hepsini yapmak zorunda bırakması hoşuma gitmedi.

    Bu arada oyunu en kolay da değil ama onun bir üstü olan kolay seviyesinde oynarken de mermiler çabuk bitiyor. O seviyede mermi sorunu yaşamamak gerekir.

    Son olarak bundan önce bir yazımda steam ofline modda ise oyun çalışmıyor demiştim meğerse o ilk çalıştırmada olan bir olaymış. İlk açılışta sanırım ufak bir güncelleme yapıyor ondan olsa gerek. Sonraki denememde steam oflin iken oyun açıldı.
  • yıl olmuş 2019. en azından olayı anlamamız için bir türkçe altyazı koymak çok mu zor? satın almayın crackli indirin. sizi umursamayanları sizde umursamayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 16 Şubat 2019; 13:28:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    Oyunun grafiklerini o kadar cok iyi super felan bulamadim full hd high ayarlarda oynuyorum belki texture filtrening 16x yapip bakmadım bilemiyorum istenilen sistem hala abarti geliyor 1050ti ile optimizasyon iyi olsa ultrada vesaire oynanirdi acik alanda 40 fps kapali alanda 60-70 fps aliyorum
    Böyle talihsiz yorumlar teknik bilginin eksikliğinden doğuyor maalesef.

    4A Games (eski Stalker yapımcılarının bir kısmıda burada) hep ışıklandırmaya önem verdi, farklı alpha katmanlarına, çoklu post-process işlemlerine ve fiziğe... Ray Tracing bu gün koca bir satış balonuyken bu adamlar 2007'de üstelik CPU'ya çözdürterek, Ray Traced Shadows-Lighting tekniklerini oyunlarına nakış nakış işlediler.

    Stalker oynayanlar hatırlar, yine inanılmaz kaplama çözünürlüğü yoktur, ama bütün olarak ele aldığında, detaylara baktığında, atmosfere ve ışıklandırmaya baktığında aşık olmamak elde değildir.

    İlk defa sadece yansıma bazında değil, tamamen ışık kaynaklı-global illuminated tekniğine dayalı real time rendering ile gölge ve aydınlanma efektlerini halledebilecek kadar kompleks bir motordan bahsediyoruz. Bir ağırlığı var motorun, oyunu oynar oynamaz hissediyorsunuz, bir kimliği var, boş teneke gibi değil. Herkesin ağzında oyun çıktığında beri dillere pelesenk olan "atmosfer" mevzusu da yine bu teniklerle bağıntılı, tıpkı önceki oyunlarında olduğu gibi (diğer iki metro ve stalker oyunları).

    E bütün bunlar maalesef bir bedelle geliyor, oyun pek çok şeyi real time çözüyor ve bu inanılmaz bir kaynak gereksinimi demek. Artık oyunlar yeni nesil konsollarla beraber, piyasadaki pastanın çok büyük bölümü (neredeyse tamamını) oluşturduklarından bu konsollara göre tasarlanıyor ve zayıf işlemci hep bir limit olarak ayaklara dolanıyor. Bu sebeple sürekli pre-baked denilen önceden pişirilmiş, tasarlanmış sahnelerle görüntüyü-ışıklandırmayı-gölgeleri oluşturuyorlar. Aslında hepsi bir yığın kaplama bloğu ve statik. Son zamanlarda iyi işlerde çıkarıyorlar, alıştı artık yapımcılar. E bizim gözlerde alıştı. Dolayısı ile böyle Metro gibi oyunların organikliğini eleştirebiliyoruz.

    Ama inanın işin tekniğinin içine girdiğinizde ortada takdir edilecek bir iş ve görselliğinin kendine ait bir kokusu var. İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 16 Şubat 2019; 12:17:59 >




  • Bakalım türkçe yama yapan bir ekip çıkacak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joster35

    Bakalım türkçe yama yapan bir ekip çıkacak mı?
    Çıkar bir ara ama umarım virüs barındıran bir siteye upload etmezler. Rapid'e filan yüklesinler bari.

    Neden böyle yazıyorum çünkü bilindik bir kaç sitenin yaptığı Türkçe yamaları indirirken verdikleri linklerin bir kısmında indirdiğim yamalar virüslü çıktı. Upload ettikleri siteden kaynaklı olsa gerek dosyalara sonradan virüs bulaşmış diye düşünüyorum çünkü daha önce sorunsuz ve temiz şekilde indirdiğim bir yamayı 2-3 ay sonra tekrar indirince virüs çıktı yamadan ama şansa antivirüs yazılımı engelledi de pc virüs bulaşmadı ancak yamayı kullanamadım çünkü yamayı da sildi. Linki yenilemedikleri için hala virüslü olarak iniyor dosya. Rapid olsaydı tahminen Rapid kendisi temizleyip tekrar aynı linki aktif ederdi. Bir defa başıma kendi yüklediğim dosyada geldiğinden biliyorum. Eskiden PES serisi için yama yapan bir sitede çalışırdım. Yaptığım bir yamaya sonradan virüs bulaşmış. İndiren biri yazmıştı virüs var diye. Dosyayı kendim de indirince cidden virüs olduğunu görmüştüm. Tam silecektim Rapidden dosyayı Rapid dosyamda üzerinde temizleme işlemi yapmaya başlamış. Dosyayı silmedim sadece sitemizden linki kaldırdım. 5-6 saat sonra dosyayı tekrar indirdiğimde bu defa virüssüz temiz bir dosya indiğini gördüm. Bazı upload siteleri kendilerinden kaynaklı sebeple virüs bulaşan dosyaları temizleyip tekrar aynı link üzerinden yayınlıyor. Ama sanırım bunu 1-2 site dışında yapan site yok. Ben bir rapid de bunu gördüm.




  • oyunu vpn ile alanlar sıfırdan vpn'i açtıktan sonra yeni hesap mı açtılar? bir türlü alamıyorum ödeme ekranında hata veriyor sürekli. ülkeyi sistemden hindistan yaptım ama olmuyor hala

    "Bir şeyler ters gitti. Bu işlem güvenliğin için iptal edildi. Ödemen 3 ila 5 iş günü içerisinde iade edilecek" bu hata mesajını alıyorum. 3-4 farklı hesap açtım farklı kredi kartları denedim olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 16 Şubat 2019; 13:3:28 >
  • Yıl olmuş 2019 en azından olayı anlamanız için gerekecek kadar İngilizce öğrenmek çok mu zor? Her oyunda böyle yazacağınıza "sizde" rahat etmiş olursunuz. Firmanın politikasını beğenmiyorsanız oynamazsınız olur biter. Korsana neden teşvik ediliyor? Japonya'da falan olsaydık görürdüm ben crackli indirin diyenlerin başına gelecekleri Türkçe olsa şu an bütün Türkiye alacak sanki. Ülkedeki oyuncuların çoğu "Online yoksa almam" kafasında.
  • Evet yapımcının beklenen avukatida geldi! Hikayeyi düzgün bir şekilde kavrayıp, gürültülü aksiyon sahnelerinde sesleri doğru bir şekilde anlayacak ingilizceyi öğrenmek öyle kolay değil malesef. Herkes olayı yarim yamalak anlayarak oyunu bitirmek istemeyebilir. 80 milyonluk ülkeyi insan yerine koymayıp basit bir altyazı eklemeyenleri savunup zamanımı boşa harcama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 16 Şubat 2019; 12:38:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kusura bakmayın ama 80 milyonluk ülkede 800 tane satamazsam bende yapmam. Siz sanıyorsunuz ki Türkçe altyazı olunca herkes oyunu satın alacak. Korsancı korsanlığından hiç vazgeçmez. Hırsızlığa alıştı mı bırakmaz. Witcherda yaşadık bunu.
  • Türkçe olarak çıkmayan yada yaması olmayan hiç bir oyun satın almadım almamda burdanda herkeze bunu yapmaya davet ediyorum.
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    witcher 3'ü türkiyede onbinlerce oyuncu satın aldı. ne 800ü? satın alacak onbinlerce kişi için bir altyazı yapmayan firmadan oyun almayı kimseye tavsiye etmiyorum. sanki türkçe seslendirme istedik altı üstü altyazı. korsan hakkında sorusu olan varsa mesaj atsın yardımcı olurum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunu VPN ile almaya çalışan arkadaşlar, bahsettiğiniz uyarı bana da çıktı hatta o ara ziraat kartımla deniyordum uyarı verdi. İndia VPN olması şart vpn yi açtıktan sonra whatsmyip den kontrol edin ülkeyi, daha sonra launcerı baştan açın ödemeye gelin orada adrese tr deki adresi yazın. Daha sonra baktım ki ziraatten çekmiyor veya birşey var bilemiyorum enpara ile ödeme yaptım sorunsuz kütüphanaye eklendi. @ManyaqCocuk



    @joster35
    Kısa zaman da çıkar diye umuyorum.
  • Ülke 80 milyon olunca satın alan insan sayısı da 80 milyon olmuyor. Bence en iyisi sen yapımcılardan Türkçe bekleyeceğine önce kendin Türkçe öğrensen daha iyi olur, daha de/da eklerini doğru yazmaktan aciz birisin. Adamların böyle yapması sana hırsızlık yapma hakkı vermez. İlk mesajımda da dedim satın almazsın olur biter. Hem adamlara sövüp hem de yaptıkları ürünü ücretini ödemeden kullanıyorsun, sonra bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsun. Sen kimsin ki vaktini boşa harcıyor oluyorum hırsız? Bana cevap yazarken şirketlerin mi battı, o kadar mı değerli vaktin?
  • Onun sebebi agresif fiyatıydı. Oyun 19 Mayıs 2015 ta çıktı 30 Ağustos 2016 da Türkçe güncellemesi geldi. Witcher 2 az sattığı için 3 Türkçe gelmeyecek dedi cd project fakat uzun uğraşlar sonucunda Türkçe oldu. Fiyatlandırma her zaman dil desteğinin önüne geçer.
  • Oyun fiyatları 300-400TL olmuş. Arkadaşlar önce bu fiyatların düzelmesi lazım ki Türkçe oyun gelebilsin. Bu fiyatlar düzelmediği sürece Türkçe oyun hayalleri kurmayın.

    PC tarafında Türkçe yama yapan arkadaşlar var en azından bu bile güzel. Konsol tarafında bu mümkün değil. Anca Sony tarafından çıkan Türkçe oyun geliyorsa geliyor.

    Keşke kendi dilimizde her çıkan oyunları oynayabilsek fakat bunun mümkün olmayacağını sizlerde biliyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5A7DB961D

    Yıl olmuş 2019 en azından olayı anlamanız için gerekecek kadar İngilizce öğrenmek çok mu zor? Her oyunda böyle yazacağınıza "sizde" rahat etmiş olursunuz. Firmanın politikasını beğenmiyorsanız oynamazsınız olur biter. Korsana neden teşvik ediliyor? Japonya'da falan olsaydık görürdüm ben crackli indirin diyenlerin başına gelecekleri Türkçe olsa şu an bütün Türkiye alacak sanki. Ülkedeki oyuncuların çoğu "Online yoksa almam" kafasında.
    Yahu başlayacam sizin ingilizce öğrenin şeyinize. İnsanlar işten gelince 1-2 saat oyun oynayıp stres atmak istiyolar bu ergenler gelmiş bütün gün yabancı dizi izleyip 3-5 kalıp cümle öğreniyolar sonra ben ingilizce biliyorum.Hikayeyi yarım yamalak anlamadan oynuyorsunuz.




  • Yabancı dili olmayan cahiller de toplanmış
  • Dün oynadım biraz daha oyunun başında hatunla yürürken yıkıntıların arasında yaratıklar üzerimize geldiği kısımda yanımda yürümesi gereken eşimiz dondu buglandı bir türlü gelmedi. Bende bıraktım ilk yamadan sonra oynarım hatalrın giderilmesi lazım ama atmosfer harika

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt
    Sıfırdan Hindistan seçerek bir hesap alın. Ödemeyi yapacağınız esnada vpn ile Hindistana bağlı olun. Ben garanti bankası kurunu baz alarak sanal kartıma limit belirlemiştim ama onların hesabına göre algısı vergisi 94 lira tuttu. Limiti de minimum bir 100 lira yapın. Satın alımı gerçekleştirdikten sonra zaten Vpn falan olmadan direk indirip oynayabilirsiniz.
    Mobilden turbo vpn indirip, 1 haftalık deneme vip sürümü etkinleştirip mobil site üzerinden satın alım yapabilirsiniz.

    Edit: Adres vs. çok önemli değil. Ben adres satırına -- koydum kabul etti. Geçerli bir posta kodu da girin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evo_4 -- 16 Şubat 2019; 14:55:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.