Şimdi Ara

Metro ethernet ile fiber internetin farki ne?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunlar benim gordugum kadariyla ic ice girmis kavramlar. Yaniliyor da olabilirim.

Aciklayacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: LivingDeads69

Bunlar benim gordugum kadariyla ic ice girmis kavramlar. Yaniliyor da olabilirim.

Aciklayacak?

Metro Ethernet isteginiz uzerine ozel hat cekilerek verilen, ev kullanicisi icin "pahali" olan bir baglanti turu.http://www.turktelekom.com.tr/telekom/tr/pdf/urun/kurumsal/toptan/ME-Toptan.pdf

Fiber Internet ise FTTx teknolojileri ile verilen, apartmana veya daireye kadar cekilen fiber kablo ile verilen baglanti turu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

Bunlar benim gordugum kadariyla ic ice girmis kavramlar. Yaniliyor da olabilirim.

Aciklayacak?

Metro Ethernet isteginiz uzerine ozel hat cekilerek verilen, ev kullanicisi icin "pahali" olan bir baglanti turu.http://www.turktelekom.com.tr/telekom/tr/pdf/urun/kurumsal/toptan/ME-Toptan.pdf

Fiber Internet ise FTTx teknolojileri ile verilen, apartmana veya daireye kadar cekilen fiber kablo ile verilen baglanti turu.

Sorular

1) metro ethernet de internete erisim cesidi mi?

2) her ikisinde de fiber altyapi(fiber kablolar) kullanilmiyor mu?

3) ozel hattan kastin nedir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

Aciklayacak?

Sorular

1) metro ethernet de internete erisim cesidi mi?

2) her ikisinde de fiber altyapi(fiber kablolar) kullanilmiyor mu?

3) ozel hattan kastin nedir?

Bildigim kadariyla Metro Ethernet internete erisim olarak, veya 2 farkli nokta arasinda kullanilabiliyor (ornegin 2 ofisiniz arasinda yuksek hizli baglantiya ihtiyaciniz varsa). Internet icin olan Metro Ethernet'te 10 Gbit/s baglanti aylik 105.277,50 TL iken, iki nokta arasi ME hizmeti (yine 10 Gbit/s) 40.753 (sehirici) veya 74.714 (sehirlerarasi) TL.

Evet fiber altyapi kullanilir iki sistemde de.

ME hizmeti alacaksaniz hic altyapiniz olmasa bile size ozel fiber altyapi kurulur diye biliyorum. Ancak hicbir fiber internet saglayicinin 1 kullanici icin altyapi kuracagini sanmiyorum.

• Temel fark; metro ethernette adi üstünde ethernet paketleri taşınır. Yani evlerimizde yaptığımız lokal ağları duşunun, aynısının sehirler arası versiyonu basitce metro ethernettir. Şirketler içindir aslında ve yuksek upload hızları sunar, simetrik baglanti da alınabilir. Bir şirketin farklı sehirlerdeki şubelerini birbirine bağlamak icin kullanabilirsiniz ornegin. Sanki aynı agdalarmis gibi bağlanırlar birbirlerine. Aynı zamanda İnternet'e de çıkabilirler. Altyapısı fiberoptiktir. Kisiye özel çekilir.

• Bizim buradaki Ziraat Bankası'na özel kazı yapıp telekom yeni bir altyapı çekti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.