Şimdi Ara

Metro 2033 (2010) [ANA KONU] (143. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.870
Cevap
4
Favori
175.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orjinal oyuna türkçe yama kurabilen oldu mu? (Redux verisonu) Oyunçevirinin yapmış olduğu yamayı kuramadım bir türlü. Dosya yolunu gösteriyorum kuruyor fakat oyuna girerken hata veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kewellll

    Orjinal oyuna türkçe yama kurabilen oldu mu? (Redux verisonu) Oyunçevirinin yapmış olduğu yamayı kuramadım bir türlü. Dosya yolunu gösteriyorum kuruyor fakat oyuna girerken hata veriyor.
    Baska bir klasore cikart setupu oradaki dosyalari degistir dil dosyasi bolumuyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe yama programı ''metro.exe'' ve ''content.vfx'' adlı iki dosya çıkarıyor. Bunları oyunun kurulu olduğu yere atıp değiştirdim. Fakat bu seferde komple dil dosyaları gitti. Menü dahil hiç bir yerde yazı yazmıyor.
  • yahu üstünüze her canavar atladığında "e" tuşuna hızıca bas çek diyor defalarca basıyorum ama yaratık öldürüyor kaldım geçemiyorum bölümü oyunda problem mi var
  • şu kütüphanede büyük bir canavar ile karşılaşıp oradan kaçma bölümünü geçemiyorum. üst katta duvarları kırıp kaçtığımız yere kadar geldim. sinir oldum resmen. duvarlardan kolayca geçilmiyor.
  • oyun orjinal ve türkçe yama kurdum ondan kaynaklanabilirmi acaba ?
  • rookiehunter kullanıcısına yanıt
    aynı sorundan bende muzdaribim oyun orjinal bu arada hızlıca e ye bas diyor yaratıklar üstüne atayınca basıyorum ama bi halta yaramıyor aynı yeri 30 defa oynuyorum arada canı isterse e tuşu işe yarıyor yokmu bunun bir çözümü
  • saintroyo kullanıcısına yanıt
    Bölüm aslında çok kolay. Sessiz ilerlemeniz lazım. Kütüphanedeki canavar karşınıza çıkınca ateş etme ve kaçma sadece göz kontağı kurman lazım. Bağırıp çağırıyor sonra gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    tamamdır, teşekkür ederim.
  • Şimdi şöyle bir sorun ile karşılaştım. Gece Metro 2033 ve Last Light'ların Redux sürümlerini indirme listesine koymuştum. Sabah 2033 olan inmişti ve bende türkçe yamasını kurdum. İlk baştaki sekansı geçtim, hatta Artyom'un sesinin değişmiş olmasına kızdım biraz(İlk oyunu daha önce bitirmiştim). Neyse akşama oynarım deyip bırakmıştım. Şimdi tekrar girmek istediğimde Metro 2033 Redux Oyna ve Launch seçenekleri çıktı. Sabahta çıkmıştı diye hatırlıyorum. Launch menüsünde acaba ne var deyip bakayım dedim ve bir hata verdi. Tam içeriğine dikkat etmeden kapattım. Tekrar oyuna girmek istediğimde dosya doğrulama yaptı ve 1.7 gb indirmeye başladı. Yahu oyunun kendisi zaten 6 gb indirdi topu topuna. Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu.
  • Zamanında konsolda deneyimleyemediğim bu güzide oyunu sonunda bilgisayarda bitirme fırsatım oldu. Hemen ardına 2. devam oyununu da oynayacağım. Steam incelememi buraya da aktarmak isterim belki başlasam mı diye düşünen arkadaşlara biraz fikir verir :)


    Bir oyun sizlere tüm duyguları yaşatabilir mi? Evet! Yaşanılabilecek ne kadar duygu varsa tüm duyguları aynı anda yaşayabiliyorsunuz (korku, heyecan, mutluluk, hüzün, çaresizlik, yaşam sevinci, öfke ve daha fazlası).


    + Dmitry Glukhovsky’nin romanından uyarlanan bu güzide senaryo oyuna öyle güzel aktarılmış ki kendinizi atmosferin içerisinde bir anda bulabiliyorsunuz

    + Kahramanımız Artyom ile öyle bütünleşiyorsunuz ki kendinizi karakterle bir anda özleştirebiliyorsunuz

    + Her ne kadar çizgisel ilerleyen yapısı olsa da 2 farklı finaliyle oyunculara tek düze bir oyun olmadığını gösteriyor

    + Silahlar ve ekipmanlar atmosferin çaresizliğine göre dizayn edilmiş ve çeşitlilik gayet yeterli (unutmayın mermileriniz Metro'da para yerine kullanılıyor bunda dolayı diğer FPS oyunlarındaki gibi bol keseden sağa sola ateş etmemek gerekir)

    + Nefes almanın öneminin hissedildiği COVID-19 döneminde oyunda kullandığımız maske filtrelerin değerini çok iyi anlıyoruz, bu da hikayeye artı bir değer katıyor

    + Seslendirmeler çok çok iyi tüm karakterlerin sesleri sinema filminden çıkmış gibi

    + Öyle karanlık ve çaresiz hissedeceğiniz sahneler oluyor ki tanıdık yüz görünce birlik ve beraberliği hissedince oyuncuya adeta bir rahatlık çöküyor, oyuncuya bunu hissettiren oyunlar çok azdır

    + Her bir saatinde keyif aldım ve ilginç bir şekilde hemen bitirmek istemedim, bölümleri yavaş yavaş geçerek atmosferi ve o dünyayı yavaş yavaş anlamaya çalışmak içinde bulunduğumuz dünyaya güzel mesajlar veriyor

    + Kahramanımız Artyom'un günlüğüne notlar topluyoruz ve bu notlar oynadığımız bölümleri özetlerken ardından nasıl yol izleyebileceğimizin sinyalini veriyor

    + Çevre detayları, mekanları ve ışıkları dönemine göre atmosferi güzel yansıtıyor (Moskova'nın soğuğunu da dibine kadar hissediyorsunuz)

    + Yolculuğumuzda düşman çeşitliliği bir hayli fazla (Neo-komünistler, Neo-Naziler, yaratıklar ve mutantlar)

    + Son olarak indirim döneminde 6 TL'lik fiyatıyla bedavadan az pahalı mükemmel bir deneyim yaşıyorsunuz, parasını gerçekten sonuna kadar hak ediyor






  • Arkadaşlar Metro Redux'u kurdum İlk oyuun Malesef oyunda Safe mode gibi bir şacmalik cıktıgından beri her oyuna girişimde oyundan atiyor ? win10 ile baglantili olabilirmi yada kim karşilaşti ? Pc ziyadesiyle güclü kaldirmadigi oyun yok .ama bu oyunda durmadan oyunda atiyor ? sebebi nedir

  • 3 oyunu da aldım sırayla oynuyorum. Yalnız bu ilk 2 oyunda 20 30dkda bir oyundan atıyor. Ekran kartım daha yeni sabah güncelledim. 461.10 sürümü var nvidia ama yok atıyor. Yamadan mı bilmiyorum artık. İlk oyunda azdı gene 2.de 20dk da bir rahat atıyor. Soguttu resmen .Exodusta olacagını sanmıyorum böyle bir şeyin bakalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 27 Ocak 2021; 14:34:37 >
  • Konu pek aktif değil, çözmeye çalıştığım sorun da pek genel değil ama yine de şansımı deneyim  


    Oyuna Geforce Now üzerinde başladım. Sadece Steam hesabımda var oyun. Bir süre oynadıktan sonra kendi PC'imde devam edeyim dedim ama eski save'leri görmedi. Herhangi bir ayar yapmadan Metro Last Light'ı hem GFN hem kendi sistemimde oynamıştım. İki tarafta da redux sürümünü oynuyorum. Cloud saving ile ilgili bir ayar göremedim. Var mıdır bir çözümü?


    En kötü ihtimalle kendi bilgisayarımda oynayıp bitireceğim.

  • Şöyle bir çözüm buldum cloud saving için:

    https://steamcommunity.com/app/286690/discussions/0/217690940938200415


    Denedim ama işe yaramadı.


    Kendi bilgisayarım rahat rahat kaldırıyor zaten, çok da dert etmedim. Tersten gittim, kısa süre önce LL'ı bitirmiştim, Exodus ya da 2033'e başlamadan önce bir süre bekleyim dedim ama dayanamadım, 2033'ü bitirdim. Exodus için bir süre beklerim sanırım ama salonda TV'ye Surface tablet bağlı, GFN üzerinde fazla oyun olmadığı için ona başlayıp hatun yemek hazırlarken kısa kısa oynayabilirim  


    Metro Last Light ile aynı ayarda diyebilirim. Tabi ikisinin de redux sürümlerini oynamamla alakalı olabilir. Belki orijinal sürümleri oynasam daha zor olması ve grafikleri sebebiyle 2033'ü LL kadar sevmeyebilirdim.


    Oyun tam Rusya havası hissettiriyor. Kullanılan silahlar, makineler, insanların espri anlayışı, aralarındaki konuşmalar, atmosfer. Keyifli.


    How long to beat sitesinde 25 saat gibi süreleri görünce gözüm korkmuştu ama ben 14 saatte bitirdim, gayet doyurucu ve yeterliydi.


    Save sistemi checkpoint şeklinde, her ne kadar sevmesem de kabullendik artık, yapacak bir şey yok.


    Tek bir yerde walktrough videosu izledim ama yönlendirmeyi açmayı akıl etsem ona da gerek kalmayacaktı.


    Çıktığı seneyi de göz önünde bulundurarak 9/10 aldı benden.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 5 Mart 2021; 17:45:11 >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    Hocam Metro 2033'de tank'lı bölüm nasıl geçiliyor? Benim makinalı tüfekli aracım var tankla karşılıklı raylardayız. Detay olarak, Tank bir vagonu raylardan düşürüp kendine yol açıyor, 4. Top atışında beni yok ediyor. Hatta benim araç dördüncü marşda çalışıyor (demiryolu aracı). Zevkli olsa ömrüm boyunca geçmeye çalışabilirdim ama oyunun sıkıcı bir yeri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memis0051 -- 28 Mart 2021; 0:21:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memis0051 kullanıcısına yanıt
    Ben oyunlarda geçmediğim yerleri YouTube'dan longplayden bakıyorum tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • memis0051 kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Tanka değil de ilerlediği yolda altta kalan sütunlara ateş et, gideceği yol yıkılıyor düşüp etkisiz hale geliyor.
  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    Evet yöntemi youtube dan bulup geçtim. Yine de teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Resmi spoiler içine alamadığım için alta koydum.Oyunda iyi son ve kötü son varmış. Ben kötü sonla bitirdim ama bir şeyi anlamıyorum. Bu yaratıklar bizimle konuşmaya çalışıyor vs. olayı varmış. Finalde anladım bu durumu, oyunun başında da bana dokunmamasından bu tarz bir ilerleme düşündüm ama oyun boyunca bu yaratıkların -kütüphaneci hariç- bize direkt zarar vermesi eğiliminden dolayı bu yönde düşüncem hiç ilerlemedi. Haliyle finalde de bastım düğmeye. Ekran görüntüsünü koymamın sebebi ise, sanki burada bana biraz daha farklı düşünmemi istiyor oyun. Bunun dışında iyi sonla bitirecek bir belirti veya konuşmaya rastlamadım. Bir şey mi kaçırdım?








  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.