Şimdi Ara

Meteoroloji-Nallart kavgası ve niceleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu dışında 2 önemli hava tahmini yapan insan var. Birisi "Meteoroloji" diğeri ise "Nallart".
    Ancak ne yazıkki forumda ikisininde kavga ederken gördüm.

    Bir şeye değinmek istiyorum.Eğer uzlaşma sağlanamazsa ne birbirlerinden faydalanabilirler, nede forumdaki insanlara doğru dürüst fayda saglayabilirler.

    Neden kavga halindeyiz? Neden uzlaşma yok?
    "Meteoroloji" ve "Nallart" birbirlerine destek olsa, birbirlerinin tecrübelerinden faydalansa ve daha sağlıklı tahminler yapılsa kötü mü olurdu?

    Bakın kavga sadece burda yok.Türkiye'nin en başarılı Deprem Tahmincilerde böyle. Kimisi cihazla, kimisi jeofizik yöntemleriyle kimisi de meteoroloji olarıyla depremi önceden tahmin ediyorlar.Fakat BİRLİK yok.UZLAŞMA yok. Bir tahminci diğerine laf atıyor, diğeri diğer tahminciye laf atıyor.
    Bütün Deprem Tahmincileri bir araya gelse, birlik olunsa tahminlerin başarı yüzdeliği artar.
    Neden böyleyiz? Neden kimse mantıklı davranıp birlik olmuyor? Neden çözüme odaklanamıyoruz he neden??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 4 Ocak 2016; 0:45:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >







  • Merak etme az sonra gelirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nallart 1 numaradir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden uzlaşma yardımlaşma yok ? Çünkü meteoroloji nallartın delikanlı bi' şekilde bilgi paylaşımı yapalım demesini eziklik olarak niteleyip nallarti asagilamak icin ortaya atti.Nallarti cekemedi

    Not : nallartspor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 4 Ocak 2016; 0:53:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim oyum sadece Nallart'dan yana. Herif ne derse cikiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nallart'a kar yağmayabilir diyemezsin mesela. Adam karın yağmama olasılığını kabullenemiyor. Tahminleri doğru ama ona bir şey diyemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsuda -- 4 Ocak 2016; 0:56:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyin türleri ortaya çıkar hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tsuda

    Nallart'a kar yağmayabilir diyemezsin mesela. Adam karın yağmama olasılığını kabullenemiyor. Tahminleri doğru ama ona bir şey diyemem.

    nickindeki karakterin animesi güselll mi konusu ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nallart dediklerim kabul edilsin istiyor, Meteoroloji de kabul etmiyor. Ortada bilgi çatışması yok ki, egolar çarpışıyor. Meteorolojinin yorumlarına bakın anlarsınız, ben müdürlükteyim diyor, ben daha iyi bilirim o sallıyor diyor. Nallart benim emeğime saygınız yok, çekemiyorsunuz falan diyor. Olayı anladınız mı? Herşey ego.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nallart efsanesinin olduğu yerde o adam anca kestanedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konularda Son bir açıklama yapmıştım ama mevzu uzatıliyor bu açıklama Son olsun.

    Nallart'ın ozelden bana bir kere saygısızlıgi olmadı. Bilgi almak istedi. Bana şahsen çıkıp dedi. Finallerim var ilgilenemeyecegim. Banada bir kaç arkadaş baskı yaptı konu aç kendi konuda tahmin yap diye.
    Bende bunun üzerine konu açtım. Nallart yokken sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmak için.
    Beklemediğim şekilde konum hit alınca finalleri olan nallart foruma geri döndü, bitti dediği sistemi sizlerin gözü önünde yeniden var ettiğini söyledi (ki sistem bitmiş yeni sistem gelmişti.) şahıs daha bunları ayırt edemeyince bende de şüphe oluştu.

    Bana özel mesajdan İTÜ meteoroloji Mühendisliği yani benim mezun olduğum bölümde okuduğunu söyledi. Kendisine iyi niyetle defalarca sordum. Uğrayayim yanına ismin nedir diye sürekli lafı değiştirdi. İsim düşüp fakülteye uğradığimda da gençlerden birkaç tanesine özellikle sordum. Gerçekten yardımcı olmak istiyordum kendisine haksızlık ettiğimi düşünmüştüm. Kimsenin bölümün facebook grubu dışında tahmin yapmadığını ilettiler. Ama arkadaş göz göre göre hem Size hem bana meteoroloji müh okuduğunu söylemişti.

    Dün bir arkadaş anket açmış. Orada baya büyük farkla önde çıktım. Ovunulcek durumda değilim 30lu yaşlarındayim inanın böyle populariterden bir gram etkilenmiyorum. O anketten sonra olan oldu. Konuma bana taklit diyen sen kimsin diyen 3-5 mesajı olan üyeler saldırmaya başladı. Açın bakın. Yöneticiler silmediyse duruyordur
    Sonra bir üye mesaj atarak nallart'ın ilk sayfasında bana taklit dediğini söyledi. İnanmadım ilk başta. Bana gayet saygiliydi çünkü. Kontrol ettim '' taklitler asillarini yaşatır '' yazmış. Uyardım mesajlar hala duruyor. İnsanları konuma kiskirtiyorsun diye. Silmedi. Artık o kadar baltaliyorlardi ki konumu en sonunda birisine konuşma kaydını atıp, bu adam sizin yanınızda bana taklit diyor ama taklit dediği insandan bilgi istiyor dedim.. Ayrıca nallart güvenip mesaj attım ayıp özel mesajı insanlara aktardin dedi. Kendi konusunda daha önce benim özel mesajımı paylasmisligi mevcut. Bulabilirsiniz..

    Taklit olup ozendigim vs de yok. 2008 yılında kimse buralarda hava tahmini yapmıyorken yine insanları bilgilendirmek için ben başlattım. Nallart'ın konusuna linkleri attım yine bulabilirsiniz.

    Bu işin eğitimini alarak söylüyorum ki nallart hepinizi kandiriyor. Meteorolojinin temel bilgilerini dahi yanlış biliyor(biraz meteoroloji bilen bir insan konusundaki mesajları inceleyebilir). Ekleme olarak sürekli mobilden giriyor. Bunu da kontrol edebilirsiniz. Mobilden model ve diyagramlara net olarak ulaşıp tahmin yapmanız imkansıza yakındır.

    Ufak bir araştırmayla yılbaşı sisteminin nallarttan önce amatör hava forumlarinda birkaç kişi tarafından duyuruldugunu da buldum.

    İşin özü şu arkadaşlar. Kendisinin anlatım tarzı gerçekten eğlenceli. Eğlenmek isteyenlere saygım gerçekten sonsuz. Ben bu forumu seviyorum. Yıllardır yardımcı olmak istiyorum. Bu forumda insanların böyle Allah diyerek, mağduru oynayarak kandirilmasini kaldıramıyorum. donanımhaber meteorolog kariyerim boyunca tahminlerimi yayınladığım tek forum sayfası olmuştur olacaktır. Sizin bilginizin olmamasını kullanıp sizle bir hayal dünyasında eğlenen insanlara göz actirmayin.

    Beni sevin sevmeyin. Şurada iki kişi bilgime danışsa mutlu olurum. Ben buradayım bütün iddialarimi aksine cevirebiliyorsa çevirsin. Çevirdiği an ben bu forumu bırakırım. Allah diyerek yalan söyleyen bir insanla yeterince muhattap oldum. Bu sözlerimden sonra istediğinizi soyleyebilirsiniz. İki kişinin gerçekleri görmesini sagladiysam ne mutlu bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meteoroloji -- 4 Ocak 2016; 1:17:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.