Şimdi Ara

Metaverse sektöründe iş bulabilmek için?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    önümüzdeki yıllarda yazılım ve metaverse olayı baya bi pik yapacak. şimdiden yazılımcının önemi başladı ve açık var, bizim ofise yazılımcı için ilan verdik eleman bulamadık, direkt şahit oldum yani olaya. maddi durumum olsa tekrardan üniversite okurum yazılım müh. için de bunu destekliyecek kimse de yok çevremde, ailem de dahil. bi yandan çalış, bir yandan okumak da zor olur diye çekiniyorum. mecbur çalışıp kendi yağımda kavruluyorum. bari metaverse sektörünün ucundan yakalıyım, ileride döviz ülke sorunları vs. ne getirceği belli olmaz, popüler bir sektörün ucundan yakalıyım diyorum.


    şimdi mesleğim iç mimar, modelleme görselleştirme yapıyorum çoğunlukla, 3ds max & vray, corona kullanıyorum. bu metaverse sektöründe ufaktan da olsa bi yer edinmek için sizce hangi alanlara, konulara yönelmeliyim? şu programı muhakkak öğren vs. dediğiniz bir şey olur, yazılımda ufak da olsa şu dili öğren işine muhakkak yarar şeklinde ne tavsiye edebilisiniz?


    şimdiden teşekkürler!








  • Selamlar, bir metaverse oluşturmak için beli başlı bazı alanlar var, bunlardan biri de grafikler üzerine olacak. Hali hazırda kullandığın programları bilen kişilere mutlaka bir iş kapısı açılacaktır. (Ücretsiz bir yazılım olan Blender'a da bakabilirsin.)


    Eğer yazılım tarafına girmek istiyorsan AR ve VR ile ilgili çalışmalara bakabilirsin. Daha derinine ineceğim diyorsan OpenGL/Vulkan ve C++ ile yapılan çalışmalara bakıp gözün kestiriyorsa dalabilirsin.


    Metaverse'ü bilmem (en azından şu anlık hayallerimizdeki gibi bir meta-evren oluşturmak ve bunu tutundurmak ne kadar sürer bilemiyorum) ama AR mutlaka yakın gelecekte hayatımızın bir parçası olacak.

  • 3dmax > Unreal > Archviz.


    Materyal, Materyal, Materyal.


    Bunları hoplatırsan, oda seni maddi olarak zıplatır.


    Ha metaverse, hiç bir şey yapmayacak. Facebook un yaptığı, ben bu işe giriyorum, girerseniz silerim haaa demek.


    Web gibi, açık kaynak tabanı olmayan hiç bir şey verse olamaz. Facebook aklınca kendini garantiye almaya çalışıyor ama Zuckenberg bu işin altından kalkamaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.