Şimdi Ara

Metaverse Olayı Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin mantığıyla emperyalist projesi.
    İşin aslı şöyle bu sanal projeler ortaya atılıp bir değer oluşturuluyor. O değer büyük reklam
    kampanyalarıyla destekleniyor.
    Yani nasıl mesela hisse senedi değerini oluşturan tek şey arz-talep değil mi.
    Her şeyin değeri arz-talep. Burada da talepi arttırıp değer yapıyorlar sende diyorsun ki bende katılayım o zaman sende onlara yardım ediyorsun ama sen kaybediyorsun kasa kazanıyor.

    Bu tarz piyasada ve raflarda bir sürü proje var. Bunların hepsi şu an için batı projesi bütün hesapları doları nasıl ayakta tutarız. Çünkü dolar arz oluşturuyor ve enflasyon yapıyor. Çinde bu tarz şeyleri yasaklayarak yeni bir cephe açıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Mesut Çeviği dinledim. İşin teknolojik boyutunu ve bu iş için henüz erken olduğunundan bahsediyor. Pazarlama olayından bahsetmiş çok doğru.

    Yorumlarda da herkes doğal olarak işin teknoloji kısmına değinmiş.

    Ama benim söylediğim konu bu kısımdan ayrılıyor. Yıllarca bize pazarlanan şey değersiz bir şeye talep oluşturup onu satmak.
    Burada önemli olan teknolojik olarak yapılıp yapılamayacağı değil orada açık arttırma, pazarlama var. İşte ne zımbırtıysa mesela Adam diyor ki(aynı coinlerde olduğu gibi) ben buradan bir şey alırsam ilerde belki zengin olurum. Böylelikle ekrandakiler isterse pixsel adam olsun artık onun kimse için önemi yoktur. Ortada denge vardır bu da onu oluşturanların tamda istediği şeydir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda yakın zamanda izlediğim bir yayında da , tanımın ilk kez 1990 larda basılan bir romanda kullanıldığı fakat henüz tanımın içinin tam doldurulmadığını proje aşamasında ve aynı zamanda toplumlara aşina hale getirme aşamasında olduğundan bahsediliyordu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.