Şimdi Ara

Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Metaverse furyası teknoloji dünyasını kasıp kavururken, birçok kişi de internetin geleceği olarak görülen bu sanal evrende şimdiden yerini ayırtmak istiyor. Metaverse dünyasında arsa alım satım işlemleri ise çoktan başladı bile. Peki son dönemlerde sıkça gündeme gelen metaverse arsalar nasıl ve nereden alınır? Metaverse arsa fiyatları ne kadar? İşte metaverse arazilerle ilgili çokça merak edilen o soruların cevapları:



    Metaverse arsa nedir? İnsanlar neden Metaverse araziler satın alıyor?



    Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak



    Metaverse, kullanıcıların çeşitli dijital varlıklar oluşturmalarına ya da çeşitli coinler aracılığıyla bu varlıkları alıp satabilmelerini sağlayan sanal bir dünyadır. Gerçek dünya gibi metaverse de kara parçalarından oluşur. Bu kara parçaları, blok zincirinde NFT'ler olarak temsil edilir ve onları elinde tutan kişiye tam mülkiyet verir.



    Ayrıca Bkz.Metaverse nedir, nasıl alınır? En popüler Metaverse coin projeleri



    Metaverse arazileri ise Metaverse ekosistemindeki en kazançlı yatırımdır. Zira bu araziler, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi zamanla değer kazanabilen stratejik varlıklardır. Öyle ki insanlar arazileri alıp satabilir veya kiralayabilir. Böylece bu yatırımlarından pasif gelir elde edebilirler.



    Her Metaverse, sabit bir boyuta sahip sınırlı sayıda araziden oluşur. Örneğin, Decentraland Metaverse 90.601 (16m x 16m) parselden oluşuyor. Sandbox Metaverse ise 166.464 (96 x 96 adet) araziden oluşuyor. Kullanıcılar, bu arazileri dijital varlıklarla (binalar, araçlar, oyunlar veya her türden 3B nesne) doldurarak inşa edebilir ve bu varlıkları kiralayarak da gelir elde edebilir.



    Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak



    Nasıl ki gerçek dünyada herhangi bir gayrimenkul alırken, değeri ölçütünde maddi bir bedel (para) ödüyorsak sanal evrende de aynı şey geçerli. Ancak bir farkla; zira buradaki maddi bedeller para ile değil, coin'lerle ödeniyor. Bunun için de metaverse arsası alacağınız platformda geçerli bir kripto para birimine ve bu kripto parayı içinde tutacak dijital bir cüzdana ihtiyacınız bulunuyor. Dolayısıyla öncelikli olarak metaverse arazisi satın alacağınız platforma karar vermeniz gerekiyor. Peki metaverse arsa nereden alınır?



    Metaverse arsası satan yerler



    OVR, The Sandbox ve Decentraland metaverse arsalarının satıldığı en popüler platformlar arasında yer alıyor. Metaverse evreninde arazi satın alabileceğiniz diğer bazı pazar yerleri ise şöyle:




    • Axie Infinity

    • Blocktopıa

    • Genesis City

    • nextearth. io

    • Dvision Network

    • myneighboralice

    • Lunacia

    • MatrixWorld Land Sale



    Metaverse arsa nasıl alınır?



    Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak



    Metaverse arsası satın alacağınız platforma karar verdikten sonra aşağıdaki adımları izleyerek, siz de bu sanal evrende bir arsa sahibi olabilirsiniz.




    1. Metaverse arsası alacağınız platformda alışveriş yapabilmek için dijital bir cüzdana sahip olmalısınız. Bunun için herhangi bir kripto para borsasını kullanabilirsiniz.

    2. Metaverse arazisi almak için seçtiğiniz platformda geçerli coinlerden satın alın. Örneğin; Sandbox'tan metaverse arazisi alacaksanız cüzdanınıza SAND yüklemelisiniz. Bu coinleri Binance gibi herhangi bir kripto para borsasından sıfırdan temin edebileceğiniz gibi elinizde ETH ya da DAI varsa da bunları SAND ile değiştirebilmeniz de mümkün.

    3. Satın aldığınız bu coinleri, metaverse arsası alacağınız platformdaki hesabınıza aktarın.

    4. İlgili platformdan bütçenize ve yatırım getirisine göre bir ada ve parsel seçin.

    5. Seçmiş olduğunuz arsayı elinizdeki coinlerle satın alabilirsiniz.



    Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak



    Güncel metaverse arsa fiyatları



    Birçok kişi "metaverse arazi fiyatları ne kadar?" diye merak ediyor. Ancak Metaverse arsa fiyatları satın alınan platforma, arsanın konumuna ve metrekaresine göre değişkenlik gösteriyor. Öyle ki Sandbox platformundaki bir arsa parseli için en ucuz fiyat 14.099 dolara eşdeğer 3.7 Ether iken Decentraland'da ise 13.211 dolara eşdeğer 3.46 Ether olarak kayıtlara geçmektedir.



    İstanbul'daki metaverse arazi fiyatları semte göre değişkenlik gösteriyor



    Türkiye'de de özellikle İstanbul başta olmak üzere çeşitli konumlar metaverse dünyasındaki yerini almış durumda. Türkiye'deki metaverse arsa fiyatları arsanın konumuna ve metrekaresine göre değişkenlik göstermekte. Örneğin; Nişantaşı'ndaki metaverse arsalar 250 TL iken, Bağcılar'daki sanal arsalar ise yaklaşık 125 TL. Ortaköy sahilindeki metaverse arsa fiyatları ise 500 TL'ye kadar yükseliyor.










  • Torunuma şimdiden alalım bari.. İlerde değerlenir, hem bakarsın arsa ala sata müteahhtilik toki moki, ordan muz cumhuriyeti başkanı bile oluruz.

  • 15 sene önce second life'ta yapıyorlardı, Vestel ada almıştı hatta. Bunların gerçek bir metaverse'e dönüşmesi için çok büyük yatırımlar ve sosyal ağlar lazım.

    Aksi taktirde NFT al sat yatırım olayından çok ileri gitmeyecektir birçoğu. Bunu yapabilecek kapasiteye en yakın şirket Meta şu an.

  • Para verip sanal alemden bir şey almak neden bu kadar abartıldı anlamıyorum. Knight online oynadığımızda item alıyorduk gerçek parayla. Bırakınca satıyorduk hala böyle yüzlerce oyun var.

  • 13k dolar ne demek ya hu? Bize ahiretten başka bir yerde arazi sahibi olmak haram dostlar :))

  • Ya şu saçmalıklar ne arkadaş ? Metaverse denen saçma sapan bir şey çıktı bir de arsa alınıyor.Gerçek arsa bitti de sanal mı çıktı başımıza ? Saadet zincirinden başka bişi değil

    2 gün sonra dolandırıldıklarını anlayınca sağda solda ağlamazlar umarım

  • şöyle 5-10 dolara en azından afganistan pakistan bir yerden 50 -100 metre bi yer vermezler mi yani?

  • iyi de hangi birinden alınacak? bir sürü yer var. Önüne gelen satıyor. Hangisinin değerleneceği belli değil. Günde kaç tane çıktığı belli olmayan altcoinlerden,tokenlardan farkı ne?

  • Beyler bayanlar bu arsa olayına düşmeyin. Metaverse'in olayı zaten mekandan bağımsız olarak anında istediğin yerde olabilmen. İstanbul Bebek'ten arsa alsan ne olacak ki? Düşmeyin bu oyunlara

  • 5 adımda *** silkeleme Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak 

  • Axie batacakken kendini kurtarmak için böyle bir hareket yaptı. Diğer geliştiricilerde baktılar para var bu işe girdi. İleride ne olur bilinmez çünkü blockchain dünyasında para etmez dediğim saçma bulduğum o kadar çok şey para etti ki bende anlamadım. Benim düşüncem girilmesi için doğru zaman değil.

  • Tarih, böylesi bir dolandırıcılığın reklamını haber yapanları yazacak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Burada dolandırıcı diyenleri şeye benzetiyorum

    Atm den korkan atm parasını çalacak zanneden dayılara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim satiyor bu arsalari, bir de onlari soyleseniz keske.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veya matbaayı yasaklayanlara ya da bitcoine ponzi diyenlere Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak 

    Dünya düz diyenlerle yakın temasları da olabilir tabi Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok fazla kafa kurcalayan nokta var. Çoğu vatandaş medaverse arsasını ucuzdan alıp birine satarım ileride bitcoin gibi servet edebilir gözüyle bakıyor olaya. Bir çeşit kumar aslında. Ayrıca bu Metaverse evreni kimin evreni olacak? Yarın facebook kendine bir evren kurduğu gibi Elon da kendi evrenini kurar ise hangisinden arsa almak gerek? Bill ve Walt Disney de kendi evrenini kurup kendi Mickey Mouse arazilerini sattığında tam tür cümbüşe dönecek. Ayrıca bütün arsalar kripto para birimi üzerinden satılıyor. Yarın olumsuz bir kripto para haberi çıkıp bütün hepsi değer kaybetse araziye yatırım yapanın zararını kim karşılayacak belli değil. Devletlerin vatandaşını korumak için bu tür yatırım araçları hakkında önlem alıp bilgilendirme yapması gerek ama bizde servetleri yurt dışına kaçıran borsalar için bile tırnağını oynatabilecek bir hükümet yok olan kaybolan milli servete ve yolunan vatandaşa oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 14 Ocak 2022; 11:19:52 >




  • Arkadaşlar yıl 2004 felan heralde. ben de gazogen yeni başlıyan ilk okul cocu yum. görsel 1 re 1 aynı.

  • Her firma kendi İstanbul'unu ve ya başka metaverse dünyaları yaratabiliyorken buralardan arsa almak isteyen buyursun alsın. Eski yıllarda da boğaz köprüsünü satan çok çakal vardı Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak 

  • bu dünyaya benzer ve ötesinde sanki cennet vaad ediyorlarmış gibi arsa/arazi vb. satış yapıyorlar. izlediğimiz bilim kurgu filmlerinin içine girecekmişiz gibi. bence gerçekten saçma ve gereksiz. içinde bulunduğumuz dünyada çok saçmalıklar,hatalar var.bunları düzeltmek için çalışacağımız yerde nelerle uğraşıyoruz insanlık olarak.yazık.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.