Şimdi Ara

Metalurji ve Malzeme'ye yerleşenler buraya...(Şimdilik 20 kişiyiz, Büyüyen bir aileyiz :) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
8.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath


    quote:

    Orijinalden alıntı: metrixcafe

    @ArkandayIM
    nerden duydun onu? %8 zam geldi diyorlardı bu sene? yani 1550 tl civarı ediyor bizimkide. yanlış mı biliyorum? 2400 nerden çıktı.



    Hayır %8 zam %300'e varan artışlar gerçekleşmedi.

    Aynen öyle RTE el atmış diyolar ama dikkat etsin bi gün biri ona el atmasın
  • F_o_X

    Yukarda biri ing. ve bilg. bilsem üniversiteye gerek kalmaz demiş. Saçmalamış. Ben 2 dil ve bilgisayar biliyorum ama üniversite okumadan beş para etmez. Ne yapacaksın ki? Hangi vasıfla?

    mkidd

    dilim ve bilgisayar olsun aç kalmam diyen arkadaşa kolay gelsin boşuna okumasın diyorum bende

    Karde$$$$$$ !

    ßëệłžξЪцЪ isimli abimizin yaptığı sert yorum moralimi bozdu bende o anki sinirle kafama ne estiyse yazdım pc+ing olsa zaten bi iş bulurum dedim.Öyle bir düşüncem olsaydı zaten öss girip metalurjiyi kazanmazdım.Allah'a çok şükür pc de war ing war.Okuldan sonrada yerim hazır sayılır.Yaptığınız eleştirileri hak edecek bi yorum yapmadım.Bi üst yorumumu okursanız beni daha iyi anlarsınız.Beni en iyi anlaması gerenlerin bu tür yorumları yapması çok tuaf.Neyse içinizdeki coşkuya ve heyecana veriyorum bunları.Hakkınızda hayırlısı olsun kardeşlerim...




  • Fırat üni. Metalurji ve malzeme müh. kazandım. Benide ekleyin. :)
  • beyler malzeme bilimi ve mühendisliği ders içerikleri arıyorum anadolununki ingilizce ona ulaştım ama pek işime yaramıyor. omü veya gytenin ders içeriklerine nerden ulaşabilirim
  • İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'ni kazandım.
    İlk yıl Maçka'da yabancı diller yüksek okulunda,
    Sonraki yıllar Maslak(Ayazağa)'da olacağız..
    Hayırlısı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siroocystis1

    katu metalurji kazandım. meslegi biraz arastırmadan yazanlar ıcın soylemek ıstıyorum bana gore suan 3 gozde meslek var muhendıslık olarak mekatronık enerji sistemlerı ve metalurjı kı cok saglam meslekler eger kendını ıyı yetıstırırsen ıs bulamama sansın yok tanıdıgın 2 kısı war 3 bın-4bın tl arası maas alıyorlar ve emın olun

    iş alanı ınsaat makına hatta elek- elektronıkten fazla (bunu soylerken mezun sayısınıda ısın ıcıne katıyorum ıyı forumlar


    Makine'den daha fazla öyle mi?Siz,öyle sanmaya devam ediniz.metalurji mühendislerinin bulunduğu her yerde makine mühendisi vardır;ama bunun tersi geçerli değildir.Bugün,en geniş mühendislik alanı makine mühendisliğidir.

    Öyle 3-4 bin TL hayallerini de kurmayın hemen.Şu anda bulunduğum fabrikada (ki Türkiye'nin ihracatta en büyük 5. toplamda 9. fabrikası),metalurji mühendislerinin maaşı bazı yerlerde 1200 TL'den,bazı yerlerde 1500 TL'den başlıyor.1200 TL haddehane için,1500 TL çelikhane için.Çelikhane dediğimiz yer sıcağın,bol tozun olduğu bir yer.İnsan biraz fazla durursa nefes almayacak gibi oluyor.

    Aldığım duyuma göre çelikhanedeki bir mühendis 8 ay içinde 3000 TL maaşa ulaşmış.Fakat bu kadar sürede bu parayı kazanan başka biri yok.

    Her meslekte söylenir "Bizim bir tanıdık var,şu kadardır mühendis 4-5 bin TL maaş alıyormuş(daha fazla da yazanlar var)."Bunların çoğu ekstrem örneklerdir.Üniversitenin son sınıfında bolca konuşulur bu maaş mevzusu.Sonra iş aramaya gelince gerçeklerle karşılaşılır.Bir kere tanıdık yoksa iş bulma işi dert zaten.Hadi buldun diyelim adamlar düşük maaş verir.Çünkü okulun verdiği bilgilerle iş hayatı farklıdır.Adam seni hiçbir şey bilmeyen;ama imza yetkisi olan biri olarak görüyor.O da haklı tabi ki.

    Fakat bölümünüz güzel.Metalurji ve malzeme mühendisliğinin alanı gittikçe genişlemekte,ileride iş imkanlarının daha iyi olacağını düşünüyorum;ama şu bir gerçek ki çalışma şartları ağır.




  • Makinanın olduğu heryerde metalurji de vardır.Birbirini tamamlayan mühendislikler.Etle TırnaK gibi :)
    En geniş mühendislik alanı metalurji yada makina demek doğru değil bence.Bana göre metalurji sana göre makinadır.Poleniğe girmeye gerenk yok.Çalışma şartları gerçekten ağır ama walla g.tünden ter akıtmayan adama kalkıpta kimse 3-4 bin TL vermez kaldı ki özel sektörde çalışıcaz

    GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIR
  • quote:

    Makine'den daha fazla öyle mi?Siz,öyle sanmaya devam ediniz.metalurji mühendislerinin bulunduğu her yerde makine mühendisi vardır;ama bunun tersi geçerli değildir.Bugün,en geniş mühendislik alanı makine mühendisliğidir.


    Malzeme bilimi kavramını biraz daha detaylı araştırmanızı tavsiye ederim. Başındaki metalurjiye takmışsınız. İlla döküm yapmak zorunda değil metalurji ve malzeme mühendisi ve makina mühendisinin olmadığı pek çok alanda iş bulabilir. Siz makine mühendisinin iş alanlarını yazın. işte o iş alanlarının hepsinde malzeme mühendisi vardır, olmak da zorundadır. Tersi gibi bir durum söz konusu olamaz. Makine mühendisinin elektronik devre elemanı üretmede ne işi var?

    Bana sadece bir örnek veriniz ki ben de makine mühendisinin olduğu yerde malzeme mühendisinin olmadığına ikna olayım.




  • AlperAkbilgi
    Aynı Üniversiteyiz ¿
  • Hayırlı olsun
    kyk ya başvuracak mısın?
  • Evet ne war ne yok başvurucaz artık...Fırat'ı neden tercih ettin bu arada :)
  • Burda bir büyüğüm, kendisi muğla üniversitesinde öğretim görevlisi, Fırat'ın eğitim kadrosunun çok iyi olduğunu, ve üniversitenin olanaklarının diğer üniversitelere oranla daha iyi olduğunu söyledi. Bende orayı yazdım. :)
  • Hadi hayırlısı umarım herşey istediğimiz gibi olur.Görüşmek üzere xD
  • Ayın üçünde görüşürüz.
  • Beyler daha iş bulma falan mevzularını konuşmak için çok erken vede gerçekten gereksiz...

    Şöyle bir gerçek var , iyi bir bölüm iş alanı çok olan bir bölüm...Evet metalurji alanında işler ağır olabilir ama malzeme bilimi kısmı birçok kişinin bilmediği kısmıdır...Asıl para burda döner ama sadece çok iyi elemanlar iş bulabilir...Her neyse tartışmaya gerenkk yokk..

    Gittikçe büyüyoruzzz, AlperAkbilgi meslektaşım senide ekliyorumm , haydi hayırlısı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkidd

    Şöyle bir gerçek var , iyi bir bölüm iş alanı çok olan bir bölüm...Evet metalurji alanında işler ağır olabilir ama malzeme bilimi kısmı birçok kişinin bilmediği kısmıdır...Asıl para burda döner ama sadece çok iyi elemanlar iş bulabilir...



    hocam o zaman başlığı bi editle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Coffey


    quote:

    Orijinalden alıntı: mkidd

    Şöyle bir gerçek var , iyi bir bölüm iş alanı çok olan bir bölüm...Evet metalurji alanında işler ağır olabilir ama malzeme bilimi kısmı birçok kişinin bilmediği kısmıdır...Asıl para burda döner ama sadece çok iyi elemanlar iş bulabilir...



    hocam o zaman başlığı bi editle


    Doğru dedin dikkatimden kaçmış dirrek metalurji ve malzeme yazıyorum, tükürdük yalamayalım...

    Haydi malzemeciler gelin gariii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkidd -- 15 Ağustos 2009; 19:53:34 >




  • metalurji ile malzeme'yi ölüm bile ayıramaz.

    bu arada

    @"mkidd"

    trapspeed'i yanlış yazmışın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trapspeed

    metalurji ile malzeme'yi ölüm bile ayıramaz.

    bu arada

    @"mkidd"

    trapspeed'i yanlış yazmışın



    Pardon hocam yaa değiştiriyorum
  • up
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.