Şimdi Ara

Metalurji Mühendisi ne kadar maaş alır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
73.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • her mühendis 1000 lirayla işe başlar diye bir durum yok. abim odtü bilgisayar mühendisi son sınıfta gate elektronikte staj yaptı ve orda çalışma teklifi aldı part time. 2.5 gün 750 lira 1.5 gün 500 lira. mezun olup full time başlayıncada başlangıç olarak 1800 lira veriyorlarmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devoure

    her mühendis 1000 lirayla işe başlar diye bir durum yok. abim odtü bilgisayar mühendisi son sınıfta gate elektronikte staj yaptı ve orda çalışma teklifi aldı part time. 2.5 gün 750 lira 1.5 gün 500 lira. mezun olup full time başlayıncada başlangıç olarak 1800 lira veriyorlarmış.


    1800 normal geldi itü bilgisayardan yeni mezun olup 2300-2900 arası başlayan 4-5 tane tanıdğım var gerçi hepsi iyi öğrenciler

    bilişim sektörü yeni mezuna gayet güzel veriyor.
  • Khan sen gemi makineleri işletmede değil miydin ? Ne oldu yatay geçiş falan mı düşünüyorsun ? Bölümünde çok iyi para var ama zorlugu da çok biliyorsundur.O bölümden metalurjiye geçmen mantıksız olur.Başka geçebileceğin bölümler de vardır heralde sen benden daha iyi bilirsin , ama metalurjiye geçme bence.Burada yazılanları da pek sallama , çoğu uyduruyor biliyormuş gibi , mesjaların tezatlıgından da anlaşıldıgı gibi , bölüm mezunlarıyla konuşsan o zaman gerçek bilgiye ulaşabilirsin.Ama benim görüşüm , şu an ki bölümünden metalurji yerine daha iyi bölümlere geçme imkanın varsa onu yap , çünkü metalurji ismi abartılan ve pek parlak olmayan bi mühendislik diyorlar , fakat dediğim gibi ben de bişey bilmiyorum dogru düzgün mezunlarını bulup sor bölüm değişeceksen.Hayırlısı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArkandayIM


    Metalurji müh için AutoCAD , CATIA , Solidworks gibi programlar çok önemlidir. İş başvurularında bu programları bilenler çok daha şanslıdır işe girme konusunda.



    Metalurji Müh. o programları ne için kullanıyor peki bilgiinizvarmı ? Catia-Solidi biz kalıp tasarımında kullanırdık.
    Makine Müh-Metalurji Müh kıyaslaması yapılsa hangisinin iş imkanı fazla getirisi yüksekdir acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 6 Ekim 2010; 22:42:26 >
  • Tabiki makine müh. gir kariyer.net gibi iş sitelerine kaç tane makine müh arıyan var kaçtane metalurji müh arıyan var ama tabiki iyi okullardan mezun olmuşsan yine girersinde odtü itü ytü gerisini sallıyan yok bence
  • kocaelide şadi hoca efsanedir, sanırım bıraktı ama okulu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MasterYodaa
    Tabiki makine müh. gir kariyer.net gibi iş sitelerine kaç tane makine müh arıyan var kaçtane metalurji müh arıyan var ama tabiki iyi okullardan mezun olmuşsan yine girersinde odtü itü ytü gerisini sallıyan yok bence

    cok sacma bi genelleme. her universitede 100-150 kontenjanli makine muhendisligi varken bi kac okulda metalurji muh. var. o kadar fark olmasi.
  • Bi arkadaş kanser riskinden söz etmiş tamda bu meslek ilgimi cekmişken soğudum. Biraz daha açabilirmisiniz
  • aynen beyler nedir şu kanser olayı ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanser olayını o kadar abartmayın arkadaşlar. Arkadaş yukarıda baya abartmış. O kadar fazla bir tehlike söz konusu değil. Artık firmalar bu konuda gerekli önlemleri alıyor soğutma sistemleri olsun filtre sistemleri olsun vs. Öyle bir durum olsaydı bu sektörde binlerce işçi çalışıyor sürekli birilerinin öldüğü haberlerini duyardık bu sebepten dolayı... Tuzlada her gün biri iş kazasından ölüyor aynı şekilde kot taşlama atolyelerinde vs. Bu olay bu kadar basit olsaydı mutlaka haberimiz olurdu hiç duydunuz mu birinin döküm atolyesinde çalıştığı için kanserden öldüğünü?
  • Google da aramalarda üst sıralarda bu konu bulunuyor ve düzeltilmesi gereken bilgiler içeriyor.

    Sakarya Üni ve Kocaeli Üni Metalurji konularında sürekli gerekli gereksiz bilgilerden bahsedilir fakat Gerek akademik kadro gerekse Lab. ortamı açısından SAÜ gayet iyi koşullarda buna inanabilirsiniz. Sektöre girdiğinizde illaki SAÜ mezunu insanlarla karşılaşıcaksınız bunun nedenlerinden birisi SAÜ metalurjinin 80li yıllarda İTÜ den ayrılması ve şuan üst düzey yöneticilerin bir kısmının burada okumasıdır.Ayrıca bu sebepten dolayı akademik kadronun çoğunluğu İTÜ mezunudur. Akademik kadro kıyaslamasına girmek gerekirse şuan SAÜ metalurjide 11 Prof görev almaktadır. KOÜ metalurjide ise 2 Prof bulunmaktadır. İTÜ ODTÜ YTÜ SAÜ akademik kadrolar aşağıdaki linklerde var dilerseniz bir gözatın ...

    http://www.mme.sakarya.edu.tr/tr/p/481/Akademik-Kadro

    http://metalurji.kocaeli.edu.tr/personel.php

    http://mete.metu.edu.tr/people

    http://www.mem.yildiz.edu.tr/akademik_kadro.php?id=1

    http://www.mme.itu.edu.tr/kadrolar.php?drm=1




  • John Coffey kullanıcısına yanıt
    Hocam siz mezun olmuşunuzdur artık :D Mezun olduktan sonra sıkıntı yaşadınızmı bu mühendislikle ilgili?
  • Konu biraz eski ama ben bu sene ODTÜ Malzeme ve Metalürji Mühendisliği okuma hedefindeyim.(İnşallah daha yükseği olur ama hani olmazsa :)) 5 sene sonra ne olacağını kimse bilemez tabi ama sizce 2019 da Malzeme ve Metalürji den mezun olduktan sonra (inşallah) kaç ücretle başlarım?
    Birkaç yere siteye baktım ama orada fiyat belirtilmemiş.
    Bir de iş koşulları ağır mı sizce? Eleman arayan işyerlerinin isteklerine falan baktım tabi oralarda çok şey istiyorlar.

    Sizce ODTÜ Metalürji'ye gidersem pişman olur muyum?
  • Konu baya eski kalmış ama ben Sakarya Üniversitesi Mezunuyum İlk işe başladığımda 2600 ile başladım bu ücretler bilginize göre değişir nerede olursanız olun önce hangi alanda uzmanlaşacaksanız ona karar verin stajları ona göre yapın bitirme ödevinizi de çok iyi bir araştırmacı olun iyi düzeyde İngilizce ve 3 boyutlu bir çizim programı öğrenin Kocaeli, Sakarya, ODTÜ, İTÜ, YTÜ bunlar iyi üniversiteler tabi ODTÜ'den mezun olup bomboş mezun olanda var teknik üniversiteden mezun olmak iş işe giriş serüvenini etkiliyor sadece gerisi senin çabaların ve yeteneklerine kalıyor ayrıca not olarak askerliğimi de yapmadım 2600 ile başladım her yerin ücret politikası farklıdır nereden mezun olursanız olun önce çok iyi düzeyde İngilizce sonra uzmanlaşcağınız alan üzerinde ki çalışmalarınızı yapın nereden mezun olduğunuz değil ne kadar donanımlı mezun olduğunuz önemlidir. Birde Sanayi bilgelerinde okuyun bu bölümü mutlaka faydasını çok görürsünüz ;)




  • Merhaba arkadaslar . 2013 itu metalürji ve malzeme mühendisliği mezun uyum. Akici İngilizce konusamadiktan sonra şuan için üniversitelerin farki pek yok. Üretim ve arge sektöründe teknik üniversiteler 2400_2700 civarinda talep görüyor fakat, üretim yapan firma çok değil. Satis için ise maksimum 2000 civari bulabilirsiniz. 5 sene sonra mezun olacaklar için nano teknoloji ülkemizde yayginlasirsa. Alacaginiz rakamlar 4 sifirlara ulasir. Cunku nano malzeme bilgisi bir tek bizim branşa veriliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yildiz teknik metalürji malzeme en berbat bölümlerden bir tanesi .
    İs güç yok yalan.
    Türkiye de okuyacaksanız bilgisayar endüstri telekomünikasyon en olmadık makina veya inşaat okuyun. Milletin verdiği gaza inanmayın devir teknoloji devri avm ler bile kapanıp yerine online satışlar tavan yapıyorsa varın gerisini siz düşünün. Ayrıca makinacı varken gidip kimse metalürji mühendisi almıyor. Ha torpilin varsa veya iyi ingilizce bilgisayar bilgin varsa o ayrı tabi. Bu bölüm Turkiyede yürümez çünkü ülkede üretim yok. Metalürji mühendisi değince herkes hava durumu sunan zannediyor.illa bu bölüme gideceğim ediyorsanız
    Yıldız teknige gitmeyinde nereye giderseniz gidin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.