Şimdi Ara

Metallica - Hardwired...To Self-Destruct

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.119
Cevap
9
Favori
29.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Metallica - Hardwired...To Self-Destruct




    Disk 1

    1-Hardwired
    2- Atlas, Rise!
    3-Now That We’re Dead
    4-Moth Into Flame
    5- Dream No More
    6-Halo On Fire

    Disk 2

    1-Confusion
    2-ManUNkind
    3-Here Comes Revenge
    4-Am I Savage?
    5-Murder One
    6-Spit Out The Bone

    Disk 3 (Deluxe Edition Only)

    1- Lords of Summer (2016)
    2- Ronnie Rising Medley
    3- When a Blind Man Cries
    4- Remember Tomorrow
    5- Helpless (Live at Rasputin Music)
    6- Hit the Lights (Live at Rasputin Music)
    7- The Four Horsemen (Live at Rasputin Music)
    8- Ride the Lightning (Live at Rasputin Music)
    9- Fade to Black (Live at Rasputin Music)
    10- Jump in the Fire (Live at Rasputin Music)
    11- For Whom the Bell Tolls (Live at Rasputin Music)
    12- Creeping Death (Live at Rasputin Music)
    13- Metal Militia (Live at Rasputin Music)
    14- Hardwired (Live in Minneapolis)
















    [DHTUBE=]



    [DHTUBE=]
























    [DHTUBE=]



    [DHTUBE=]



    [DHTUBE=]



    [DHTUBE=]



    [DHTUBE=]



    [DHTUBE=]














    HABERLER

    14.01.2017 :

    Now That We're Dead'in ilk canlı icrası Seoul konserinde gerçekleştirildi.






    Ayrıca konsere dair kısa videolar yayınlandı.

    https://www.instagram.com/p/BPILdS5DW3t/?taken-by=metallica

    https://www.instagram.com/p/BPK6mgGD1Bf/?taken-by=metallica

    https://www.instagram.com/p/BPH_D4ZDuNw/?taken-by=metallica



    07.12.2016 :


    Metallica, Hardwired şarkısı ile En İyi Rock Şarkısı dalında Grammy adayı oldu.
    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4672-rock-ve-metal-dalinda-grammyye-aday-gosterilen-gruplar-aciklandi



    07.12.2016 :

    Dave Mustaine “Hardwired… To Self-Destruct” hakkındaki düşüncelerini açıkladı

    MEGADETH lideri Dave Mustaine’e yeni METALLICA albümü “Hardwired… To Self-Destruct” hakkındaki görüşleri sorulmuş.

    “METALLICA’nın yeteneğini her zaman takdir ettim. Her grubun güçlü ve zayıf yanları vardır. Şahsen, şu ana dek duyduklarıma baktığımda, yeni albümünü iyi olduğunu düşünüyorum. Kirk ve Rob’un albümün yazımına katkı yapmamalarıyla ilgili yorumlar gördüm. Ancak bu durum bazen kaçınılmazdır. İkisinin de bir şeyler yazmasını isterdim, çünkü INFECTIOUS GROOVES ve SUICIDAL TENDENCIES’i çok seviyorum ve Kirk’ün EXODUS için yazdıklarını da hep çok sevdim, ancak stüdyoda olduğunuzda bazen işler bu şekilde ilerleyebiliyor. Sadece en iyi şarkılar albüme giriyor. Herkes en iyilerini seçmeye çalışıyor. Prodüksiyon tarafını eleştirirken, bu biraz da kişisel bir şey. Birine çöp gibi gelen bir diğeri için hazine olabilir. Örneğin Rick Rubin’i ve yaptıklarını çok seven bir sürü insan var. Rick’e sonsuz saygım olsa da, THE CURE gibi gruplar için yaptığı bazı harika şeylerin metal grupları için aynı etkisi yaratamadığını düşünüyorum. “Hardwired”, örneğin bir “St. Anger“dan çok daha farklı sound’u olan bir albüm ve bu albüm kulağıma çok iyi geliyor. Bu albümü yapmak için sekiz yıl harcadıklarını biliyorum ve insanların albümü sevmesinden dolayı da mutluyum.”
    http://www.pasifagresif.com/2016/12/dave-mustaine-hardwired-to-self-destruct-hakkindaki-dusuncelerini-acikladi/




    01.12.2016 :

    Metallica ilk hafta 300 bin sattı, Billboard’da zirveye oturdu


    Geçen Cuma günü satışa sunulan yeni albüm “Hardwired… To Self-Destruct” rüzgarını satış rakamları ve listelerde de göstermeye başlayarak Billboard 200’e en tepeden girmeyi başardı.

    Grubun aynı başarıyı gösteren altıncı albümü olan 12 şarkılık çalışma, 18-24 Kasım tarihlerinde albüm bazında 282 bin, single’lar da hesaba katıldığında 291 bin rakamını yakaladı. (Not:Yeni uygulamaya göre dijital ortamda satılan 10 single 1 albüm olarak kayıtlara geçiyor.)

    Metallica’nın bir önceki albümü olan 2008 tarihli “Death Magnetic” satışa çıktığı ilk üç günde 500 bin satmış ve Billboard 200’e yine en tepeden girmişti.
    http://hafifmuzik.org/haber/metallica-ilk-hafta-300-bin-satti-billboardda-zirveye-oturdu/




    30.11.2016 :

    quote:

    James Hetfield: “Hardwired Albümünde Kill Em All ve Black Album’ü Harmanlamak İstedim”

    Yakın zamanda Arjantin’den La Viola adındaki şov Metallica‘nın frontman’i James Hetfield ile bir röportaj gerçekleştirdi.

    Metallica‘nın yeni albüm yazım sürecinde önceden kalmış ve kullanılmamış fikirlerin üzerinden tekrar geçilip geçilmemesi sorusu üzerine James, şu cevabı verdi:

    “Hiçbir zaman eski şarkı diye bir durum yok. Albüm bittiğinde, riff kutumuz çöpe atılır. En iyilerini kullanırız. Eğer iyi değilse saklamamız için bir sebep yok, çünkü yeni şeyler yazacağız. Daima ileri gitmeye çok önem veriyorum. Telefonumda, bilgisayarımda veya bir yerlerde 800 tane riff olması zor olsa da, tek yapmak istediğim şey ‘Hadi şimdi bir tane daha yazalım. Hadi yapalım şunu.’ Lars ile buluştuğumuzda ve ben gürültülü ve sert bir ton için gitarımın jack’ını taktığımda büyülü bir şeyler oluyor. Beni harekete geçiriyor ve yeni riff’ler yaratabiliyorum. Bu müthiş bir şey.”



    Lars Ulrich ile ilişkisi üzerine James Hetfield, “Evlisin değil mi? İşte bu kadar. Bu böyle bir şey. Eh, tabi ki bu evlilikten daha zor, ikimiz de erkeğiz ve ikimiz de birbirimizin istediği şeyi istiyoruz. Biliyorsunuz, biz onunla kardeşiz. Birbirimizi seviyoruz, birbirimizden nefret ediyoruz ve arasındaki her şeyi yaşıyoruz. Hayatımızda birlikte çok şey yaptık. Ailem hariç, bu yaşadığım en uzun ilişki ve size diyorum, bu gerçekten ama gerçekten zor. Çokça emek gerektiriyor, birbirinize karşı her zaman dürüst olmalı ve her zaman iletişim halinde olmalısınız. Yaratıcı olduğumuz için de bazen kafamda ‘Of, ne yapıyor bu?’ gibi şeyler kurmaya başlıyorum.” cevabını verdi.

    Metallica’nın yeni albümü Hardwired… to Self-Destruct üzerine:

    “Death Magnetic. Gerçekten beğenmiştim. Kulağa biraz daha acımasız geliyordu. Bu albüm ise dinlemesi daha kolay, ama hala sert. Kill ‘Em All ve Black Album‘ü bir şekilde katmanlar, armoniler ve sadelik ile harmanlamak istedim.”

    Metallica ile aynı süredir aktif olan ancak Metallica kadar kaliteli ve yeni müzikler ortaya koyamayan gruplar hakkında ne düşündüğü sorusuna:

    “Bu sanırım bir iltifat. Oldukça hırslıyız, ayrıca grup içerisinde de rekabet halindeyiz. Kimse birbirini hayalkırıklığına uğratmıyor, böylece kendimizi güçlendirmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Yaşlandıkça daha zorlaşıyor ama biz yapabildiğimizi yapıyoruz. Zihnimizin, vücudumuzun ve ruhumuzun yapabileceğinin %110‘unu yapıyoruz. Bana kalırsa, hala güçlü olan gruplar var, Slayer, Megadeth, Anthrax gibi, ve bu gerçekten etkileyici. Bizim yapmaya çalıştığımız şey de bu, her zaman son çıkardığımız işten daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki kaydımız çok daha iyi olacak. Ondan sonrakinde çok daha iyi söyleyeceğim, gitarların sound’u çok daha iyi olacak. Bizim buna karşı bir açlığımız var.”



    Yeni nesil rock müziğin hala bir hayranı olmak üzerine:

    “Her seferinde yeni şarkıları dinlemekten bıktığımı düşünüyorum… ‘Yeni ve iyi müzik diye bir şey yok’… Sonra birden bir şey oluyor, bir şey duyuyorum ve diyorum ki, ‘Vay be! Hala umut var!’. Bence eşim burada olsaydı size bir adamın vücuduna hapsedilmiş bir erkek çocuğu olduğumu söylerdi, zaten o da bana çoğu zaman çocuk gibi davranıyor. Ben o çocuklar biriyim, Çabuk odana git!’ denilenlerden. Bilmiyorum… Bu sadece olduğum şey. Evet, olgunlaşıyorum. Rock ‘N Roll’da ise olgunlaşmamalısın. Genç kalmak ve genç yaşamak zorundasın, ama dediğim gibi, benim genç ruhlu olmamın sebebi bu değil.”

    http://www.metaltilldeath.net/james-hetfield-hardwired-albumunde-kill-em-all-black-albumu-harmanlamak-istedim/


    25.11.2016 :

    quote:

    Dave Mustaine, Kirk Hammett`ın Yeni Metallica Albümüne Katkı Sağlamamasını Yorumladı

    Megadeth`ten Dave Mustaine, Metallica`nın çokça tartışılan gitaristi Kirk Hammett hakkında konuştu.

    Kirk Hammett ve Dave Mustaine arasındaki ilişkiyi herkes biliyor. Dave'in Metallica'dan ayrılmasının ardından yerine geçen kişi Kirk olmuştu. Bu ikili arasında gençlik yıllarından bu yana soğuk rüzgarlar esiyor. Fakat şu an ikili gayet dostane görünüyor.

    Dave Mustaine son dönemde sosyal medya üzerinde çok aktif bir tutum sergiliyor. Kendisine yöneltilen sorulara cevap veriyor. Hatta sorular Metallica ve Kirk ile ilgili olsa bile. Son olarak kendisine bir fan tarafından gönderilen "Kirk'ün yeni albümün yazımına katkısı yok" tweet'ine aşağıdaki gibi cevap verdi.

    Böyle şeyler olabilir. Kirk Hammett çok yetenekli, eğer katkı sağlayamadıysa eminim bir sebebi vardır.

    Bu cevap hem Metallica hem de Megadeth fanları tarafından olumlu karşılandı. Kirk Hammett, Metal Hammer'a verdiği röportajda bu konuya açıklık getirmişti. Sololara ağırlık verdiği için şarkı yazımına katkı sağlayamadığını ve bir sonraki albümde daha aktif olmaya çalışacağını belirtmişti.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4616-mustaine-hammett-in-yeni-metallica-albumune-katki-saglamamasini-yorumladi



    24.11.2016 :

    quote:

    James Hetfield Albüm Kayıtları Sırasında Lars İle Olan Kavgalarını Anlattı

    Hardwired... To Self-Destruct albümünün kayıtları sırasında yaşanan bir hadise James Hetfield tarafından anlatıldı.

    Metallica`nın iki önemli üyesi James Hetfield ve Lars Ulrich`in arasında gerçekten farklı bir ilişki var. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir röportajda, James konuşmuştu ve Lars ile ilgili güzel şeyler söylemişti. Birbirimizi hem seviyoruz, hem nefret ediyoruz, demişti.

    Başarılı frontman James Hetfield, Metal Hammer ile yaptığı son röportajda Lars ile ilgili farklı bir olayı anlattı. Metal Hammer tarafından James'e en son ne zaman Lars'a kendisini becermesini (fuck to himself, küfür falan işte) söylediği soruldu.

    James bu soru üzerine 8 ay önce Lars ile kavga ettiğini ve 1 hafta konuşmadıklarını söyledi.

    Stüdyodaydık ve şöyle bir şey söyledim "gitarist olan benim ve bu gitar riff'ini sevdim, bunu çalmak istiyorum". O ise "bu şekilde daha iyi" dedi. Ona ne zamandan beri "riff polisi" olduğunu sordum. O an şu noktaya geldik "tamam, bu kadar yeter, burayı terk ediyorum". Bir hafta sonra tekrar konuşmaya başladık.


    Some Kind of Monster belgeselinde, Lars ile James arasında yaşanan gergin anları en derin haliyle izlemiştik. O yüzden, bu tartışma bize pek şaşırtıcı gelmedi.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4614-james-hetfield-album-kayitlari-sirasinda-lars-ile-olan-kavgalarini-anlatti



    22.11.2016 :

    quote:

    METALLICA listeleri altüst etti

    Dünyanın zirvesinde metal var.

    METALLICA 18 Kasım’da çıkan “Hardwired… To Self-Destruct” ile ilk 3 günlük satışıyla 57 ülkede 1 numara, 75 ülkede ilk 3, 105 ülkede de ilk 5′e girerek, bir kez daha müzik dünyasının en çok satan grubu oldu.


    Kaynak:http://www.pasifagresif.com/2016/11/metallicadan-yeni-album/
    http://www.blabbermouth.net/news/metallica-hardwired-to-self-destruct-is-no-1-in-75-countries-top-5-in-105-countries/




    17.11.2016 :

    Here Comes Revenge, Am I Savage?, Halo On Fire, Murder One, Spit Out The Bone ve Lords Of Summer adlı şarkıların videoları yayınlandı.




















    16.11.2016 :

    Now That We're Dead adlı şarkının videosu yayınlandı.







    16.11.2016 :

    ManUnkind adlı şarkının videosu yayınlandı.







    16.11.2016 :

    Türkiye saatiyle akşam 20.00'de Dream No More ile başlayan ve saat 22.00'de Confusion ile devam eden video dizisinin her iki saatte bir video yayınlanarak devam edeceği açıklanmış. Ayrıca bunlara Lords Of Summer için bir video da dahilmiş.

    quote:

    Wednesday, November 16

    9:00 AM PST – “Dream No More” (Directed by Tom Kirk) - Gshow Globo, Brazil
    11:00 AM PST – “Confusion” (Directed by Claire Marie Vogel) - Rolling Stone, USA
    1:00 PM PST – “ManUNkind” (Directed by Jonas Åkerlund) – Bravewords, Canada
    3:00 PM PST – “Now That We’re Dead” (Directed by Herring & Herring) – Pitchfork, USA
    5:00 PM PST – “Here Comes Revenge” (Directed by Jessica Cope) – Triple M, Australia
    7:00 PM PST – “Am I Savage” (Directed by Herring & Herring) – Ro69.JP (Rockin’ On), Japan
    9:00 PM PST – “Halo On Fire” (Directed by Herring & Herring) – BiLD/Metal Hammer, Germany
    11:00 PM PST – “Murder One” (Directed by Robert Valley) – Le Parisian, France

    Thursday, November 17

    1:00 AM PST – “Spit Out The Bone” (Directed by Phil Mucci) – NME, England
    3:00 AM PST – “Lords of Summer” (Directed by Brett Murray) – Aftonbladet, Sweden


    Kaynak:https://metallica.com/blog/news/435961/hardwired-comes-early-to-video



    16.11.2016 :

    Dream No More ve Confusion adlı şarkılara ait videolar yayınlandı.









    06.11.2016 :

    Here Comes Revenge adlı şarkının bir kısmı ortaya çıktı.






    03.11.2016 :


    James Hetfield: “Hardwired Bir Shakespeare Değil”

    Metallica`nın frontman`i James Hetfield, albüm single`larından ilk ikisini So What!`a anlattı.

    Metallica`nın yeni albümü Hardwired... to Self-Destruct büyük bir merakla ve heyecanla bekleniyor. Albüm çıktığı gün müzik listeleri nasıl olacak göreceğiz. James Hetfield, So What! içeriği için Steffan Chirazi ile konuştu ve şunları söyledi:

    Hardwired basit bir parça, bir Shakespeare değil. Bunun farkındayım. Ama bir dakika... İnsanlar gerçekten doğru olanı mı yapıyor? Tarihin bu zamanında önemli bir dönüm noktasındayız. Elektronik cihazlara bağlılığımız bizi nereye sürüklüyor? Onlar olmadan ne yaparız? Egomuz bizi cidden felakete mi sürüklüyor? Sözleri yazarken bunları düşündüm.

    Moth Into Flame ise daha gerçekçi bir parça. Hayatın içinden hikayeler var. Bugünlerde herkes popüler olma peşinde. Sokaklarda yürüyen herkes elinde telefon, Facebook`a bakıyor. Yolun ortasında durup selfie çekilenler var. Neden yaptıklarını bile bilmiyorlar.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4548-james-hetfield-hardwired-bir-shakespeare-degil




    02.11.2016 :

    Atlas, Rise!'ın ilk canlı icrası Bogota, Kolombiya'daki konserde yapıldı.






    02.11.2016 :

    METALLICA yeni albümündeki 12 şarkının her birine klip çekeceğini duyurdu


    METALLICA 18 Kasım’da çıkaracağı “Hardwired… To Self-Destruct“daki tüm şarkılar için ayrı ayrı klip çekeceğini duyurdu. Şimdiye dek 3 şarkı yayınlayan grup, görünüşe göre 9 tane daha klip çekerek albümün görülmemiş şekilde promosyonunu yapacak.




    Lars Ulrich revealed that Metallica will release a music video for each of the 12 songs from their upcoming album "Hardwired... To Self-Destruct," due out on November 18.

    The drummer tells The Straits Times: "Now that YouTube is the world's biggest television station, we figured we may as well knock a video out for every song [on the new album]."

    Saying how getting all the videos done is a "giant undertaking," Lars added:

    "The practicality of shooting 12 music videos is kind of crazy, especially when you're trying to promote your record, and you're all over the place, and trying to make sure it doesn't leak. It's crazy but, at the same time, fun."



    Kaynaklar :
    http://www.pasifagresif.com/2016/11/metallicadan-yeni-album/
    http://www.straitstimes.com/lifestyle/entertainment/metallica-shakes-it-up
    https://www.ultimate-guitar.com/news/upcoming_releases/lars_confirms_it_metallica_to_release_music_videos_for_all_12_songs_from_new_album.html
    http://www.blabbermouth.net/news/metallica-is-filming-music-videos-for-all-songs-on-hardwired-to-self-destruct/



    31.10.2016 :

    Geçen hafta duyurusu yapılan Atlas, Rise! yayınlandı. Aşağıdaki bağlantılardan dinleyebilirsiniz:

    Youtube

    Spotify


    28.10.2016 :

    Metallica, kendi sitesinden Atlas, Rise! adlı şarkıdan kısa bir bölüm paylaştı. Yılbaşında James Hetfield ve kedisi ile gördüğümüz videoda çalınan şarkı olduğu ortaya çıkmış oldu.

    https://metallica.com/atlasrise


    27.10.2016 :

    Yeni bir çekimden daha görüntüler paylaşıldı.








    https://metallica.com/media/photos/23922/puerto-rico-video-shoot



    [color=#FF0000[b25.10.2016 :[/b[/color

    Metallica`dan Cadılar Bayramı Sürprizi: Üçüncü Single Yayımlanıyor!

    Metallica yeni albümünden üçüncü single`ı yayımlayacağını resmi kanallardan paylaştı.

    Metallica, Hardwired... to Self-Destruct albümünü gündemde tutmayı başarıyor. Yayımlanan parçalar, özel konserler derken yavaş yavaş yayın tarihine yaklaşıyoruz. Grup üyeleri albüm çıkmadan bir parça daha paylaşmaya karar verdi. Cadılar Bayramı`nda "Atlas, Rise!" sosyal medyayı epey meşgul edecek.

    Metallica hayranlarının uzun zamandır beklediği 10. stüdyo albümünden Hardwired ve Moth Into Flame klipleriyle beraber yayımlanmıştı. "Atlas, Rise!" albümün ikinci parçası ve Hardwired`dan sonra geliyor. Parça hakkında kısaca, "enerjiyi yükseltiyor" yorumu yapıldı.

    Cadılar Bayramı dolayısıyla özel Hardwired... to Self-Destruct maskeleri de satışa sunuluyor. Maalesef bu satışlar Türkiye`de yapılmayacak.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4522-metallicadan-cadilar-bayrami-surprizi



    [color=#FF0000[b14.10.2016 :[/b[/color

    Dün Marin County'de yapılan çekimlerin ardından bugün de Oakland'da çekimler devam ediyor. Yeni fotoğraflarda göründüğü üzere ''Casting Call'' ilanıyla çekimlere alınan kişiler de katılmış.

    [spoiler=9916299357[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLhEfWNjhFa/
    [/spoiler

    [spoiler=8130849845
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/d7/81/e2/d781e233e0b5c90ce9d3fa2370b570e5.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a2/e2/79/a2e27991f04b220f06291bc8ca2af528.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fc/76/ce/fc76cea6a4ea4800e87c8c6d7432898c.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/71/42/0b/71420b5f7c17019dea9b5840c07a9a92.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/98/fb/30/98fb30595cf39c5fef8c63b59071b07c.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/87/d7/46/87d7465826b29b7813297850e31f20a8.jpg[/simage[/spoiler


    Tüm fotoğraflara şuradan ulaşabilirsiniz :

    https://metallica.com/media/photos/23824



    [color=#FF0000[b12.10.2016 :[/b[/color

    Yeni videonun çekiminden görüntüler paylaşıldı.

    [spoiler=6703252709[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLdEYTJD7FX/[/spoiler

    [spoiler=6380350790[simagehttps://store.donanimhaber.com/36/e9/b0/36e9b03502373228ff762f93a0c6fc1e.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4d/f5/0c/4df50cc8e08b703e6d2b0a8cf73016a1.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e3/6b/ee/e36bee8ff28edeb7325d60c52872dc81.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/3b/fd/e5/3bfde51420f2621558587869e9e7885c.jpg[/simage
    [/spoiler



    Aşağıdaki adresten çekime dair diğer fotoğrafları da görebilirsiniz :

    https://metallica.com/media/photos/23820



    [color=#FF0000[b07.10.2016 :[/b[/color

    Moth Into Flame'in videosunun çekim sürecine dair bir video yayınlandı.

    [spoiler=5258943443[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=bxzgl_6z9lQ[/spoiler



    [color=#FF0000[b07.10.2016 :[/b[/color

    Yeni albümün kopyaları basılıp paketlenmeye başlamış.

    [spoiler=6579838360[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLO31SMjMA0/[/spoiler



    [color=#FF0000[b04.10.2016 :[/b[/color

    Moth Into Flame'in yapım sürecine dair video paylaşıldı.

    [spoiler=3715324858[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=LmCaNgQDKWk[/spoiler



    [color=#FF0000[b30.09.2016 :[/b[/color

    [bLars Ulrich, Metallica`nın Emeklilik Planlarıyla İlgili Konuştu: Kaç Albüm Daha Beklemeliyiz?[/b

    Metallica`nın yeni albümüne günler kala emeklilik konusu ile ilgili Lars Ulrich`ten açıklamalar geldi.



    Rock ve metal müziğin ikonlaşmış grupları ve müzisyenleri her geçen gün yaşlılığa teslim olmaya devam ediyorlar. Metallica`nın da bir gün emekliye ayrılacağını biliyoruz. Extra Bladet tarafından gerçekleştirilen röportajda konuşan Lars Ulrich, Metallica'nın emeklilik planlarından ve önümüzdeki dönemde kaç albüm daha beklememiz gerektiğinden söz etti. Açıklamalar şu şekilde:

    [iEğer her 8 yılda bir yeni albüm yaparsak, önümüzde çok fazla albüm olmayacaktır. Fakat sanıyorum ki bir kaç tane daha yapacağız. Ama bu konunun çok fazla üzerinde durmuyoruz. Şu an önümüzde 2-3 yıllık bir konser süreci var. Kollarımız, dizlerimiz ve boynumuz izin verirse, emeklilik için önümüzde daha çok yıl var. [/i

    Son albümlerinin üzerinden 8 yıl geçmesi ile ilgili neler düşündüğü sorulduğunda ise şu cevabı vermiş:

    [iThe Beatles çok daha az bir zamanda albümlerini kaydediyordu. Fakat şu an çok farklı bir dünyadayız. Bir çok konser vermek zorundayız, Lou Reed ile bir albüm yaptık ve ayrıca 2 yılımızı sinema filmimiz için harcadık. San Francisco'da öylece oturup burnumuzu karıştırmadık.
    [/i
    Mantıklı şeyler söylemiş. Önümüzdeki senelerde en az 2 yeni Metallica albümü daha görebiliriz. Fazlasını zaten kaldırabilirler mi meçhul... Hardwired... To Self-Destruct albümünün çıkış tarihi olan 18 Kasım 2016'yı beklemekteyiz.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4452-lars-ulrich-metallicanin-emekliligiyle-ilgili-konustu



    [color=#FF0000[b30.09.2016 :[/b[/color


    Jimmy Fallon'ın sunduğu The Tonight Show'da Moth Into Flame canlı olarak çalındı.

    [spoiler=4441371878[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=dBHSvxG-F_k[/spoiler



    [color=#FF0000[b29.09.2016 :[/b[/color

    [bMetallica’dan rock’n roll efsanesi Kilmister anısına: ‘Murder One’[/b

    Dünyaca ünlü müzik grubu Metallica, kasım ayında yayınlayacağı yeni albümünde geçen yıl hayatını kaybeden rock’n roll efsanesi Lemmy Kilmister anısına bir şarkı olacağını duyurdu.

    Rolling Stones’un haberine göre grup üyeleri James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo ve Lars Ulric, hayranlarıyla SiriusXM’s New York stüdyolarında buluşarak soruları yanıtladı. Metallica, 18 Kasım’da yayınlayacağı ‘Hardwired… to Self-Destruct’ albümüne ilişkin 28 Aralık 2015 tarihinde yaşamını yitiren Motörhead’in vokali Kilmister hayranlarını sevindirecek haberi de burada verdi.

    Metallica, yeni albümde yer alan ‘Murder One’ şarkısında Kilmister’ı anacak. Şarkıda, Lemmy’nin şarkılarına atıflı sözler de yer alacak.

    Kilmister’ın kullandığı şarkı sözlerinden parçaların da yer alacağı ‘Murder One’, Lemmy’nin sahnede kullandığı favori basına verdiği isim.

    [bBize çok yardım etmişti[/b

    Vokal Hetfield, Kilmister’ın grubu Motörhead’in kendileri üzerinde büyük etkisi olduğunu belirterek, “Lemmy’nin, bir baba figürü gibi önemli bir yeri vardı. Bize çok yardım etmişti. Korkusuzdu. Karakterliydi. Özgündü. Ona çok saygı duyuyoruz. O son nefesine kadar elinden geleni yaptı. Kim olduğunuz önemli değil, böyle biri size nasıl ilham vermez?” diye konuştu.

    Baterist Ulric de 1981 yazında Motörhead’i turne boyunca takip ettiğini söyledi: “Bu grup, benim olmak istediğim gruptu. Güney Kaliforniya’ya döndüğümde James’i çağırdım ve ona ‘Dinle, biz de bunu deneyebiliriz’ dedim. Motörhead bir katalizördür.”

    http://www.diken.com.tr/metallicadan-rockn-roll-efsanesi-kilmister-anisina-murder-one/


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    Önceden başlangıcını duyduğumuz Moth Into Flame'in tamamı videosu ile birlikte yayınlandı.

    [spoiler=4839634020[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=4tdKl-gTpZg[/spoiler


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    Hardwired...To Self Destruct albümü ile birlikte Deluxe Edition adıyla ek olarak satılan pakette yer alan içerik değiştirildi. Albümdeki şarkıların ham halini içeren ''Riff Origins'' çıkarılarak aşağıdaki şekilde satışa sunuldu. Önceki hali ile satın alanlar siparişlerini iptal etmezse yeni halini almış olacaklar.

    [b1- [/b Lords of Summer (2016)
    [b2-[/b Ronnie Rising Medley
    [b3- [/b When a Blind Man Cries
    [b4-[/b Remember Tomorrow
    [b5- [/b Helpless (Live at Rasputin Music)
    [b6-[/b Hit the Lights (Live at Rasputin Music)
    [b7-[/b The Four Horsemen (Live at Rasputin Music)
    [b8-[/b Ride the Lightning (Live at Rasputin Music)
    [b9-[/b Fade to Black (Live at Rasputin Music)
    [b10-[/b Jump in the Fire (Live at Rasputin Music)
    [b11-[/b For Whom the Bell Tolls (Live at Rasputin Music)
    [b12-[/b Creeping Death (Live at Rasputin Music)
    [b13-[/b Metal Militia (Live at Rasputin Music)
    [b14-[/b Hardwired (Live in Minneapolis)

    https://metallica.com/blog/news/432106/hardwired-deluxe-sets-update



    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    [bRobert Trujillo Söz Verdi: “Konser Takvimimiz Çok Yoğun Olacak”[/b

    [bMetallica`nın yeni albümü Hardwired...to Self-Destruct`ın turnesi dünya çapında ses getirecek.[/b

    Metallica`nın yeni stüdyo kaydı 18 Kasım`da piyasada olacak. Öncesinde yayımlanan Hardwired single`ıyla gelen tepkileri yorumlayan grup üyeleri, turne için de çok çalışıyor. World Magnetic turnesinde 30 konser veren Metallica`nın bu turnede daha fazla konser vermesi bekleniyor.

    Robert Trujillo, WJRR`a hazırlıklardan şöyle bahsetti:

    [iKesinlikle turneye çıkacağız ve kısa sürmeyecek. Albüm çıktıktan sonra setlist oluşturacağız ve bu biraz zaman alacak. Daha sonra görsel prodüksiyon, ses düzeniayarlanacak. Burada herkes heyecanlı.

    Şunu da söyleyeyim; deneme amaçlı bir yere gideceğimizi düşünmüyorum. Konserler doğru yerde, doğru zamanda olacaktır. Minneapolis`te yakın zamanda konserimiz oldu ve ondan önce San Francisco`da çaldık. İnsanların biraz daha sabırlı olması gerekiyor. Her şeyi doğru yapıp, hayranlarımızdan kopmadan tekrar konserlere başlayacağız.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4418-robert-trujillo-soz-verdi-konser-takvimimiz-cok-yogun-olacak


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    [bJames Hetfield, Hardwired`ı Eleştirenlere Cevap Verdi: “Boktan Bir Albüm Yapmadık”[/b

    [bJames Hetfield, Metallica`nın yeni single`ını eleştirenlere son röportajında cevap verdi.[/b

    Metallica son albümü 2008`de çıkardı ve geçen süre zarfında birçok işe attı. Grubun yeni albümünden ilk parçayı dinledik ve sonunda elimizde net bir çıkış tarihi var. Hardwired yayımlandığı zaman kimileri çok eleştirmiş ve albümün de kendilerine göre "vasat" olacağını söylemişti.

    Philadelphia Station 93.3 WMMR`a konulan Hetfield eleştirilere şöyle karşılık verdi:

    [iİnternette yazılanları okuyoruz. Kızgınlıkla söylenmiş sözler var. Bu yorumlarda müzikal bir eleştiri göremiyorum. Bildiğiniz üzere, boktan bir albüm yapmadık. Yaptığımız işi seviyoruz. Duymak istediğimiz müziği yapıyoruz. Sanatçıyız, bu kadar basit. Eleştiri yapma hakkı her zaman olmalı ama biz, bize doğru olduğunu hissettiren şeyi yapacağız.
    Müzik gelişmeye açık bir yer. Metallica da gelişiyor. Yıllarca farklı şeyler denedik. Hep aynı albümü yapan sanatçıları yargılamıyorum. Onlar da bunu istiyor. Yaptıkları iş güvenli bir alandır, aynı çizgide devam ederler. Biz araştırmacı kişileriz. Farklı şeyler denemeyi seviyor ve sınırları zorlamadan rahat edemiyoruz.[/i

    Metallica`nın yeni albümü Hardwired...to Self-Destruct 18 Kasım`da Blackened Recordings etiketiyle yayımlanacak.


    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4404-james-hetfield-hardwiredi-elestirenlere-cevap-verdi-boktan-bir-album-yapmadik



    [color=#FF0000[b02.09.2016 :[/b[/color

    Hardwired'ın yapım sürecine dair videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz :

    https://metallica.com/videos/30975/riff-charge-the-making-of-hardwired


    Videosunun çekim sürecini şuradan izleyebilirsiniz :

    [spoiler=2641136678[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=Fq41IOgC_u4[/spoiler



    [color=#FF0000[b21.08.2016 :[/b[/color

    Yeni yayınlanan videoda diğer şarkılardan kısa bir bölüm duyulabiliyor.

    [spoiler=5501925639[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=VjcDHVg-u-c[/spoiler

    Rolling Stone'da yazdığına göre Moth Into Flame adlı şarkıymış :

    http://www.rollingstone.com/music/news/hear-metallica-preview-new-moth-into-flame-in-lp-trailer-w435791


    Ayrıca Minnepolis konserinde Hardwired ilk defa canlı olarak çalındı.

    [spoiler=7118833957[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=HZan1NsiAYs[/spoiler



    [color=#FF0000[b18.08.2016 :[/b[/color

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/1b/e3/15/1be315bad7205ea3c9e8b0b1f4e5f412.jpg[/simage

    Yıllardır beklenen Metallica'nın 11. albümü, [bHardwired...To Self-Destruct [/badıyla duyuruldu. Albüm, 18 Kasım'da satışa çıkacak. Toplam iki diskten oluşan albüm, neredeyse 80 dakikalık bir süreye sahip ve Deluxe Edition alanlar için ek bir disk ile Lords Of Summer ve albümün kökenleri dinlenebilecek.

    [bDisk 1[/b

    1- Hardwired
    2- Atlas, Rise!
    3- Now That We’re Dead
    4- Moth Into Flame
    5- Am I Savage?
    6- Halo On Fire

    [bDisk 2[/b

    1- Confusion
    2- Dream No More
    3- ManUNkind
    4- Here Comes Revenge
    5- Murder One
    6- Spit Out The Bone

    [bDisk 3 (Deluxe Edition Only)[/b

    1- Lords Of Summer
    2- Riff Charge (Riff Origins)
    3- N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
    4- Tin Shot (Riff Origins)
    5- Plow (Riff Origins)
    6- Sawblade (Riff Origins)
    7- RIP (Riff Origins)
    8- Lima (Riff Origins)
    9- 91 (Riff Origins)
    10- MTO (Riff Origins)
    11- RL72 (Riff Origins)
    12- Frankenstein (Riff Origins)
    13- CHI (Riff Origins)
    14- X Dust (Riff Origins)


    Kaynaklar :

    https://metallica.com/blog/news/429181/hardwired-to-self-destruct-available-november-18-2

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4308-hasret-sona-erdi-metallica-yeni-albumunden-ilk-singlei-paylasti

    http://www.pasifagresif.com/2016/08/metallicadan-yeni-album/



    [color=#FF0000[b14.06.2016 :[/b[/color

    [quote
    [bJames Hetfield Konuştu: Yeni Metallica Albümü İçin Tarih Verdi!
    [/b

    Yeni albüm süreci yılan hikayesine dönen Metallica`da, beklenen adımlar nihayet atılıyor.

    Yaklaşık iki yıldır belli aralıklarla gündeme gelen Metallica`nın yeni albümü ana başlıklı haberler artık kabak tadı vermeye başladı diyebiliriz. Şu ana dek sürekli olarak Lars, James ve Kirk ağız birliği yaparak albümün çok kısa bir süre içerisinde piyasaya0çıkacağını aktardılar. James Hetfield'tan gelen son açıklama ise olayların biraz daha realistik olarak sona yaklaştığını bizlere gösteriyor. Loudwire'a konuşan James şunları söyledi:

    Şu an mixing sürecindeyiz ve bu yılın sonbaharında albümü çıkartmayı umuyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyız. Son albümün üzerinden uzunca bir zaman geçti ve bu hep yaptığımız bir şey. Çalmayı seviyoruz ve bir sonraki albümümüz her zaman tam olarak istediğimiz gibi olmalı. Gerçekten heyecanlıyız.
    James Hetfield, albümün mixing aşamasında olduğunu açıkladı. Peki bu ne demek oluyor? Kayıtların sona erdiği, parçaların tamamen hazır olduğu ve albümün yayımlanması için gerekli olan koşulların çok kısa bir süre içerisinde tamamen hazırlanmış olduğu sonucunu buradan çıkartabiliriz. Açıklamada tarihle ilgili konuşmaktan geri kalmayan Hetfield, bu yılın sonbahar aylarını işaret etti. Bu güzel bir gelişme.

    Eğer gerçekten bu yılın sonuna yeni albümü yetiştirebilirlerse, önümüzdeki sene Metallica'nın Türkiye'ye gelme ihtimali ortaya çıkabilir. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.
    [/quote
    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4103-james-hetfield-yeni-albumle-ilgili-konustu



    [color=#FF0000[b29.05.2016 :[/b[/color

    [quote[bLars Ulrich Müjdeyi Verdi: “Yeni Metallica Albümü Bu Yaz Bitecek”
    [/b

    Metallica`dan Lars Ulrcih milyonlarca hayranına uzun zamandır beklenen haberi verdi.

    Metallica`nın son stüdyo albümü Death Magnetic 2008`de çıkmıştı ve üzerinden 8 yıl geçti. Yeni albüm hakkında ufak gelişmeler, güncellemeler olsa da elle tutulur ciddi bir bilgi yoktu. Lars Ulrich, Metal Forces`a kesin bilgiler vererek konuştu:

    Müzikal yaratıcılığın sonuna doğru geliyoruz. Bir yandan da bu kayıtları sizle nasıl paylaşacağımızın planlarını yapıyoruz. Haziran ayı bizim için önemli bir süreç olacak. Elimizde ne var ne yok, bugüne ne yaptığımızı masaya yatırıp bir sonuç çıkaracağız.
    Albümün kayıtları bu yaz kesin bitecek ancak albümün yayımlanmaması için birkaç nedenimiz olursa takvimi önümüzdeki yıl için düzenlemeye başlarız.

    Lars albüm kayıtlarının biteceğini kesin dille ifade etmiş ama bu durum albümü dinleyeceğiz anlamına gelmiyor. Hala elimizde net bir tarih yok. Kirk Hammett`ın da dediği gibi en kötü ihtimalle 2017`yi bekleyeceğiz.
    [/quote

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4060-lars-ulrich-mujdeyi-verdi-yeni-metallica-albumu-bu-yaz-bitecek


    [color=#FF0000[b26.05.2016 :[/b[/color

    [quoteGeçen hafta Metallica tarihinde bir ilk yaşandı ve Robert Trujillo vokal kaydına girdi.


    Metallica`nın merakla beklenen yeni albümünden yavaş yavaş bilgiler geliyor. 2008`de çıkan Death Magnetic`in çizgisini sürdürmek isteyen grup, kayıtların mix aşamasında olduğunu bildirmişti.

    Robert Trujillo, Met Club`a kısa bir röportaj verdi ve şunları söyledi:

    Hetfield ile beraber geçen hafta vokal kayıtları yaptık.Albüm sürecinin en eğlenceli anlarıydı. Bunu hayal bile edemezdim.
    Ben parçanın nakarat kısmını kaydederken, Hetfield`ın yüzünde büyük bir gülümseme vardı. Bu kayıtları her zaman hatırlayacağım çünkü hiçbir zaman bu seviyeye geleceğimi düşünmemiştim. Hetfield ile vokal kaydında bulunmak çok iyiydi.

    Albümün sadece bana ait olan kısmı, bas kayıtlarına gelecek olursak, ezici bir sound yakaladık. Metallica`da bulunduğum süre içinde en iyi tonu bulduğumu düşünüyorum. Prodüktörümüz Greg Fidelman`a de teşekkür etmeliyim. Benim enstrümanlarımla yakından ilgilendi.

    Metallica`nın yeni albümünün sonbahar aylarında çıkacağı tahmin ediliyor.
    [/quote

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4136-robert-trujillo-vokal-kaydinda




    [color=#FF0000[b10.04.2016 :[/b[/color

    [bMETALLICA yeni albümünü bitirmek üzere
    [/b
    [b“Neredeyse bitti.”
    [/b
    Lars Ulrich, METALLICA’nın yeni albümünü tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Ulrich’İn açıklaması şöyle:

    “Neredeyse bitti sayılır. Yapılması gereken birtakım başka işler var. Bugünlerde METALLICA’da olamk, sadece bir albüm yapmaktan ibaret değil. Bir sürü farklı şey var ve bir yandan onları da halletmemiz gerekiyor. Diğer işler tamamen bittiğinde albüm üzerinde çalışıyor. Açıkçası bunu seviyoruz. Sadece albüm, turne, albüm, turne olmaması hoşumuza gidiyor. Kısacası sürekli yapacak bir şeyler oluyor ama bir yandan albüm de bitmek üzere.”

    http://www.pasifagresif.com/2016/04/metallica-yeni-album-kaydinda/



    [color=#FF0000[b03.03.2016 :[/b[/color

    Son açıklamalarına göre albümün yazım süreci muhtemelen 9 ay sürmüş. Death Magnetic için ise 18 ay sürmüş ve yarı yarıya daha hızlı ilerliyorlar.


    [quote"There's a spark or spontaneity or impulsiveness that happens when you're in your twenties," Ulrich says. "We wrote Master of Puppets in probably eight weeks over that summer. Nowadays, it takes me eight weeks just to drive own to the studio. It's like, 'What the fuck did we do in the summer of '85 where we could just give birth to that from the first note to the last note in eight weeks?' Death Magnetic took us probably 18 months from when we started writing to when we started recording. [color=#FF0000[bOn this current record, it probably took us about nine months.[/b[/color How the fuck do you write a record like Master of Puppets in eight weeks?"
    [/quote

    Kaynak :http://www.rollingstone.com/music/news/metallica-talk-30-years-of-master-of-puppets-we-were-just-kids-20160302?page=3




    [color=#FF0000[b25.02.2016 :[/b[/color

    Instagram hesaplarında ''Kayıt devam ediyor! Girmeyin. Teşekkürler!'' yazan şu fotoğrafı paylaşmışlar.

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ea/95/69/ea9569c55751968ad7f85677c57821a7.jpg[/simage




    [color=#FF0000[b08.02.2016 :[/b[/color

    Geçen gün gerçekleşen The Night Before konserinde James Hetfield albümün hangi aşamada olduğu hakkında bilgi verdi :

    "We're working on a new record.... we're getting near the end. Don't want to get anyones hopes up too high, but it's coming to an end" diyor.

    ''Yeni kayıt üzerinde çalışıyoruz...sona yaklaşıyoruz. Umutlarınızı çok artırmak istemem ama sona yaklaşıyor.''



    [color=#FF0000[b22.01.2016 :[/b[/color


    [quoteMetallica bas gitaristi Rob Trujillo, katıldığı bir programda yeni albümün büyük çoğunluğunun kaydedildiğini söyledi.

    Eddie Trunk`ın podcast yayınının bu haftaki konuğu olan Metallica bas gitaristi Rob Trujillo, yeni albümle ilgili açıklamalar yaptı. Albümün büyük çoğunluğunun kaydedildiğini müjdeleyen Trujillo şunları söyledi:

    Çok sıkı çalışıyoruz, albümün büyük çoğunluğu kaydedildi, en azından enstrümental kısımlar. Bundan daha fazlasını söyleyemiyorum, menajerlik şirketimizin nefesini boynumda hissetmeye başladım bile... Fakat şu an albüm yapılıyor. Grup gerçekten odaklanmış durumda.
    Metallica'nın yeni albümünün bu yıl piyasaya sürülmesi fanların en büyük beklentilerinden biri. Çok büyük bir ihtimal bu yılın sonlarına doğru yeni albümün piyasaya sürülebileceği konuşuluyor. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.[/quote

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/3639-metallica-yeni-albumun-buyuk-cogunlugu-kaydedildi


    [color=#FF0000[b22.12.2015 :[/b[/color

    Noel kutlaması için yayınlanan videoda yeni albümden kısa bir kesit yer alıyor.

    https://metallica.com/videos/29394/happy-holidayz-from-metallica


    [color=#FF0000[b31.10.2015 :[/b[/color

    Yeni tasarımlı internet sitesinin açılması ve Metclub'ın ücretsiz hale getirilmesinden dolayı yayınlanan videoda albümde olması muhtemel müzikten bir bölüm duyuluyor.

    https://metallica.com/videos/29072/lars-welcome-greeting-oct-2015



    [color=#FF0000[b20.10.2015 :[/b

    [/color

    Yeni albüm için çalyşma sürecine ait fotoğraflar yayınlandı.


    [spoiler=6415946332[simagehttps://store.donanimhaber.com/a2/f0/e5/a2f0e55ee225c03e7d6c07a3b0176bd5.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/98/5d/2c/985d2cea88089299af9f83155e1483fb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/8a/88/18/8a88187bd766a3866007954e5b438fd6.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e1/36/18/e13618aa485572ad4b27eb9883f222f6.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/64/37/d3/6437d37c801d80974d775bea8df054af.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a9/67/04/a96704c8451c28d679216596948a7696.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/3b/d3/27/3bd327208be94afe850740b9b1a0a29b.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/70/15/a9/7015a99874385c247b28cce15ce62b36.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ec/5e/9f/ec5e9f977e693dbe550a5d8e45c82371.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/08/0f/61/080f61a2584097ef85166f12a178a6fb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/b5/58/51/b55851583d07a230c0a411dfef6865c8.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/54/1c/50/541c501af26991c96ee8a08417b9d49c.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/76/9d/30/769d30de17c14a4ac8d57afec9d2e066.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4b/d8/fa/4bd8fa6a8a13aaa7ecfa2a376603d7a1.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4d/df/a0/4ddfa038ef8f100123178816047efd26.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4c/9c/f8/4c9cf808bb01c3b31e75288477ce23b8.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ea/f3/17/eaf31744283b464de3eb94a7c8101296.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/99/b7/ba/99b7ba08a26a86f4e357a519106ae02f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/db/c4/15/dbc415f0022bd1a1c0138ed0f97de73f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a9/78/05/a97805c5ccb610385a7c9ae4e1c1bc8e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fa/80/ee/fa80ee2dcf470e4bf5a3126bf3450cea.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/9f/bd/3b/9fbd3b521ac32c1db1861b0883ac826f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/dc/c7/cd/dcc7cd03acf6edf633edb6634e32398e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/53/6e/cb/536ecb12ec1f35a268e1c1c576f5ae48.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/68/17/fc/6817fcf4c9c33c6186032079bff3c7f7.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/60/f8/85/60f885793a3eee73497c1cb5a1c60aa3.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/0e/47/c0/0e47c0a1619a7b0d25c9db33d19ff920.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fb/fe/f1/fbfef175bdcd5d90e8ea3343ff3cc446.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/f0/a3/1e/f0a31e6024fc547cc2f048d2a8a55ee9.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/94/e5/3f/94e53ffb83e9e871ea7865a5bb9296ff.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4e/4f/48/4e4f482995373b8f7558c8c8407bfa0e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/59/b0/62/59b062cc5aabb0fcca5b8e9004fe1f61.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e9/70/d5/e970d50fd9ff826c9b7d4a2e6cbc4ecf.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/85/af/99/85af99f195c5f2e54490696904d30cbb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ba/43/f2/ba43f2383ad67d82cf366ddfc2fbf4e7.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ca/6e/01/ca6e01bf7e79f4ee744e725dcfb443d2.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/92/f8/23/92f823dd7d914d0379e651d64dfd3f40.jpeg[/simage




    Kaynak :

    http://metallica.com/blog/so-what-article/355924/studio-city-metallicaland-california-94901

    http://metallica.com/media/photos/met-club-exclusives/18989/sw-22-1-studio-city-metallicaland-california-94901
    [/spoiler




    [color=#FF0000[b14.10.2015 :[/b
    [/color
    James Hetfield kayıt sürecinin devam ettiğini söyledi.


    http://www.metaltilldeath.net/metallica-bugunlerde-studyoda/

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/3318-yeni-metallica-albumunu-kaydediyoruz

    http://hafifmuzik.org/haber/james-hetfield-studyodayiz/


    [color=#FF0000[b08.08.2015 :[/b
    [/color
    Lollapalooza konseri öncesinde Kirk ile röportaj gerçekleştirilmiş ve bazı açıklamalar yapmış:

    http://www.blabbermouth.net/news/kirk-hammett-says-metallica-has-been-busy-working-on-new-music-in-between-live-shows/

    Yeni albüm ile ilgili özet olarak, konserlerin arasında boş durmayıp 'kayıt yaptıklarını' ve kendi deyimiyle ''super riffy, super heavy'' şarkylar olduğunu söylüyor. Death Magnetic'e benzeyen fakat belirli noktalarda farklı olan, bazı yerlerinde And Justice For All'u da andıran ama genel olarak albüm onun gibi değilmiş.



    [color=#FF0000[b20.05.2015 Öncesi Haberler :[/b
    [/color

    [i[bOn what the new METALLICA material is sounding like: [/b

    Kirk: "Let's just say that the stuff that's coming up is super riffy, super heavy… We've developed a vocabulary of how we express ourselves through riffs and technique, and let's just say that that vocabulary is well versed. I would say, you know, it's a lot similar to [2008's 'Death Magnetic' but different in certain parts. James [Hetfield, guitar/vocals is doing a lot of really, really cool melody stuff these days, a lot of vocal layers. [Last year's song 'Lords Of Summer' is a good example of that, the beginning. And we're just jamming the stuff out. But, yeah, I can say if there's any album that I can compare the stuff that we're working on to, I would say it's a lot like 'Death Magnetic'. And, you know, okay, there's a couple of songs that remind me of something on [1988's '…And Justice For All', but the album doesn't sound like '…And Justice For All'." [/i

    http://www.blabbermouth...um/#ymEXWHLwDhr6RRip.99



    James Hetfield hoş ezgiler ortaya çıkarıyormuş.



    [iHammett also reveals that producer Greg Fidelman is working with Metallica on the album, although he may not take on the production role in the end. “We love working with him,” says the guitarist. “His attitude is so right-on. He’s not a ball-buster, but he is a slave-driver.”
    [/i

    http://metalhammer.team...st-250-riffs-10th-album

    Yeni albüm için geçen albümdeki kötü Ses kalitesinden sorumlu olduğu söylenilen Greg Fidelman ile çalışıyorlarmyş ama işin sonuna kadar onunla birlikte olmama ihtimali varmış.



    [i[bMetallica`dan Kötü Haber: Kirk Hammett Telefonunu Kaybetti, İçindeki 250 Beste Çöpe Gitti[/b


    Metallica`dan Kirk Hammett yazdığı tüm melodileri içinde bulunduran cep telefonunu kaybettiğini açıkladı.

    Birkaç yıl geriye gidersek, Kirk Hammett yeni Metallica albümü için 400 rifleri olduğunu söylemişti. Oldukça fazla sayıda rif bulunduran Metallica`nın elinde, birkaç grubun kariyerine yetecek kadar şarkı sözü de var. Fakat, beklenilmeyen bir şey oldu ve 250 rif çöpe gitti.

    Kirk Hammett The Jasta Show radyo yayınında James Jasta ile konuştu. Konuşmasında telefonunu kaybettiğini ve içinde değerli şeylerin olduğunu anlattı:

    Aklıma gelen rifleri ve müzikal fikirleri iPhone`uma kaydederim. 6 ay önce bir şanssızlık yaşandı ve telefonumu kaybettim. Çok can sıkıcı bir durum. Emek verdiğiniz onca şey birden ortadan kayboluyor. Daha da kötüsü yedekleme ihtiyacı hissetmedim. 2-3 gün boyunca her yere baktım. Evin her tarafına baktım, gittiğim yerlere tekrar gittim fakat bulamadım.

    250 müzikal fikirden sadece 8`ini hatırlıyorum. Zamanla belki birkaç tane daha hatırlarım. Bu olaydan dersimi aldım. Bundan sonra telefonumu mutlaka yedekleyeceğim.

    Bu durum grubun yeni albümünün yapım sürecini nasıl etkiler şimdilik bilmiyoruz fakat iyi etkilemeyeceği kesin.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2563-kirk-hammett-telefonunu-kaybetti



    [i[bBilboard.com’a konuşan Kirk Hammet, 2008’deki “Death Magnetic”ten sonra ilk kez albüm için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

    [/b

    “Albüm için çalışmaya başladığımızda bütün önceliğimizin bu olması ve her şeyimizle bu işe odaklanmamız gerektiğini biliyorduk. Farklı mazeretlerle çalışmayı hep ertelemiştik ama bu defa her şey tamam ve çalışmaya başlıyoruz” diye konuşmuş Hammet.

    Yeni albüm için bol bol yeni fikir varmış. Son aylarda birkaç defa bir araya gelip hazırlık yapan grup, melodileri oturtmaya başlamış bile.

    “Bazıları bizim stüdyoya girip hiçbir şey yapamadığımızı çünkü elimizde hiç şarkı olmadığını söylüyorlar. Bu tamamen yanlış; Metallica’nın asla böyle bir yaratıcılık problemi olamadı. Tam aksine, bizde fikir patlaması var. Mesela James’de (Hatfield) 800 fikir var, bende 400. Bu korkunç bir rakam.”

    Metallica’nın davulcusu Lars Ulrich ise Kerrang’a verdiği röportajda yeni albümün en erken 2014’ün sonuna yetişebileceğini söyledi.

    Ulrich sözlerine “Herkes bize yeni albümü soruyor ama biz kendimizi mutlaka bir albüm çıkartmak zorunda hissetmiyoruz. Piyasa istiyor diye kötü bir albüm çıkartmak doğru değil, biz hazır olduğumuzda bu işi yapacağız” diye devam etti.

    Lars Ulrich’e göre grup “Death Magnetic”te çıkartılan işten son derece memnun ve ondan daha vasat bir albüm çıkartmak istemiyor. Bu yüzden de yeni albüm için ince eleyip sık dokuyor.

    Şu anda şarkı yazım aşamasına gelindiğini söyleyen Ulrich, albümün çıkış tarihini kendilerinin de tam bilemediğini fakat, muhtemelen 2014 sonu veya 2015 başında olabileceğini ifade etti.[/i

    http://hafifmuzik.org/haber/metallica-yeni-album-calismalarina-basliyor/



    [i[bMetallica'nın Yeni Prodüktörü Kimseyi Şaşırtmayacak
    [/b
    Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich, grubun yeni prodüktörünün kimseyi şaşırtmayacağını açıkladı.

    Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirten Ulrich, BBC Radio 1'a ilk olarak şunları söyledi:

    Bir kaç hafta önce aramızda küçük bir toplantı yaptık. Menajerlerimiz bize bir soru ile geldi "yeni kaydımızı kim yayınlayacak?" ve hepsini elleri boş gönderdik.
    Akıllarında bir-iki ismin olduğunu söyleyen Lars, bu isimlerin kimseyi şaşırtmayacağını açıklamalarına ekledi:

    Elimizde bir ya da iki var, her ikisi de hiç kimseyi şaşırtmayacak kişiler. Vagonlardan bir çeşit daire yapacağız ve daha sonra işi çözeceğiz.
    Önceki haberlerimizde Kirk Hammett'ın albüm ile verdiği detaylardan bahsetmiştik. Aynı zamanda grup, kayıtları eylül ayında bitirmeyi planlıyor.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/1044-metallica-nin-yeni-produktoru-kimseyi-sasirtmayacak


    [i[bJames Hetfield Yeni Albüm Hakkında Açıklama Yaptı[/b

    Metallica'nın yeni albümüyle ilgili sessiz kalan James Hetfield, ilk defa konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

    James Hetfield, Load ve Reload albümlerinin aşırı doldurulmuş olduğunu, bundan bir ders çıkardıklarını ve yeni albümlerinin böyle olmayacağını söyledi. Miktardan ziyade kaliteye önem vereceklerini belirtti.

    Gözden geçirmemiz ve en iyilerini seçmemiz gereken 800 kadar riff var. Şarkı sözleri açısından sadece kitaplardan, filmlerden etkilenmedik. Aynı zamanda hayatta yaşadıklarımızdan, ebeveyn olmaktan ve hayatta yaşananlardan etkilendik.
    Son albümden sonra yaşadıkları hayat tecrübelerinin gelecek albümü etkileyebileceğini ve turların albümün tamamlanma sürecine yardım ettiğini belirtti.

    Load ve Reload albümleri gibi olmasını istememesinin sebebi albümlerin 13- 14 şarkıdan oluşması ve 96-97 yıllarında yayınlanmasıdır.Grubun albüme gereken ilgiyi göstermesi için kısa bir zaman ve fazla şarkı vardı. Yeni albümün nasıl olacağı merak konusu.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/1115-james-hetfield-yeni-album-hakkinda-aciklama-yapti




    [i[bMETALLICA 2011′de yeni albümünü yazacağını açıkladı[/b

    [quote2 yıllık “Death Magnetic” turnesini bitirmek üzere olan METALLICA, 2011′de yeni şarkılar yazmak istediğini açıkladı.



    Lars Ulrich yaptığı açıklamada, iki yıldır durmaksızın turladıklarını, bir dinlenme sürecinin ardından yeni bir şeyler yazmak istediklerini söylemiş. Ulrich, “Neredeyse 2006′dan beri yeni bir şey yazmadık. Artık yaratıcılığımızı tekrardan kullanmaya başlasak iyi olacak” diye konuşmuş.
    [/quote

    http://www.pasifagresif.com/2010/11/metallica-2011de-yeni-albumunu-yazacagini-acikladi/



    [i[bMETALLICA yeni albümünün yapımcısını ve masa başı ekibini açıkladı
    [/b

    METALLICA basçısı Robert Trujillo, dünkü bir radyo röportajında yeni METALLICA albümünün kaydında görev alacak kadroyu açıklamış.


    Yeni albümün yapımcısı tıpkı bir önceki albümde olduğu gibi Rick Rubin, kaydından sorumlu kişi de yine “Death Magnetic“teki kayıttan sorumlu Greg Fidelman olacakmış.

    Lars Ulrich, aşırı gürültülü bir kaydı olmasıyla eleştirilen, albümün ardından başlatılan ve 12.000 kişinin “Death Magnetic”i olduğundan daha iyi miksleyeceğini iddia ettiği imza kampanyasına dair, “12.000 kişi albümü daha iyi miksleyeceğini söylüyor ama albüm 2.000.000 satıyor; matematiğini size bırakıyorum” diye konuşmuştu.

    Bilindiği gibi albüm akabinde “Loudness Wars” adlı tartışmayı alevlendirmiş, buna rağmen SLAYER da son albümü “World Painted Blood“ın tüm kayıt işlerini Rubin/Fidelman ikilisine teslim etmişti.[/i

    http://www.pasifagresif.com/2011/04/metallica-yeni-albumunun-yapimcisini-ve-masa-basi-ekibini-acikladi/



    [i[bMETALLICA stüdyoya giriyor[/b

    İlk haberiyle yorumsal anlamda olay yaratan METALLICA’nın yeni albüm planlarında, nihayet çarklar dönmeye başlıyor.

    Lars Ulrich, 215 konserlik devasa “Death Magnetic” turnelerinden yeni dönmelerine rağmen kendilerini çok iyi hissettiklerini ve Mart-Nisan civarı stüdyoya gireceklerini açıklamış.

    Albümün muhtemel çıkış zamanı hakkında henüz bilgi yokmuş.[/i

    http://www.pasifagresif.com/2011/02/metallica-studyoya-giriyor/





    [i[bMetallica Progresif Metal Albümü Yapıyor!
    [/b

    Metallica gitaristi Kirk Hammett, grubun yeni albümünün tarzıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    2015 yılında albüm çalışmalarına hızla devam eden Metallica`dan, heyecan veren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeni albüm için "Lords of Summer şarkısından daha progresif bir albüm olacak" açıklamasında bulunan Kirk Hammett, sözlerine şöyle devam etti:

    Death Magnetic için yaptığımız bazı şarkılar neredeyse Lords Of Summer'ın aynısıydı. Onları biraz daha değiştirerek daha havalı bir müzik elde etmeye çalıştık. Ortaya da Death Magnetic gibi bir albüm çıktı.

    Yeni albüme gelecek olursak, beni gerçekten heyecanlandırıyor. İş ilerledikçe çılgına dönüyorum. Eğer bir albümle kıyaslamam gerekirse 1988'de çıkardığımız ...And Justice For All doğru tercih olur. Ama yeni albüm, ...And Justice For All gibi değil. Onun günümüze uyarlanmış hali gibi. Beklediğinize değecek.
    Kirk Hammett, Lars Ulrich'in ...And Justice For All albümündeki bass seslerini kıstırmasına da atıfta bulundu:

    Günümüzde çok sayıda yeni grup var, elimden geldiğince dinlemeye çalışıyorum. Ve şunu fark ettim ki, bizim gençliğimizde yaptığımız albümlerden çok daha iyi albümler yapıyorlar. Çünkü albümü dinlerken bass sesini duyabiliyorsunuz.
    Ünlü gitarist, sözlerini şöyle noktaladı:

    Bu albüm hayatımızdaki büyük bir boşluğu dolduracak. Beklemede kalın.[/i

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2549-metallica-progresif-metal-albumu-yapiyor



    [i[bKirk Hammett: “En İyi Metallica Albümünü Yapıyoruz”[/b


    Metallica`dan Kirk Hammett, Billboard`a verdiği röportajda yeni albümün sürecini anlattı.

    Metallica`nın son albümü 2008`de yayınlanan Death Magnetic. Aradan geçen 7 yıl içerisinde Metallica albüm kaydetmese de, ellerinde yüzlerce rif, şarkı sözü var. Metallica yeni albümü kaydetmek için stüdyoda çalışıyor. Grubun önündeki en büyük sorun, bu kadar fazla malzemeyle çalışıyor olmaları.

    Kirk Hammett`ın Billboard`a verdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Bir sürü iyi şarkımız var. Şarkıların yapısıyla oynamaya devam ediyoruz. Yüzlerce rif olduğu için içlerinden eleme yapmamız gerekiyor. Bu, çok zaman alıyor. Daha albümün yarısına bile gelmedik. Yüzde 25-30 civarındayız. Elimizde olan şarkılara stüdyoda doğaçlama takılırken yenileri de ekleniyor. En iyiyi bulmaya gayret ediyoruz.
    Kirk`ün bu söylediklerinden sonra, yeni albümün çıkış tarihinin erteleneceğini düşünenler var.[/i

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2514-kirk-hammett-en-iyi-metallica-albumunu-yapiyoruz


    [i
    [bKirk Hammett Yeni Metallica Albümüyle İlgili Konuştu: “Yol Ayrımına Geldik”

    [/b
    Metallica`dan Kirk Hammett, yeni albümün ne durumda olduğuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

    Kirk Hammett`a göre, Metallica`nın son albümü henüz son şeklini almadı. San Jose Mercury News ile röportaj yapan Kirk`in konuşması şöyle:

    Albüm bittiği zaman dinleyeceksiniz. Şarkıların belli olduğunu ve müzik üzerinde çalıştığımızı doğrulayabilirim.
    Bir yol ayrımına geldik. Problemsiz bir şekilde albüme devam ederken, yol ikiye ayrıldı. Seçeceğimiz yön, albümü çok fazla etkilemeyecektir. Sadece sound biraz farklılaşabilir. Ama endişelenmeyin, sert bir albüm olacağı kesin.

    Metallica Rock in Rio`da ve Lollapalooza Festival`de headliner olarak sahne alacak.[/i


    Ayrıca Kirk Hammett resmi Twitter hesabından kayıt sürecine dair bir fotoğraf paylaştı :

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/bb/23/19/bb2319be1bd23ed6a705571e7702febc.jpg[/simage

    https://twitter.com/KirkHammett/status/585865443572895744




    [i[bUzun bir süredir yeni albümü beklenen METALLICA, nihayet stüdyodan bir fotoğraf paylaştı. Instagram’dan paylaşılan fotoğrafın altında “Rocking along…” yazılı.
    [/b

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/1c/0b/e3/1c0be30fac2f8867d0aa79c108d2c862.png[/simage


    Grup uzun bir süredir hayranlaryna yeni albüm hakkında açyklamalar yapyıordu. Lars Ulrich, albümün ne zaman kaydedileceğine dair bir soruya şöyle cevap vermişti:

    “Çok iyi fikirlerimiz var. En büyük sorunumuz fikir bulmak değil. En büyük sorunumuz zaman. METALLICA her zamankinden daha meşgul ve sürekli yeni bir şeyler oluyor, yeni bir şeyler çıkıyor ve günler kısaldıkça kısalıyor. Ancak umuyorum ki, albüm yazımı bu sene içinde bitecek ve seneye de albümü kaydedeceğiz ve umuyorum ki yeni bir albümümüz olacak. Göreceğiz. Önümüzdeki yıl olmasını umuyoruz.”



    Bir süre önce de Rob Trujillo, “METALLICA: Through the Never” sebebiyle sekteye uğrayan yeni albüm yazımının ve kayıtların, 2014 yılındaki ilk öncelikleri olacağını açıklamıştı. “Yeni albüm son birkaç albüme oranla daha thrash metal tabanlı olacak” diyen Trujillo, albümün çıkışına dair bir tahminde bulunmamıştı.

    Daha önce de grup üyeleri albüme dair açıklamalarda bulunmuştu. Mesela Kirk Hammett, METALLICA’nın dört üyesinin de yeni albüm için bir şeyler yazdığını ve “Riff Bank” adını verdikleri yeni rif deposunun hâlâ büyümeye devam ettiğini belirtmişti. Hammett, “Albüm 2015′te çıkacaktır” diyerek de, daha biraz beklememiz gerektiğini ifade etmişti.

    Bir süre önce de James Hetfield, kendisiyle yapılan bir röportajda sorulan “Yeni albümün şarkı yazım aşamaları nasıl ilerliyor?” sorusuna Hetfield, “Daha bir şeyler yazmaya başlamadık bile. Elimizde 800 küsür rif var, bir sürü fikirlerimiz var. Biz de çok heyecanlıyız.” cevabını vermiş ve dört bir yerde konserler verip tekrar stüdyoya dönüp bir şeyler tamamlamaya çalışmanın zor olduğunu belirtmişti.

    METALLICA davulcusu Lars Ulrich de geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “Hayranlar yeni albümü ne zaman duymayı beklemeliler?” sorusuna “Yeni METALLICA albümü 2015′ten önce çıkarsa gayet şaşırırım. Albüm yapmak bayağı zamanımızı alıyor ve bir sürü başka şeyle de meşgulüz. Ama eninde sonunda yapacağız.” cevabını vermişti.

    Grubun bas gitaristi Rob Trujillo ise, bir süre önceki bir röportajında yeni albümün “Death Magnetic”e pek benzemeyeceğini açıklamıştı. “O albümü sürekli dinliyoruz ve şarkı yapılarına dair fikirler ediniyoruz” şeklinde konuşan Trujillo, yeni albüm için “Death Magnetic”teki bazı temel fikirlerin kullanılabileceğini, ancak genel itibariyle daha farklı bir albüm gelmesinin daha olası olduğunu belirtmişti. Lars Ulrich ise yine yakın zamandaki başka bir röportajında “Death Magnetic”in geçilmesi kolay olmayan bir albüm olduğunu, ancak bunu başaracaklarına inandığını ifade etmiş, kendilerini kasmadıklarını, rahat bir albüm sürecinde olduklarını söylemişti. Kirk Hammett da geçtiğimiz haftalardaki bir röportajında yeni albümü 2014′te çıkarmayı umduklarını açıklamıştı. Sürecin yavaş ilerlediğini belirten Hammett, başka da pek bir şey dememişti.




    Aylar öncesine gidersek, Lars Ulrich 10. stüdyo albümleri üzerinde çalıştıklarını Ocak ayında duyurmuştu. Lars’a göre albüm sert, enerjik ve hızlı olacak. Metal Hammer’ın Ocak 2013′de çıkacak sayısına röportaj veren Lars, albümün 2014′den önce çıkmayacağını belirtmiş ve Rick Rubin ile çalışılıp çalışılmayacağı konusunda “Rick’i çok seviyoruz, sürekli iletişim halindeyiz. Olayın gidişatına bağlı.” yorumunu yapmıştı.

    Ulrich, Classic Rock isimli dergiyle yaptığı röportajda yeni albümle ilgili olarak şunları söylemişti:
    “Death Magnetic gibi, yapıldığından 4 sene sonra hala kulağa mükemmel gelen çok METALLICA albümü yok. Diğer albümlerin çoğunda “Neden böyle bişey yaptık ki?”, “Orada ne olduğunu anlayan var mı?”, “Niye kimse trampetin sesini yükseltmemi söylemedi abi?” gibi sorular vardı. “Death Magnetic”te böyle hissetmiyorum. Şu an yaptığımız şey “Death Magnetic”in devamı gibi.”[/i

    Kaynak : pasifagresif.com




    [i[bRobert, Groove ile yaptığı son röportajında ?unlara değindi:[/b

    Yeni fikirler için bir araya gelip rastgele çalıyoruz. Bir ritim buluyoruz veya güzel bir müzik ortaya çıkıyor, bunun üstüne gidiyoruz. James şu anda melodileri güçlendiriyor, üst seviyelere çekiyor. Öylesine çalarken rastgele bulduğumuz kalıplar işin sürprizi oluyor.
    Bazı parçalar tamamen bitti. Ufak düzeltmelere ihtiyaçları var. Aranjmanlarının yapılması gerekiyor. Şarkı içindeki geçişleri Lars düzenliyor. Şu anda ne istersek onu yapıyoruz ve rahatız. Bence Metallica`nın müziğini güzel ve özel yapan da bu.

    Metallica`yı stüdyoda gördüğümüze göre albüm için tarihi için bekleyeceğiz.
    [/i
    Kaynak : turkgitar.com



    [i[bMetallica`nın yeni albümüyle ilgili güncel bilgiler veren Lars, heyecan yaratan sözler sarf etti.

    Metallica geçtiğimiz hafta 1982 yılında yaptığı demo albüm No Life `til Leather`ı kaset formunda basılacağını duyurmuştu. Lars Ulrich son verdiği röportajda yeni albümün ne durumda olduğunu anlattı.

    Rolling Stones`un gerçekleştirdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Yeni albümde sona yaklaştık. Bir sürü şarkımız var. Geçen süre içinde yepyeni 20 parça yazdık. Şarkıların tonları inanılmaz. Yaratıcı bölümleri birbirine bağlamaya çalışıyoruz.
    Ne zaman bitirmeye yaklaştık desem birkaç ay içinde içerikler gün yüzüne çıkıyor. Metallica`nın hala Metallica olduğu albüm çok yakında sizlerle. Bununla beraber, kişisel hayatlarımız da yolunda gidiyor. Kayıtlarda çok eğlendik. Albümde yer alacak şarkılar belli olmasına rağmen hala, yeni şarkılar yazmaktan kendimizi alamıyoruz.

    Yaratıcı elementleri açmak gerekirse; Metallica`nın dünyasında farklılık, alışılmadık şeyler var. Şarkıları kaydederken içimizden nasıl geldiyse öyle yaptık. Bu da alışılmış kalıpların dışına çıktığımız anlamına geliyor. 9 Mayıs`ta Rock in Rio`da olacağız. Yeni şarkıları orada olanlara göstermek hiç fena olmaz.[/i

    Kaynak :http://www.turkgitar.net/index.php/haberler/item/2344-metallicanin-20-yeni-sarkisi-hazir



    [i[bRolling Stone dergisine konuşan Metallica bassçısı Robert Trujillo, 2008'de çıkan Death Magnetic sonrası grubun müzikal gelişimden bahsetti.

    Üretken bir şekilde çalışıyoruz ama bunu yaparken de inanılmaz keyif alıyoruz.

    Aynı zamanda bir Metallica dinleyicisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Metallica çizgisi diye bir şey var. O çizgiden aşağı kesinlikle düşmemeliyiz. Metallica hep belli seviyede işler yapmalı.

    Metallica'ya katılmadan önce bile dağlarda spor yaparken Ride The Lightning albümünü dinlerdim. Fight Fire With Fire dinlerken dağlara tırmanıp oksijen solumak kadar güzel bir şey yoktu.

    Şu anda bulunduğumuz yer ile ilgili şunu söyleyebilirim ki, sert müzik yapıyoruz. Fakat tekrardan söylemeliyim ki her albüm grubun yeni tecrübesi olarak tarihe geçer. Yani şimdi sadece bekleyip tepkileri göreceğiz.
    Metallica bateristi Lars Ulrich ise son olarak Rolling Stone dergisine "20'ye yakın şarkı yazdık. Bunları sizlere sunmaktan gurur duyacağız" şeklinde bir açıklama yapmıştı. [/i



    Kaynak :http://www.turkgitar.net/index.php/haberler/item/2465-robert-trujillo-yeni-albumle-ilgili-konustu[b[/b/embed" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_top">.


    (
    )






    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct

    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct

    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct

    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct


    https://metallica.com/media/photos/23922/puerto-rico-video-shoot



    25.10.2016 :

    Metallica`dan Cadılar Bayramı Sürprizi: Üçüncü Single Yayımlanıyor!

    Metallica yeni albümünden üçüncü single`ı yayımlayacağını resmi kanallardan paylaştı.

    Metallica, Hardwired... to Self-Destruct albümünü gündemde tutmayı başarıyor. Yayımlanan parçalar, özel konserler derken yavaş yavaş yayın tarihine yaklaşıyoruz. Grup üyeleri albüm çıkmadan bir parça daha paylaşmaya karar verdi. Cadılar Bayramı`nda "Atlas, Rise!" sosyal medyayı epey meşgul edecek.

    Metallica hayranlarının uzun zamandır beklediği 10. stüdyo albümünden Hardwired ve Moth Into Flame klipleriyle beraber yayımlanmıştı. "Atlas, Rise!" albümün ikinci parçası ve Hardwired`dan sonra geliyor. Parça hakkında kısaca, "enerjiyi yükseltiyor" yorumu yapıldı.

    Cadılar Bayramı dolayısıyla özel Hardwired... to Self-Destruct maskeleri de satışa sunuluyor. Maalesef bu satışlar Türkiye`de yapılmayacak.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4522-metallicadan-cadilar-bayrami-surprizi



    14.10.2016 :

    Dün Marin County'de yapılan çekimlerin ardından bugün de Oakland'da çekimler devam ediyor. Yeni fotoğraflarda göründüğü üzere ''Casting Call'' ilanıyla çekimlere alınan kişiler de katılmış.








    https://metallica.com/media/photos/23922/puerto-rico-video-shoot



    [color=#FF0000[b25.10.2016 :[/b[/color

    Metallica`dan Cadılar Bayramı Sürprizi: Üçüncü Single Yayımlanıyor!

    Metallica yeni albümünden üçüncü single`ı yayımlayacağını resmi kanallardan paylaştı.

    Metallica, Hardwired... to Self-Destruct albümünü gündemde tutmayı başarıyor. Yayımlanan parçalar, özel konserler derken yavaş yavaş yayın tarihine yaklaşıyoruz. Grup üyeleri albüm çıkmadan bir parça daha paylaşmaya karar verdi. Cadılar Bayramı`nda "Atlas, Rise!" sosyal medyayı epey meşgul edecek.

    Metallica hayranlarının uzun zamandır beklediği 10. stüdyo albümünden Hardwired ve Moth Into Flame klipleriyle beraber yayımlanmıştı. "Atlas, Rise!" albümün ikinci parçası ve Hardwired`dan sonra geliyor. Parça hakkında kısaca, "enerjiyi yükseltiyor" yorumu yapıldı.

    Cadılar Bayramı dolayısıyla özel Hardwired... to Self-Destruct maskeleri de satışa sunuluyor. Maalesef bu satışlar Türkiye`de yapılmayacak.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4522-metallicadan-cadilar-bayrami-surprizi



    [color=#FF0000[b14.10.2016 :[/b[/color

    Dün Marin County'de yapılan çekimlerin ardından bugün de Oakland'da çekimler devam ediyor. Yeni fotoğraflarda göründüğü üzere ''Casting Call'' ilanıyla çekimlere alınan kişiler de katılmış.

    [spoiler=9916299357[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLhEfWNjhFa/
    [/spoiler

    [spoiler=8130849845
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/d7/81/e2/d781e233e0b5c90ce9d3fa2370b570e5.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a2/e2/79/a2e27991f04b220f06291bc8ca2af528.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fc/76/ce/fc76cea6a4ea4800e87c8c6d7432898c.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/71/42/0b/71420b5f7c17019dea9b5840c07a9a92.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/98/fb/30/98fb30595cf39c5fef8c63b59071b07c.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/87/d7/46/87d7465826b29b7813297850e31f20a8.jpg[/simage[/spoiler


    Tüm fotoğraflara şuradan ulaşabilirsiniz :

    https://metallica.com/media/photos/23824



    [color=#FF0000[b12.10.2016 :[/b[/color

    Yeni videonun çekiminden görüntüler paylaşıldı.

    [spoiler=6703252709[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLdEYTJD7FX/[/spoiler

    [spoiler=6380350790[simagehttps://store.donanimhaber.com/36/e9/b0/36e9b03502373228ff762f93a0c6fc1e.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4d/f5/0c/4df50cc8e08b703e6d2b0a8cf73016a1.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e3/6b/ee/e36bee8ff28edeb7325d60c52872dc81.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/3b/fd/e5/3bfde51420f2621558587869e9e7885c.jpg[/simage
    [/spoiler



    Aşağıdaki adresten çekime dair diğer fotoğrafları da görebilirsiniz :

    https://metallica.com/media/photos/23820



    [color=#FF0000[b07.10.2016 :[/b[/color

    Moth Into Flame'in videosunun çekim sürecine dair bir video yayınlandı.

    [spoiler=5258943443[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=bxzgl_6z9lQ[/spoiler



    [color=#FF0000[b07.10.2016 :[/b[/color

    Yeni albümün kopyaları basılıp paketlenmeye başlamış.

    [spoiler=6579838360[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLO31SMjMA0/[/spoiler



    [color=#FF0000[b04.10.2016 :[/b[/color

    Moth Into Flame'in yapım sürecine dair video paylaşıldı.

    [spoiler=3715324858[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=LmCaNgQDKWk[/spoiler



    [color=#FF0000[b30.09.2016 :[/b[/color

    [bLars Ulrich, Metallica`nın Emeklilik Planlarıyla İlgili Konuştu: Kaç Albüm Daha Beklemeliyiz?[/b

    Metallica`nın yeni albümüne günler kala emeklilik konusu ile ilgili Lars Ulrich`ten açıklamalar geldi.



    Rock ve metal müziğin ikonlaşmış grupları ve müzisyenleri her geçen gün yaşlılığa teslim olmaya devam ediyorlar. Metallica`nın da bir gün emekliye ayrılacağını biliyoruz. Extra Bladet tarafından gerçekleştirilen röportajda konuşan Lars Ulrich, Metallica'nın emeklilik planlarından ve önümüzdeki dönemde kaç albüm daha beklememiz gerektiğinden söz etti. Açıklamalar şu şekilde:

    [iEğer her 8 yılda bir yeni albüm yaparsak, önümüzde çok fazla albüm olmayacaktır. Fakat sanıyorum ki bir kaç tane daha yapacağız. Ama bu konunun çok fazla üzerinde durmuyoruz. Şu an önümüzde 2-3 yıllık bir konser süreci var. Kollarımız, dizlerimiz ve boynumuz izin verirse, emeklilik için önümüzde daha çok yıl var. [/i

    Son albümlerinin üzerinden 8 yıl geçmesi ile ilgili neler düşündüğü sorulduğunda ise şu cevabı vermiş:

    [iThe Beatles çok daha az bir zamanda albümlerini kaydediyordu. Fakat şu an çok farklı bir dünyadayız. Bir çok konser vermek zorundayız, Lou Reed ile bir albüm yaptık ve ayrıca 2 yılımızı sinema filmimiz için harcadık. San Francisco'da öylece oturup burnumuzu karıştırmadık.
    [/i
    Mantıklı şeyler söylemiş. Önümüzdeki senelerde en az 2 yeni Metallica albümü daha görebiliriz. Fazlasını zaten kaldırabilirler mi meçhul... Hardwired... To Self-Destruct albümünün çıkış tarihi olan 18 Kasım 2016'yı beklemekteyiz.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4452-lars-ulrich-metallicanin-emekliligiyle-ilgili-konustu



    [color=#FF0000[b30.09.2016 :[/b[/color


    Jimmy Fallon'ın sunduğu The Tonight Show'da Moth Into Flame canlı olarak çalındı.

    [spoiler=4441371878[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=dBHSvxG-F_k[/spoiler



    [color=#FF0000[b29.09.2016 :[/b[/color

    [bMetallica’dan rock’n roll efsanesi Kilmister anısına: ‘Murder One’[/b

    Dünyaca ünlü müzik grubu Metallica, kasım ayında yayınlayacağı yeni albümünde geçen yıl hayatını kaybeden rock’n roll efsanesi Lemmy Kilmister anısına bir şarkı olacağını duyurdu.

    Rolling Stones’un haberine göre grup üyeleri James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo ve Lars Ulric, hayranlarıyla SiriusXM’s New York stüdyolarında buluşarak soruları yanıtladı. Metallica, 18 Kasım’da yayınlayacağı ‘Hardwired… to Self-Destruct’ albümüne ilişkin 28 Aralık 2015 tarihinde yaşamını yitiren Motörhead’in vokali Kilmister hayranlarını sevindirecek haberi de burada verdi.

    Metallica, yeni albümde yer alan ‘Murder One’ şarkısında Kilmister’ı anacak. Şarkıda, Lemmy’nin şarkılarına atıflı sözler de yer alacak.

    Kilmister’ın kullandığı şarkı sözlerinden parçaların da yer alacağı ‘Murder One’, Lemmy’nin sahnede kullandığı favori basına verdiği isim.

    [bBize çok yardım etmişti[/b

    Vokal Hetfield, Kilmister’ın grubu Motörhead’in kendileri üzerinde büyük etkisi olduğunu belirterek, “Lemmy’nin, bir baba figürü gibi önemli bir yeri vardı. Bize çok yardım etmişti. Korkusuzdu. Karakterliydi. Özgündü. Ona çok saygı duyuyoruz. O son nefesine kadar elinden geleni yaptı. Kim olduğunuz önemli değil, böyle biri size nasıl ilham vermez?” diye konuştu.

    Baterist Ulric de 1981 yazında Motörhead’i turne boyunca takip ettiğini söyledi: “Bu grup, benim olmak istediğim gruptu. Güney Kaliforniya’ya döndüğümde James’i çağırdım ve ona ‘Dinle, biz de bunu deneyebiliriz’ dedim. Motörhead bir katalizördür.”

    http://www.diken.com.tr/metallicadan-rockn-roll-efsanesi-kilmister-anisina-murder-one/


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    Önceden başlangıcını duyduğumuz Moth Into Flame'in tamamı videosu ile birlikte yayınlandı.

    [spoiler=4839634020[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=4tdKl-gTpZg[/spoiler


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    Hardwired...To Self Destruct albümü ile birlikte Deluxe Edition adıyla ek olarak satılan pakette yer alan içerik değiştirildi. Albümdeki şarkıların ham halini içeren ''Riff Origins'' çıkarılarak aşağıdaki şekilde satışa sunuldu. Önceki hali ile satın alanlar siparişlerini iptal etmezse yeni halini almış olacaklar.

    [b1- [/b Lords of Summer (2016)
    [b2-[/b Ronnie Rising Medley
    [b3- [/b When a Blind Man Cries
    [b4-[/b Remember Tomorrow
    [b5- [/b Helpless (Live at Rasputin Music)
    [b6-[/b Hit the Lights (Live at Rasputin Music)
    [b7-[/b The Four Horsemen (Live at Rasputin Music)
    [b8-[/b Ride the Lightning (Live at Rasputin Music)
    [b9-[/b Fade to Black (Live at Rasputin Music)
    [b10-[/b Jump in the Fire (Live at Rasputin Music)
    [b11-[/b For Whom the Bell Tolls (Live at Rasputin Music)
    [b12-[/b Creeping Death (Live at Rasputin Music)
    [b13-[/b Metal Militia (Live at Rasputin Music)
    [b14-[/b Hardwired (Live in Minneapolis)

    https://metallica.com/blog/news/432106/hardwired-deluxe-sets-update



    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    [bRobert Trujillo Söz Verdi: “Konser Takvimimiz Çok Yoğun Olacak”[/b

    [bMetallica`nın yeni albümü Hardwired...to Self-Destruct`ın turnesi dünya çapında ses getirecek.[/b

    Metallica`nın yeni stüdyo kaydı 18 Kasım`da piyasada olacak. Öncesinde yayımlanan Hardwired single`ıyla gelen tepkileri yorumlayan grup üyeleri, turne için de çok çalışıyor. World Magnetic turnesinde 30 konser veren Metallica`nın bu turnede daha fazla konser vermesi bekleniyor.

    Robert Trujillo, WJRR`a hazırlıklardan şöyle bahsetti:

    [iKesinlikle turneye çıkacağız ve kısa sürmeyecek. Albüm çıktıktan sonra setlist oluşturacağız ve bu biraz zaman alacak. Daha sonra görsel prodüksiyon, ses düzeniayarlanacak. Burada herkes heyecanlı.

    Şunu da söyleyeyim; deneme amaçlı bir yere gideceğimizi düşünmüyorum. Konserler doğru yerde, doğru zamanda olacaktır. Minneapolis`te yakın zamanda konserimiz oldu ve ondan önce San Francisco`da çaldık. İnsanların biraz daha sabırlı olması gerekiyor. Her şeyi doğru yapıp, hayranlarımızdan kopmadan tekrar konserlere başlayacağız.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4418-robert-trujillo-soz-verdi-konser-takvimimiz-cok-yogun-olacak


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    [bJames Hetfield, Hardwired`ı Eleştirenlere Cevap Verdi: “Boktan Bir Albüm Yapmadık”[/b

    [bJames Hetfield, Metallica`nın yeni single`ını eleştirenlere son röportajında cevap verdi.[/b

    Metallica son albümü 2008`de çıkardı ve geçen süre zarfında birçok işe attı. Grubun yeni albümünden ilk parçayı dinledik ve sonunda elimizde net bir çıkış tarihi var. Hardwired yayımlandığı zaman kimileri çok eleştirmiş ve albümün de kendilerine göre "vasat" olacağını söylemişti.

    Philadelphia Station 93.3 WMMR`a konulan Hetfield eleştirilere şöyle karşılık verdi:

    [iİnternette yazılanları okuyoruz. Kızgınlıkla söylenmiş sözler var. Bu yorumlarda müzikal bir eleştiri göremiyorum. Bildiğiniz üzere, boktan bir albüm yapmadık. Yaptığımız işi seviyoruz. Duymak istediğimiz müziği yapıyoruz. Sanatçıyız, bu kadar basit. Eleştiri yapma hakkı her zaman olmalı ama biz, bize doğru olduğunu hissettiren şeyi yapacağız.
    Müzik gelişmeye açık bir yer. Metallica da gelişiyor. Yıllarca farklı şeyler denedik. Hep aynı albümü yapan sanatçıları yargılamıyorum. Onlar da bunu istiyor. Yaptıkları iş güvenli bir alandır, aynı çizgide devam ederler. Biz araştırmacı kişileriz. Farklı şeyler denemeyi seviyor ve sınırları zorlamadan rahat edemiyoruz.[/i

    Metallica`nın yeni albümü Hardwired...to Self-Destruct 18 Kasım`da Blackened Recordings etiketiyle yayımlanacak.


    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4404-james-hetfield-hardwiredi-elestirenlere-cevap-verdi-boktan-bir-album-yapmadik



    [color=#FF0000[b02.09.2016 :[/b[/color

    Hardwired'ın yapım sürecine dair videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz :

    https://metallica.com/videos/30975/riff-charge-the-making-of-hardwired


    Videosunun çekim sürecini şuradan izleyebilirsiniz :

    [spoiler=2641136678[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=Fq41IOgC_u4[/spoiler



    [color=#FF0000[b21.08.2016 :[/b[/color

    Yeni yayınlanan videoda diğer şarkılardan kısa bir bölüm duyulabiliyor.

    [spoiler=5501925639[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=VjcDHVg-u-c[/spoiler

    Rolling Stone'da yazdığına göre Moth Into Flame adlı şarkıymış :

    http://www.rollingstone.com/music/news/hear-metallica-preview-new-moth-into-flame-in-lp-trailer-w435791


    Ayrıca Minnepolis konserinde Hardwired ilk defa canlı olarak çalındı.

    [spoiler=7118833957[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=HZan1NsiAYs[/spoiler



    [color=#FF0000[b18.08.2016 :[/b[/color

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/1b/e3/15/1be315bad7205ea3c9e8b0b1f4e5f412.jpg[/simage

    Yıllardır beklenen Metallica'nın 11. albümü, [bHardwired...To Self-Destruct [/badıyla duyuruldu. Albüm, 18 Kasım'da satışa çıkacak. Toplam iki diskten oluşan albüm, neredeyse 80 dakikalık bir süreye sahip ve Deluxe Edition alanlar için ek bir disk ile Lords Of Summer ve albümün kökenleri dinlenebilecek.

    [bDisk 1[/b

    1- Hardwired
    2- Atlas, Rise!
    3- Now That We’re Dead
    4- Moth Into Flame
    5- Am I Savage?
    6- Halo On Fire

    [bDisk 2[/b

    1- Confusion
    2- Dream No More
    3- ManUNkind
    4- Here Comes Revenge
    5- Murder One
    6- Spit Out The Bone

    [bDisk 3 (Deluxe Edition Only)[/b

    1- Lords Of Summer
    2- Riff Charge (Riff Origins)
    3- N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
    4- Tin Shot (Riff Origins)
    5- Plow (Riff Origins)
    6- Sawblade (Riff Origins)
    7- RIP (Riff Origins)
    8- Lima (Riff Origins)
    9- 91 (Riff Origins)
    10- MTO (Riff Origins)
    11- RL72 (Riff Origins)
    12- Frankenstein (Riff Origins)
    13- CHI (Riff Origins)
    14- X Dust (Riff Origins)


    Kaynaklar :

    https://metallica.com/blog/news/429181/hardwired-to-self-destruct-available-november-18-2

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4308-hasret-sona-erdi-metallica-yeni-albumunden-ilk-singlei-paylasti

    http://www.pasifagresif.com/2016/08/metallicadan-yeni-album/



    [color=#FF0000[b14.06.2016 :[/b[/color

    [quote
    [bJames Hetfield Konuştu: Yeni Metallica Albümü İçin Tarih Verdi!
    [/b

    Yeni albüm süreci yılan hikayesine dönen Metallica`da, beklenen adımlar nihayet atılıyor.

    Yaklaşık iki yıldır belli aralıklarla gündeme gelen Metallica`nın yeni albümü ana başlıklı haberler artık kabak tadı vermeye başladı diyebiliriz. Şu ana dek sürekli olarak Lars, James ve Kirk ağız birliği yaparak albümün çok kısa bir süre içerisinde piyasaya0çıkacağını aktardılar. James Hetfield'tan gelen son açıklama ise olayların biraz daha realistik olarak sona yaklaştığını bizlere gösteriyor. Loudwire'a konuşan James şunları söyledi:

    Şu an mixing sürecindeyiz ve bu yılın sonbaharında albümü çıkartmayı umuyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyız. Son albümün üzerinden uzunca bir zaman geçti ve bu hep yaptığımız bir şey. Çalmayı seviyoruz ve bir sonraki albümümüz her zaman tam olarak istediğimiz gibi olmalı. Gerçekten heyecanlıyız.
    James Hetfield, albümün mixing aşamasında olduğunu açıkladı. Peki bu ne demek oluyor? Kayıtların sona erdiği, parçaların tamamen hazır olduğu ve albümün yayımlanması için gerekli olan koşulların çok kısa bir süre içerisinde tamamen hazırlanmış olduğu sonucunu buradan çıkartabiliriz. Açıklamada tarihle ilgili konuşmaktan geri kalmayan Hetfield, bu yılın sonbahar aylarını işaret etti. Bu güzel bir gelişme.

    Eğer gerçekten bu yılın sonuna yeni albümü yetiştirebilirlerse, önümüzdeki sene Metallica'nın Türkiye'ye gelme ihtimali ortaya çıkabilir. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.
    [/quote
    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4103-james-hetfield-yeni-albumle-ilgili-konustu



    [color=#FF0000[b29.05.2016 :[/b[/color

    [quote[bLars Ulrich Müjdeyi Verdi: “Yeni Metallica Albümü Bu Yaz Bitecek”
    [/b

    Metallica`dan Lars Ulrcih milyonlarca hayranına uzun zamandır beklenen haberi verdi.

    Metallica`nın son stüdyo albümü Death Magnetic 2008`de çıkmıştı ve üzerinden 8 yıl geçti. Yeni albüm hakkında ufak gelişmeler, güncellemeler olsa da elle tutulur ciddi bir bilgi yoktu. Lars Ulrich, Metal Forces`a kesin bilgiler vererek konuştu:

    Müzikal yaratıcılığın sonuna doğru geliyoruz. Bir yandan da bu kayıtları sizle nasıl paylaşacağımızın planlarını yapıyoruz. Haziran ayı bizim için önemli bir süreç olacak. Elimizde ne var ne yok, bugüne ne yaptığımızı masaya yatırıp bir sonuç çıkaracağız.
    Albümün kayıtları bu yaz kesin bitecek ancak albümün yayımlanmaması için birkaç nedenimiz olursa takvimi önümüzdeki yıl için düzenlemeye başlarız.

    Lars albüm kayıtlarının biteceğini kesin dille ifade etmiş ama bu durum albümü dinleyeceğiz anlamına gelmiyor. Hala elimizde net bir tarih yok. Kirk Hammett`ın da dediği gibi en kötü ihtimalle 2017`yi bekleyeceğiz.
    [/quote

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4060-lars-ulrich-mujdeyi-verdi-yeni-metallica-albumu-bu-yaz-bitecek


    [color=#FF0000[b26.05.2016 :[/b[/color

    [quoteGeçen hafta Metallica tarihinde bir ilk yaşandı ve Robert Trujillo vokal kaydına girdi.


    Metallica`nın merakla beklenen yeni albümünden yavaş yavaş bilgiler geliyor. 2008`de çıkan Death Magnetic`in çizgisini sürdürmek isteyen grup, kayıtların mix aşamasında olduğunu bildirmişti.

    Robert Trujillo, Met Club`a kısa bir röportaj verdi ve şunları söyledi:

    Hetfield ile beraber geçen hafta vokal kayıtları yaptık.Albüm sürecinin en eğlenceli anlarıydı. Bunu hayal bile edemezdim.
    Ben parçanın nakarat kısmını kaydederken, Hetfield`ın yüzünde büyük bir gülümseme vardı. Bu kayıtları her zaman hatırlayacağım çünkü hiçbir zaman bu seviyeye geleceğimi düşünmemiştim. Hetfield ile vokal kaydında bulunmak çok iyiydi.

    Albümün sadece bana ait olan kısmı, bas kayıtlarına gelecek olursak, ezici bir sound yakaladık. Metallica`da bulunduğum süre içinde en iyi tonu bulduğumu düşünüyorum. Prodüktörümüz Greg Fidelman`a de teşekkür etmeliyim. Benim enstrümanlarımla yakından ilgilendi.

    Metallica`nın yeni albümünün sonbahar aylarında çıkacağı tahmin ediliyor.
    [/quote

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4136-robert-trujillo-vokal-kaydinda




    [color=#FF0000[b10.04.2016 :[/b[/color

    [bMETALLICA yeni albümünü bitirmek üzere
    [/b
    [b“Neredeyse bitti.”
    [/b
    Lars Ulrich, METALLICA’nın yeni albümünü tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Ulrich’İn açıklaması şöyle:

    “Neredeyse bitti sayılır. Yapılması gereken birtakım başka işler var. Bugünlerde METALLICA’da olamk, sadece bir albüm yapmaktan ibaret değil. Bir sürü farklı şey var ve bir yandan onları da halletmemiz gerekiyor. Diğer işler tamamen bittiğinde albüm üzerinde çalışıyor. Açıkçası bunu seviyoruz. Sadece albüm, turne, albüm, turne olmaması hoşumuza gidiyor. Kısacası sürekli yapacak bir şeyler oluyor ama bir yandan albüm de bitmek üzere.”

    http://www.pasifagresif.com/2016/04/metallica-yeni-album-kaydinda/



    [color=#FF0000[b03.03.2016 :[/b[/color

    Son açıklamalarına göre albümün yazım süreci muhtemelen 9 ay sürmüş. Death Magnetic için ise 18 ay sürmüş ve yarı yarıya daha hızlı ilerliyorlar.


    [quote"There's a spark or spontaneity or impulsiveness that happens when you're in your twenties," Ulrich says. "We wrote Master of Puppets in probably eight weeks over that summer. Nowadays, it takes me eight weeks just to drive own to the studio. It's like, 'What the fuck did we do in the summer of '85 where we could just give birth to that from the first note to the last note in eight weeks?' Death Magnetic took us probably 18 months from when we started writing to when we started recording. [color=#FF0000[bOn this current record, it probably took us about nine months.[/b[/color How the fuck do you write a record like Master of Puppets in eight weeks?"
    [/quote

    Kaynak :http://www.rollingstone.com/music/news/metallica-talk-30-years-of-master-of-puppets-we-were-just-kids-20160302?page=3




    [color=#FF0000[b25.02.2016 :[/b[/color

    Instagram hesaplarında ''Kayıt devam ediyor! Girmeyin. Teşekkürler!'' yazan şu fotoğrafı paylaşmışlar.

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ea/95/69/ea9569c55751968ad7f85677c57821a7.jpg[/simage




    [color=#FF0000[b08.02.2016 :[/b[/color

    Geçen gün gerçekleşen The Night Before konserinde James Hetfield albümün hangi aşamada olduğu hakkında bilgi verdi :

    "We're working on a new record.... we're getting near the end. Don't want to get anyones hopes up too high, but it's coming to an end" diyor.

    ''Yeni kayıt üzerinde çalışıyoruz...sona yaklaşıyoruz. Umutlarınızı çok artırmak istemem ama sona yaklaşıyor.''



    [color=#FF0000[b22.01.2016 :[/b[/color


    [quoteMetallica bas gitaristi Rob Trujillo, katıldığı bir programda yeni albümün büyük çoğunluğunun kaydedildiğini söyledi.

    Eddie Trunk`ın podcast yayınının bu haftaki konuğu olan Metallica bas gitaristi Rob Trujillo, yeni albümle ilgili açıklamalar yaptı. Albümün büyük çoğunluğunun kaydedildiğini müjdeleyen Trujillo şunları söyledi:

    Çok sıkı çalışıyoruz, albümün büyük çoğunluğu kaydedildi, en azından enstrümental kısımlar. Bundan daha fazlasını söyleyemiyorum, menajerlik şirketimizin nefesini boynumda hissetmeye başladım bile... Fakat şu an albüm yapılıyor. Grup gerçekten odaklanmış durumda.
    Metallica'nın yeni albümünün bu yıl piyasaya sürülmesi fanların en büyük beklentilerinden biri. Çok büyük bir ihtimal bu yılın sonlarına doğru yeni albümün piyasaya sürülebileceği konuşuluyor. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.[/quote

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/3639-metallica-yeni-albumun-buyuk-cogunlugu-kaydedildi


    [color=#FF0000[b22.12.2015 :[/b[/color

    Noel kutlaması için yayınlanan videoda yeni albümden kısa bir kesit yer alıyor.

    https://metallica.com/videos/29394/happy-holidayz-from-metallica


    [color=#FF0000[b31.10.2015 :[/b[/color

    Yeni tasarımlı internet sitesinin açılması ve Metclub'ın ücretsiz hale getirilmesinden dolayı yayınlanan videoda albümde olması muhtemel müzikten bir bölüm duyuluyor.

    https://metallica.com/videos/29072/lars-welcome-greeting-oct-2015



    [color=#FF0000[b20.10.2015 :[/b

    [/color

    Yeni albüm için çalyşma sürecine ait fotoğraflar yayınlandı.


    [spoiler=6415946332[simagehttps://store.donanimhaber.com/a2/f0/e5/a2f0e55ee225c03e7d6c07a3b0176bd5.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/98/5d/2c/985d2cea88089299af9f83155e1483fb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/8a/88/18/8a88187bd766a3866007954e5b438fd6.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e1/36/18/e13618aa485572ad4b27eb9883f222f6.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/64/37/d3/6437d37c801d80974d775bea8df054af.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a9/67/04/a96704c8451c28d679216596948a7696.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/3b/d3/27/3bd327208be94afe850740b9b1a0a29b.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/70/15/a9/7015a99874385c247b28cce15ce62b36.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ec/5e/9f/ec5e9f977e693dbe550a5d8e45c82371.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/08/0f/61/080f61a2584097ef85166f12a178a6fb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/b5/58/51/b55851583d07a230c0a411dfef6865c8.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/54/1c/50/541c501af26991c96ee8a08417b9d49c.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/76/9d/30/769d30de17c14a4ac8d57afec9d2e066.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4b/d8/fa/4bd8fa6a8a13aaa7ecfa2a376603d7a1.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4d/df/a0/4ddfa038ef8f100123178816047efd26.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4c/9c/f8/4c9cf808bb01c3b31e75288477ce23b8.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ea/f3/17/eaf31744283b464de3eb94a7c8101296.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/99/b7/ba/99b7ba08a26a86f4e357a519106ae02f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/db/c4/15/dbc415f0022bd1a1c0138ed0f97de73f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a9/78/05/a97805c5ccb610385a7c9ae4e1c1bc8e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fa/80/ee/fa80ee2dcf470e4bf5a3126bf3450cea.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/9f/bd/3b/9fbd3b521ac32c1db1861b0883ac826f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/dc/c7/cd/dcc7cd03acf6edf633edb6634e32398e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/53/6e/cb/536ecb12ec1f35a268e1c1c576f5ae48.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/68/17/fc/6817fcf4c9c33c6186032079bff3c7f7.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/60/f8/85/60f885793a3eee73497c1cb5a1c60aa3.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/0e/47/c0/0e47c0a1619a7b0d25c9db33d19ff920.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fb/fe/f1/fbfef175bdcd5d90e8ea3343ff3cc446.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/f0/a3/1e/f0a31e6024fc547cc2f048d2a8a55ee9.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/94/e5/3f/94e53ffb83e9e871ea7865a5bb9296ff.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4e/4f/48/4e4f482995373b8f7558c8c8407bfa0e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/59/b0/62/59b062cc5aabb0fcca5b8e9004fe1f61.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e9/70/d5/e970d50fd9ff826c9b7d4a2e6cbc4ecf.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/85/af/99/85af99f195c5f2e54490696904d30cbb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ba/43/f2/ba43f2383ad67d82cf366ddfc2fbf4e7.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ca/6e/01/ca6e01bf7e79f4ee744e725dcfb443d2.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/92/f8/23/92f823dd7d914d0379e651d64dfd3f40.jpeg[/simage




    Kaynak :

    http://metallica.com/blog/so-what-article/355924/studio-city-metallicaland-california-94901

    http://metallica.com/media/photos/met-club-exclusives/18989/sw-22-1-studio-city-metallicaland-california-94901
    [/spoiler




    [color=#FF0000[b14.10.2015 :[/b
    [/color
    James Hetfield kayıt sürecinin devam ettiğini söyledi.


    http://www.metaltilldeath.net/metallica-bugunlerde-studyoda/

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/3318-yeni-metallica-albumunu-kaydediyoruz

    http://hafifmuzik.org/haber/james-hetfield-studyodayiz/


    [color=#FF0000[b08.08.2015 :[/b
    [/color
    Lollapalooza konseri öncesinde Kirk ile röportaj gerçekleştirilmiş ve bazı açıklamalar yapmış:

    http://www.blabbermouth.net/news/kirk-hammett-says-metallica-has-been-busy-working-on-new-music-in-between-live-shows/

    Yeni albüm ile ilgili özet olarak, konserlerin arasında boş durmayıp 'kayıt yaptıklarını' ve kendi deyimiyle ''super riffy, super heavy'' şarkylar olduğunu söylüyor. Death Magnetic'e benzeyen fakat belirli noktalarda farklı olan, bazı yerlerinde And Justice For All'u da andıran ama genel olarak albüm onun gibi değilmiş.



    [color=#FF0000[b20.05.2015 Öncesi Haberler :[/b
    [/color

    [i[bOn what the new METALLICA material is sounding like: [/b

    Kirk: "Let's just say that the stuff that's coming up is super riffy, super heavy… We've developed a vocabulary of how we express ourselves through riffs and technique, and let's just say that that vocabulary is well versed. I would say, you know, it's a lot similar to [2008's 'Death Magnetic' but different in certain parts. James [Hetfield, guitar/vocals is doing a lot of really, really cool melody stuff these days, a lot of vocal layers. [Last year's song 'Lords Of Summer' is a good example of that, the beginning. And we're just jamming the stuff out. But, yeah, I can say if there's any album that I can compare the stuff that we're working on to, I would say it's a lot like 'Death Magnetic'. And, you know, okay, there's a couple of songs that remind me of something on [1988's '…And Justice For All', but the album doesn't sound like '…And Justice For All'." [/i

    http://www.blabbermouth...um/#ymEXWHLwDhr6RRip.99



    James Hetfield hoş ezgiler ortaya çıkarıyormuş.



    [iHammett also reveals that producer Greg Fidelman is working with Metallica on the album, although he may not take on the production role in the end. “We love working with him,” says the guitarist. “His attitude is so right-on. He’s not a ball-buster, but he is a slave-driver.”
    [/i

    http://metalhammer.team...st-250-riffs-10th-album

    Yeni albüm için geçen albümdeki kötü Ses kalitesinden sorumlu olduğu söylenilen Greg Fidelman ile çalışıyorlarmyş ama işin sonuna kadar onunla birlikte olmama ihtimali varmış.



    [i[bMetallica`dan Kötü Haber: Kirk Hammett Telefonunu Kaybetti, İçindeki 250 Beste Çöpe Gitti[/b


    Metallica`dan Kirk Hammett yazdığı tüm melodileri içinde bulunduran cep telefonunu kaybettiğini açıkladı.

    Birkaç yıl geriye gidersek, Kirk Hammett yeni Metallica albümü için 400 rifleri olduğunu söylemişti. Oldukça fazla sayıda rif bulunduran Metallica`nın elinde, birkaç grubun kariyerine yetecek kadar şarkı sözü de var. Fakat, beklenilmeyen bir şey oldu ve 250 rif çöpe gitti.

    Kirk Hammett The Jasta Show radyo yayınında James Jasta ile konuştu. Konuşmasında telefonunu kaybettiğini ve içinde değerli şeylerin olduğunu anlattı:

    Aklıma gelen rifleri ve müzikal fikirleri iPhone`uma kaydederim. 6 ay önce bir şanssızlık yaşandı ve telefonumu kaybettim. Çok can sıkıcı bir durum. Emek verdiğiniz onca şey birden ortadan kayboluyor. Daha da kötüsü yedekleme ihtiyacı hissetmedim. 2-3 gün boyunca her yere baktım. Evin her tarafına baktım, gittiğim yerlere tekrar gittim fakat bulamadım.

    250 müzikal fikirden sadece 8`ini hatırlıyorum. Zamanla belki birkaç tane daha hatırlarım. Bu olaydan dersimi aldım. Bundan sonra telefonumu mutlaka yedekleyeceğim.

    Bu durum grubun yeni albümünün yapım sürecini nasıl etkiler şimdilik bilmiyoruz fakat iyi etkilemeyeceği kesin.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2563-kirk-hammett-telefonunu-kaybetti



    [i[bBilboard.com’a konuşan Kirk Hammet, 2008’deki “Death Magnetic”ten sonra ilk kez albüm için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

    [/b

    “Albüm için çalışmaya başladığımızda bütün önceliğimizin bu olması ve her şeyimizle bu işe odaklanmamız gerektiğini biliyorduk. Farklı mazeretlerle çalışmayı hep ertelemiştik ama bu defa her şey tamam ve çalışmaya başlıyoruz” diye konuşmuş Hammet.

    Yeni albüm için bol bol yeni fikir varmış. Son aylarda birkaç defa bir araya gelip hazırlık yapan grup, melodileri oturtmaya başlamış bile.

    “Bazıları bizim stüdyoya girip hiçbir şey yapamadığımızı çünkü elimizde hiç şarkı olmadığını söylüyorlar. Bu tamamen yanlış; Metallica’nın asla böyle bir yaratıcılık problemi olamadı. Tam aksine, bizde fikir patlaması var. Mesela James’de (Hatfield) 800 fikir var, bende 400. Bu korkunç bir rakam.”

    Metallica’nın davulcusu Lars Ulrich ise Kerrang’a verdiği röportajda yeni albümün en erken 2014’ün sonuna yetişebileceğini söyledi.

    Ulrich sözlerine “Herkes bize yeni albümü soruyor ama biz kendimizi mutlaka bir albüm çıkartmak zorunda hissetmiyoruz. Piyasa istiyor diye kötü bir albüm çıkartmak doğru değil, biz hazır olduğumuzda bu işi yapacağız” diye devam etti.

    Lars Ulrich’e göre grup “Death Magnetic”te çıkartılan işten son derece memnun ve ondan daha vasat bir albüm çıkartmak istemiyor. Bu yüzden de yeni albüm için ince eleyip sık dokuyor.

    Şu anda şarkı yazım aşamasına gelindiğini söyleyen Ulrich, albümün çıkış tarihini kendilerinin de tam bilemediğini fakat, muhtemelen 2014 sonu veya 2015 başında olabileceğini ifade etti.[/i

    http://hafifmuzik.org/haber/metallica-yeni-album-calismalarina-basliyor/



    [i[bMetallica'nın Yeni Prodüktörü Kimseyi Şaşırtmayacak
    [/b
    Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich, grubun yeni prodüktörünün kimseyi şaşırtmayacağını açıkladı.

    Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirten Ulrich, BBC Radio 1'a ilk olarak şunları söyledi:

    Bir kaç hafta önce aramızda küçük bir toplantı yaptık. Menajerlerimiz bize bir soru ile geldi "yeni kaydımızı kim yayınlayacak?" ve hepsini elleri boş gönderdik.
    Akıllarında bir-iki ismin olduğunu söyleyen Lars, bu isimlerin kimseyi şaşırtmayacağını açıklamalarına ekledi:

    Elimizde bir ya da iki var, her ikisi de hiç kimseyi şaşırtmayacak kişiler. Vagonlardan bir çeşit daire yapacağız ve daha sonra işi çözeceğiz.
    Önceki haberlerimizde Kirk Hammett'ın albüm ile verdiği detaylardan bahsetmiştik. Aynı zamanda grup, kayıtları eylül ayında bitirmeyi planlıyor.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/1044-metallica-nin-yeni-produktoru-kimseyi-sasirtmayacak


    [i[bJames Hetfield Yeni Albüm Hakkında Açıklama Yaptı[/b

    Metallica'nın yeni albümüyle ilgili sessiz kalan James Hetfield, ilk defa konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

    James Hetfield, Load ve Reload albümlerinin aşırı doldurulmuş olduğunu, bundan bir ders çıkardıklarını ve yeni albümlerinin böyle olmayacağını söyledi. Miktardan ziyade kaliteye önem vereceklerini belirtti.

    Gözden geçirmemiz ve en iyilerini seçmemiz gereken 800 kadar riff var. Şarkı sözleri açısından sadece kitaplardan, filmlerden etkilenmedik. Aynı zamanda hayatta yaşadıklarımızdan, ebeveyn olmaktan ve hayatta yaşananlardan etkilendik.
    Son albümden sonra yaşadıkları hayat tecrübelerinin gelecek albümü etkileyebileceğini ve turların albümün tamamlanma sürecine yardım ettiğini belirtti.

    Load ve Reload albümleri gibi olmasını istememesinin sebebi albümlerin 13- 14 şarkıdan oluşması ve 96-97 yıllarında yayınlanmasıdır.Grubun albüme gereken ilgiyi göstermesi için kısa bir zaman ve fazla şarkı vardı. Yeni albümün nasıl olacağı merak konusu.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/1115-james-hetfield-yeni-album-hakkinda-aciklama-yapti




    [i[bMETALLICA 2011′de yeni albümünü yazacağını açıkladı[/b

    [quote2 yıllık “Death Magnetic” turnesini bitirmek üzere olan METALLICA, 2011′de yeni şarkılar yazmak istediğini açıkladı.



    Lars Ulrich yaptığı açıklamada, iki yıldır durmaksızın turladıklarını, bir dinlenme sürecinin ardından yeni bir şeyler yazmak istediklerini söylemiş. Ulrich, “Neredeyse 2006′dan beri yeni bir şey yazmadık. Artık yaratıcılığımızı tekrardan kullanmaya başlasak iyi olacak” diye konuşmuş.
    [/quote

    http://www.pasifagresif.com/2010/11/metallica-2011de-yeni-albumunu-yazacagini-acikladi/



    [i[bMETALLICA yeni albümünün yapımcısını ve masa başı ekibini açıkladı
    [/b

    METALLICA basçısı Robert Trujillo, dünkü bir radyo röportajında yeni METALLICA albümünün kaydında görev alacak kadroyu açıklamış.


    Yeni albümün yapımcısı tıpkı bir önceki albümde olduğu gibi Rick Rubin, kaydından sorumlu kişi de yine “Death Magnetic“teki kayıttan sorumlu Greg Fidelman olacakmış.

    Lars Ulrich, aşırı gürültülü bir kaydı olmasıyla eleştirilen, albümün ardından başlatılan ve 12.000 kişinin “Death Magnetic”i olduğundan daha iyi miksleyeceğini iddia ettiği imza kampanyasına dair, “12.000 kişi albümü daha iyi miksleyeceğini söylüyor ama albüm 2.000.000 satıyor; matematiğini size bırakıyorum” diye konuşmuştu.

    Bilindiği gibi albüm akabinde “Loudness Wars” adlı tartışmayı alevlendirmiş, buna rağmen SLAYER da son albümü “World Painted Blood“ın tüm kayıt işlerini Rubin/Fidelman ikilisine teslim etmişti.[/i

    http://www.pasifagresif.com/2011/04/metallica-yeni-albumunun-yapimcisini-ve-masa-basi-ekibini-acikladi/



    [i[bMETALLICA stüdyoya giriyor[/b

    İlk haberiyle yorumsal anlamda olay yaratan METALLICA’nın yeni albüm planlarında, nihayet çarklar dönmeye başlıyor.

    Lars Ulrich, 215 konserlik devasa “Death Magnetic” turnelerinden yeni dönmelerine rağmen kendilerini çok iyi hissettiklerini ve Mart-Nisan civarı stüdyoya gireceklerini açıklamış.

    Albümün muhtemel çıkış zamanı hakkında henüz bilgi yokmuş.[/i

    http://www.pasifagresif.com/2011/02/metallica-studyoya-giriyor/





    [i[bMetallica Progresif Metal Albümü Yapıyor!
    [/b

    Metallica gitaristi Kirk Hammett, grubun yeni albümünün tarzıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    2015 yılında albüm çalışmalarına hızla devam eden Metallica`dan, heyecan veren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeni albüm için "Lords of Summer şarkısından daha progresif bir albüm olacak" açıklamasında bulunan Kirk Hammett, sözlerine şöyle devam etti:

    Death Magnetic için yaptığımız bazı şarkılar neredeyse Lords Of Summer'ın aynısıydı. Onları biraz daha değiştirerek daha havalı bir müzik elde etmeye çalıştık. Ortaya da Death Magnetic gibi bir albüm çıktı.

    Yeni albüme gelecek olursak, beni gerçekten heyecanlandırıyor. İş ilerledikçe çılgına dönüyorum. Eğer bir albümle kıyaslamam gerekirse 1988'de çıkardığımız ...And Justice For All doğru tercih olur. Ama yeni albüm, ...And Justice For All gibi değil. Onun günümüze uyarlanmış hali gibi. Beklediğinize değecek.
    Kirk Hammett, Lars Ulrich'in ...And Justice For All albümündeki bass seslerini kıstırmasına da atıfta bulundu:

    Günümüzde çok sayıda yeni grup var, elimden geldiğince dinlemeye çalışıyorum. Ve şunu fark ettim ki, bizim gençliğimizde yaptığımız albümlerden çok daha iyi albümler yapıyorlar. Çünkü albümü dinlerken bass sesini duyabiliyorsunuz.
    Ünlü gitarist, sözlerini şöyle noktaladı:

    Bu albüm hayatımızdaki büyük bir boşluğu dolduracak. Beklemede kalın.[/i

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2549-metallica-progresif-metal-albumu-yapiyor



    [i[bKirk Hammett: “En İyi Metallica Albümünü Yapıyoruz”[/b


    Metallica`dan Kirk Hammett, Billboard`a verdiği röportajda yeni albümün sürecini anlattı.

    Metallica`nın son albümü 2008`de yayınlanan Death Magnetic. Aradan geçen 7 yıl içerisinde Metallica albüm kaydetmese de, ellerinde yüzlerce rif, şarkı sözü var. Metallica yeni albümü kaydetmek için stüdyoda çalışıyor. Grubun önündeki en büyük sorun, bu kadar fazla malzemeyle çalışıyor olmaları.

    Kirk Hammett`ın Billboard`a verdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Bir sürü iyi şarkımız var. Şarkıların yapısıyla oynamaya devam ediyoruz. Yüzlerce rif olduğu için içlerinden eleme yapmamız gerekiyor. Bu, çok zaman alıyor. Daha albümün yarısına bile gelmedik. Yüzde 25-30 civarındayız. Elimizde olan şarkılara stüdyoda doğaçlama takılırken yenileri de ekleniyor. En iyiyi bulmaya gayret ediyoruz.
    Kirk`ün bu söylediklerinden sonra, yeni albümün çıkış tarihinin erteleneceğini düşünenler var.[/i

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2514-kirk-hammett-en-iyi-metallica-albumunu-yapiyoruz


    [i
    [bKirk Hammett Yeni Metallica Albümüyle İlgili Konuştu: “Yol Ayrımına Geldik”

    [/b
    Metallica`dan Kirk Hammett, yeni albümün ne durumda olduğuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

    Kirk Hammett`a göre, Metallica`nın son albümü henüz son şeklini almadı. San Jose Mercury News ile röportaj yapan Kirk`in konuşması şöyle:

    Albüm bittiği zaman dinleyeceksiniz. Şarkıların belli olduğunu ve müzik üzerinde çalıştığımızı doğrulayabilirim.
    Bir yol ayrımına geldik. Problemsiz bir şekilde albüme devam ederken, yol ikiye ayrıldı. Seçeceğimiz yön, albümü çok fazla etkilemeyecektir. Sadece sound biraz farklılaşabilir. Ama endişelenmeyin, sert bir albüm olacağı kesin.

    Metallica Rock in Rio`da ve Lollapalooza Festival`de headliner olarak sahne alacak.[/i


    Ayrıca Kirk Hammett resmi Twitter hesabından kayıt sürecine dair bir fotoğraf paylaştı :

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/bb/23/19/bb2319be1bd23ed6a705571e7702febc.jpg[/simage

    https://twitter.com/KirkHammett/status/585865443572895744




    [i[bUzun bir süredir yeni albümü beklenen METALLICA, nihayet stüdyodan bir fotoğraf paylaştı. Instagram’dan paylaşılan fotoğrafın altında “Rocking along…” yazılı.
    [/b

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/1c/0b/e3/1c0be30fac2f8867d0aa79c108d2c862.png[/simage


    Grup uzun bir süredir hayranlaryna yeni albüm hakkında açyklamalar yapyıordu. Lars Ulrich, albümün ne zaman kaydedileceğine dair bir soruya şöyle cevap vermişti:

    “Çok iyi fikirlerimiz var. En büyük sorunumuz fikir bulmak değil. En büyük sorunumuz zaman. METALLICA her zamankinden daha meşgul ve sürekli yeni bir şeyler oluyor, yeni bir şeyler çıkıyor ve günler kısaldıkça kısalıyor. Ancak umuyorum ki, albüm yazımı bu sene içinde bitecek ve seneye de albümü kaydedeceğiz ve umuyorum ki yeni bir albümümüz olacak. Göreceğiz. Önümüzdeki yıl olmasını umuyoruz.”



    Bir süre önce de Rob Trujillo, “METALLICA: Through the Never” sebebiyle sekteye uğrayan yeni albüm yazımının ve kayıtların, 2014 yılındaki ilk öncelikleri olacağını açıklamıştı. “Yeni albüm son birkaç albüme oranla daha thrash metal tabanlı olacak” diyen Trujillo, albümün çıkışına dair bir tahminde bulunmamıştı.

    Daha önce de grup üyeleri albüme dair açıklamalarda bulunmuştu. Mesela Kirk Hammett, METALLICA’nın dört üyesinin de yeni albüm için bir şeyler yazdığını ve “Riff Bank” adını verdikleri yeni rif deposunun hâlâ büyümeye devam ettiğini belirtmişti. Hammett, “Albüm 2015′te çıkacaktır” diyerek de, daha biraz beklememiz gerektiğini ifade etmişti.

    Bir süre önce de James Hetfield, kendisiyle yapılan bir röportajda sorulan “Yeni albümün şarkı yazım aşamaları nasıl ilerliyor?” sorusuna Hetfield, “Daha bir şeyler yazmaya başlamadık bile. Elimizde 800 küsür rif var, bir sürü fikirlerimiz var. Biz de çok heyecanlıyız.” cevabını vermiş ve dört bir yerde konserler verip tekrar stüdyoya dönüp bir şeyler tamamlamaya çalışmanın zor olduğunu belirtmişti.

    METALLICA davulcusu Lars Ulrich de geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “Hayranlar yeni albümü ne zaman duymayı beklemeliler?” sorusuna “Yeni METALLICA albümü 2015′ten önce çıkarsa gayet şaşırırım. Albüm yapmak bayağı zamanımızı alıyor ve bir sürü başka şeyle de meşgulüz. Ama eninde sonunda yapacağız.” cevabını vermişti.

    Grubun bas gitaristi Rob Trujillo ise, bir süre önceki bir röportajında yeni albümün “Death Magnetic”e pek benzemeyeceğini açıklamıştı. “O albümü sürekli dinliyoruz ve şarkı yapılarına dair fikirler ediniyoruz” şeklinde konuşan Trujillo, yeni albüm için “Death Magnetic”teki bazı temel fikirlerin kullanılabileceğini, ancak genel itibariyle daha farklı bir albüm gelmesinin daha olası olduğunu belirtmişti. Lars Ulrich ise yine yakın zamandaki başka bir röportajında “Death Magnetic”in geçilmesi kolay olmayan bir albüm olduğunu, ancak bunu başaracaklarına inandığını ifade etmiş, kendilerini kasmadıklarını, rahat bir albüm sürecinde olduklarını söylemişti. Kirk Hammett da geçtiğimiz haftalardaki bir röportajında yeni albümü 2014′te çıkarmayı umduklarını açıklamıştı. Sürecin yavaş ilerlediğini belirten Hammett, başka da pek bir şey dememişti.




    Aylar öncesine gidersek, Lars Ulrich 10. stüdyo albümleri üzerinde çalıştıklarını Ocak ayında duyurmuştu. Lars’a göre albüm sert, enerjik ve hızlı olacak. Metal Hammer’ın Ocak 2013′de çıkacak sayısına röportaj veren Lars, albümün 2014′den önce çıkmayacağını belirtmiş ve Rick Rubin ile çalışılıp çalışılmayacağı konusunda “Rick’i çok seviyoruz, sürekli iletişim halindeyiz. Olayın gidişatına bağlı.” yorumunu yapmıştı.

    Ulrich, Classic Rock isimli dergiyle yaptığı röportajda yeni albümle ilgili olarak şunları söylemişti:
    “Death Magnetic gibi, yapıldığından 4 sene sonra hala kulağa mükemmel gelen çok METALLICA albümü yok. Diğer albümlerin çoğunda “Neden böyle bişey yaptık ki?”, “Orada ne olduğunu anlayan var mı?”, “Niye kimse trampetin sesini yükseltmemi söylemedi abi?” gibi sorular vardı. “Death Magnetic”te böyle hissetmiyorum. Şu an yaptığımız şey “Death Magnetic”in devamı gibi.”[/i

    Kaynak : pasifagresif.com




    [i[bRobert, Groove ile yaptığı son röportajında ?unlara değindi:[/b

    Yeni fikirler için bir araya gelip rastgele çalıyoruz. Bir ritim buluyoruz veya güzel bir müzik ortaya çıkıyor, bunun üstüne gidiyoruz. James şu anda melodileri güçlendiriyor, üst seviyelere çekiyor. Öylesine çalarken rastgele bulduğumuz kalıplar işin sürprizi oluyor.
    Bazı parçalar tamamen bitti. Ufak düzeltmelere ihtiyaçları var. Aranjmanlarının yapılması gerekiyor. Şarkı içindeki geçişleri Lars düzenliyor. Şu anda ne istersek onu yapıyoruz ve rahatız. Bence Metallica`nın müziğini güzel ve özel yapan da bu.

    Metallica`yı stüdyoda gördüğümüze göre albüm için tarihi için bekleyeceğiz.
    [/i
    Kaynak : turkgitar.com



    [i[bMetallica`nın yeni albümüyle ilgili güncel bilgiler veren Lars, heyecan yaratan sözler sarf etti.

    Metallica geçtiğimiz hafta 1982 yılında yaptığı demo albüm No Life `til Leather`ı kaset formunda basılacağını duyurmuştu. Lars Ulrich son verdiği röportajda yeni albümün ne durumda olduğunu anlattı.

    Rolling Stones`un gerçekleştirdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Yeni albümde sona yaklaştık. Bir sürü şarkımız var. Geçen süre içinde yepyeni 20 parça yazdık. Şarkıların tonları inanılmaz. Yaratıcı bölümleri birbirine bağlamaya çalışıyoruz.
    Ne zaman bitirmeye yaklaştık desem birkaç ay içinde içerikler gün yüzüne çıkıyor. Metallica`nın hala Metallica olduğu albüm çok yakında sizlerle. Bununla beraber, kişisel hayatlarımız da yolunda gidiyor. Kayıtlarda çok eğlendik. Albümde yer alacak şarkılar belli olmasına rağmen hala, yeni şarkılar yazmaktan kendimizi alamıyoruz.

    Yaratıcı elementleri açmak gerekirse; Metallica`nın dünyasında farklılık, alışılmadık şeyler var. Şarkıları kaydederken içimizden nasıl geldiyse öyle yaptık. Bu da alışılmış kalıpların dışına çıktığımız anlamına geliyor. 9 Mayıs`ta Rock in Rio`da olacağız. Yeni şarkıları orada olanlara göstermek hiç fena olmaz.[/i

    Kaynak :http://www.turkgitar.net/index.php/haberler/item/2344-metallicanin-20-yeni-sarkisi-hazir



    [i[bRolling Stone dergisine konuşan Metallica bassçısı Robert Trujillo, 2008'de çıkan Death Magnetic sonrası grubun müzikal gelişimden bahsetti.

    Üretken bir şekilde çalışıyoruz ama bunu yaparken de inanılmaz keyif alıyoruz.

    Aynı zamanda bir Metallica dinleyicisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Metallica çizgisi diye bir şey var. O çizgiden aşağı kesinlikle düşmemeliyiz. Metallica hep belli seviyede işler yapmalı.

    Metallica'ya katılmadan önce bile dağlarda spor yaparken Ride The Lightning albümünü dinlerdim. Fight Fire With Fire dinlerken dağlara tırmanıp oksijen solumak kadar güzel bir şey yoktu.

    Şu anda bulunduğumuz yer ile ilgili şunu söyleyebilirim ki, sert müzik yapıyoruz. Fakat tekrardan söylemeliyim ki her albüm grubun yeni tecrübesi olarak tarihe geçer. Yani şimdi sadece bekleyip tepkileri göreceğiz.
    Metallica bateristi Lars Ulrich ise son olarak Rolling Stone dergisine "20'ye yakın şarkı yazdık. Bunları sizlere sunmaktan gurur duyacağız" şeklinde bir açıklama yapmıştı. [/i



    Kaynak :http://www.turkgitar.net/index.php/haberler/item/2465-robert-trujillo-yeni-albumle-ilgili-konustu[b[/b/embed" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_top">.


    (
    )









    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct
    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct
    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct
    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct
    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct
    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct



    Tüm fotoğraflara şuradan ulaşabilirsiniz :

    https://metallica.com/media/photos/23824



    12.10.2016 :

    Yeni videonun çekiminden görüntüler paylaşıldı.








    https://metallica.com/media/photos/23922/puerto-rico-video-shoot



    [color=#FF0000[b25.10.2016 :[/b[/color

    Metallica`dan Cadılar Bayramı Sürprizi: Üçüncü Single Yayımlanıyor!

    Metallica yeni albümünden üçüncü single`ı yayımlayacağını resmi kanallardan paylaştı.

    Metallica, Hardwired... to Self-Destruct albümünü gündemde tutmayı başarıyor. Yayımlanan parçalar, özel konserler derken yavaş yavaş yayın tarihine yaklaşıyoruz. Grup üyeleri albüm çıkmadan bir parça daha paylaşmaya karar verdi. Cadılar Bayramı`nda "Atlas, Rise!" sosyal medyayı epey meşgul edecek.

    Metallica hayranlarının uzun zamandır beklediği 10. stüdyo albümünden Hardwired ve Moth Into Flame klipleriyle beraber yayımlanmıştı. "Atlas, Rise!" albümün ikinci parçası ve Hardwired`dan sonra geliyor. Parça hakkında kısaca, "enerjiyi yükseltiyor" yorumu yapıldı.

    Cadılar Bayramı dolayısıyla özel Hardwired... to Self-Destruct maskeleri de satışa sunuluyor. Maalesef bu satışlar Türkiye`de yapılmayacak.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4522-metallicadan-cadilar-bayrami-surprizi



    [color=#FF0000[b14.10.2016 :[/b[/color

    Dün Marin County'de yapılan çekimlerin ardından bugün de Oakland'da çekimler devam ediyor. Yeni fotoğraflarda göründüğü üzere ''Casting Call'' ilanıyla çekimlere alınan kişiler de katılmış.

    [spoiler=9916299357[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLhEfWNjhFa/
    [/spoiler

    [spoiler=8130849845
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/d7/81/e2/d781e233e0b5c90ce9d3fa2370b570e5.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a2/e2/79/a2e27991f04b220f06291bc8ca2af528.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fc/76/ce/fc76cea6a4ea4800e87c8c6d7432898c.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/71/42/0b/71420b5f7c17019dea9b5840c07a9a92.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/98/fb/30/98fb30595cf39c5fef8c63b59071b07c.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/87/d7/46/87d7465826b29b7813297850e31f20a8.jpg[/simage[/spoiler


    Tüm fotoğraflara şuradan ulaşabilirsiniz :

    https://metallica.com/media/photos/23824



    [color=#FF0000[b12.10.2016 :[/b[/color

    Yeni videonun çekiminden görüntüler paylaşıldı.

    [spoiler=6703252709[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLdEYTJD7FX/[/spoiler

    [spoiler=6380350790[simagehttps://store.donanimhaber.com/36/e9/b0/36e9b03502373228ff762f93a0c6fc1e.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4d/f5/0c/4df50cc8e08b703e6d2b0a8cf73016a1.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e3/6b/ee/e36bee8ff28edeb7325d60c52872dc81.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/3b/fd/e5/3bfde51420f2621558587869e9e7885c.jpg[/simage
    [/spoiler



    Aşağıdaki adresten çekime dair diğer fotoğrafları da görebilirsiniz :

    https://metallica.com/media/photos/23820



    [color=#FF0000[b07.10.2016 :[/b[/color

    Moth Into Flame'in videosunun çekim sürecine dair bir video yayınlandı.

    [spoiler=5258943443[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=bxzgl_6z9lQ[/spoiler



    [color=#FF0000[b07.10.2016 :[/b[/color

    Yeni albümün kopyaları basılıp paketlenmeye başlamış.

    [spoiler=6579838360[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLO31SMjMA0/[/spoiler



    [color=#FF0000[b04.10.2016 :[/b[/color

    Moth Into Flame'in yapım sürecine dair video paylaşıldı.

    [spoiler=3715324858[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=LmCaNgQDKWk[/spoiler



    [color=#FF0000[b30.09.2016 :[/b[/color

    [bLars Ulrich, Metallica`nın Emeklilik Planlarıyla İlgili Konuştu: Kaç Albüm Daha Beklemeliyiz?[/b

    Metallica`nın yeni albümüne günler kala emeklilik konusu ile ilgili Lars Ulrich`ten açıklamalar geldi.



    Rock ve metal müziğin ikonlaşmış grupları ve müzisyenleri her geçen gün yaşlılığa teslim olmaya devam ediyorlar. Metallica`nın da bir gün emekliye ayrılacağını biliyoruz. Extra Bladet tarafından gerçekleştirilen röportajda konuşan Lars Ulrich, Metallica'nın emeklilik planlarından ve önümüzdeki dönemde kaç albüm daha beklememiz gerektiğinden söz etti. Açıklamalar şu şekilde:

    [iEğer her 8 yılda bir yeni albüm yaparsak, önümüzde çok fazla albüm olmayacaktır. Fakat sanıyorum ki bir kaç tane daha yapacağız. Ama bu konunun çok fazla üzerinde durmuyoruz. Şu an önümüzde 2-3 yıllık bir konser süreci var. Kollarımız, dizlerimiz ve boynumuz izin verirse, emeklilik için önümüzde daha çok yıl var. [/i

    Son albümlerinin üzerinden 8 yıl geçmesi ile ilgili neler düşündüğü sorulduğunda ise şu cevabı vermiş:

    [iThe Beatles çok daha az bir zamanda albümlerini kaydediyordu. Fakat şu an çok farklı bir dünyadayız. Bir çok konser vermek zorundayız, Lou Reed ile bir albüm yaptık ve ayrıca 2 yılımızı sinema filmimiz için harcadık. San Francisco'da öylece oturup burnumuzu karıştırmadık.
    [/i
    Mantıklı şeyler söylemiş. Önümüzdeki senelerde en az 2 yeni Metallica albümü daha görebiliriz. Fazlasını zaten kaldırabilirler mi meçhul... Hardwired... To Self-Destruct albümünün çıkış tarihi olan 18 Kasım 2016'yı beklemekteyiz.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4452-lars-ulrich-metallicanin-emekliligiyle-ilgili-konustu



    [color=#FF0000[b30.09.2016 :[/b[/color


    Jimmy Fallon'ın sunduğu The Tonight Show'da Moth Into Flame canlı olarak çalındı.

    [spoiler=4441371878[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=dBHSvxG-F_k[/spoiler



    [color=#FF0000[b29.09.2016 :[/b[/color

    [bMetallica’dan rock’n roll efsanesi Kilmister anısına: ‘Murder One’[/b

    Dünyaca ünlü müzik grubu Metallica, kasım ayında yayınlayacağı yeni albümünde geçen yıl hayatını kaybeden rock’n roll efsanesi Lemmy Kilmister anısına bir şarkı olacağını duyurdu.

    Rolling Stones’un haberine göre grup üyeleri James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo ve Lars Ulric, hayranlarıyla SiriusXM’s New York stüdyolarında buluşarak soruları yanıtladı. Metallica, 18 Kasım’da yayınlayacağı ‘Hardwired… to Self-Destruct’ albümüne ilişkin 28 Aralık 2015 tarihinde yaşamını yitiren Motörhead’in vokali Kilmister hayranlarını sevindirecek haberi de burada verdi.

    Metallica, yeni albümde yer alan ‘Murder One’ şarkısında Kilmister’ı anacak. Şarkıda, Lemmy’nin şarkılarına atıflı sözler de yer alacak.

    Kilmister’ın kullandığı şarkı sözlerinden parçaların da yer alacağı ‘Murder One’, Lemmy’nin sahnede kullandığı favori basına verdiği isim.

    [bBize çok yardım etmişti[/b

    Vokal Hetfield, Kilmister’ın grubu Motörhead’in kendileri üzerinde büyük etkisi olduğunu belirterek, “Lemmy’nin, bir baba figürü gibi önemli bir yeri vardı. Bize çok yardım etmişti. Korkusuzdu. Karakterliydi. Özgündü. Ona çok saygı duyuyoruz. O son nefesine kadar elinden geleni yaptı. Kim olduğunuz önemli değil, böyle biri size nasıl ilham vermez?” diye konuştu.

    Baterist Ulric de 1981 yazında Motörhead’i turne boyunca takip ettiğini söyledi: “Bu grup, benim olmak istediğim gruptu. Güney Kaliforniya’ya döndüğümde James’i çağırdım ve ona ‘Dinle, biz de bunu deneyebiliriz’ dedim. Motörhead bir katalizördür.”

    http://www.diken.com.tr/metallicadan-rockn-roll-efsanesi-kilmister-anisina-murder-one/


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    Önceden başlangıcını duyduğumuz Moth Into Flame'in tamamı videosu ile birlikte yayınlandı.

    [spoiler=4839634020[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=4tdKl-gTpZg[/spoiler


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    Hardwired...To Self Destruct albümü ile birlikte Deluxe Edition adıyla ek olarak satılan pakette yer alan içerik değiştirildi. Albümdeki şarkıların ham halini içeren ''Riff Origins'' çıkarılarak aşağıdaki şekilde satışa sunuldu. Önceki hali ile satın alanlar siparişlerini iptal etmezse yeni halini almış olacaklar.

    [b1- [/b Lords of Summer (2016)
    [b2-[/b Ronnie Rising Medley
    [b3- [/b When a Blind Man Cries
    [b4-[/b Remember Tomorrow
    [b5- [/b Helpless (Live at Rasputin Music)
    [b6-[/b Hit the Lights (Live at Rasputin Music)
    [b7-[/b The Four Horsemen (Live at Rasputin Music)
    [b8-[/b Ride the Lightning (Live at Rasputin Music)
    [b9-[/b Fade to Black (Live at Rasputin Music)
    [b10-[/b Jump in the Fire (Live at Rasputin Music)
    [b11-[/b For Whom the Bell Tolls (Live at Rasputin Music)
    [b12-[/b Creeping Death (Live at Rasputin Music)
    [b13-[/b Metal Militia (Live at Rasputin Music)
    [b14-[/b Hardwired (Live in Minneapolis)

    https://metallica.com/blog/news/432106/hardwired-deluxe-sets-update



    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    [bRobert Trujillo Söz Verdi: “Konser Takvimimiz Çok Yoğun Olacak”[/b

    [bMetallica`nın yeni albümü Hardwired...to Self-Destruct`ın turnesi dünya çapında ses getirecek.[/b

    Metallica`nın yeni stüdyo kaydı 18 Kasım`da piyasada olacak. Öncesinde yayımlanan Hardwired single`ıyla gelen tepkileri yorumlayan grup üyeleri, turne için de çok çalışıyor. World Magnetic turnesinde 30 konser veren Metallica`nın bu turnede daha fazla konser vermesi bekleniyor.

    Robert Trujillo, WJRR`a hazırlıklardan şöyle bahsetti:

    [iKesinlikle turneye çıkacağız ve kısa sürmeyecek. Albüm çıktıktan sonra setlist oluşturacağız ve bu biraz zaman alacak. Daha sonra görsel prodüksiyon, ses düzeniayarlanacak. Burada herkes heyecanlı.

    Şunu da söyleyeyim; deneme amaçlı bir yere gideceğimizi düşünmüyorum. Konserler doğru yerde, doğru zamanda olacaktır. Minneapolis`te yakın zamanda konserimiz oldu ve ondan önce San Francisco`da çaldık. İnsanların biraz daha sabırlı olması gerekiyor. Her şeyi doğru yapıp, hayranlarımızdan kopmadan tekrar konserlere başlayacağız.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4418-robert-trujillo-soz-verdi-konser-takvimimiz-cok-yogun-olacak


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    [bJames Hetfield, Hardwired`ı Eleştirenlere Cevap Verdi: “Boktan Bir Albüm Yapmadık”[/b

    [bJames Hetfield, Metallica`nın yeni single`ını eleştirenlere son röportajında cevap verdi.[/b

    Metallica son albümü 2008`de çıkardı ve geçen süre zarfında birçok işe attı. Grubun yeni albümünden ilk parçayı dinledik ve sonunda elimizde net bir çıkış tarihi var. Hardwired yayımlandığı zaman kimileri çok eleştirmiş ve albümün de kendilerine göre "vasat" olacağını söylemişti.

    Philadelphia Station 93.3 WMMR`a konulan Hetfield eleştirilere şöyle karşılık verdi:

    [iİnternette yazılanları okuyoruz. Kızgınlıkla söylenmiş sözler var. Bu yorumlarda müzikal bir eleştiri göremiyorum. Bildiğiniz üzere, boktan bir albüm yapmadık. Yaptığımız işi seviyoruz. Duymak istediğimiz müziği yapıyoruz. Sanatçıyız, bu kadar basit. Eleştiri yapma hakkı her zaman olmalı ama biz, bize doğru olduğunu hissettiren şeyi yapacağız.
    Müzik gelişmeye açık bir yer. Metallica da gelişiyor. Yıllarca farklı şeyler denedik. Hep aynı albümü yapan sanatçıları yargılamıyorum. Onlar da bunu istiyor. Yaptıkları iş güvenli bir alandır, aynı çizgide devam ederler. Biz araştırmacı kişileriz. Farklı şeyler denemeyi seviyor ve sınırları zorlamadan rahat edemiyoruz.[/i

    Metallica`nın yeni albümü Hardwired...to Self-Destruct 18 Kasım`da Blackened Recordings etiketiyle yayımlanacak.


    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4404-james-hetfield-hardwiredi-elestirenlere-cevap-verdi-boktan-bir-album-yapmadik



    [color=#FF0000[b02.09.2016 :[/b[/color

    Hardwired'ın yapım sürecine dair videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz :

    https://metallica.com/videos/30975/riff-charge-the-making-of-hardwired


    Videosunun çekim sürecini şuradan izleyebilirsiniz :

    [spoiler=2641136678[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=Fq41IOgC_u4[/spoiler



    [color=#FF0000[b21.08.2016 :[/b[/color

    Yeni yayınlanan videoda diğer şarkılardan kısa bir bölüm duyulabiliyor.

    [spoiler=5501925639[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=VjcDHVg-u-c[/spoiler

    Rolling Stone'da yazdığına göre Moth Into Flame adlı şarkıymış :

    http://www.rollingstone.com/music/news/hear-metallica-preview-new-moth-into-flame-in-lp-trailer-w435791


    Ayrıca Minnepolis konserinde Hardwired ilk defa canlı olarak çalındı.

    [spoiler=7118833957[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=HZan1NsiAYs[/spoiler



    [color=#FF0000[b18.08.2016 :[/b[/color

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/1b/e3/15/1be315bad7205ea3c9e8b0b1f4e5f412.jpg[/simage

    Yıllardır beklenen Metallica'nın 11. albümü, [bHardwired...To Self-Destruct [/badıyla duyuruldu. Albüm, 18 Kasım'da satışa çıkacak. Toplam iki diskten oluşan albüm, neredeyse 80 dakikalık bir süreye sahip ve Deluxe Edition alanlar için ek bir disk ile Lords Of Summer ve albümün kökenleri dinlenebilecek.

    [bDisk 1[/b

    1- Hardwired
    2- Atlas, Rise!
    3- Now That We’re Dead
    4- Moth Into Flame
    5- Am I Savage?
    6- Halo On Fire

    [bDisk 2[/b

    1- Confusion
    2- Dream No More
    3- ManUNkind
    4- Here Comes Revenge
    5- Murder One
    6- Spit Out The Bone

    [bDisk 3 (Deluxe Edition Only)[/b

    1- Lords Of Summer
    2- Riff Charge (Riff Origins)
    3- N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
    4- Tin Shot (Riff Origins)
    5- Plow (Riff Origins)
    6- Sawblade (Riff Origins)
    7- RIP (Riff Origins)
    8- Lima (Riff Origins)
    9- 91 (Riff Origins)
    10- MTO (Riff Origins)
    11- RL72 (Riff Origins)
    12- Frankenstein (Riff Origins)
    13- CHI (Riff Origins)
    14- X Dust (Riff Origins)


    Kaynaklar :

    https://metallica.com/blog/news/429181/hardwired-to-self-destruct-available-november-18-2

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4308-hasret-sona-erdi-metallica-yeni-albumunden-ilk-singlei-paylasti

    http://www.pasifagresif.com/2016/08/metallicadan-yeni-album/



    [color=#FF0000[b14.06.2016 :[/b[/color

    [quote
    [bJames Hetfield Konuştu: Yeni Metallica Albümü İçin Tarih Verdi!
    [/b

    Yeni albüm süreci yılan hikayesine dönen Metallica`da, beklenen adımlar nihayet atılıyor.

    Yaklaşık iki yıldır belli aralıklarla gündeme gelen Metallica`nın yeni albümü ana başlıklı haberler artık kabak tadı vermeye başladı diyebiliriz. Şu ana dek sürekli olarak Lars, James ve Kirk ağız birliği yaparak albümün çok kısa bir süre içerisinde piyasaya0çıkacağını aktardılar. James Hetfield'tan gelen son açıklama ise olayların biraz daha realistik olarak sona yaklaştığını bizlere gösteriyor. Loudwire'a konuşan James şunları söyledi:

    Şu an mixing sürecindeyiz ve bu yılın sonbaharında albümü çıkartmayı umuyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyız. Son albümün üzerinden uzunca bir zaman geçti ve bu hep yaptığımız bir şey. Çalmayı seviyoruz ve bir sonraki albümümüz her zaman tam olarak istediğimiz gibi olmalı. Gerçekten heyecanlıyız.
    James Hetfield, albümün mixing aşamasında olduğunu açıkladı. Peki bu ne demek oluyor? Kayıtların sona erdiği, parçaların tamamen hazır olduğu ve albümün yayımlanması için gerekli olan koşulların çok kısa bir süre içerisinde tamamen hazırlanmış olduğu sonucunu buradan çıkartabiliriz. Açıklamada tarihle ilgili konuşmaktan geri kalmayan Hetfield, bu yılın sonbahar aylarını işaret etti. Bu güzel bir gelişme.

    Eğer gerçekten bu yılın sonuna yeni albümü yetiştirebilirlerse, önümüzdeki sene Metallica'nın Türkiye'ye gelme ihtimali ortaya çıkabilir. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.
    [/quote
    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4103-james-hetfield-yeni-albumle-ilgili-konustu



    [color=#FF0000[b29.05.2016 :[/b[/color

    [quote[bLars Ulrich Müjdeyi Verdi: “Yeni Metallica Albümü Bu Yaz Bitecek”
    [/b

    Metallica`dan Lars Ulrcih milyonlarca hayranına uzun zamandır beklenen haberi verdi.

    Metallica`nın son stüdyo albümü Death Magnetic 2008`de çıkmıştı ve üzerinden 8 yıl geçti. Yeni albüm hakkında ufak gelişmeler, güncellemeler olsa da elle tutulur ciddi bir bilgi yoktu. Lars Ulrich, Metal Forces`a kesin bilgiler vererek konuştu:

    Müzikal yaratıcılığın sonuna doğru geliyoruz. Bir yandan da bu kayıtları sizle nasıl paylaşacağımızın planlarını yapıyoruz. Haziran ayı bizim için önemli bir süreç olacak. Elimizde ne var ne yok, bugüne ne yaptığımızı masaya yatırıp bir sonuç çıkaracağız.
    Albümün kayıtları bu yaz kesin bitecek ancak albümün yayımlanmaması için birkaç nedenimiz olursa takvimi önümüzdeki yıl için düzenlemeye başlarız.

    Lars albüm kayıtlarının biteceğini kesin dille ifade etmiş ama bu durum albümü dinleyeceğiz anlamına gelmiyor. Hala elimizde net bir tarih yok. Kirk Hammett`ın da dediği gibi en kötü ihtimalle 2017`yi bekleyeceğiz.
    [/quote

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4060-lars-ulrich-mujdeyi-verdi-yeni-metallica-albumu-bu-yaz-bitecek


    [color=#FF0000[b26.05.2016 :[/b[/color

    [quoteGeçen hafta Metallica tarihinde bir ilk yaşandı ve Robert Trujillo vokal kaydına girdi.


    Metallica`nın merakla beklenen yeni albümünden yavaş yavaş bilgiler geliyor. 2008`de çıkan Death Magnetic`in çizgisini sürdürmek isteyen grup, kayıtların mix aşamasında olduğunu bildirmişti.

    Robert Trujillo, Met Club`a kısa bir röportaj verdi ve şunları söyledi:

    Hetfield ile beraber geçen hafta vokal kayıtları yaptık.Albüm sürecinin en eğlenceli anlarıydı. Bunu hayal bile edemezdim.
    Ben parçanın nakarat kısmını kaydederken, Hetfield`ın yüzünde büyük bir gülümseme vardı. Bu kayıtları her zaman hatırlayacağım çünkü hiçbir zaman bu seviyeye geleceğimi düşünmemiştim. Hetfield ile vokal kaydında bulunmak çok iyiydi.

    Albümün sadece bana ait olan kısmı, bas kayıtlarına gelecek olursak, ezici bir sound yakaladık. Metallica`da bulunduğum süre içinde en iyi tonu bulduğumu düşünüyorum. Prodüktörümüz Greg Fidelman`a de teşekkür etmeliyim. Benim enstrümanlarımla yakından ilgilendi.

    Metallica`nın yeni albümünün sonbahar aylarında çıkacağı tahmin ediliyor.
    [/quote

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4136-robert-trujillo-vokal-kaydinda




    [color=#FF0000[b10.04.2016 :[/b[/color

    [bMETALLICA yeni albümünü bitirmek üzere
    [/b
    [b“Neredeyse bitti.”
    [/b
    Lars Ulrich, METALLICA’nın yeni albümünü tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Ulrich’İn açıklaması şöyle:

    “Neredeyse bitti sayılır. Yapılması gereken birtakım başka işler var. Bugünlerde METALLICA’da olamk, sadece bir albüm yapmaktan ibaret değil. Bir sürü farklı şey var ve bir yandan onları da halletmemiz gerekiyor. Diğer işler tamamen bittiğinde albüm üzerinde çalışıyor. Açıkçası bunu seviyoruz. Sadece albüm, turne, albüm, turne olmaması hoşumuza gidiyor. Kısacası sürekli yapacak bir şeyler oluyor ama bir yandan albüm de bitmek üzere.”

    http://www.pasifagresif.com/2016/04/metallica-yeni-album-kaydinda/



    [color=#FF0000[b03.03.2016 :[/b[/color

    Son açıklamalarına göre albümün yazım süreci muhtemelen 9 ay sürmüş. Death Magnetic için ise 18 ay sürmüş ve yarı yarıya daha hızlı ilerliyorlar.


    [quote"There's a spark or spontaneity or impulsiveness that happens when you're in your twenties," Ulrich says. "We wrote Master of Puppets in probably eight weeks over that summer. Nowadays, it takes me eight weeks just to drive own to the studio. It's like, 'What the fuck did we do in the summer of '85 where we could just give birth to that from the first note to the last note in eight weeks?' Death Magnetic took us probably 18 months from when we started writing to when we started recording. [color=#FF0000[bOn this current record, it probably took us about nine months.[/b[/color How the fuck do you write a record like Master of Puppets in eight weeks?"
    [/quote

    Kaynak :http://www.rollingstone.com/music/news/metallica-talk-30-years-of-master-of-puppets-we-were-just-kids-20160302?page=3




    [color=#FF0000[b25.02.2016 :[/b[/color

    Instagram hesaplarında ''Kayıt devam ediyor! Girmeyin. Teşekkürler!'' yazan şu fotoğrafı paylaşmışlar.

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ea/95/69/ea9569c55751968ad7f85677c57821a7.jpg[/simage




    [color=#FF0000[b08.02.2016 :[/b[/color

    Geçen gün gerçekleşen The Night Before konserinde James Hetfield albümün hangi aşamada olduğu hakkında bilgi verdi :

    "We're working on a new record.... we're getting near the end. Don't want to get anyones hopes up too high, but it's coming to an end" diyor.

    ''Yeni kayıt üzerinde çalışıyoruz...sona yaklaşıyoruz. Umutlarınızı çok artırmak istemem ama sona yaklaşıyor.''



    [color=#FF0000[b22.01.2016 :[/b[/color


    [quoteMetallica bas gitaristi Rob Trujillo, katıldığı bir programda yeni albümün büyük çoğunluğunun kaydedildiğini söyledi.

    Eddie Trunk`ın podcast yayınının bu haftaki konuğu olan Metallica bas gitaristi Rob Trujillo, yeni albümle ilgili açıklamalar yaptı. Albümün büyük çoğunluğunun kaydedildiğini müjdeleyen Trujillo şunları söyledi:

    Çok sıkı çalışıyoruz, albümün büyük çoğunluğu kaydedildi, en azından enstrümental kısımlar. Bundan daha fazlasını söyleyemiyorum, menajerlik şirketimizin nefesini boynumda hissetmeye başladım bile... Fakat şu an albüm yapılıyor. Grup gerçekten odaklanmış durumda.
    Metallica'nın yeni albümünün bu yıl piyasaya sürülmesi fanların en büyük beklentilerinden biri. Çok büyük bir ihtimal bu yılın sonlarına doğru yeni albümün piyasaya sürülebileceği konuşuluyor. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.[/quote

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/3639-metallica-yeni-albumun-buyuk-cogunlugu-kaydedildi


    [color=#FF0000[b22.12.2015 :[/b[/color

    Noel kutlaması için yayınlanan videoda yeni albümden kısa bir kesit yer alıyor.

    https://metallica.com/videos/29394/happy-holidayz-from-metallica


    [color=#FF0000[b31.10.2015 :[/b[/color

    Yeni tasarımlı internet sitesinin açılması ve Metclub'ın ücretsiz hale getirilmesinden dolayı yayınlanan videoda albümde olması muhtemel müzikten bir bölüm duyuluyor.

    https://metallica.com/videos/29072/lars-welcome-greeting-oct-2015



    [color=#FF0000[b20.10.2015 :[/b

    [/color

    Yeni albüm için çalyşma sürecine ait fotoğraflar yayınlandı.


    [spoiler=6415946332[simagehttps://store.donanimhaber.com/a2/f0/e5/a2f0e55ee225c03e7d6c07a3b0176bd5.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/98/5d/2c/985d2cea88089299af9f83155e1483fb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/8a/88/18/8a88187bd766a3866007954e5b438fd6.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e1/36/18/e13618aa485572ad4b27eb9883f222f6.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/64/37/d3/6437d37c801d80974d775bea8df054af.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a9/67/04/a96704c8451c28d679216596948a7696.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/3b/d3/27/3bd327208be94afe850740b9b1a0a29b.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/70/15/a9/7015a99874385c247b28cce15ce62b36.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ec/5e/9f/ec5e9f977e693dbe550a5d8e45c82371.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/08/0f/61/080f61a2584097ef85166f12a178a6fb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/b5/58/51/b55851583d07a230c0a411dfef6865c8.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/54/1c/50/541c501af26991c96ee8a08417b9d49c.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/76/9d/30/769d30de17c14a4ac8d57afec9d2e066.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4b/d8/fa/4bd8fa6a8a13aaa7ecfa2a376603d7a1.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4d/df/a0/4ddfa038ef8f100123178816047efd26.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4c/9c/f8/4c9cf808bb01c3b31e75288477ce23b8.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ea/f3/17/eaf31744283b464de3eb94a7c8101296.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/99/b7/ba/99b7ba08a26a86f4e357a519106ae02f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/db/c4/15/dbc415f0022bd1a1c0138ed0f97de73f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a9/78/05/a97805c5ccb610385a7c9ae4e1c1bc8e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fa/80/ee/fa80ee2dcf470e4bf5a3126bf3450cea.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/9f/bd/3b/9fbd3b521ac32c1db1861b0883ac826f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/dc/c7/cd/dcc7cd03acf6edf633edb6634e32398e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/53/6e/cb/536ecb12ec1f35a268e1c1c576f5ae48.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/68/17/fc/6817fcf4c9c33c6186032079bff3c7f7.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/60/f8/85/60f885793a3eee73497c1cb5a1c60aa3.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/0e/47/c0/0e47c0a1619a7b0d25c9db33d19ff920.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fb/fe/f1/fbfef175bdcd5d90e8ea3343ff3cc446.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/f0/a3/1e/f0a31e6024fc547cc2f048d2a8a55ee9.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/94/e5/3f/94e53ffb83e9e871ea7865a5bb9296ff.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4e/4f/48/4e4f482995373b8f7558c8c8407bfa0e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/59/b0/62/59b062cc5aabb0fcca5b8e9004fe1f61.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e9/70/d5/e970d50fd9ff826c9b7d4a2e6cbc4ecf.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/85/af/99/85af99f195c5f2e54490696904d30cbb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ba/43/f2/ba43f2383ad67d82cf366ddfc2fbf4e7.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ca/6e/01/ca6e01bf7e79f4ee744e725dcfb443d2.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/92/f8/23/92f823dd7d914d0379e651d64dfd3f40.jpeg[/simage




    Kaynak :

    http://metallica.com/blog/so-what-article/355924/studio-city-metallicaland-california-94901

    http://metallica.com/media/photos/met-club-exclusives/18989/sw-22-1-studio-city-metallicaland-california-94901
    [/spoiler




    [color=#FF0000[b14.10.2015 :[/b
    [/color
    James Hetfield kayıt sürecinin devam ettiğini söyledi.


    http://www.metaltilldeath.net/metallica-bugunlerde-studyoda/

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/3318-yeni-metallica-albumunu-kaydediyoruz

    http://hafifmuzik.org/haber/james-hetfield-studyodayiz/


    [color=#FF0000[b08.08.2015 :[/b
    [/color
    Lollapalooza konseri öncesinde Kirk ile röportaj gerçekleştirilmiş ve bazı açıklamalar yapmış:

    http://www.blabbermouth.net/news/kirk-hammett-says-metallica-has-been-busy-working-on-new-music-in-between-live-shows/

    Yeni albüm ile ilgili özet olarak, konserlerin arasında boş durmayıp 'kayıt yaptıklarını' ve kendi deyimiyle ''super riffy, super heavy'' şarkylar olduğunu söylüyor. Death Magnetic'e benzeyen fakat belirli noktalarda farklı olan, bazı yerlerinde And Justice For All'u da andıran ama genel olarak albüm onun gibi değilmiş.



    [color=#FF0000[b20.05.2015 Öncesi Haberler :[/b
    [/color

    [i[bOn what the new METALLICA material is sounding like: [/b

    Kirk: "Let's just say that the stuff that's coming up is super riffy, super heavy… We've developed a vocabulary of how we express ourselves through riffs and technique, and let's just say that that vocabulary is well versed. I would say, you know, it's a lot similar to [2008's 'Death Magnetic' but different in certain parts. James [Hetfield, guitar/vocals is doing a lot of really, really cool melody stuff these days, a lot of vocal layers. [Last year's song 'Lords Of Summer' is a good example of that, the beginning. And we're just jamming the stuff out. But, yeah, I can say if there's any album that I can compare the stuff that we're working on to, I would say it's a lot like 'Death Magnetic'. And, you know, okay, there's a couple of songs that remind me of something on [1988's '…And Justice For All', but the album doesn't sound like '…And Justice For All'." [/i

    http://www.blabbermouth...um/#ymEXWHLwDhr6RRip.99



    James Hetfield hoş ezgiler ortaya çıkarıyormuş.



    [iHammett also reveals that producer Greg Fidelman is working with Metallica on the album, although he may not take on the production role in the end. “We love working with him,” says the guitarist. “His attitude is so right-on. He’s not a ball-buster, but he is a slave-driver.”
    [/i

    http://metalhammer.team...st-250-riffs-10th-album

    Yeni albüm için geçen albümdeki kötü Ses kalitesinden sorumlu olduğu söylenilen Greg Fidelman ile çalışıyorlarmyş ama işin sonuna kadar onunla birlikte olmama ihtimali varmış.



    [i[bMetallica`dan Kötü Haber: Kirk Hammett Telefonunu Kaybetti, İçindeki 250 Beste Çöpe Gitti[/b


    Metallica`dan Kirk Hammett yazdığı tüm melodileri içinde bulunduran cep telefonunu kaybettiğini açıkladı.

    Birkaç yıl geriye gidersek, Kirk Hammett yeni Metallica albümü için 400 rifleri olduğunu söylemişti. Oldukça fazla sayıda rif bulunduran Metallica`nın elinde, birkaç grubun kariyerine yetecek kadar şarkı sözü de var. Fakat, beklenilmeyen bir şey oldu ve 250 rif çöpe gitti.

    Kirk Hammett The Jasta Show radyo yayınında James Jasta ile konuştu. Konuşmasında telefonunu kaybettiğini ve içinde değerli şeylerin olduğunu anlattı:

    Aklıma gelen rifleri ve müzikal fikirleri iPhone`uma kaydederim. 6 ay önce bir şanssızlık yaşandı ve telefonumu kaybettim. Çok can sıkıcı bir durum. Emek verdiğiniz onca şey birden ortadan kayboluyor. Daha da kötüsü yedekleme ihtiyacı hissetmedim. 2-3 gün boyunca her yere baktım. Evin her tarafına baktım, gittiğim yerlere tekrar gittim fakat bulamadım.

    250 müzikal fikirden sadece 8`ini hatırlıyorum. Zamanla belki birkaç tane daha hatırlarım. Bu olaydan dersimi aldım. Bundan sonra telefonumu mutlaka yedekleyeceğim.

    Bu durum grubun yeni albümünün yapım sürecini nasıl etkiler şimdilik bilmiyoruz fakat iyi etkilemeyeceği kesin.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2563-kirk-hammett-telefonunu-kaybetti



    [i[bBilboard.com’a konuşan Kirk Hammet, 2008’deki “Death Magnetic”ten sonra ilk kez albüm için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

    [/b

    “Albüm için çalışmaya başladığımızda bütün önceliğimizin bu olması ve her şeyimizle bu işe odaklanmamız gerektiğini biliyorduk. Farklı mazeretlerle çalışmayı hep ertelemiştik ama bu defa her şey tamam ve çalışmaya başlıyoruz” diye konuşmuş Hammet.

    Yeni albüm için bol bol yeni fikir varmış. Son aylarda birkaç defa bir araya gelip hazırlık yapan grup, melodileri oturtmaya başlamış bile.

    “Bazıları bizim stüdyoya girip hiçbir şey yapamadığımızı çünkü elimizde hiç şarkı olmadığını söylüyorlar. Bu tamamen yanlış; Metallica’nın asla böyle bir yaratıcılık problemi olamadı. Tam aksine, bizde fikir patlaması var. Mesela James’de (Hatfield) 800 fikir var, bende 400. Bu korkunç bir rakam.”

    Metallica’nın davulcusu Lars Ulrich ise Kerrang’a verdiği röportajda yeni albümün en erken 2014’ün sonuna yetişebileceğini söyledi.

    Ulrich sözlerine “Herkes bize yeni albümü soruyor ama biz kendimizi mutlaka bir albüm çıkartmak zorunda hissetmiyoruz. Piyasa istiyor diye kötü bir albüm çıkartmak doğru değil, biz hazır olduğumuzda bu işi yapacağız” diye devam etti.

    Lars Ulrich’e göre grup “Death Magnetic”te çıkartılan işten son derece memnun ve ondan daha vasat bir albüm çıkartmak istemiyor. Bu yüzden de yeni albüm için ince eleyip sık dokuyor.

    Şu anda şarkı yazım aşamasına gelindiğini söyleyen Ulrich, albümün çıkış tarihini kendilerinin de tam bilemediğini fakat, muhtemelen 2014 sonu veya 2015 başında olabileceğini ifade etti.[/i

    http://hafifmuzik.org/haber/metallica-yeni-album-calismalarina-basliyor/



    [i[bMetallica'nın Yeni Prodüktörü Kimseyi Şaşırtmayacak
    [/b
    Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich, grubun yeni prodüktörünün kimseyi şaşırtmayacağını açıkladı.

    Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirten Ulrich, BBC Radio 1'a ilk olarak şunları söyledi:

    Bir kaç hafta önce aramızda küçük bir toplantı yaptık. Menajerlerimiz bize bir soru ile geldi "yeni kaydımızı kim yayınlayacak?" ve hepsini elleri boş gönderdik.
    Akıllarında bir-iki ismin olduğunu söyleyen Lars, bu isimlerin kimseyi şaşırtmayacağını açıklamalarına ekledi:

    Elimizde bir ya da iki var, her ikisi de hiç kimseyi şaşırtmayacak kişiler. Vagonlardan bir çeşit daire yapacağız ve daha sonra işi çözeceğiz.
    Önceki haberlerimizde Kirk Hammett'ın albüm ile verdiği detaylardan bahsetmiştik. Aynı zamanda grup, kayıtları eylül ayında bitirmeyi planlıyor.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/1044-metallica-nin-yeni-produktoru-kimseyi-sasirtmayacak


    [i[bJames Hetfield Yeni Albüm Hakkında Açıklama Yaptı[/b

    Metallica'nın yeni albümüyle ilgili sessiz kalan James Hetfield, ilk defa konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

    James Hetfield, Load ve Reload albümlerinin aşırı doldurulmuş olduğunu, bundan bir ders çıkardıklarını ve yeni albümlerinin böyle olmayacağını söyledi. Miktardan ziyade kaliteye önem vereceklerini belirtti.

    Gözden geçirmemiz ve en iyilerini seçmemiz gereken 800 kadar riff var. Şarkı sözleri açısından sadece kitaplardan, filmlerden etkilenmedik. Aynı zamanda hayatta yaşadıklarımızdan, ebeveyn olmaktan ve hayatta yaşananlardan etkilendik.
    Son albümden sonra yaşadıkları hayat tecrübelerinin gelecek albümü etkileyebileceğini ve turların albümün tamamlanma sürecine yardım ettiğini belirtti.

    Load ve Reload albümleri gibi olmasını istememesinin sebebi albümlerin 13- 14 şarkıdan oluşması ve 96-97 yıllarında yayınlanmasıdır.Grubun albüme gereken ilgiyi göstermesi için kısa bir zaman ve fazla şarkı vardı. Yeni albümün nasıl olacağı merak konusu.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/1115-james-hetfield-yeni-album-hakkinda-aciklama-yapti




    [i[bMETALLICA 2011′de yeni albümünü yazacağını açıkladı[/b

    [quote2 yıllık “Death Magnetic” turnesini bitirmek üzere olan METALLICA, 2011′de yeni şarkılar yazmak istediğini açıkladı.



    Lars Ulrich yaptığı açıklamada, iki yıldır durmaksızın turladıklarını, bir dinlenme sürecinin ardından yeni bir şeyler yazmak istediklerini söylemiş. Ulrich, “Neredeyse 2006′dan beri yeni bir şey yazmadık. Artık yaratıcılığımızı tekrardan kullanmaya başlasak iyi olacak” diye konuşmuş.
    [/quote

    http://www.pasifagresif.com/2010/11/metallica-2011de-yeni-albumunu-yazacagini-acikladi/



    [i[bMETALLICA yeni albümünün yapımcısını ve masa başı ekibini açıkladı
    [/b

    METALLICA basçısı Robert Trujillo, dünkü bir radyo röportajında yeni METALLICA albümünün kaydında görev alacak kadroyu açıklamış.


    Yeni albümün yapımcısı tıpkı bir önceki albümde olduğu gibi Rick Rubin, kaydından sorumlu kişi de yine “Death Magnetic“teki kayıttan sorumlu Greg Fidelman olacakmış.

    Lars Ulrich, aşırı gürültülü bir kaydı olmasıyla eleştirilen, albümün ardından başlatılan ve 12.000 kişinin “Death Magnetic”i olduğundan daha iyi miksleyeceğini iddia ettiği imza kampanyasına dair, “12.000 kişi albümü daha iyi miksleyeceğini söylüyor ama albüm 2.000.000 satıyor; matematiğini size bırakıyorum” diye konuşmuştu.

    Bilindiği gibi albüm akabinde “Loudness Wars” adlı tartışmayı alevlendirmiş, buna rağmen SLAYER da son albümü “World Painted Blood“ın tüm kayıt işlerini Rubin/Fidelman ikilisine teslim etmişti.[/i

    http://www.pasifagresif.com/2011/04/metallica-yeni-albumunun-yapimcisini-ve-masa-basi-ekibini-acikladi/



    [i[bMETALLICA stüdyoya giriyor[/b

    İlk haberiyle yorumsal anlamda olay yaratan METALLICA’nın yeni albüm planlarında, nihayet çarklar dönmeye başlıyor.

    Lars Ulrich, 215 konserlik devasa “Death Magnetic” turnelerinden yeni dönmelerine rağmen kendilerini çok iyi hissettiklerini ve Mart-Nisan civarı stüdyoya gireceklerini açıklamış.

    Albümün muhtemel çıkış zamanı hakkında henüz bilgi yokmuş.[/i

    http://www.pasifagresif.com/2011/02/metallica-studyoya-giriyor/





    [i[bMetallica Progresif Metal Albümü Yapıyor!
    [/b

    Metallica gitaristi Kirk Hammett, grubun yeni albümünün tarzıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    2015 yılında albüm çalışmalarına hızla devam eden Metallica`dan, heyecan veren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeni albüm için "Lords of Summer şarkısından daha progresif bir albüm olacak" açıklamasında bulunan Kirk Hammett, sözlerine şöyle devam etti:

    Death Magnetic için yaptığımız bazı şarkılar neredeyse Lords Of Summer'ın aynısıydı. Onları biraz daha değiştirerek daha havalı bir müzik elde etmeye çalıştık. Ortaya da Death Magnetic gibi bir albüm çıktı.

    Yeni albüme gelecek olursak, beni gerçekten heyecanlandırıyor. İş ilerledikçe çılgına dönüyorum. Eğer bir albümle kıyaslamam gerekirse 1988'de çıkardığımız ...And Justice For All doğru tercih olur. Ama yeni albüm, ...And Justice For All gibi değil. Onun günümüze uyarlanmış hali gibi. Beklediğinize değecek.
    Kirk Hammett, Lars Ulrich'in ...And Justice For All albümündeki bass seslerini kıstırmasına da atıfta bulundu:

    Günümüzde çok sayıda yeni grup var, elimden geldiğince dinlemeye çalışıyorum. Ve şunu fark ettim ki, bizim gençliğimizde yaptığımız albümlerden çok daha iyi albümler yapıyorlar. Çünkü albümü dinlerken bass sesini duyabiliyorsunuz.
    Ünlü gitarist, sözlerini şöyle noktaladı:

    Bu albüm hayatımızdaki büyük bir boşluğu dolduracak. Beklemede kalın.[/i

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2549-metallica-progresif-metal-albumu-yapiyor



    [i[bKirk Hammett: “En İyi Metallica Albümünü Yapıyoruz”[/b


    Metallica`dan Kirk Hammett, Billboard`a verdiği röportajda yeni albümün sürecini anlattı.

    Metallica`nın son albümü 2008`de yayınlanan Death Magnetic. Aradan geçen 7 yıl içerisinde Metallica albüm kaydetmese de, ellerinde yüzlerce rif, şarkı sözü var. Metallica yeni albümü kaydetmek için stüdyoda çalışıyor. Grubun önündeki en büyük sorun, bu kadar fazla malzemeyle çalışıyor olmaları.

    Kirk Hammett`ın Billboard`a verdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Bir sürü iyi şarkımız var. Şarkıların yapısıyla oynamaya devam ediyoruz. Yüzlerce rif olduğu için içlerinden eleme yapmamız gerekiyor. Bu, çok zaman alıyor. Daha albümün yarısına bile gelmedik. Yüzde 25-30 civarındayız. Elimizde olan şarkılara stüdyoda doğaçlama takılırken yenileri de ekleniyor. En iyiyi bulmaya gayret ediyoruz.
    Kirk`ün bu söylediklerinden sonra, yeni albümün çıkış tarihinin erteleneceğini düşünenler var.[/i

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2514-kirk-hammett-en-iyi-metallica-albumunu-yapiyoruz


    [i
    [bKirk Hammett Yeni Metallica Albümüyle İlgili Konuştu: “Yol Ayrımına Geldik”

    [/b
    Metallica`dan Kirk Hammett, yeni albümün ne durumda olduğuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

    Kirk Hammett`a göre, Metallica`nın son albümü henüz son şeklini almadı. San Jose Mercury News ile röportaj yapan Kirk`in konuşması şöyle:

    Albüm bittiği zaman dinleyeceksiniz. Şarkıların belli olduğunu ve müzik üzerinde çalıştığımızı doğrulayabilirim.
    Bir yol ayrımına geldik. Problemsiz bir şekilde albüme devam ederken, yol ikiye ayrıldı. Seçeceğimiz yön, albümü çok fazla etkilemeyecektir. Sadece sound biraz farklılaşabilir. Ama endişelenmeyin, sert bir albüm olacağı kesin.

    Metallica Rock in Rio`da ve Lollapalooza Festival`de headliner olarak sahne alacak.[/i


    Ayrıca Kirk Hammett resmi Twitter hesabından kayıt sürecine dair bir fotoğraf paylaştı :

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/bb/23/19/bb2319be1bd23ed6a705571e7702febc.jpg[/simage

    https://twitter.com/KirkHammett/status/585865443572895744




    [i[bUzun bir süredir yeni albümü beklenen METALLICA, nihayet stüdyodan bir fotoğraf paylaştı. Instagram’dan paylaşılan fotoğrafın altında “Rocking along…” yazılı.
    [/b

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/1c/0b/e3/1c0be30fac2f8867d0aa79c108d2c862.png[/simage


    Grup uzun bir süredir hayranlaryna yeni albüm hakkında açyklamalar yapyıordu. Lars Ulrich, albümün ne zaman kaydedileceğine dair bir soruya şöyle cevap vermişti:

    “Çok iyi fikirlerimiz var. En büyük sorunumuz fikir bulmak değil. En büyük sorunumuz zaman. METALLICA her zamankinden daha meşgul ve sürekli yeni bir şeyler oluyor, yeni bir şeyler çıkıyor ve günler kısaldıkça kısalıyor. Ancak umuyorum ki, albüm yazımı bu sene içinde bitecek ve seneye de albümü kaydedeceğiz ve umuyorum ki yeni bir albümümüz olacak. Göreceğiz. Önümüzdeki yıl olmasını umuyoruz.”



    Bir süre önce de Rob Trujillo, “METALLICA: Through the Never” sebebiyle sekteye uğrayan yeni albüm yazımının ve kayıtların, 2014 yılındaki ilk öncelikleri olacağını açıklamıştı. “Yeni albüm son birkaç albüme oranla daha thrash metal tabanlı olacak” diyen Trujillo, albümün çıkışına dair bir tahminde bulunmamıştı.

    Daha önce de grup üyeleri albüme dair açıklamalarda bulunmuştu. Mesela Kirk Hammett, METALLICA’nın dört üyesinin de yeni albüm için bir şeyler yazdığını ve “Riff Bank” adını verdikleri yeni rif deposunun hâlâ büyümeye devam ettiğini belirtmişti. Hammett, “Albüm 2015′te çıkacaktır” diyerek de, daha biraz beklememiz gerektiğini ifade etmişti.

    Bir süre önce de James Hetfield, kendisiyle yapılan bir röportajda sorulan “Yeni albümün şarkı yazım aşamaları nasıl ilerliyor?” sorusuna Hetfield, “Daha bir şeyler yazmaya başlamadık bile. Elimizde 800 küsür rif var, bir sürü fikirlerimiz var. Biz de çok heyecanlıyız.” cevabını vermiş ve dört bir yerde konserler verip tekrar stüdyoya dönüp bir şeyler tamamlamaya çalışmanın zor olduğunu belirtmişti.

    METALLICA davulcusu Lars Ulrich de geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “Hayranlar yeni albümü ne zaman duymayı beklemeliler?” sorusuna “Yeni METALLICA albümü 2015′ten önce çıkarsa gayet şaşırırım. Albüm yapmak bayağı zamanımızı alıyor ve bir sürü başka şeyle de meşgulüz. Ama eninde sonunda yapacağız.” cevabını vermişti.

    Grubun bas gitaristi Rob Trujillo ise, bir süre önceki bir röportajında yeni albümün “Death Magnetic”e pek benzemeyeceğini açıklamıştı. “O albümü sürekli dinliyoruz ve şarkı yapılarına dair fikirler ediniyoruz” şeklinde konuşan Trujillo, yeni albüm için “Death Magnetic”teki bazı temel fikirlerin kullanılabileceğini, ancak genel itibariyle daha farklı bir albüm gelmesinin daha olası olduğunu belirtmişti. Lars Ulrich ise yine yakın zamandaki başka bir röportajında “Death Magnetic”in geçilmesi kolay olmayan bir albüm olduğunu, ancak bunu başaracaklarına inandığını ifade etmiş, kendilerini kasmadıklarını, rahat bir albüm sürecinde olduklarını söylemişti. Kirk Hammett da geçtiğimiz haftalardaki bir röportajında yeni albümü 2014′te çıkarmayı umduklarını açıklamıştı. Sürecin yavaş ilerlediğini belirten Hammett, başka da pek bir şey dememişti.




    Aylar öncesine gidersek, Lars Ulrich 10. stüdyo albümleri üzerinde çalıştıklarını Ocak ayında duyurmuştu. Lars’a göre albüm sert, enerjik ve hızlı olacak. Metal Hammer’ın Ocak 2013′de çıkacak sayısına röportaj veren Lars, albümün 2014′den önce çıkmayacağını belirtmiş ve Rick Rubin ile çalışılıp çalışılmayacağı konusunda “Rick’i çok seviyoruz, sürekli iletişim halindeyiz. Olayın gidişatına bağlı.” yorumunu yapmıştı.

    Ulrich, Classic Rock isimli dergiyle yaptığı röportajda yeni albümle ilgili olarak şunları söylemişti:
    “Death Magnetic gibi, yapıldığından 4 sene sonra hala kulağa mükemmel gelen çok METALLICA albümü yok. Diğer albümlerin çoğunda “Neden böyle bişey yaptık ki?”, “Orada ne olduğunu anlayan var mı?”, “Niye kimse trampetin sesini yükseltmemi söylemedi abi?” gibi sorular vardı. “Death Magnetic”te böyle hissetmiyorum. Şu an yaptığımız şey “Death Magnetic”in devamı gibi.”[/i

    Kaynak : pasifagresif.com




    [i[bRobert, Groove ile yaptığı son röportajında ?unlara değindi:[/b

    Yeni fikirler için bir araya gelip rastgele çalıyoruz. Bir ritim buluyoruz veya güzel bir müzik ortaya çıkıyor, bunun üstüne gidiyoruz. James şu anda melodileri güçlendiriyor, üst seviyelere çekiyor. Öylesine çalarken rastgele bulduğumuz kalıplar işin sürprizi oluyor.
    Bazı parçalar tamamen bitti. Ufak düzeltmelere ihtiyaçları var. Aranjmanlarının yapılması gerekiyor. Şarkı içindeki geçişleri Lars düzenliyor. Şu anda ne istersek onu yapıyoruz ve rahatız. Bence Metallica`nın müziğini güzel ve özel yapan da bu.

    Metallica`yı stüdyoda gördüğümüze göre albüm için tarihi için bekleyeceğiz.
    [/i
    Kaynak : turkgitar.com



    [i[bMetallica`nın yeni albümüyle ilgili güncel bilgiler veren Lars, heyecan yaratan sözler sarf etti.

    Metallica geçtiğimiz hafta 1982 yılında yaptığı demo albüm No Life `til Leather`ı kaset formunda basılacağını duyurmuştu. Lars Ulrich son verdiği röportajda yeni albümün ne durumda olduğunu anlattı.

    Rolling Stones`un gerçekleştirdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Yeni albümde sona yaklaştık. Bir sürü şarkımız var. Geçen süre içinde yepyeni 20 parça yazdık. Şarkıların tonları inanılmaz. Yaratıcı bölümleri birbirine bağlamaya çalışıyoruz.
    Ne zaman bitirmeye yaklaştık desem birkaç ay içinde içerikler gün yüzüne çıkıyor. Metallica`nın hala Metallica olduğu albüm çok yakında sizlerle. Bununla beraber, kişisel hayatlarımız da yolunda gidiyor. Kayıtlarda çok eğlendik. Albümde yer alacak şarkılar belli olmasına rağmen hala, yeni şarkılar yazmaktan kendimizi alamıyoruz.

    Yaratıcı elementleri açmak gerekirse; Metallica`nın dünyasında farklılık, alışılmadık şeyler var. Şarkıları kaydederken içimizden nasıl geldiyse öyle yaptık. Bu da alışılmış kalıpların dışına çıktığımız anlamına geliyor. 9 Mayıs`ta Rock in Rio`da olacağız. Yeni şarkıları orada olanlara göstermek hiç fena olmaz.[/i

    Kaynak :http://www.turkgitar.net/index.php/haberler/item/2344-metallicanin-20-yeni-sarkisi-hazir



    [i[bRolling Stone dergisine konuşan Metallica bassçısı Robert Trujillo, 2008'de çıkan Death Magnetic sonrası grubun müzikal gelişimden bahsetti.

    Üretken bir şekilde çalışıyoruz ama bunu yaparken de inanılmaz keyif alıyoruz.

    Aynı zamanda bir Metallica dinleyicisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Metallica çizgisi diye bir şey var. O çizgiden aşağı kesinlikle düşmemeliyiz. Metallica hep belli seviyede işler yapmalı.

    Metallica'ya katılmadan önce bile dağlarda spor yaparken Ride The Lightning albümünü dinlerdim. Fight Fire With Fire dinlerken dağlara tırmanıp oksijen solumak kadar güzel bir şey yoktu.

    Şu anda bulunduğumuz yer ile ilgili şunu söyleyebilirim ki, sert müzik yapıyoruz. Fakat tekrardan söylemeliyim ki her albüm grubun yeni tecrübesi olarak tarihe geçer. Yani şimdi sadece bekleyip tepkileri göreceğiz.
    Metallica bateristi Lars Ulrich ise son olarak Rolling Stone dergisine "20'ye yakın şarkı yazdık. Bunları sizlere sunmaktan gurur duyacağız" şeklinde bir açıklama yapmıştı. [/i



    Kaynak :http://www.turkgitar.net/index.php/haberler/item/2465-robert-trujillo-yeni-albumle-ilgili-konustu[b[/b/embed" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_top">.


    (
    )







    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct
    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct
    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct
    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct




    Aşağıdaki adresten çekime dair diğer fotoğrafları da görebilirsiniz :

    https://metallica.com/media/photos/23820



    07.10.2016 :

    Moth Into Flame'in videosunun çekim sürecine dair bir video yayınlandı.






    07.10.2016 :

    Yeni albümün kopyaları basılıp paketlenmeye başlamış.








    https://metallica.com/media/photos/23922/puerto-rico-video-shoot



    [color=#FF0000[b25.10.2016 :[/b[/color

    Metallica`dan Cadılar Bayramı Sürprizi: Üçüncü Single Yayımlanıyor!

    Metallica yeni albümünden üçüncü single`ı yayımlayacağını resmi kanallardan paylaştı.

    Metallica, Hardwired... to Self-Destruct albümünü gündemde tutmayı başarıyor. Yayımlanan parçalar, özel konserler derken yavaş yavaş yayın tarihine yaklaşıyoruz. Grup üyeleri albüm çıkmadan bir parça daha paylaşmaya karar verdi. Cadılar Bayramı`nda "Atlas, Rise!" sosyal medyayı epey meşgul edecek.

    Metallica hayranlarının uzun zamandır beklediği 10. stüdyo albümünden Hardwired ve Moth Into Flame klipleriyle beraber yayımlanmıştı. "Atlas, Rise!" albümün ikinci parçası ve Hardwired`dan sonra geliyor. Parça hakkında kısaca, "enerjiyi yükseltiyor" yorumu yapıldı.

    Cadılar Bayramı dolayısıyla özel Hardwired... to Self-Destruct maskeleri de satışa sunuluyor. Maalesef bu satışlar Türkiye`de yapılmayacak.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4522-metallicadan-cadilar-bayrami-surprizi



    [color=#FF0000[b14.10.2016 :[/b[/color

    Dün Marin County'de yapılan çekimlerin ardından bugün de Oakland'da çekimler devam ediyor. Yeni fotoğraflarda göründüğü üzere ''Casting Call'' ilanıyla çekimlere alınan kişiler de katılmış.

    [spoiler=9916299357[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLhEfWNjhFa/
    [/spoiler

    [spoiler=8130849845
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/d7/81/e2/d781e233e0b5c90ce9d3fa2370b570e5.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a2/e2/79/a2e27991f04b220f06291bc8ca2af528.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fc/76/ce/fc76cea6a4ea4800e87c8c6d7432898c.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/71/42/0b/71420b5f7c17019dea9b5840c07a9a92.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/98/fb/30/98fb30595cf39c5fef8c63b59071b07c.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/87/d7/46/87d7465826b29b7813297850e31f20a8.jpg[/simage[/spoiler


    Tüm fotoğraflara şuradan ulaşabilirsiniz :

    https://metallica.com/media/photos/23824



    [color=#FF0000[b12.10.2016 :[/b[/color

    Yeni videonun çekiminden görüntüler paylaşıldı.

    [spoiler=6703252709[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLdEYTJD7FX/[/spoiler

    [spoiler=6380350790[simagehttps://store.donanimhaber.com/36/e9/b0/36e9b03502373228ff762f93a0c6fc1e.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4d/f5/0c/4df50cc8e08b703e6d2b0a8cf73016a1.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e3/6b/ee/e36bee8ff28edeb7325d60c52872dc81.jpg[/simage
    [simagehttps://store.donanimhaber.com/3b/fd/e5/3bfde51420f2621558587869e9e7885c.jpg[/simage
    [/spoiler



    Aşağıdaki adresten çekime dair diğer fotoğrafları da görebilirsiniz :

    https://metallica.com/media/photos/23820



    [color=#FF0000[b07.10.2016 :[/b[/color

    Moth Into Flame'in videosunun çekim sürecine dair bir video yayınlandı.

    [spoiler=5258943443[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=bxzgl_6z9lQ[/spoiler



    [color=#FF0000[b07.10.2016 :[/b[/color

    Yeni albümün kopyaları basılıp paketlenmeye başlamış.

    [spoiler=6579838360[DHgram=https://www.instagram.com/p/BLO31SMjMA0/[/spoiler



    [color=#FF0000[b04.10.2016 :[/b[/color

    Moth Into Flame'in yapım sürecine dair video paylaşıldı.

    [spoiler=3715324858[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=LmCaNgQDKWk[/spoiler



    [color=#FF0000[b30.09.2016 :[/b[/color

    [bLars Ulrich, Metallica`nın Emeklilik Planlarıyla İlgili Konuştu: Kaç Albüm Daha Beklemeliyiz?[/b

    Metallica`nın yeni albümüne günler kala emeklilik konusu ile ilgili Lars Ulrich`ten açıklamalar geldi.



    Rock ve metal müziğin ikonlaşmış grupları ve müzisyenleri her geçen gün yaşlılığa teslim olmaya devam ediyorlar. Metallica`nın da bir gün emekliye ayrılacağını biliyoruz. Extra Bladet tarafından gerçekleştirilen röportajda konuşan Lars Ulrich, Metallica'nın emeklilik planlarından ve önümüzdeki dönemde kaç albüm daha beklememiz gerektiğinden söz etti. Açıklamalar şu şekilde:

    [iEğer her 8 yılda bir yeni albüm yaparsak, önümüzde çok fazla albüm olmayacaktır. Fakat sanıyorum ki bir kaç tane daha yapacağız. Ama bu konunun çok fazla üzerinde durmuyoruz. Şu an önümüzde 2-3 yıllık bir konser süreci var. Kollarımız, dizlerimiz ve boynumuz izin verirse, emeklilik için önümüzde daha çok yıl var. [/i

    Son albümlerinin üzerinden 8 yıl geçmesi ile ilgili neler düşündüğü sorulduğunda ise şu cevabı vermiş:

    [iThe Beatles çok daha az bir zamanda albümlerini kaydediyordu. Fakat şu an çok farklı bir dünyadayız. Bir çok konser vermek zorundayız, Lou Reed ile bir albüm yaptık ve ayrıca 2 yılımızı sinema filmimiz için harcadık. San Francisco'da öylece oturup burnumuzu karıştırmadık.
    [/i
    Mantıklı şeyler söylemiş. Önümüzdeki senelerde en az 2 yeni Metallica albümü daha görebiliriz. Fazlasını zaten kaldırabilirler mi meçhul... Hardwired... To Self-Destruct albümünün çıkış tarihi olan 18 Kasım 2016'yı beklemekteyiz.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4452-lars-ulrich-metallicanin-emekliligiyle-ilgili-konustu



    [color=#FF0000[b30.09.2016 :[/b[/color


    Jimmy Fallon'ın sunduğu The Tonight Show'da Moth Into Flame canlı olarak çalındı.

    [spoiler=4441371878[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=dBHSvxG-F_k[/spoiler



    [color=#FF0000[b29.09.2016 :[/b[/color

    [bMetallica’dan rock’n roll efsanesi Kilmister anısına: ‘Murder One’[/b

    Dünyaca ünlü müzik grubu Metallica, kasım ayında yayınlayacağı yeni albümünde geçen yıl hayatını kaybeden rock’n roll efsanesi Lemmy Kilmister anısına bir şarkı olacağını duyurdu.

    Rolling Stones’un haberine göre grup üyeleri James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo ve Lars Ulric, hayranlarıyla SiriusXM’s New York stüdyolarında buluşarak soruları yanıtladı. Metallica, 18 Kasım’da yayınlayacağı ‘Hardwired… to Self-Destruct’ albümüne ilişkin 28 Aralık 2015 tarihinde yaşamını yitiren Motörhead’in vokali Kilmister hayranlarını sevindirecek haberi de burada verdi.

    Metallica, yeni albümde yer alan ‘Murder One’ şarkısında Kilmister’ı anacak. Şarkıda, Lemmy’nin şarkılarına atıflı sözler de yer alacak.

    Kilmister’ın kullandığı şarkı sözlerinden parçaların da yer alacağı ‘Murder One’, Lemmy’nin sahnede kullandığı favori basına verdiği isim.

    [bBize çok yardım etmişti[/b

    Vokal Hetfield, Kilmister’ın grubu Motörhead’in kendileri üzerinde büyük etkisi olduğunu belirterek, “Lemmy’nin, bir baba figürü gibi önemli bir yeri vardı. Bize çok yardım etmişti. Korkusuzdu. Karakterliydi. Özgündü. Ona çok saygı duyuyoruz. O son nefesine kadar elinden geleni yaptı. Kim olduğunuz önemli değil, böyle biri size nasıl ilham vermez?” diye konuştu.

    Baterist Ulric de 1981 yazında Motörhead’i turne boyunca takip ettiğini söyledi: “Bu grup, benim olmak istediğim gruptu. Güney Kaliforniya’ya döndüğümde James’i çağırdım ve ona ‘Dinle, biz de bunu deneyebiliriz’ dedim. Motörhead bir katalizördür.”

    http://www.diken.com.tr/metallicadan-rockn-roll-efsanesi-kilmister-anisina-murder-one/


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    Önceden başlangıcını duyduğumuz Moth Into Flame'in tamamı videosu ile birlikte yayınlandı.

    [spoiler=4839634020[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=4tdKl-gTpZg[/spoiler


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    Hardwired...To Self Destruct albümü ile birlikte Deluxe Edition adıyla ek olarak satılan pakette yer alan içerik değiştirildi. Albümdeki şarkıların ham halini içeren ''Riff Origins'' çıkarılarak aşağıdaki şekilde satışa sunuldu. Önceki hali ile satın alanlar siparişlerini iptal etmezse yeni halini almış olacaklar.

    [b1- [/b Lords of Summer (2016)
    [b2-[/b Ronnie Rising Medley
    [b3- [/b When a Blind Man Cries
    [b4-[/b Remember Tomorrow
    [b5- [/b Helpless (Live at Rasputin Music)
    [b6-[/b Hit the Lights (Live at Rasputin Music)
    [b7-[/b The Four Horsemen (Live at Rasputin Music)
    [b8-[/b Ride the Lightning (Live at Rasputin Music)
    [b9-[/b Fade to Black (Live at Rasputin Music)
    [b10-[/b Jump in the Fire (Live at Rasputin Music)
    [b11-[/b For Whom the Bell Tolls (Live at Rasputin Music)
    [b12-[/b Creeping Death (Live at Rasputin Music)
    [b13-[/b Metal Militia (Live at Rasputin Music)
    [b14-[/b Hardwired (Live in Minneapolis)

    https://metallica.com/blog/news/432106/hardwired-deluxe-sets-update



    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    [bRobert Trujillo Söz Verdi: “Konser Takvimimiz Çok Yoğun Olacak”[/b

    [bMetallica`nın yeni albümü Hardwired...to Self-Destruct`ın turnesi dünya çapında ses getirecek.[/b

    Metallica`nın yeni stüdyo kaydı 18 Kasım`da piyasada olacak. Öncesinde yayımlanan Hardwired single`ıyla gelen tepkileri yorumlayan grup üyeleri, turne için de çok çalışıyor. World Magnetic turnesinde 30 konser veren Metallica`nın bu turnede daha fazla konser vermesi bekleniyor.

    Robert Trujillo, WJRR`a hazırlıklardan şöyle bahsetti:

    [iKesinlikle turneye çıkacağız ve kısa sürmeyecek. Albüm çıktıktan sonra setlist oluşturacağız ve bu biraz zaman alacak. Daha sonra görsel prodüksiyon, ses düzeniayarlanacak. Burada herkes heyecanlı.

    Şunu da söyleyeyim; deneme amaçlı bir yere gideceğimizi düşünmüyorum. Konserler doğru yerde, doğru zamanda olacaktır. Minneapolis`te yakın zamanda konserimiz oldu ve ondan önce San Francisco`da çaldık. İnsanların biraz daha sabırlı olması gerekiyor. Her şeyi doğru yapıp, hayranlarımızdan kopmadan tekrar konserlere başlayacağız.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4418-robert-trujillo-soz-verdi-konser-takvimimiz-cok-yogun-olacak


    [color=#FF0000[b27.09.2016 :[/b[/color

    [bJames Hetfield, Hardwired`ı Eleştirenlere Cevap Verdi: “Boktan Bir Albüm Yapmadık”[/b

    [bJames Hetfield, Metallica`nın yeni single`ını eleştirenlere son röportajında cevap verdi.[/b

    Metallica son albümü 2008`de çıkardı ve geçen süre zarfında birçok işe attı. Grubun yeni albümünden ilk parçayı dinledik ve sonunda elimizde net bir çıkış tarihi var. Hardwired yayımlandığı zaman kimileri çok eleştirmiş ve albümün de kendilerine göre "vasat" olacağını söylemişti.

    Philadelphia Station 93.3 WMMR`a konulan Hetfield eleştirilere şöyle karşılık verdi:

    [iİnternette yazılanları okuyoruz. Kızgınlıkla söylenmiş sözler var. Bu yorumlarda müzikal bir eleştiri göremiyorum. Bildiğiniz üzere, boktan bir albüm yapmadık. Yaptığımız işi seviyoruz. Duymak istediğimiz müziği yapıyoruz. Sanatçıyız, bu kadar basit. Eleştiri yapma hakkı her zaman olmalı ama biz, bize doğru olduğunu hissettiren şeyi yapacağız.
    Müzik gelişmeye açık bir yer. Metallica da gelişiyor. Yıllarca farklı şeyler denedik. Hep aynı albümü yapan sanatçıları yargılamıyorum. Onlar da bunu istiyor. Yaptıkları iş güvenli bir alandır, aynı çizgide devam ederler. Biz araştırmacı kişileriz. Farklı şeyler denemeyi seviyor ve sınırları zorlamadan rahat edemiyoruz.[/i

    Metallica`nın yeni albümü Hardwired...to Self-Destruct 18 Kasım`da Blackened Recordings etiketiyle yayımlanacak.


    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4404-james-hetfield-hardwiredi-elestirenlere-cevap-verdi-boktan-bir-album-yapmadik



    [color=#FF0000[b02.09.2016 :[/b[/color

    Hardwired'ın yapım sürecine dair videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz :

    https://metallica.com/videos/30975/riff-charge-the-making-of-hardwired


    Videosunun çekim sürecini şuradan izleyebilirsiniz :

    [spoiler=2641136678[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=Fq41IOgC_u4[/spoiler



    [color=#FF0000[b21.08.2016 :[/b[/color

    Yeni yayınlanan videoda diğer şarkılardan kısa bir bölüm duyulabiliyor.

    [spoiler=5501925639[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=VjcDHVg-u-c[/spoiler

    Rolling Stone'da yazdığına göre Moth Into Flame adlı şarkıymış :

    http://www.rollingstone.com/music/news/hear-metallica-preview-new-moth-into-flame-in-lp-trailer-w435791


    Ayrıca Minnepolis konserinde Hardwired ilk defa canlı olarak çalındı.

    [spoiler=7118833957[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?v=HZan1NsiAYs[/spoiler



    [color=#FF0000[b18.08.2016 :[/b[/color

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/1b/e3/15/1be315bad7205ea3c9e8b0b1f4e5f412.jpg[/simage

    Yıllardır beklenen Metallica'nın 11. albümü, [bHardwired...To Self-Destruct [/badıyla duyuruldu. Albüm, 18 Kasım'da satışa çıkacak. Toplam iki diskten oluşan albüm, neredeyse 80 dakikalık bir süreye sahip ve Deluxe Edition alanlar için ek bir disk ile Lords Of Summer ve albümün kökenleri dinlenebilecek.

    [bDisk 1[/b

    1- Hardwired
    2- Atlas, Rise!
    3- Now That We’re Dead
    4- Moth Into Flame
    5- Am I Savage?
    6- Halo On Fire

    [bDisk 2[/b

    1- Confusion
    2- Dream No More
    3- ManUNkind
    4- Here Comes Revenge
    5- Murder One
    6- Spit Out The Bone

    [bDisk 3 (Deluxe Edition Only)[/b

    1- Lords Of Summer
    2- Riff Charge (Riff Origins)
    3- N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
    4- Tin Shot (Riff Origins)
    5- Plow (Riff Origins)
    6- Sawblade (Riff Origins)
    7- RIP (Riff Origins)
    8- Lima (Riff Origins)
    9- 91 (Riff Origins)
    10- MTO (Riff Origins)
    11- RL72 (Riff Origins)
    12- Frankenstein (Riff Origins)
    13- CHI (Riff Origins)
    14- X Dust (Riff Origins)


    Kaynaklar :

    https://metallica.com/blog/news/429181/hardwired-to-self-destruct-available-november-18-2

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4308-hasret-sona-erdi-metallica-yeni-albumunden-ilk-singlei-paylasti

    http://www.pasifagresif.com/2016/08/metallicadan-yeni-album/



    [color=#FF0000[b14.06.2016 :[/b[/color

    [quote
    [bJames Hetfield Konuştu: Yeni Metallica Albümü İçin Tarih Verdi!
    [/b

    Yeni albüm süreci yılan hikayesine dönen Metallica`da, beklenen adımlar nihayet atılıyor.

    Yaklaşık iki yıldır belli aralıklarla gündeme gelen Metallica`nın yeni albümü ana başlıklı haberler artık kabak tadı vermeye başladı diyebiliriz. Şu ana dek sürekli olarak Lars, James ve Kirk ağız birliği yaparak albümün çok kısa bir süre içerisinde piyasaya0çıkacağını aktardılar. James Hetfield'tan gelen son açıklama ise olayların biraz daha realistik olarak sona yaklaştığını bizlere gösteriyor. Loudwire'a konuşan James şunları söyledi:

    Şu an mixing sürecindeyiz ve bu yılın sonbaharında albümü çıkartmayı umuyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyız. Son albümün üzerinden uzunca bir zaman geçti ve bu hep yaptığımız bir şey. Çalmayı seviyoruz ve bir sonraki albümümüz her zaman tam olarak istediğimiz gibi olmalı. Gerçekten heyecanlıyız.
    James Hetfield, albümün mixing aşamasında olduğunu açıkladı. Peki bu ne demek oluyor? Kayıtların sona erdiği, parçaların tamamen hazır olduğu ve albümün yayımlanması için gerekli olan koşulların çok kısa bir süre içerisinde tamamen hazırlanmış olduğu sonucunu buradan çıkartabiliriz. Açıklamada tarihle ilgili konuşmaktan geri kalmayan Hetfield, bu yılın sonbahar aylarını işaret etti. Bu güzel bir gelişme.

    Eğer gerçekten bu yılın sonuna yeni albümü yetiştirebilirlerse, önümüzdeki sene Metallica'nın Türkiye'ye gelme ihtimali ortaya çıkabilir. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.
    [/quote
    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4103-james-hetfield-yeni-albumle-ilgili-konustu



    [color=#FF0000[b29.05.2016 :[/b[/color

    [quote[bLars Ulrich Müjdeyi Verdi: “Yeni Metallica Albümü Bu Yaz Bitecek”
    [/b

    Metallica`dan Lars Ulrcih milyonlarca hayranına uzun zamandır beklenen haberi verdi.

    Metallica`nın son stüdyo albümü Death Magnetic 2008`de çıkmıştı ve üzerinden 8 yıl geçti. Yeni albüm hakkında ufak gelişmeler, güncellemeler olsa da elle tutulur ciddi bir bilgi yoktu. Lars Ulrich, Metal Forces`a kesin bilgiler vererek konuştu:

    Müzikal yaratıcılığın sonuna doğru geliyoruz. Bir yandan da bu kayıtları sizle nasıl paylaşacağımızın planlarını yapıyoruz. Haziran ayı bizim için önemli bir süreç olacak. Elimizde ne var ne yok, bugüne ne yaptığımızı masaya yatırıp bir sonuç çıkaracağız.
    Albümün kayıtları bu yaz kesin bitecek ancak albümün yayımlanmaması için birkaç nedenimiz olursa takvimi önümüzdeki yıl için düzenlemeye başlarız.

    Lars albüm kayıtlarının biteceğini kesin dille ifade etmiş ama bu durum albümü dinleyeceğiz anlamına gelmiyor. Hala elimizde net bir tarih yok. Kirk Hammett`ın da dediği gibi en kötü ihtimalle 2017`yi bekleyeceğiz.
    [/quote

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4060-lars-ulrich-mujdeyi-verdi-yeni-metallica-albumu-bu-yaz-bitecek


    [color=#FF0000[b26.05.2016 :[/b[/color

    [quoteGeçen hafta Metallica tarihinde bir ilk yaşandı ve Robert Trujillo vokal kaydına girdi.


    Metallica`nın merakla beklenen yeni albümünden yavaş yavaş bilgiler geliyor. 2008`de çıkan Death Magnetic`in çizgisini sürdürmek isteyen grup, kayıtların mix aşamasında olduğunu bildirmişti.

    Robert Trujillo, Met Club`a kısa bir röportaj verdi ve şunları söyledi:

    Hetfield ile beraber geçen hafta vokal kayıtları yaptık.Albüm sürecinin en eğlenceli anlarıydı. Bunu hayal bile edemezdim.
    Ben parçanın nakarat kısmını kaydederken, Hetfield`ın yüzünde büyük bir gülümseme vardı. Bu kayıtları her zaman hatırlayacağım çünkü hiçbir zaman bu seviyeye geleceğimi düşünmemiştim. Hetfield ile vokal kaydında bulunmak çok iyiydi.

    Albümün sadece bana ait olan kısmı, bas kayıtlarına gelecek olursak, ezici bir sound yakaladık. Metallica`da bulunduğum süre içinde en iyi tonu bulduğumu düşünüyorum. Prodüktörümüz Greg Fidelman`a de teşekkür etmeliyim. Benim enstrümanlarımla yakından ilgilendi.

    Metallica`nın yeni albümünün sonbahar aylarında çıkacağı tahmin ediliyor.
    [/quote

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4136-robert-trujillo-vokal-kaydinda




    [color=#FF0000[b10.04.2016 :[/b[/color

    [bMETALLICA yeni albümünü bitirmek üzere
    [/b
    [b“Neredeyse bitti.”
    [/b
    Lars Ulrich, METALLICA’nın yeni albümünü tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Ulrich’İn açıklaması şöyle:

    “Neredeyse bitti sayılır. Yapılması gereken birtakım başka işler var. Bugünlerde METALLICA’da olamk, sadece bir albüm yapmaktan ibaret değil. Bir sürü farklı şey var ve bir yandan onları da halletmemiz gerekiyor. Diğer işler tamamen bittiğinde albüm üzerinde çalışıyor. Açıkçası bunu seviyoruz. Sadece albüm, turne, albüm, turne olmaması hoşumuza gidiyor. Kısacası sürekli yapacak bir şeyler oluyor ama bir yandan albüm de bitmek üzere.”

    http://www.pasifagresif.com/2016/04/metallica-yeni-album-kaydinda/



    [color=#FF0000[b03.03.2016 :[/b[/color

    Son açıklamalarına göre albümün yazım süreci muhtemelen 9 ay sürmüş. Death Magnetic için ise 18 ay sürmüş ve yarı yarıya daha hızlı ilerliyorlar.


    [quote"There's a spark or spontaneity or impulsiveness that happens when you're in your twenties," Ulrich says. "We wrote Master of Puppets in probably eight weeks over that summer. Nowadays, it takes me eight weeks just to drive own to the studio. It's like, 'What the fuck did we do in the summer of '85 where we could just give birth to that from the first note to the last note in eight weeks?' Death Magnetic took us probably 18 months from when we started writing to when we started recording. [color=#FF0000[bOn this current record, it probably took us about nine months.[/b[/color How the fuck do you write a record like Master of Puppets in eight weeks?"
    [/quote

    Kaynak :http://www.rollingstone.com/music/news/metallica-talk-30-years-of-master-of-puppets-we-were-just-kids-20160302?page=3




    [color=#FF0000[b25.02.2016 :[/b[/color

    Instagram hesaplarında ''Kayıt devam ediyor! Girmeyin. Teşekkürler!'' yazan şu fotoğrafı paylaşmışlar.

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ea/95/69/ea9569c55751968ad7f85677c57821a7.jpg[/simage




    [color=#FF0000[b08.02.2016 :[/b[/color

    Geçen gün gerçekleşen The Night Before konserinde James Hetfield albümün hangi aşamada olduğu hakkında bilgi verdi :

    "We're working on a new record.... we're getting near the end. Don't want to get anyones hopes up too high, but it's coming to an end" diyor.

    ''Yeni kayıt üzerinde çalışıyoruz...sona yaklaşıyoruz. Umutlarınızı çok artırmak istemem ama sona yaklaşıyor.''



    [color=#FF0000[b22.01.2016 :[/b[/color


    [quoteMetallica bas gitaristi Rob Trujillo, katıldığı bir programda yeni albümün büyük çoğunluğunun kaydedildiğini söyledi.

    Eddie Trunk`ın podcast yayınının bu haftaki konuğu olan Metallica bas gitaristi Rob Trujillo, yeni albümle ilgili açıklamalar yaptı. Albümün büyük çoğunluğunun kaydedildiğini müjdeleyen Trujillo şunları söyledi:

    Çok sıkı çalışıyoruz, albümün büyük çoğunluğu kaydedildi, en azından enstrümental kısımlar. Bundan daha fazlasını söyleyemiyorum, menajerlik şirketimizin nefesini boynumda hissetmeye başladım bile... Fakat şu an albüm yapılıyor. Grup gerçekten odaklanmış durumda.
    Metallica'nın yeni albümünün bu yıl piyasaya sürülmesi fanların en büyük beklentilerinden biri. Çok büyük bir ihtimal bu yılın sonlarına doğru yeni albümün piyasaya sürülebileceği konuşuluyor. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.[/quote

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/3639-metallica-yeni-albumun-buyuk-cogunlugu-kaydedildi


    [color=#FF0000[b22.12.2015 :[/b[/color

    Noel kutlaması için yayınlanan videoda yeni albümden kısa bir kesit yer alıyor.

    https://metallica.com/videos/29394/happy-holidayz-from-metallica


    [color=#FF0000[b31.10.2015 :[/b[/color

    Yeni tasarımlı internet sitesinin açılması ve Metclub'ın ücretsiz hale getirilmesinden dolayı yayınlanan videoda albümde olması muhtemel müzikten bir bölüm duyuluyor.

    https://metallica.com/videos/29072/lars-welcome-greeting-oct-2015



    [color=#FF0000[b20.10.2015 :[/b

    [/color

    Yeni albüm için çalyşma sürecine ait fotoğraflar yayınlandı.


    [spoiler=6415946332[simagehttps://store.donanimhaber.com/a2/f0/e5/a2f0e55ee225c03e7d6c07a3b0176bd5.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/98/5d/2c/985d2cea88089299af9f83155e1483fb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/8a/88/18/8a88187bd766a3866007954e5b438fd6.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e1/36/18/e13618aa485572ad4b27eb9883f222f6.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/64/37/d3/6437d37c801d80974d775bea8df054af.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a9/67/04/a96704c8451c28d679216596948a7696.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/3b/d3/27/3bd327208be94afe850740b9b1a0a29b.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/70/15/a9/7015a99874385c247b28cce15ce62b36.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ec/5e/9f/ec5e9f977e693dbe550a5d8e45c82371.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/08/0f/61/080f61a2584097ef85166f12a178a6fb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/b5/58/51/b55851583d07a230c0a411dfef6865c8.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/54/1c/50/541c501af26991c96ee8a08417b9d49c.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/76/9d/30/769d30de17c14a4ac8d57afec9d2e066.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4b/d8/fa/4bd8fa6a8a13aaa7ecfa2a376603d7a1.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4d/df/a0/4ddfa038ef8f100123178816047efd26.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4c/9c/f8/4c9cf808bb01c3b31e75288477ce23b8.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ea/f3/17/eaf31744283b464de3eb94a7c8101296.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/99/b7/ba/99b7ba08a26a86f4e357a519106ae02f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/db/c4/15/dbc415f0022bd1a1c0138ed0f97de73f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/a9/78/05/a97805c5ccb610385a7c9ae4e1c1bc8e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fa/80/ee/fa80ee2dcf470e4bf5a3126bf3450cea.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/9f/bd/3b/9fbd3b521ac32c1db1861b0883ac826f.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/dc/c7/cd/dcc7cd03acf6edf633edb6634e32398e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/53/6e/cb/536ecb12ec1f35a268e1c1c576f5ae48.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/68/17/fc/6817fcf4c9c33c6186032079bff3c7f7.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/60/f8/85/60f885793a3eee73497c1cb5a1c60aa3.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/0e/47/c0/0e47c0a1619a7b0d25c9db33d19ff920.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/fb/fe/f1/fbfef175bdcd5d90e8ea3343ff3cc446.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/f0/a3/1e/f0a31e6024fc547cc2f048d2a8a55ee9.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/94/e5/3f/94e53ffb83e9e871ea7865a5bb9296ff.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/4e/4f/48/4e4f482995373b8f7558c8c8407bfa0e.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/59/b0/62/59b062cc5aabb0fcca5b8e9004fe1f61.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/e9/70/d5/e970d50fd9ff826c9b7d4a2e6cbc4ecf.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/85/af/99/85af99f195c5f2e54490696904d30cbb.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ba/43/f2/ba43f2383ad67d82cf366ddfc2fbf4e7.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/ca/6e/01/ca6e01bf7e79f4ee744e725dcfb443d2.jpeg[/simage

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/92/f8/23/92f823dd7d914d0379e651d64dfd3f40.jpeg[/simage




    Kaynak :

    http://metallica.com/blog/so-what-article/355924/studio-city-metallicaland-california-94901

    http://metallica.com/media/photos/met-club-exclusives/18989/sw-22-1-studio-city-metallicaland-california-94901
    [/spoiler




    [color=#FF0000[b14.10.2015 :[/b
    [/color
    James Hetfield kayıt sürecinin devam ettiğini söyledi.


    http://www.metaltilldeath.net/metallica-bugunlerde-studyoda/

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/3318-yeni-metallica-albumunu-kaydediyoruz

    http://hafifmuzik.org/haber/james-hetfield-studyodayiz/


    [color=#FF0000[b08.08.2015 :[/b
    [/color
    Lollapalooza konseri öncesinde Kirk ile röportaj gerçekleştirilmiş ve bazı açıklamalar yapmış:

    http://www.blabbermouth.net/news/kirk-hammett-says-metallica-has-been-busy-working-on-new-music-in-between-live-shows/

    Yeni albüm ile ilgili özet olarak, konserlerin arasında boş durmayıp 'kayıt yaptıklarını' ve kendi deyimiyle ''super riffy, super heavy'' şarkylar olduğunu söylüyor. Death Magnetic'e benzeyen fakat belirli noktalarda farklı olan, bazı yerlerinde And Justice For All'u da andıran ama genel olarak albüm onun gibi değilmiş.



    [color=#FF0000[b20.05.2015 Öncesi Haberler :[/b
    [/color

    [i[bOn what the new METALLICA material is sounding like: [/b

    Kirk: "Let's just say that the stuff that's coming up is super riffy, super heavy… We've developed a vocabulary of how we express ourselves through riffs and technique, and let's just say that that vocabulary is well versed. I would say, you know, it's a lot similar to [2008's 'Death Magnetic' but different in certain parts. James [Hetfield, guitar/vocals is doing a lot of really, really cool melody stuff these days, a lot of vocal layers. [Last year's song 'Lords Of Summer' is a good example of that, the beginning. And we're just jamming the stuff out. But, yeah, I can say if there's any album that I can compare the stuff that we're working on to, I would say it's a lot like 'Death Magnetic'. And, you know, okay, there's a couple of songs that remind me of something on [1988's '…And Justice For All', but the album doesn't sound like '…And Justice For All'." [/i

    http://www.blabbermouth...um/#ymEXWHLwDhr6RRip.99



    James Hetfield hoş ezgiler ortaya çıkarıyormuş.



    [iHammett also reveals that producer Greg Fidelman is working with Metallica on the album, although he may not take on the production role in the end. “We love working with him,” says the guitarist. “His attitude is so right-on. He’s not a ball-buster, but he is a slave-driver.”
    [/i

    http://metalhammer.team...st-250-riffs-10th-album

    Yeni albüm için geçen albümdeki kötü Ses kalitesinden sorumlu olduğu söylenilen Greg Fidelman ile çalışıyorlarmyş ama işin sonuna kadar onunla birlikte olmama ihtimali varmış.



    [i[bMetallica`dan Kötü Haber: Kirk Hammett Telefonunu Kaybetti, İçindeki 250 Beste Çöpe Gitti[/b


    Metallica`dan Kirk Hammett yazdığı tüm melodileri içinde bulunduran cep telefonunu kaybettiğini açıkladı.

    Birkaç yıl geriye gidersek, Kirk Hammett yeni Metallica albümü için 400 rifleri olduğunu söylemişti. Oldukça fazla sayıda rif bulunduran Metallica`nın elinde, birkaç grubun kariyerine yetecek kadar şarkı sözü de var. Fakat, beklenilmeyen bir şey oldu ve 250 rif çöpe gitti.

    Kirk Hammett The Jasta Show radyo yayınında James Jasta ile konuştu. Konuşmasında telefonunu kaybettiğini ve içinde değerli şeylerin olduğunu anlattı:

    Aklıma gelen rifleri ve müzikal fikirleri iPhone`uma kaydederim. 6 ay önce bir şanssızlık yaşandı ve telefonumu kaybettim. Çok can sıkıcı bir durum. Emek verdiğiniz onca şey birden ortadan kayboluyor. Daha da kötüsü yedekleme ihtiyacı hissetmedim. 2-3 gün boyunca her yere baktım. Evin her tarafına baktım, gittiğim yerlere tekrar gittim fakat bulamadım.

    250 müzikal fikirden sadece 8`ini hatırlıyorum. Zamanla belki birkaç tane daha hatırlarım. Bu olaydan dersimi aldım. Bundan sonra telefonumu mutlaka yedekleyeceğim.

    Bu durum grubun yeni albümünün yapım sürecini nasıl etkiler şimdilik bilmiyoruz fakat iyi etkilemeyeceği kesin.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2563-kirk-hammett-telefonunu-kaybetti



    [i[bBilboard.com’a konuşan Kirk Hammet, 2008’deki “Death Magnetic”ten sonra ilk kez albüm için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

    [/b

    “Albüm için çalışmaya başladığımızda bütün önceliğimizin bu olması ve her şeyimizle bu işe odaklanmamız gerektiğini biliyorduk. Farklı mazeretlerle çalışmayı hep ertelemiştik ama bu defa her şey tamam ve çalışmaya başlıyoruz” diye konuşmuş Hammet.

    Yeni albüm için bol bol yeni fikir varmış. Son aylarda birkaç defa bir araya gelip hazırlık yapan grup, melodileri oturtmaya başlamış bile.

    “Bazıları bizim stüdyoya girip hiçbir şey yapamadığımızı çünkü elimizde hiç şarkı olmadığını söylüyorlar. Bu tamamen yanlış; Metallica’nın asla böyle bir yaratıcılık problemi olamadı. Tam aksine, bizde fikir patlaması var. Mesela James’de (Hatfield) 800 fikir var, bende 400. Bu korkunç bir rakam.”

    Metallica’nın davulcusu Lars Ulrich ise Kerrang’a verdiği röportajda yeni albümün en erken 2014’ün sonuna yetişebileceğini söyledi.

    Ulrich sözlerine “Herkes bize yeni albümü soruyor ama biz kendimizi mutlaka bir albüm çıkartmak zorunda hissetmiyoruz. Piyasa istiyor diye kötü bir albüm çıkartmak doğru değil, biz hazır olduğumuzda bu işi yapacağız” diye devam etti.

    Lars Ulrich’e göre grup “Death Magnetic”te çıkartılan işten son derece memnun ve ondan daha vasat bir albüm çıkartmak istemiyor. Bu yüzden de yeni albüm için ince eleyip sık dokuyor.

    Şu anda şarkı yazım aşamasına gelindiğini söyleyen Ulrich, albümün çıkış tarihini kendilerinin de tam bilemediğini fakat, muhtemelen 2014 sonu veya 2015 başında olabileceğini ifade etti.[/i

    http://hafifmuzik.org/haber/metallica-yeni-album-calismalarina-basliyor/



    [i[bMetallica'nın Yeni Prodüktörü Kimseyi Şaşırtmayacak
    [/b
    Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich, grubun yeni prodüktörünün kimseyi şaşırtmayacağını açıkladı.

    Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirten Ulrich, BBC Radio 1'a ilk olarak şunları söyledi:

    Bir kaç hafta önce aramızda küçük bir toplantı yaptık. Menajerlerimiz bize bir soru ile geldi "yeni kaydımızı kim yayınlayacak?" ve hepsini elleri boş gönderdik.
    Akıllarında bir-iki ismin olduğunu söyleyen Lars, bu isimlerin kimseyi şaşırtmayacağını açıklamalarına ekledi:

    Elimizde bir ya da iki var, her ikisi de hiç kimseyi şaşırtmayacak kişiler. Vagonlardan bir çeşit daire yapacağız ve daha sonra işi çözeceğiz.
    Önceki haberlerimizde Kirk Hammett'ın albüm ile verdiği detaylardan bahsetmiştik. Aynı zamanda grup, kayıtları eylül ayında bitirmeyi planlıyor.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/1044-metallica-nin-yeni-produktoru-kimseyi-sasirtmayacak


    [i[bJames Hetfield Yeni Albüm Hakkında Açıklama Yaptı[/b

    Metallica'nın yeni albümüyle ilgili sessiz kalan James Hetfield, ilk defa konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

    James Hetfield, Load ve Reload albümlerinin aşırı doldurulmuş olduğunu, bundan bir ders çıkardıklarını ve yeni albümlerinin böyle olmayacağını söyledi. Miktardan ziyade kaliteye önem vereceklerini belirtti.

    Gözden geçirmemiz ve en iyilerini seçmemiz gereken 800 kadar riff var. Şarkı sözleri açısından sadece kitaplardan, filmlerden etkilenmedik. Aynı zamanda hayatta yaşadıklarımızdan, ebeveyn olmaktan ve hayatta yaşananlardan etkilendik.
    Son albümden sonra yaşadıkları hayat tecrübelerinin gelecek albümü etkileyebileceğini ve turların albümün tamamlanma sürecine yardım ettiğini belirtti.

    Load ve Reload albümleri gibi olmasını istememesinin sebebi albümlerin 13- 14 şarkıdan oluşması ve 96-97 yıllarında yayınlanmasıdır.Grubun albüme gereken ilgiyi göstermesi için kısa bir zaman ve fazla şarkı vardı. Yeni albümün nasıl olacağı merak konusu.[/i

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/1115-james-hetfield-yeni-album-hakkinda-aciklama-yapti




    [i[bMETALLICA 2011′de yeni albümünü yazacağını açıkladı[/b

    [quote2 yıllık “Death Magnetic” turnesini bitirmek üzere olan METALLICA, 2011′de yeni şarkılar yazmak istediğini açıkladı.



    Lars Ulrich yaptığı açıklamada, iki yıldır durmaksızın turladıklarını, bir dinlenme sürecinin ardından yeni bir şeyler yazmak istediklerini söylemiş. Ulrich, “Neredeyse 2006′dan beri yeni bir şey yazmadık. Artık yaratıcılığımızı tekrardan kullanmaya başlasak iyi olacak” diye konuşmuş.
    [/quote

    http://www.pasifagresif.com/2010/11/metallica-2011de-yeni-albumunu-yazacagini-acikladi/



    [i[bMETALLICA yeni albümünün yapımcısını ve masa başı ekibini açıkladı
    [/b

    METALLICA basçısı Robert Trujillo, dünkü bir radyo röportajında yeni METALLICA albümünün kaydında görev alacak kadroyu açıklamış.


    Yeni albümün yapımcısı tıpkı bir önceki albümde olduğu gibi Rick Rubin, kaydından sorumlu kişi de yine “Death Magnetic“teki kayıttan sorumlu Greg Fidelman olacakmış.

    Lars Ulrich, aşırı gürültülü bir kaydı olmasıyla eleştirilen, albümün ardından başlatılan ve 12.000 kişinin “Death Magnetic”i olduğundan daha iyi miksleyeceğini iddia ettiği imza kampanyasına dair, “12.000 kişi albümü daha iyi miksleyeceğini söylüyor ama albüm 2.000.000 satıyor; matematiğini size bırakıyorum” diye konuşmuştu.

    Bilindiği gibi albüm akabinde “Loudness Wars” adlı tartışmayı alevlendirmiş, buna rağmen SLAYER da son albümü “World Painted Blood“ın tüm kayıt işlerini Rubin/Fidelman ikilisine teslim etmişti.[/i

    http://www.pasifagresif.com/2011/04/metallica-yeni-albumunun-yapimcisini-ve-masa-basi-ekibini-acikladi/



    [i[bMETALLICA stüdyoya giriyor[/b

    İlk haberiyle yorumsal anlamda olay yaratan METALLICA’nın yeni albüm planlarında, nihayet çarklar dönmeye başlıyor.

    Lars Ulrich, 215 konserlik devasa “Death Magnetic” turnelerinden yeni dönmelerine rağmen kendilerini çok iyi hissettiklerini ve Mart-Nisan civarı stüdyoya gireceklerini açıklamış.

    Albümün muhtemel çıkış zamanı hakkında henüz bilgi yokmuş.[/i

    http://www.pasifagresif.com/2011/02/metallica-studyoya-giriyor/





    [i[bMetallica Progresif Metal Albümü Yapıyor!
    [/b

    Metallica gitaristi Kirk Hammett, grubun yeni albümünün tarzıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    2015 yılında albüm çalışmalarına hızla devam eden Metallica`dan, heyecan veren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeni albüm için "Lords of Summer şarkısından daha progresif bir albüm olacak" açıklamasında bulunan Kirk Hammett, sözlerine şöyle devam etti:

    Death Magnetic için yaptığımız bazı şarkılar neredeyse Lords Of Summer'ın aynısıydı. Onları biraz daha değiştirerek daha havalı bir müzik elde etmeye çalıştık. Ortaya da Death Magnetic gibi bir albüm çıktı.

    Yeni albüme gelecek olursak, beni gerçekten heyecanlandırıyor. İş ilerledikçe çılgına dönüyorum. Eğer bir albümle kıyaslamam gerekirse 1988'de çıkardığımız ...And Justice For All doğru tercih olur. Ama yeni albüm, ...And Justice For All gibi değil. Onun günümüze uyarlanmış hali gibi. Beklediğinize değecek.
    Kirk Hammett, Lars Ulrich'in ...And Justice For All albümündeki bass seslerini kıstırmasına da atıfta bulundu:

    Günümüzde çok sayıda yeni grup var, elimden geldiğince dinlemeye çalışıyorum. Ve şunu fark ettim ki, bizim gençliğimizde yaptığımız albümlerden çok daha iyi albümler yapıyorlar. Çünkü albümü dinlerken bass sesini duyabiliyorsunuz.
    Ünlü gitarist, sözlerini şöyle noktaladı:

    Bu albüm hayatımızdaki büyük bir boşluğu dolduracak. Beklemede kalın.[/i

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2549-metallica-progresif-metal-albumu-yapiyor



    [i[bKirk Hammett: “En İyi Metallica Albümünü Yapıyoruz”[/b


    Metallica`dan Kirk Hammett, Billboard`a verdiği röportajda yeni albümün sürecini anlattı.

    Metallica`nın son albümü 2008`de yayınlanan Death Magnetic. Aradan geçen 7 yıl içerisinde Metallica albüm kaydetmese de, ellerinde yüzlerce rif, şarkı sözü var. Metallica yeni albümü kaydetmek için stüdyoda çalışıyor. Grubun önündeki en büyük sorun, bu kadar fazla malzemeyle çalışıyor olmaları.

    Kirk Hammett`ın Billboard`a verdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Bir sürü iyi şarkımız var. Şarkıların yapısıyla oynamaya devam ediyoruz. Yüzlerce rif olduğu için içlerinden eleme yapmamız gerekiyor. Bu, çok zaman alıyor. Daha albümün yarısına bile gelmedik. Yüzde 25-30 civarındayız. Elimizde olan şarkılara stüdyoda doğaçlama takılırken yenileri de ekleniyor. En iyiyi bulmaya gayret ediyoruz.
    Kirk`ün bu söylediklerinden sonra, yeni albümün çıkış tarihinin erteleneceğini düşünenler var.[/i

    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2514-kirk-hammett-en-iyi-metallica-albumunu-yapiyoruz


    [i
    [bKirk Hammett Yeni Metallica Albümüyle İlgili Konuştu: “Yol Ayrımına Geldik”

    [/b
    Metallica`dan Kirk Hammett, yeni albümün ne durumda olduğuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

    Kirk Hammett`a göre, Metallica`nın son albümü henüz son şeklini almadı. San Jose Mercury News ile röportaj yapan Kirk`in konuşması şöyle:

    Albüm bittiği zaman dinleyeceksiniz. Şarkıların belli olduğunu ve müzik üzerinde çalıştığımızı doğrulayabilirim.
    Bir yol ayrımına geldik. Problemsiz bir şekilde albüme devam ederken, yol ikiye ayrıldı. Seçeceğimiz yön, albümü çok fazla etkilemeyecektir. Sadece sound biraz farklılaşabilir. Ama endişelenmeyin, sert bir albüm olacağı kesin.

    Metallica Rock in Rio`da ve Lollapalooza Festival`de headliner olarak sahne alacak.[/i


    Ayrıca Kirk Hammett resmi Twitter hesabından kayıt sürecine dair bir fotoğraf paylaştı :

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/bb/23/19/bb2319be1bd23ed6a705571e7702febc.jpg[/simage

    https://twitter.com/KirkHammett/status/585865443572895744




    [i[bUzun bir süredir yeni albümü beklenen METALLICA, nihayet stüdyodan bir fotoğraf paylaştı. Instagram’dan paylaşılan fotoğrafın altında “Rocking along…” yazılı.
    [/b

    [simagehttps://store.donanimhaber.com/1c/0b/e3/1c0be30fac2f8867d0aa79c108d2c862.png[/simage


    Grup uzun bir süredir hayranlaryna yeni albüm hakkında açyklamalar yapyıordu. Lars Ulrich, albümün ne zaman kaydedileceğine dair bir soruya şöyle cevap vermişti:

    “Çok iyi fikirlerimiz var. En büyük sorunumuz fikir bulmak değil. En büyük sorunumuz zaman. METALLICA her zamankinden daha meşgul ve sürekli yeni bir şeyler oluyor, yeni bir şeyler çıkıyor ve günler kısaldıkça kısalıyor. Ancak umuyorum ki, albüm yazımı bu sene içinde bitecek ve seneye de albümü kaydedeceğiz ve umuyorum ki yeni bir albümümüz olacak. Göreceğiz. Önümüzdeki yıl olmasını umuyoruz.”



    Bir süre önce de Rob Trujillo, “METALLICA: Through the Never” sebebiyle sekteye uğrayan yeni albüm yazımının ve kayıtların, 2014 yılındaki ilk öncelikleri olacağını açıklamıştı. “Yeni albüm son birkaç albüme oranla daha thrash metal tabanlı olacak” diyen Trujillo, albümün çıkışına dair bir tahminde bulunmamıştı.

    Daha önce de grup üyeleri albüme dair açıklamalarda bulunmuştu. Mesela Kirk Hammett, METALLICA’nın dört üyesinin de yeni albüm için bir şeyler yazdığını ve “Riff Bank” adını verdikleri yeni rif deposunun hâlâ büyümeye devam ettiğini belirtmişti. Hammett, “Albüm 2015′te çıkacaktır” diyerek de, daha biraz beklememiz gerektiğini ifade etmişti.

    Bir süre önce de James Hetfield, kendisiyle yapılan bir röportajda sorulan “Yeni albümün şarkı yazım aşamaları nasıl ilerliyor?” sorusuna Hetfield, “Daha bir şeyler yazmaya başlamadık bile. Elimizde 800 küsür rif var, bir sürü fikirlerimiz var. Biz de çok heyecanlıyız.” cevabını vermiş ve dört bir yerde konserler verip tekrar stüdyoya dönüp bir şeyler tamamlamaya çalışmanın zor olduğunu belirtmişti.

    METALLICA davulcusu Lars Ulrich de geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “Hayranlar yeni albümü ne zaman duymayı beklemeliler?” sorusuna “Yeni METALLICA albümü 2015′ten önce çıkarsa gayet şaşırırım. Albüm yapmak bayağı zamanımızı alıyor ve bir sürü başka şeyle de meşgulüz. Ama eninde sonunda yapacağız.” cevabını vermişti.

    Grubun bas gitaristi Rob Trujillo ise, bir süre önceki bir röportajında yeni albümün “Death Magnetic”e pek benzemeyeceğini açıklamıştı. “O albümü sürekli dinliyoruz ve şarkı yapılarına dair fikirler ediniyoruz” şeklinde konuşan Trujillo, yeni albüm için “Death Magnetic”teki bazı temel fikirlerin kullanılabileceğini, ancak genel itibariyle daha farklı bir albüm gelmesinin daha olası olduğunu belirtmişti. Lars Ulrich ise yine yakın zamandaki başka bir röportajında “Death Magnetic”in geçilmesi kolay olmayan bir albüm olduğunu, ancak bunu başaracaklarına inandığını ifade etmiş, kendilerini kasmadıklarını, rahat bir albüm sürecinde olduklarını söylemişti. Kirk Hammett da geçtiğimiz haftalardaki bir röportajında yeni albümü 2014′te çıkarmayı umduklarını açıklamıştı. Sürecin yavaş ilerlediğini belirten Hammett, başka da pek bir şey dememişti.




    Aylar öncesine gidersek, Lars Ulrich 10. stüdyo albümleri üzerinde çalıştıklarını Ocak ayında duyurmuştu. Lars’a göre albüm sert, enerjik ve hızlı olacak. Metal Hammer’ın Ocak 2013′de çıkacak sayısına röportaj veren Lars, albümün 2014′den önce çıkmayacağını belirtmiş ve Rick Rubin ile çalışılıp çalışılmayacağı konusunda “Rick’i çok seviyoruz, sürekli iletişim halindeyiz. Olayın gidişatına bağlı.” yorumunu yapmıştı.

    Ulrich, Classic Rock isimli dergiyle yaptığı röportajda yeni albümle ilgili olarak şunları söylemişti:
    “Death Magnetic gibi, yapıldığından 4 sene sonra hala kulağa mükemmel gelen çok METALLICA albümü yok. Diğer albümlerin çoğunda “Neden böyle bişey yaptık ki?”, “Orada ne olduğunu anlayan var mı?”, “Niye kimse trampetin sesini yükseltmemi söylemedi abi?” gibi sorular vardı. “Death Magnetic”te böyle hissetmiyorum. Şu an yaptığımız şey “Death Magnetic”in devamı gibi.”[/i

    Kaynak : pasifagresif.com




    [i[bRobert, Groove ile yaptığı son röportajında ?unlara değindi:[/b

    Yeni fikirler için bir araya gelip rastgele çalıyoruz. Bir ritim buluyoruz veya güzel bir müzik ortaya çıkıyor, bunun üstüne gidiyoruz. James şu anda melodileri güçlendiriyor, üst seviyelere çekiyor. Öylesine çalarken rastgele bulduğumuz kalıplar işin sürprizi oluyor.
    Bazı parçalar tamamen bitti. Ufak düzeltmelere ihtiyaçları var. Aranjmanlarının yapılması gerekiyor. Şarkı içindeki geçişleri Lars düzenliyor. Şu anda ne istersek onu yapıyoruz ve rahatız. Bence Metallica`nın müziğini güzel ve özel yapan da bu.

    Metallica`yı stüdyoda gördüğümüze göre albüm için tarihi için bekleyeceğiz.
    [/i
    Kaynak : turkgitar.com



    [i[bMetallica`nın yeni albümüyle ilgili güncel bilgiler veren Lars, heyecan yaratan sözler sarf etti.

    Metallica geçtiğimiz hafta 1982 yılında yaptığı demo albüm No Life `til Leather`ı kaset formunda basılacağını duyurmuştu. Lars Ulrich son verdiği röportajda yeni albümün ne durumda olduğunu anlattı.

    Rolling Stones`un gerçekleştirdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Yeni albümde sona yaklaştık. Bir sürü şarkımız var. Geçen süre içinde yepyeni 20 parça yazdık. Şarkıların tonları inanılmaz. Yaratıcı bölümleri birbirine bağlamaya çalışıyoruz.
    Ne zaman bitirmeye yaklaştık desem birkaç ay içinde içerikler gün yüzüne çıkıyor. Metallica`nın hala Metallica olduğu albüm çok yakında sizlerle. Bununla beraber, kişisel hayatlarımız da yolunda gidiyor. Kayıtlarda çok eğlendik. Albümde yer alacak şarkılar belli olmasına rağmen hala, yeni şarkılar yazmaktan kendimizi alamıyoruz.

    Yaratıcı elementleri açmak gerekirse; Metallica`nın dünyasında farklılık, alışılmadık şeyler var. Şarkıları kaydederken içimizden nasıl geldiyse öyle yaptık. Bu da alışılmış kalıpların dışına çıktığımız anlamına geliyor. 9 Mayıs`ta Rock in Rio`da olacağız. Yeni şarkıları orada olanlara göstermek hiç fena olmaz.[/i

    Kaynak :http://www.turkgitar.net/index.php/haberler/item/2344-metallicanin-20-yeni-sarkisi-hazir



    [i[bRolling Stone dergisine konuşan Metallica bassçısı Robert Trujillo, 2008'de çıkan Death Magnetic sonrası grubun müzikal gelişimden bahsetti.

    Üretken bir şekilde çalışıyoruz ama bunu yaparken de inanılmaz keyif alıyoruz.

    Aynı zamanda bir Metallica dinleyicisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Metallica çizgisi diye bir şey var. O çizgiden aşağı kesinlikle düşmemeliyiz. Metallica hep belli seviyede işler yapmalı.

    Metallica'ya katılmadan önce bile dağlarda spor yaparken Ride The Lightning albümünü dinlerdim. Fight Fire With Fire dinlerken dağlara tırmanıp oksijen solumak kadar güzel bir şey yoktu.

    Şu anda bulunduğumuz yer ile ilgili şunu söyleyebilirim ki, sert müzik yapıyoruz. Fakat tekrardan söylemeliyim ki her albüm grubun yeni tecrübesi olarak tarihe geçer. Yani şimdi sadece bekleyip tepkileri göreceğiz.
    Metallica bateristi Lars Ulrich ise son olarak Rolling Stone dergisine "20'ye yakın şarkı yazdık. Bunları sizlere sunmaktan gurur duyacağız" şeklinde bir açıklama yapmıştı. [/i



    Kaynak :http://www.turkgitar.net/index.php/haberler/item/2465-robert-trujillo-yeni-albumle-ilgili-konustu[b[/b/embed" style=" color:#000; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none; word-wrap:break-word;" target="_top">.


    (
    )








    04.10.2016 :

    Moth Into Flame'in yapım sürecine dair video paylaşıldı.






    30.09.2016 :

    Lars Ulrich, Metallica`nın Emeklilik Planlarıyla İlgili Konuştu: Kaç Albüm Daha Beklemeliyiz?

    Metallica`nın yeni albümüne günler kala emeklilik konusu ile ilgili Lars Ulrich`ten açıklamalar geldi.



    Rock ve metal müziğin ikonlaşmış grupları ve müzisyenleri her geçen gün yaşlılığa teslim olmaya devam ediyorlar. Metallica`nın da bir gün emekliye ayrılacağını biliyoruz. Extra Bladet tarafından gerçekleştirilen röportajda konuşan Lars Ulrich, Metallica'nın emeklilik planlarından ve önümüzdeki dönemde kaç albüm daha beklememiz gerektiğinden söz etti. Açıklamalar şu şekilde:

    Eğer her 8 yılda bir yeni albüm yaparsak, önümüzde çok fazla albüm olmayacaktır. Fakat sanıyorum ki bir kaç tane daha yapacağız. Ama bu konunun çok fazla üzerinde durmuyoruz. Şu an önümüzde 2-3 yıllık bir konser süreci var. Kollarımız, dizlerimiz ve boynumuz izin verirse, emeklilik için önümüzde daha çok yıl var.

    Son albümlerinin üzerinden 8 yıl geçmesi ile ilgili neler düşündüğü sorulduğunda ise şu cevabı vermiş:

    The Beatles çok daha az bir zamanda albümlerini kaydediyordu. Fakat şu an çok farklı bir dünyadayız. Bir çok konser vermek zorundayız, Lou Reed ile bir albüm yaptık ve ayrıca 2 yılımızı sinema filmimiz için harcadık. San Francisco'da öylece oturup burnumuzu karıştırmadık.

    Mantıklı şeyler söylemiş. Önümüzdeki senelerde en az 2 yeni Metallica albümü daha görebiliriz. Fazlasını zaten kaldırabilirler mi meçhul... Hardwired... To Self-Destruct albümünün çıkış tarihi olan 18 Kasım 2016'yı beklemekteyiz.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4452-lars-ulrich-metallicanin-emekliligiyle-ilgili-konustu



    30.09.2016 :


    Jimmy Fallon'ın sunduğu The Tonight Show'da Moth Into Flame canlı olarak çalındı.






    29.09.2016 :

    Metallica’dan rock’n roll efsanesi Kilmister anısına: ‘Murder One’

    Dünyaca ünlü müzik grubu Metallica, kasım ayında yayınlayacağı yeni albümünde geçen yıl hayatını kaybeden rock’n roll efsanesi Lemmy Kilmister anısına bir şarkı olacağını duyurdu.

    Rolling Stones’un haberine göre grup üyeleri James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo ve Lars Ulric, hayranlarıyla SiriusXM’s New York stüdyolarında buluşarak soruları yanıtladı. Metallica, 18 Kasım’da yayınlayacağı ‘Hardwired… to Self-Destruct’ albümüne ilişkin 28 Aralık 2015 tarihinde yaşamını yitiren Motörhead’in vokali Kilmister hayranlarını sevindirecek haberi de burada verdi.

    Metallica, yeni albümde yer alan ‘Murder One’ şarkısında Kilmister’ı anacak. Şarkıda, Lemmy’nin şarkılarına atıflı sözler de yer alacak.

    Kilmister’ın kullandığı şarkı sözlerinden parçaların da yer alacağı ‘Murder One’, Lemmy’nin sahnede kullandığı favori basına verdiği isim.

    Bize çok yardım etmişti

    Vokal Hetfield, Kilmister’ın grubu Motörhead’in kendileri üzerinde büyük etkisi olduğunu belirterek, “Lemmy’nin, bir baba figürü gibi önemli bir yeri vardı. Bize çok yardım etmişti. Korkusuzdu. Karakterliydi. Özgündü. Ona çok saygı duyuyoruz. O son nefesine kadar elinden geleni yaptı. Kim olduğunuz önemli değil, böyle biri size nasıl ilham vermez?” diye konuştu.

    Baterist Ulric de 1981 yazında Motörhead’i turne boyunca takip ettiğini söyledi: “Bu grup, benim olmak istediğim gruptu. Güney Kaliforniya’ya döndüğümde James’i çağırdım ve ona ‘Dinle, biz de bunu deneyebiliriz’ dedim. Motörhead bir katalizördür.”

    http://www.diken.com.tr/metallicadan-rockn-roll-efsanesi-kilmister-anisina-murder-one/


    27.09.2016 :

    Önceden başlangıcını duyduğumuz Moth Into Flame'in tamamı videosu ile birlikte yayınlandı.





    27.09.2016 :

    Hardwired...To Self Destruct albümü ile birlikte Deluxe Edition adıyla ek olarak satılan pakette yer alan içerik değiştirildi. Albümdeki şarkıların ham halini içeren ''Riff Origins'' çıkarılarak aşağıdaki şekilde satışa sunuldu. Önceki hali ile satın alanlar siparişlerini iptal etmezse yeni halini almış olacaklar.

    1- Lords of Summer (2016)
    2- Ronnie Rising Medley
    3- When a Blind Man Cries
    4- Remember Tomorrow
    5- Helpless (Live at Rasputin Music)
    6- Hit the Lights (Live at Rasputin Music)
    7- The Four Horsemen (Live at Rasputin Music)
    8- Ride the Lightning (Live at Rasputin Music)
    9- Fade to Black (Live at Rasputin Music)
    10- Jump in the Fire (Live at Rasputin Music)
    11- For Whom the Bell Tolls (Live at Rasputin Music)
    12- Creeping Death (Live at Rasputin Music)
    13- Metal Militia (Live at Rasputin Music)
    14- Hardwired (Live in Minneapolis)

    https://metallica.com/blog/news/432106/hardwired-deluxe-sets-update



    27.09.2016 :

    Robert Trujillo Söz Verdi: “Konser Takvimimiz Çok Yoğun Olacak”

    Metallica`nın yeni albümü Hardwired...to Self-Destruct`ın turnesi dünya çapında ses getirecek.

    Metallica`nın yeni stüdyo kaydı 18 Kasım`da piyasada olacak. Öncesinde yayımlanan Hardwired single`ıyla gelen tepkileri yorumlayan grup üyeleri, turne için de çok çalışıyor. World Magnetic turnesinde 30 konser veren Metallica`nın bu turnede daha fazla konser vermesi bekleniyor.

    Robert Trujillo, WJRR`a hazırlıklardan şöyle bahsetti:

    Kesinlikle turneye çıkacağız ve kısa sürmeyecek. Albüm çıktıktan sonra setlist oluşturacağız ve bu biraz zaman alacak. Daha sonra görsel prodüksiyon, ses düzeniayarlanacak. Burada herkes heyecanlı.

    Şunu da söyleyeyim; deneme amaçlı bir yere gideceğimizi düşünmüyorum. Konserler doğru yerde, doğru zamanda olacaktır. Minneapolis`te yakın zamanda konserimiz oldu ve ondan önce San Francisco`da çaldık. İnsanların biraz daha sabırlı olması gerekiyor. Her şeyi doğru yapıp, hayranlarımızdan kopmadan tekrar konserlere başlayacağız.


    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4418-robert-trujillo-soz-verdi-konser-takvimimiz-cok-yogun-olacak


    27.09.2016 :

    James Hetfield, Hardwired`ı Eleştirenlere Cevap Verdi: “Boktan Bir Albüm Yapmadık”

    James Hetfield, Metallica`nın yeni single`ını eleştirenlere son röportajında cevap verdi.

    Metallica son albümü 2008`de çıkardı ve geçen süre zarfında birçok işe attı. Grubun yeni albümünden ilk parçayı dinledik ve sonunda elimizde net bir çıkış tarihi var. Hardwired yayımlandığı zaman kimileri çok eleştirmiş ve albümün de kendilerine göre "vasat" olacağını söylemişti.

    Philadelphia Station 93.3 WMMR`a konulan Hetfield eleştirilere şöyle karşılık verdi:

    İnternette yazılanları okuyoruz. Kızgınlıkla söylenmiş sözler var. Bu yorumlarda müzikal bir eleştiri göremiyorum. Bildiğiniz üzere, boktan bir albüm yapmadık. Yaptığımız işi seviyoruz. Duymak istediğimiz müziği yapıyoruz. Sanatçıyız, bu kadar basit. Eleştiri yapma hakkı her zaman olmalı ama biz, bize doğru olduğunu hissettiren şeyi yapacağız.
    Müzik gelişmeye açık bir yer. Metallica da gelişiyor. Yıllarca farklı şeyler denedik. Hep aynı albümü yapan sanatçıları yargılamıyorum. Onlar da bunu istiyor. Yaptıkları iş güvenli bir alandır, aynı çizgide devam ederler. Biz araştırmacı kişileriz. Farklı şeyler denemeyi seviyor ve sınırları zorlamadan rahat edemiyoruz.


    Metallica`nın yeni albümü Hardwired...to Self-Destruct 18 Kasım`da Blackened Recordings etiketiyle yayımlanacak.


    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4404-james-hetfield-hardwiredi-elestirenlere-cevap-verdi-boktan-bir-album-yapmadik



    02.09.2016 :

    Hardwired'ın yapım sürecine dair videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz :

    https://metallica.com/videos/30975/riff-charge-the-making-of-hardwired


    Videosunun çekim sürecini şuradan izleyebilirsiniz :






    21.08.2016 :

    Yeni yayınlanan videoda diğer şarkılardan kısa bir bölüm duyulabiliyor.




    Rolling Stone'da yazdığına göre Moth Into Flame adlı şarkıymış :

    http://www.rollingstone.com/music/news/hear-metallica-preview-new-moth-into-flame-in-lp-trailer-w435791


    Ayrıca Minnepolis konserinde Hardwired ilk defa canlı olarak çalındı.






    18.08.2016 :

    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct

    Yıllardır beklenen Metallica'nın 11. albümü, Hardwired...To Self-Destruct adıyla duyuruldu. Albüm, 18 Kasım'da satışa çıkacak. Toplam iki diskten oluşan albüm, neredeyse 80 dakikalık bir süreye sahip ve Deluxe Edition alanlar için ek bir disk ile Lords Of Summer ve albümün kökenleri dinlenebilecek.

    Disk 1

    1- Hardwired
    2- Atlas, Rise!
    3- Now That We’re Dead
    4- Moth Into Flame
    5- Am I Savage?
    6- Halo On Fire

    Disk 2

    1- Confusion
    2- Dream No More
    3- ManUNkind
    4- Here Comes Revenge
    5- Murder One
    6- Spit Out The Bone

    Disk 3 (Deluxe Edition Only)

    1- Lords Of Summer
    2- Riff Charge (Riff Origins)
    3- N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
    4- Tin Shot (Riff Origins)
    5- Plow (Riff Origins)
    6- Sawblade (Riff Origins)
    7- RIP (Riff Origins)
    8- Lima (Riff Origins)
    9- 91 (Riff Origins)
    10- MTO (Riff Origins)
    11- RL72 (Riff Origins)
    12- Frankenstein (Riff Origins)
    13- CHI (Riff Origins)
    14- X Dust (Riff Origins)


    Kaynaklar :

    https://metallica.com/blog/news/429181/hardwired-to-self-destruct-available-november-18-2

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4308-hasret-sona-erdi-metallica-yeni-albumunden-ilk-singlei-paylasti

    http://www.pasifagresif.com/2016/08/metallicadan-yeni-album/



    14.06.2016 :

    quote:


    James Hetfield Konuştu: Yeni Metallica Albümü İçin Tarih Verdi!


    Yeni albüm süreci yılan hikayesine dönen Metallica`da, beklenen adımlar nihayet atılıyor.

    Yaklaşık iki yıldır belli aralıklarla gündeme gelen Metallica`nın yeni albümü ana başlıklı haberler artık kabak tadı vermeye başladı diyebiliriz. Şu ana dek sürekli olarak Lars, James ve Kirk ağız birliği yaparak albümün çok kısa bir süre içerisinde piyasaya0çıkacağını aktardılar. James Hetfield'tan gelen son açıklama ise olayların biraz daha realistik olarak sona yaklaştığını bizlere gösteriyor. Loudwire'a konuşan James şunları söyledi:

    Şu an mixing sürecindeyiz ve bu yılın sonbaharında albümü çıkartmayı umuyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyız. Son albümün üzerinden uzunca bir zaman geçti ve bu hep yaptığımız bir şey. Çalmayı seviyoruz ve bir sonraki albümümüz her zaman tam olarak istediğimiz gibi olmalı. Gerçekten heyecanlıyız.
    James Hetfield, albümün mixing aşamasında olduğunu açıkladı. Peki bu ne demek oluyor? Kayıtların sona erdiği, parçaların tamamen hazır olduğu ve albümün yayımlanması için gerekli olan koşulların çok kısa bir süre içerisinde tamamen hazırlanmış olduğu sonucunu buradan çıkartabiliriz. Açıklamada tarihle ilgili konuşmaktan geri kalmayan Hetfield, bu yılın sonbahar aylarını işaret etti. Bu güzel bir gelişme.

    Eğer gerçekten bu yılın sonuna yeni albümü yetiştirebilirlerse, önümüzdeki sene Metallica'nın Türkiye'ye gelme ihtimali ortaya çıkabilir. Neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4103-james-hetfield-yeni-albumle-ilgili-konustu



    29.05.2016 :

    quote:

    Lars Ulrich Müjdeyi Verdi: “Yeni Metallica Albümü Bu Yaz Bitecek”


    Metallica`dan Lars Ulrcih milyonlarca hayranına uzun zamandır beklenen haberi verdi.

    Metallica`nın son stüdyo albümü Death Magnetic 2008`de çıkmıştı ve üzerinden 8 yıl geçti. Yeni albüm hakkında ufak gelişmeler, güncellemeler olsa da elle tutulur ciddi bir bilgi yoktu. Lars Ulrich, Metal Forces`a kesin bilgiler vererek konuştu:

    Müzikal yaratıcılığın sonuna doğru geliyoruz. Bir yandan da bu kayıtları sizle nasıl paylaşacağımızın planlarını yapıyoruz. Haziran ayı bizim için önemli bir süreç olacak. Elimizde ne var ne yok, bugüne ne yaptığımızı masaya yatırıp bir sonuç çıkaracağız.
    Albümün kayıtları bu yaz kesin bitecek ancak albümün yayımlanmaması için birkaç nedenimiz olursa takvimi önümüzdeki yıl için düzenlemeye başlarız.

    Lars albüm kayıtlarının biteceğini kesin dille ifade etmiş ama bu durum albümü dinleyeceğiz anlamına gelmiyor. Hala elimizde net bir tarih yok. Kirk Hammett`ın da dediği gibi en kötü ihtimalle 2017`yi bekleyeceğiz.


    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4060-lars-ulrich-mujdeyi-verdi-yeni-metallica-albumu-bu-yaz-bitecek


    26.05.2016 :

    quote:

    Geçen hafta Metallica tarihinde bir ilk yaşandı ve Robert Trujillo vokal kaydına girdi.


    Metallica`nın merakla beklenen yeni albümünden yavaş yavaş bilgiler geliyor. 2008`de çıkan Death Magnetic`in çizgisini sürdürmek isteyen grup, kayıtların mix aşamasında olduğunu bildirmişti.

    Robert Trujillo, Met Club`a kısa bir röportaj verdi ve şunları söyledi:

    Hetfield ile beraber geçen hafta vokal kayıtları yaptık.Albüm sürecinin en eğlenceli anlarıydı. Bunu hayal bile edemezdim.
    Ben parçanın nakarat kısmını kaydederken, Hetfield`ın yüzünde büyük bir gülümseme vardı. Bu kayıtları her zaman hatırlayacağım çünkü hiçbir zaman bu seviyeye geleceğimi düşünmemiştim. Hetfield ile vokal kaydında bulunmak çok iyiydi.

    Albümün sadece bana ait olan kısmı, bas kayıtlarına gelecek olursak, ezici bir sound yakaladık. Metallica`da bulunduğum süre içinde en iyi tonu bulduğumu düşünüyorum. Prodüktörümüz Greg Fidelman`a de teşekkür etmeliyim. Benim enstrümanlarımla yakından ilgilendi.

    Metallica`nın yeni albümünün sonbahar aylarında çıkacağı tahmin ediliyor.


    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/4136-robert-trujillo-vokal-kaydinda




    10.04.2016 :

    METALLICA yeni albümünü bitirmek üzere

    “Neredeyse bitti.”

    Lars Ulrich, METALLICA’nın yeni albümünü tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Ulrich’İn açıklaması şöyle:

    “Neredeyse bitti sayılır. Yapılması gereken birtakım başka işler var. Bugünlerde METALLICA’da olamk, sadece bir albüm yapmaktan ibaret değil. Bir sürü farklı şey var ve bir yandan onları da halletmemiz gerekiyor. Diğer işler tamamen bittiğinde albüm üzerinde çalışıyor. Açıkçası bunu seviyoruz. Sadece albüm, turne, albüm, turne olmaması hoşumuza gidiyor. Kısacası sürekli yapacak bir şeyler oluyor ama bir yandan albüm de bitmek üzere.”

    http://www.pasifagresif.com/2016/04/metallica-yeni-album-kaydinda/



    03.03.2016 :

    Son açıklamalarına göre albümün yazım süreci muhtemelen 9 ay sürmüş. Death Magnetic için ise 18 ay sürmüş ve yarı yarıya daha hızlı ilerliyorlar.


    quote:

    "There's a spark or spontaneity or impulsiveness that happens when you're in your twenties," Ulrich says. "We wrote Master of Puppets in probably eight weeks over that summer. Nowadays, it takes me eight weeks just to drive own to the studio. It's like, 'What the fuck did we do in the summer of '85 where we could just give birth to that from the first note to the last note in eight weeks?' Death Magnetic took us probably 18 months from when we started writing to when we started recording. On this current record, it probably took us about nine months. How the fuck do you write a record like Master of Puppets in eight weeks?"


    Kaynak :http://www.rollingstone.com/music/news/metallica-talk-30-years-of-master-of-puppets-we-were-just-kids-20160302?page=3




    25.02.2016 :

    Instagram hesaplarında ''Kayıt devam ediyor! Girmeyin. Teşekkürler!'' yazan şu fotoğrafı paylaşmışlar.

    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct




    08.02.2016 :

    Geçen gün gerçekleşen The Night Before konserinde James Hetfield albümün hangi aşamada olduğu hakkında bilgi verdi :

    "We're working on a new record.... we're getting near the end. Don't want to get anyones hopes up too high, but it's coming to an end" diyor.

    ''Yeni kayıt üzerinde çalışıyoruz...sona yaklaşıyoruz. Umutlarınızı çok artırmak istemem ama sona yaklaşıyor.''



    22.01.2016 :


    quote:

    Metallica bas gitaristi Rob Trujillo, katıldığı bir programda yeni albümün büyük çoğunluğunun kaydedildiğini söyledi.

    Eddie Trunk`ın podcast yayınının bu haftaki konuğu olan Metallica bas gitaristi Rob Trujillo, yeni albümle ilgili açıklamalar yaptı. Albümün büyük çoğunluğunun kaydedildiğini müjdeleyen Trujillo şunları söyledi:

    Çok sıkı çalışıyoruz, albümün büyük çoğunluğu kaydedildi, en azından enstrümental kısımlar. Bundan daha fazlasını söyleyemiyorum, menajerlik şirketimizin nefesini boynumda hissetmeye başladım bile... Fakat şu an albüm yapılıyor. Grup gerçekten odaklanmış durumda.
    Metallica'nın yeni albümünün bu yıl piyasaya sürülmesi fanların en büyük beklentilerinden biri. Çok büyük bir ihtimal bu yılın sonlarına doğru yeni albümün piyasaya sürülebileceği konuşuluyor. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.


    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/3639-metallica-yeni-albumun-buyuk-cogunlugu-kaydedildi


    22.12.2015 :

    Noel kutlaması için yayınlanan videoda yeni albümden kısa bir kesit yer alıyor.

    https://metallica.com/videos/29394/happy-holidayz-from-metallica


    31.10.2015 :

    Yeni tasarımlı internet sitesinin açılması ve Metclub'ın ücretsiz hale getirilmesinden dolayı yayınlanan videoda albümde olması muhtemel müzikten bir bölüm duyuluyor.

    https://metallica.com/videos/29072/lars-welcome-greeting-oct-2015



    20.10.2015 :



    Yeni albüm için çalyşma sürecine ait fotoğraflar yayınlandı.








    14.10.2015 :

    James Hetfield kayıt sürecinin devam ettiğini söyledi.


    http://www.metaltilldeath.net/metallica-bugunlerde-studyoda/

    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/3318-yeni-metallica-albumunu-kaydediyoruz

    http://hafifmuzik.org/haber/james-hetfield-studyodayiz/


    08.08.2015 :

    Lollapalooza konseri öncesinde Kirk ile röportaj gerçekleştirilmiş ve bazı açıklamalar yapmış:

    http://www.blabbermouth.net/news/kirk-hammett-says-metallica-has-been-busy-working-on-new-music-in-between-live-shows/

    Yeni albüm ile ilgili özet olarak, konserlerin arasında boş durmayıp 'kayıt yaptıklarını' ve kendi deyimiyle ''super riffy, super heavy'' şarkylar olduğunu söylüyor. Death Magnetic'e benzeyen fakat belirli noktalarda farklı olan, bazı yerlerinde And Justice For All'u da andıran ama genel olarak albüm onun gibi değilmiş.



    20.05.2015 Öncesi Haberler :


    On what the new METALLICA material is sounding like:

    Kirk: "Let's just say that the stuff that's coming up is super riffy, super heavy… We've developed a vocabulary of how we express ourselves through riffs and technique, and let's just say that that vocabulary is well versed. I would say, you know, it's a lot similar to [2008's] 'Death Magnetic' but different in certain parts. James [Hetfield, guitar/vocals] is doing a lot of really, really cool melody stuff these days, a lot of vocal layers. [Last year's song] 'Lords Of Summer' is a good example of that, the beginning. And we're just jamming the stuff out. But, yeah, I can say if there's any album that I can compare the stuff that we're working on to, I would say it's a lot like 'Death Magnetic'. And, you know, okay, there's a couple of songs that remind me of something on [1988's] '…And Justice For All', but the album doesn't sound like '…And Justice For All'."


    http://www.blabbermouth...um/#ymEXWHLwDhr6RRip.99



    James Hetfield hoş ezgiler ortaya çıkarıyormuş.



    Hammett also reveals that producer Greg Fidelman is working with Metallica on the album, although he may not take on the production role in the end. “We love working with him,” says the guitarist. “His attitude is so right-on. He’s not a ball-buster, but he is a slave-driver.”


    http://metalhammer.team...st-250-riffs-10th-album

    Yeni albüm için geçen albümdeki kötü Ses kalitesinden sorumlu olduğu söylenilen Greg Fidelman ile çalışıyorlarmyş ama işin sonuna kadar onunla birlikte olmama ihtimali varmış.



    Metallica`dan Kötü Haber: Kirk Hammett Telefonunu Kaybetti, İçindeki 250 Beste Çöpe Gitti


    Metallica`dan Kirk Hammett yazdığı tüm melodileri içinde bulunduran cep telefonunu kaybettiğini açıkladı.

    Birkaç yıl geriye gidersek, Kirk Hammett yeni Metallica albümü için 400 rifleri olduğunu söylemişti. Oldukça fazla sayıda rif bulunduran Metallica`nın elinde, birkaç grubun kariyerine yetecek kadar şarkı sözü de var. Fakat, beklenilmeyen bir şey oldu ve 250 rif çöpe gitti.

    Kirk Hammett The Jasta Show radyo yayınında James Jasta ile konuştu. Konuşmasında telefonunu kaybettiğini ve içinde değerli şeylerin olduğunu anlattı:

    Aklıma gelen rifleri ve müzikal fikirleri iPhone`uma kaydederim. 6 ay önce bir şanssızlık yaşandı ve telefonumu kaybettim. Çok can sıkıcı bir durum. Emek verdiğiniz onca şey birden ortadan kayboluyor. Daha da kötüsü yedekleme ihtiyacı hissetmedim. 2-3 gün boyunca her yere baktım. Evin her tarafına baktım, gittiğim yerlere tekrar gittim fakat bulamadım.

    250 müzikal fikirden sadece 8`ini hatırlıyorum. Zamanla belki birkaç tane daha hatırlarım. Bu olaydan dersimi aldım. Bundan sonra telefonumu mutlaka yedekleyeceğim.

    Bu durum grubun yeni albümünün yapım sürecini nasıl etkiler şimdilik bilmiyoruz fakat iyi etkilemeyeceği kesin.


    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2563-kirk-hammett-telefonunu-kaybetti



    Bilboard.com’a konuşan Kirk Hammet, 2008’deki “Death Magnetic”ten sonra ilk kez albüm için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.



    “Albüm için çalışmaya başladığımızda bütün önceliğimizin bu olması ve her şeyimizle bu işe odaklanmamız gerektiğini biliyorduk. Farklı mazeretlerle çalışmayı hep ertelemiştik ama bu defa her şey tamam ve çalışmaya başlıyoruz” diye konuşmuş Hammet.

    Yeni albüm için bol bol yeni fikir varmış. Son aylarda birkaç defa bir araya gelip hazırlık yapan grup, melodileri oturtmaya başlamış bile.

    “Bazıları bizim stüdyoya girip hiçbir şey yapamadığımızı çünkü elimizde hiç şarkı olmadığını söylüyorlar. Bu tamamen yanlış; Metallica’nın asla böyle bir yaratıcılık problemi olamadı. Tam aksine, bizde fikir patlaması var. Mesela James’de (Hatfield) 800 fikir var, bende 400. Bu korkunç bir rakam.”

    Metallica’nın davulcusu Lars Ulrich ise Kerrang’a verdiği röportajda yeni albümün en erken 2014’ün sonuna yetişebileceğini söyledi.

    Ulrich sözlerine “Herkes bize yeni albümü soruyor ama biz kendimizi mutlaka bir albüm çıkartmak zorunda hissetmiyoruz. Piyasa istiyor diye kötü bir albüm çıkartmak doğru değil, biz hazır olduğumuzda bu işi yapacağız” diye devam etti.

    Lars Ulrich’e göre grup “Death Magnetic”te çıkartılan işten son derece memnun ve ondan daha vasat bir albüm çıkartmak istemiyor. Bu yüzden de yeni albüm için ince eleyip sık dokuyor.

    Şu anda şarkı yazım aşamasına gelindiğini söyleyen Ulrich, albümün çıkış tarihini kendilerinin de tam bilemediğini fakat, muhtemelen 2014 sonu veya 2015 başında olabileceğini ifade etti.


    http://hafifmuzik.org/haber/metallica-yeni-album-calismalarina-basliyor/



    Metallica'nın Yeni Prodüktörü Kimseyi Şaşırtmayacak

    Metallica'nın davulcusu Lars Ulrich, grubun yeni prodüktörünün kimseyi şaşırtmayacağını açıkladı.

    Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirten Ulrich, BBC Radio 1'a ilk olarak şunları söyledi:

    Bir kaç hafta önce aramızda küçük bir toplantı yaptık. Menajerlerimiz bize bir soru ile geldi "yeni kaydımızı kim yayınlayacak?" ve hepsini elleri boş gönderdik.
    Akıllarında bir-iki ismin olduğunu söyleyen Lars, bu isimlerin kimseyi şaşırtmayacağını açıklamalarına ekledi:

    Elimizde bir ya da iki var, her ikisi de hiç kimseyi şaşırtmayacak kişiler. Vagonlardan bir çeşit daire yapacağız ve daha sonra işi çözeceğiz.
    Önceki haberlerimizde Kirk Hammett'ın albüm ile verdiği detaylardan bahsetmiştik. Aynı zamanda grup, kayıtları eylül ayında bitirmeyi planlıyor.


    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/1044-metallica-nin-yeni-produktoru-kimseyi-sasirtmayacak


    James Hetfield Yeni Albüm Hakkında Açıklama Yaptı

    Metallica'nın yeni albümüyle ilgili sessiz kalan James Hetfield, ilk defa konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

    James Hetfield, Load ve Reload albümlerinin aşırı doldurulmuş olduğunu, bundan bir ders çıkardıklarını ve yeni albümlerinin böyle olmayacağını söyledi. Miktardan ziyade kaliteye önem vereceklerini belirtti.

    Gözden geçirmemiz ve en iyilerini seçmemiz gereken 800 kadar riff var. Şarkı sözleri açısından sadece kitaplardan, filmlerden etkilenmedik. Aynı zamanda hayatta yaşadıklarımızdan, ebeveyn olmaktan ve hayatta yaşananlardan etkilendik.
    Son albümden sonra yaşadıkları hayat tecrübelerinin gelecek albümü etkileyebileceğini ve turların albümün tamamlanma sürecine yardım ettiğini belirtti.

    Load ve Reload albümleri gibi olmasını istememesinin sebebi albümlerin 13- 14 şarkıdan oluşması ve 96-97 yıllarında yayınlanmasıdır.Grubun albüme gereken ilgiyi göstermesi için kısa bir zaman ve fazla şarkı vardı. Yeni albümün nasıl olacağı merak konusu.


    http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/1115-james-hetfield-yeni-album-hakkinda-aciklama-yapti




    METALLICA 2011′de yeni albümünü yazacağını açıkladı

    quote:

    2 yıllık “Death Magnetic” turnesini bitirmek üzere olan METALLICA, 2011′de yeni şarkılar yazmak istediğini açıkladı.



    Lars Ulrich yaptığı açıklamada, iki yıldır durmaksızın turladıklarını, bir dinlenme sürecinin ardından yeni bir şeyler yazmak istediklerini söylemiş. Ulrich, “Neredeyse 2006′dan beri yeni bir şey yazmadık. Artık yaratıcılığımızı tekrardan kullanmaya başlasak iyi olacak” diye konuşmuş.


    http://www.pasifagresif.com/2010/11/metallica-2011de-yeni-albumunu-yazacagini-acikladi/



    METALLICA yeni albümünün yapımcısını ve masa başı ekibini açıkladı


    METALLICA basçısı Robert Trujillo, dünkü bir radyo röportajında yeni METALLICA albümünün kaydında görev alacak kadroyu açıklamış.


    Yeni albümün yapımcısı tıpkı bir önceki albümde olduğu gibi Rick Rubin, kaydından sorumlu kişi de yine “Death Magnetic“teki kayıttan sorumlu Greg Fidelman olacakmış.

    Lars Ulrich, aşırı gürültülü bir kaydı olmasıyla eleştirilen, albümün ardından başlatılan ve 12.000 kişinin “Death Magnetic”i olduğundan daha iyi miksleyeceğini iddia ettiği imza kampanyasına dair, “12.000 kişi albümü daha iyi miksleyeceğini söylüyor ama albüm 2.000.000 satıyor; matematiğini size bırakıyorum” diye konuşmuştu.

    Bilindiği gibi albüm akabinde “Loudness Wars” adlı tartışmayı alevlendirmiş, buna rağmen SLAYER da son albümü “World Painted Blood“ın tüm kayıt işlerini Rubin/Fidelman ikilisine teslim etmişti.


    http://www.pasifagresif.com/2011/04/metallica-yeni-albumunun-yapimcisini-ve-masa-basi-ekibini-acikladi/



    METALLICA stüdyoya giriyor

    İlk haberiyle yorumsal anlamda olay yaratan METALLICA’nın yeni albüm planlarında, nihayet çarklar dönmeye başlıyor.

    Lars Ulrich, 215 konserlik devasa “Death Magnetic” turnelerinden yeni dönmelerine rağmen kendilerini çok iyi hissettiklerini ve Mart-Nisan civarı stüdyoya gireceklerini açıklamış.

    Albümün muhtemel çıkış zamanı hakkında henüz bilgi yokmuş.


    http://www.pasifagresif.com/2011/02/metallica-studyoya-giriyor/





    Metallica Progresif Metal Albümü Yapıyor!


    Metallica gitaristi Kirk Hammett, grubun yeni albümünün tarzıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    2015 yılında albüm çalışmalarına hızla devam eden Metallica`dan, heyecan veren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yeni albüm için "Lords of Summer şarkısından daha progresif bir albüm olacak" açıklamasında bulunan Kirk Hammett, sözlerine şöyle devam etti:

    Death Magnetic için yaptığımız bazı şarkılar neredeyse Lords Of Summer'ın aynısıydı. Onları biraz daha değiştirerek daha havalı bir müzik elde etmeye çalıştık. Ortaya da Death Magnetic gibi bir albüm çıktı.

    Yeni albüme gelecek olursak, beni gerçekten heyecanlandırıyor. İş ilerledikçe çılgına dönüyorum. Eğer bir albümle kıyaslamam gerekirse 1988'de çıkardığımız ...And Justice For All doğru tercih olur. Ama yeni albüm, ...And Justice For All gibi değil. Onun günümüze uyarlanmış hali gibi. Beklediğinize değecek.
    Kirk Hammett, Lars Ulrich'in ...And Justice For All albümündeki bass seslerini kıstırmasına da atıfta bulundu:

    Günümüzde çok sayıda yeni grup var, elimden geldiğince dinlemeye çalışıyorum. Ve şunu fark ettim ki, bizim gençliğimizde yaptığımız albümlerden çok daha iyi albümler yapıyorlar. Çünkü albümü dinlerken bass sesini duyabiliyorsunuz.
    Ünlü gitarist, sözlerini şöyle noktaladı:

    Bu albüm hayatımızdaki büyük bir boşluğu dolduracak. Beklemede kalın.


    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2549-metallica-progresif-metal-albumu-yapiyor



    Kirk Hammett: “En İyi Metallica Albümünü Yapıyoruz”


    Metallica`dan Kirk Hammett, Billboard`a verdiği röportajda yeni albümün sürecini anlattı.

    Metallica`nın son albümü 2008`de yayınlanan Death Magnetic. Aradan geçen 7 yıl içerisinde Metallica albüm kaydetmese de, ellerinde yüzlerce rif, şarkı sözü var. Metallica yeni albümü kaydetmek için stüdyoda çalışıyor. Grubun önündeki en büyük sorun, bu kadar fazla malzemeyle çalışıyor olmaları.

    Kirk Hammett`ın Billboard`a verdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Bir sürü iyi şarkımız var. Şarkıların yapısıyla oynamaya devam ediyoruz. Yüzlerce rif olduğu için içlerinden eleme yapmamız gerekiyor. Bu, çok zaman alıyor. Daha albümün yarısına bile gelmedik. Yüzde 25-30 civarındayız. Elimizde olan şarkılara stüdyoda doğaçlama takılırken yenileri de ekleniyor. En iyiyi bulmaya gayret ediyoruz.
    Kirk`ün bu söylediklerinden sonra, yeni albümün çıkış tarihinin erteleneceğini düşünenler var.


    Kaynak :http://turkgitar.net/index.php/haberler/item/2514-kirk-hammett-en-iyi-metallica-albumunu-yapiyoruz



    Kirk Hammett Yeni Metallica Albümüyle İlgili Konuştu: “Yol Ayrımına Geldik”


    Metallica`dan Kirk Hammett, yeni albümün ne durumda olduğuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

    Kirk Hammett`a göre, Metallica`nın son albümü henüz son şeklini almadı. San Jose Mercury News ile röportaj yapan Kirk`in konuşması şöyle:

    Albüm bittiği zaman dinleyeceksiniz. Şarkıların belli olduğunu ve müzik üzerinde çalıştığımızı doğrulayabilirim.
    Bir yol ayrımına geldik. Problemsiz bir şekilde albüme devam ederken, yol ikiye ayrıldı. Seçeceğimiz yön, albümü çok fazla etkilemeyecektir. Sadece sound biraz farklılaşabilir. Ama endişelenmeyin, sert bir albüm olacağı kesin.

    Metallica Rock in Rio`da ve Lollapalooza Festival`de headliner olarak sahne alacak.



    Ayrıca Kirk Hammett resmi Twitter hesabından kayıt sürecine dair bir fotoğraf paylaştı :

    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct

    https://twitter.com/KirkHammett/status/585865443572895744




    Uzun bir süredir yeni albümü beklenen METALLICA, nihayet stüdyodan bir fotoğraf paylaştı. Instagram’dan paylaşılan fotoğrafın altında “Rocking along…” yazılı.


    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct


    Grup uzun bir süredir hayranlaryna yeni albüm hakkında açyklamalar yapyıordu. Lars Ulrich, albümün ne zaman kaydedileceğine dair bir soruya şöyle cevap vermişti:

    “Çok iyi fikirlerimiz var. En büyük sorunumuz fikir bulmak değil. En büyük sorunumuz zaman. METALLICA her zamankinden daha meşgul ve sürekli yeni bir şeyler oluyor, yeni bir şeyler çıkıyor ve günler kısaldıkça kısalıyor. Ancak umuyorum ki, albüm yazımı bu sene içinde bitecek ve seneye de albümü kaydedeceğiz ve umuyorum ki yeni bir albümümüz olacak. Göreceğiz. Önümüzdeki yıl olmasını umuyoruz.”



    Bir süre önce de Rob Trujillo, “METALLICA: Through the Never” sebebiyle sekteye uğrayan yeni albüm yazımının ve kayıtların, 2014 yılındaki ilk öncelikleri olacağını açıklamıştı. “Yeni albüm son birkaç albüme oranla daha thrash metal tabanlı olacak” diyen Trujillo, albümün çıkışına dair bir tahminde bulunmamıştı.

    Daha önce de grup üyeleri albüme dair açıklamalarda bulunmuştu. Mesela Kirk Hammett, METALLICA’nın dört üyesinin de yeni albüm için bir şeyler yazdığını ve “Riff Bank” adını verdikleri yeni rif deposunun hâlâ büyümeye devam ettiğini belirtmişti. Hammett, “Albüm 2015′te çıkacaktır” diyerek de, daha biraz beklememiz gerektiğini ifade etmişti.

    Bir süre önce de James Hetfield, kendisiyle yapılan bir röportajda sorulan “Yeni albümün şarkı yazım aşamaları nasıl ilerliyor?” sorusuna Hetfield, “Daha bir şeyler yazmaya başlamadık bile. Elimizde 800 küsür rif var, bir sürü fikirlerimiz var. Biz de çok heyecanlıyız.” cevabını vermiş ve dört bir yerde konserler verip tekrar stüdyoya dönüp bir şeyler tamamlamaya çalışmanın zor olduğunu belirtmişti.

    METALLICA davulcusu Lars Ulrich de geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “Hayranlar yeni albümü ne zaman duymayı beklemeliler?” sorusuna “Yeni METALLICA albümü 2015′ten önce çıkarsa gayet şaşırırım. Albüm yapmak bayağı zamanımızı alıyor ve bir sürü başka şeyle de meşgulüz. Ama eninde sonunda yapacağız.” cevabını vermişti.

    Grubun bas gitaristi Rob Trujillo ise, bir süre önceki bir röportajında yeni albümün “Death Magnetic”e pek benzemeyeceğini açıklamıştı. “O albümü sürekli dinliyoruz ve şarkı yapılarına dair fikirler ediniyoruz” şeklinde konuşan Trujillo, yeni albüm için “Death Magnetic”teki bazı temel fikirlerin kullanılabileceğini, ancak genel itibariyle daha farklı bir albüm gelmesinin daha olası olduğunu belirtmişti. Lars Ulrich ise yine yakın zamandaki başka bir röportajında “Death Magnetic”in geçilmesi kolay olmayan bir albüm olduğunu, ancak bunu başaracaklarına inandığını ifade etmiş, kendilerini kasmadıklarını, rahat bir albüm sürecinde olduklarını söylemişti. Kirk Hammett da geçtiğimiz haftalardaki bir röportajında yeni albümü 2014′te çıkarmayı umduklarını açıklamıştı. Sürecin yavaş ilerlediğini belirten Hammett, başka da pek bir şey dememişti.




    Aylar öncesine gidersek, Lars Ulrich 10. stüdyo albümleri üzerinde çalıştıklarını Ocak ayında duyurmuştu. Lars’a göre albüm sert, enerjik ve hızlı olacak. Metal Hammer’ın Ocak 2013′de çıkacak sayısına röportaj veren Lars, albümün 2014′den önce çıkmayacağını belirtmiş ve Rick Rubin ile çalışılıp çalışılmayacağı konusunda “Rick’i çok seviyoruz, sürekli iletişim halindeyiz. Olayın gidişatına bağlı.” yorumunu yapmıştı.

    Ulrich, Classic Rock isimli dergiyle yaptığı röportajda yeni albümle ilgili olarak şunları söylemişti:
    “Death Magnetic gibi, yapıldığından 4 sene sonra hala kulağa mükemmel gelen çok METALLICA albümü yok. Diğer albümlerin çoğunda “Neden böyle bişey yaptık ki?”, “Orada ne olduğunu anlayan var mı?”, “Niye kimse trampetin sesini yükseltmemi söylemedi abi?” gibi sorular vardı. “Death Magnetic”te böyle hissetmiyorum. Şu an yaptığımız şey “Death Magnetic”in devamı gibi.”


    Kaynak : pasifagresif.com




    Robert, Groove ile yaptığı son röportajında ?unlara değindi:

    Yeni fikirler için bir araya gelip rastgele çalıyoruz. Bir ritim buluyoruz veya güzel bir müzik ortaya çıkıyor, bunun üstüne gidiyoruz. James şu anda melodileri güçlendiriyor, üst seviyelere çekiyor. Öylesine çalarken rastgele bulduğumuz kalıplar işin sürprizi oluyor.
    Bazı parçalar tamamen bitti. Ufak düzeltmelere ihtiyaçları var. Aranjmanlarının yapılması gerekiyor. Şarkı içindeki geçişleri Lars düzenliyor. Şu anda ne istersek onu yapıyoruz ve rahatız. Bence Metallica`nın müziğini güzel ve özel yapan da bu.

    Metallica`yı stüdyoda gördüğümüze göre albüm için tarihi için bekleyeceğiz.

    Kaynak : turkgitar.com



    Metallica`nın yeni albümüyle ilgili güncel bilgiler veren Lars, heyecan yaratan sözler sarf etti.

    Metallica geçtiğimiz hafta 1982 yılında yaptığı demo albüm No Life `til Leather`ı kaset formunda basılacağını duyurmuştu. Lars Ulrich son verdiği röportajda yeni albümün ne durumda olduğunu anlattı.

    Rolling Stones`un gerçekleştirdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Yeni albümde sona yaklaştık. Bir sürü şarkımız var. Geçen süre içinde yepyeni 20 parça yazdık. Şarkıların tonları inanılmaz. Yaratıcı bölümleri birbirine bağlamaya çalışıyoruz.
    Ne zaman bitirmeye yaklaştık desem birkaç ay içinde içerikler gün yüzüne çıkıyor. Metallica`nın hala Metallica olduğu albüm çok yakında sizlerle. Bununla beraber, kişisel hayatlarımız da yolunda gidiyor. Kayıtlarda çok eğlendik. Albümde yer alacak şarkılar belli olmasına rağmen hala, yeni şarkılar yazmaktan kendimizi alamıyoruz.

    Yaratıcı elementleri açmak gerekirse; Metallica`nın dünyasında farklılık, alışılmadık şeyler var. Şarkıları kaydederken içimizden nasıl geldiyse öyle yaptık. Bu da alışılmış kalıpların dışına çıktığımız anlamına geliyor. 9 Mayıs`ta Rock in Rio`da olacağız. Yeni şarkıları orada olanlara göstermek hiç fena olmaz.


    Kaynak :http://www.turkgitar.net/index.php/haberler/item/2344-metallicanin-20-yeni-sarkisi-hazir



    Rolling Stone dergisine konuşan Metallica bassçısı Robert Trujillo, 2008'de çıkan Death Magnetic sonrası grubun müzikal gelişimden bahsetti.

    Üretken bir şekilde çalışıyoruz ama bunu yaparken de inanılmaz keyif alıyoruz.

    Aynı zamanda bir Metallica dinleyicisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Metallica çizgisi diye bir şey var. O çizgiden aşağı kesinlikle düşmemeliyiz. Metallica hep belli seviyede işler yapmalı.

    Metallica'ya katılmadan önce bile dağlarda spor yaparken Ride The Lightning albümünü dinlerdim. Fight Fire With Fire dinlerken dağlara tırmanıp oksijen solumak kadar güzel bir şey yoktu.

    Şu anda bulunduğumuz yer ile ilgili şunu söyleyebilirim ki, sert müzik yapıyoruz. Fakat tekrardan söylemeliyim ki her albüm grubun yeni tecrübesi olarak tarihe geçer. Yani şimdi sadece bekleyip tepkileri göreceğiz.
    Metallica bateristi Lars Ulrich ise son olarak Rolling Stone dergisine "20'ye yakın şarkı yazdık. Bunları sizlere sunmaktan gurur duyacağız" şeklinde bir açıklama yapmıştı.




    Kaynak :http://www.turkgitar.net/index.php/haberler/item/2465-robert-trujillo-yeni-albumle-ilgili-konustu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 20 Kasım 2018; 0:33:39 >







  • Metallica'nın The Memory Remains'i müzik listemin zirvesine oynar hala..

    Yeni albüm takip.
  • quote:

    Uzun bir süredir yeni albümü beklenen METALLICA, nihayet stüdyodan bir fotoğraf paylaştı. Instagram’dan paylaşılan fotoğrafın altında “Rocking along…” yazılı.


    Metallica - Hardwired...To Self-Destruct


    Grup uzun bir süredir hayranlarına yeni albüm hakkında açıklamalar yapıyordu. Lars Ulrich, albümün ne zaman kaydedileceğine dair bir soruya şöyle cevap vermişti:

    “Çok iyi fikirlerimiz var. En büyük sorunumuz fikir bulmak değil. En büyük sorunumuz zaman. METALLICA her zamankinden daha meşgul ve sürekli yeni bir şeyler oluyor, yeni bir şeyler çıkıyor ve günler kısaldıkça kısalıyor. Ancak umuyorum ki, albüm yazımı bu sene içinde bitecek ve seneye de albümü kaydedeceğiz ve umuyorum ki yeni bir albümümüz olacak. Göreceğiz. Önümüzdeki yıl olmasını umuyoruz.”



    Bir süre önce de Rob Trujillo, “METALLICA: Through the Never” sebebiyle sekteye uğrayan yeni albüm yazımının ve kayıtların, 2014 yılındaki ilk öncelikleri olacağını açıklamıştı. “Yeni albüm son birkaç albüme oranla daha thrash metal tabanlı olacak” diyen Trujillo, albümün çıkışına dair bir tahminde bulunmamıştı.

    Daha önce de grup üyeleri albüme dair açıklamalarda bulunmuştu. Mesela Kirk Hammett, METALLICA’nın dört üyesinin de yeni albüm için bir şeyler yazdığını ve “Riff Bank” adını verdikleri yeni rif deposunun hâlâ büyümeye devam ettiğini belirtmişti. Hammett, “Albüm 2015′te çıkacaktır” diyerek de, daha biraz beklememiz gerektiğini ifade etmişti.

    Bir süre önce de James Hetfield, kendisiyle yapılan bir röportajda sorulan “Yeni albümün şarkı yazım aşamaları nasıl ilerliyor?” sorusuna Hetfield, “Daha bir şeyler yazmaya başlamadık bile. Elimizde 800 küsür rif var, bir sürü fikirlerimiz var. Biz de çok heyecanlıyız.” cevabını vermiş ve dört bir yerde konserler verip tekrar stüdyoya dönüp bir şeyler tamamlamaya çalışmanın zor olduğunu belirtmişti.

    METALLICA davulcusu Lars Ulrich de geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “Hayranlar yeni albümü ne zaman duymayı beklemeliler?” sorusuna “Yeni METALLICA albümü 2015′ten önce çıkarsa gayet şaşırırım. Albüm yapmak bayağı zamanımızı alıyor ve bir sürü başka şeyle de meşgulüz. Ama eninde sonunda yapacağız.” cevabını vermişti.

    Grubun bas gitaristi Rob Trujillo ise, bir süre önceki bir röportajında yeni albümün “Death Magnetic”e pek benzemeyeceğini açıklamıştı. “O albümü sürekli dinliyoruz ve şarkı yapılarına dair fikirler ediniyoruz” şeklinde konuşan Trujillo, yeni albüm için “Death Magnetic”teki bazı temel fikirlerin kullanılabileceğini, ancak genel itibariyle daha farklı bir albüm gelmesinin daha olası olduğunu belirtmişti. Lars Ulrich ise yine yakın zamandaki başka bir röportajında “Death Magnetic”in geçilmesi kolay olmayan bir albüm olduğunu, ancak bunu başaracaklarına inandığını ifade etmiş, kendilerini kasmadıklarını, rahat bir albüm sürecinde olduklarını söylemişti. Kirk Hammett da geçtiğimiz haftalardaki bir röportajında yeni albümü 2014′te çıkarmayı umduklarını açıklamıştı. Sürecin yavaş ilerlediğini belirten Hammett, başka da pek bir şey dememişti.




    Aylar öncesine gidersek, Lars Ulrich 10. stüdyo albümleri üzerinde çalıştıklarını Ocak ayında duyurmuştu. Lars’a göre albüm sert, enerjik ve hızlı olacak. Metal Hammer’ın Ocak 2013′de çıkacak sayısına röportaj veren Lars, albümün 2014′den önce çıkmayacağını belirtmiş ve Rick Rubin ile çalışılıp çalışılmayacağı konusunda “Rick’i çok seviyoruz, sürekli iletişim halindeyiz. Olayın gidişatına bağlı.” yorumunu yapmıştı.

    Ulrich, Classic Rock isimli dergiyle yaptığı röportajda yeni albümle ilgili olarak şunları söylemişti:
    “Death Magnetic gibi, yapıldığından 4 sene sonra hala kulağa mükemmel gelen çok METALLICA albümü yok. Diğer albümlerin çoğunda “Neden böyle bişey yaptık ki?”, “Orada ne olduğunu anlayan var mı?”, “Niye kimse trampetin sesini yükseltmemi söylemedi abi?” gibi sorular vardı. “Death Magnetic”te böyle hissetmiyorum. Şu an yaptığımız şey “Death Magnetic”in devamı gibi.”


    Kaynak : pasifagresif.com




    quote:



    Robert, Groove ile yaptığı son röportajında şunlara değindi:

    Yeni fikirler için bir araya gelip rastgele çalıyoruz. Bir ritim buluyoruz veya güzel bir müzik ortaya çıkıyor, bunun üstüne gidiyoruz. James şu anda melodileri güçlendiriyor, üst seviyelere çekiyor.Öylesine çalarken rastgele bulduğumuz kalıplar işin sürprizi oluyor.
    Bazı parçalar tamamen bitti. Ufak düzeltmelere ihtiyaçları var. Aranjmanlarının yapılması gerekiyor. Şarkı içindeki geçişleri Lars düzenliyor. Şu anda ne istersek onu yapıyoruz ve rahatız. Bence Metallica`nın müziğini güzel ve özel yapan da bu.

    Metallica`yı stüdyoda gördüğümüze göre albüm için tarihi için bekleyeceğiz.


    Kaynak : turkgitar.com



    quote:


    Metallica`nın yeni albümüyle ilgili güncel bilgiler veren Lars, heyecan yaratan sözler sarf etti.

    Metallica geçtiğimiz hafta 1982 yılında yaptığı demo albüm No Life `til Leather`ı kaset formunda basılacağını duyurmuştu. Lars Ulrich son verdiği röportajda yeni albümün ne durumda olduğunu anlattı.

    Rolling Stones`un gerçekleştirdiği röportajın önemli kısımları şunlar:

    Yeni albümde sona yaklaştık. Bir sürü şarkımız var. Geçen süre içinde yepyeni 20 parça yazdık. Şarkıların tonları inanılmaz. Yaratıcı bölümleri birbirine bağlamaya çalışıyoruz.
    Ne zaman bitirmeye yaklaştık desem birkaç ay içinde içerikler gün yüzüne çıkıyor. Metallica`nın hala Metallica olduğu albüm çok yakında sizlerle. Bununla beraber, kişisel hayatlarımız da yolunda gidiyor. Kayıtlarda çok eğlendik. Albümde yer alacak şarkılar belli olmasına rağmen hala, yeni şarkılar yazmaktan kendimizi alamıyoruz.

    Yaratıcı elementleri açmak gerekirse; Metallica`nın dünyasında farklılık, alışılmadık şeyler var. Şarkıları kaydederken içimizden nasıl geldiyse öyle yaptık. Bu da alışılmış kalıpların dışına çıktığımız anlamına geliyor. 9 Mayıs`ta Rock in Rio`da olacağız. Yeni şarkıları orada olanlara göstermek hiç fena olmaz.


    Kaynak : turkgitar.com



    quote:

    Rolling Stone dergisine konuşan Metallica bassçısı Robert Trujillo, 2008'de çıkan Death Magnetic sonrası grubun müzikal gelişimden bahsetti.

    Üretken bir şekilde çalışıyoruz ama bunu yaparken de inanılmaz keyif alıyoruz.

    Aynı zamanda bir Metallica dinleyicisi olarak şunu söyleyebilirim ki, Metallica çizgisi diye bir şey var. O çizgiden aşağı kesinlikle düşmemeliyiz. Metallica hep belli seviyede işler yapmalı.

    Metallica'ya katılmadan önce bile dağlarda spor yaparken Ride The Lightning albümünü dinlerdim. Fight Fire With Fire dinlerken dağlara tırmanıp oksijen solumak kadar güzel bir şey yoktu.

    Şu anda bulunduğumuz yer ile ilgili şunu söyleyebilirim ki, sert müzik yapıyoruz. Fakat tekrardan söylemeliyim ki her albüm grubun yeni tecrübesi olarak tarihe geçer. Yani şimdi sadece bekleyip tepkileri göreceğiz.
    Metallica bateristi Lars Ulrich ise son olarak Rolling Stone dergisine "20'ye yakın şarkı yazdık. Bunları sizlere sunmaktan gurur duyacağız" şeklinde bir açıklama yapmıştı.


    Kaynak : turkgitar.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 20 Mayıs 2015; 21:47:01 >




  • Uzun bir zaman geçti son albümden bu yana. Kaliteli bir şeyler çıkacaktır gibi ama ticari oynamalarından korkuyorum.
  • Thrash den uzak alternatife yakın bir albüm bekliyorum. Kemik kitleye değilde daha çok genele hitap edecek bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Citizen'in Pengueni -- 6 Nisan 2015; 11:21:37 >
  • Son besteleri olan Lords Of Summer şarkısına bakılırsa aksine thrash ağırlıklı bir albüm olacak gibi gözüküyor ama yaklaşık 1 sene geçti. Beste sürecinde çok daha farklı şarkılar ortaya çıkabilir.

    Ayrıca ''trash'' değil ''thrash'' olması gerekiyor. ''Trash'' dersen ''çöp'' anlamına gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Son besteleri olan Lords Of Summer şarkısına bakılırsa aksine thrash ağırlıklı bir albüm olacak gibi gözüküyor ama yaklaşık 1 sene geçti. Beste sürecinde çok daha farklı şarkılar ortaya çıkabilir.

    Ayrıca ''trash'' değil ''thrash'' olması gerekiyor. ''Trash'' dersen ''çöp'' anlamına gelir.
    Tarja gelmeden kaçın beyler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elasmosaurus

    Tarja gelmeden kaçın beyler

    Fikirleri değişmediyse onun yapacağı yorumlar bellidir. İsteyen kişi seviyeli olarak istediğini söyleyebilir. Onu dikkate almak ve cevap vermek zorunda değiliz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Elasmosaurus

    Tarja gelmeden kaçın beyler

    Fikirleri değişmediyse onun yapacağı yorumlar bellidir. İsteyen kişi seviyeli olarak istediğini söyleyebilir. Onu dikkate almak ve cevap vermek zorunda değiliz.

    Pek tabii hocam.

    Benim isteğim Ajfa tadında konsept, harika bir albüm. Ama imkansız tabii. Bekleyip göreceğiz nasıl olacağını, çıktığında çok daha fazla konuşuruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elasmosaurus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Elasmosaurus

    Tarja gelmeden kaçın beyler

    Fikirleri değişmediyse onun yapacağı yorumlar bellidir. İsteyen kişi seviyeli olarak istediğini söyleyebilir. Onu dikkate almak ve cevap vermek zorunda değiliz.

    Pek tabii hocam.

    Benim isteğim Ajfa tadında konsept, harika bir albüm. Ama imkansız tabii. Bekleyip göreceğiz nasıl olacağını, çıktığında çok daha fazla konuşuruz.

    İmkansız değil ama düşük bir ihtimal olabilir. Konuda paylaştığım alıntıda görüldüğü gibi Lars, 9 Mayıs'taki Rock in Rio konserinde yeni parçalarından çalabileceklerini söyledi. Albüm bu sene çıkacağına göre yaz döneminde yeni albümden şarkılar ortaya çıkar.

    And Justice For All gibi toplumsal sorunları irdeleyen bir albüm olmasını isterim ama pek ihtimal vermiyorum. Özellikle çalkantılı bir dönemden geçtiğimiz bu dönemde şarkı sözlerinin de bunlara değinmesini beklerim fakat eskisi gibi muhalif tavırla söz yazacağını sanmıyorum. Thrash metal ağırlıklı olacağını düşünüyorum. Metallica her albümde önceki albümden daha farklı şeyler deniyor ve kendini tekrar etmiyor. Yeni albümün nasıl olacağını kestirmek zor ama iyi bir albüm olması öncelikli temennimdir . Kayıt işini de Rick Rubin ile beraber yapmazlarsa iyi olacak. Bob Rock çoğu kişi tarafından eleştiriliyor ama bu konuda çok iyi iş çıkarmıştı.




  • sa
  • Bence yeni albüm death metal tarzında olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Son besteleri olan Lords Of Summer şarkısına bakılırsa aksine thrash ağırlıklı bir albüm olacak gibi gözüküyor ama yaklaşık 1 sene geçti. Beste sürecinde çok daha farklı şarkılar ortaya çıkabilir.

    Ayrıca ''trash'' değil ''thrash'' olması gerekiyor. ''Trash'' dersen ''çöp'' anlamına gelir.

    Gözümden kaçmış hocam sağol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Son besteleri olan Lords Of Summer şarkısına bakılırsa aksine thrash ağırlıklı bir albüm olacak gibi gözüküyor ama yaklaşık 1 sene geçti. Beste sürecinde çok daha farklı şarkılar ortaya çıkabilir.

    Ayrıca ''trash'' değil ''thrash'' olması gerekiyor. ''Trash'' dersen ''çöp'' anlamına gelir.

    Gözümden kaçmış hocam sağol.

    Alıntıları Göster
    Robert'in öne çıktığı bomba gibi bir albüm bekliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Mandalorian

    Robert'in öne çıktığı bomba gibi bir albüm bekliyorum

    Alıntıları Göster
    Bekliyoruz bakalım. Grup üyelerinin yorumlarına bakılırsa sert bir albüm olacakmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Son besteleri olan Lords Of Summer şarkısına bakılırsa aksine thrash ağırlıklı bir albüm olacak gibi gözüküyor ama yaklaşık 1 sene geçti. Beste sürecinde çok daha farklı şarkılar ortaya çıkabilir.

    Ayrıca ''trash'' değil ''thrash'' olması gerekiyor. ''Trash'' dersen ''çöp'' anlamına gelir.

    Gözümden kaçmış hocam sağol.

    Rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

    sa

    Adam marka oldu

    Kötü bir albüm beklemiyorum ama tabii ki 90' öncesi kalitede albüm istemekte zor. Ne olursa olsun hepimiz dinleyecegiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dumb Truck

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

    sa

    Adam marka oldu

    Kötü bir albüm beklemiyorum ama tabii ki 90' öncesi kalitede albüm istemekte zor. Ne olursa olsun hepimiz dinleyecegiz

    Alıntıları Göster
    Kendime challange koydum albüm çıkınca satın alana kadar, illegal yollarla indirip dinlemeyeceğim Anadolu yakasında olan varsa hep beraber almaya gidelim beyler hem takılırız Zaten hammer müzikte büyük ihtimal dinletisini yaparlar. Sen gelme he @Tarja Turunen




  • tabiki gelecegim metalica icin dunyanin obur ucunada giderim.



    album icin kendilerine gore cok ust duzey bir sey yapmazlar. yaparlarsada live da cortlarlar. Neyse umarim iyi bir album olur. ha megadeth in yeni albumu yaninda esamesi okunmayacaktir o ayri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

    tabiki gelecegim metalica icin dunyanin obur ucunada giderim.



    album icin kendilerine gore cok ust duzey bir sey yapmazlar. yaparlarsada live da cortlarlar. Neyse umarim iyi bir album olur. ha megadeth in yeni albumu yaninda esamesi okunmayacaktir o ayri.
    iyi yapmışsın hocam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.