İlk üç oyunu oynamış bir MGS sever olarak seriye tekrar başlıyorum.PSX'te MGS 1'i oynamıştım ama bitirememiştim.MGS 2 çıktığında PS 2'm yoktu.PS 2 aldığımda MGS 3 çıkmıştı ve deli gibi oynayıp bitirmiştim.Uzun süre sonra MGS 2'nin pc versiyorunu kurdum ama pek sarmadı bitiremedim.Şimdi MGS : Ground Zeroes tanıtımından sonra bir heves geldi.Seriye tekrar başlayacagım.1 ve 2nin pc versiyonu mevcut.3ü ise ps2 emulatoru ile oynamayı dusuuyorum.Dolphin emulatoru ile game cube e çıkan MGS : Twin Snake'i oynamayı deneyeceğim.MGS 4'ün de you tubeden oynanış videosunu izleyeceğim.
MGS'deki tüm karakterleri çözememiştim.Mesela ana karakterleri Big Boss ve oğulları oluşturuyor.Ama ilk oyunda hangisini yönetiyoruz, ikinci ve üçüncü oyunda kimle oynuyoruz bilmiyorum.Kim kimdir kimin oğludur anlamadım.Hepsi birbirine benziyor zaten.Birinin gözünde sadece korsan bandı var diğer herşeyleri aynı.Saç ,sakal , kafa yapısı , sesleri birebir.Bu genetik klon olmalarından kaynaklanıyor sanırım.Biraz garip bir durum.Bir de bu The Boss Solid Snake'in ananesi mi oluyor nedir onu da çözemedim :) Şu ana karakter çözümlemesini görsellerle bir arkadaş anlatabilirse çok iyi olur.