Şimdi Ara

Meta, zarar eden Reality Labs biriminde işten çıkarmalara gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meta, zarar eden Reality Labs biriminde işten çıkarmalara gidiyor
    Teknoloji devi Meta, sanal, artırılmış ve karma gerçeklik yatırımlarının kalbi olan Reality Labs biriminde yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı. Açıklamada, kaç çalışanın etkilendiği belirtilmese de, kesintilerin özellikle Oculus Studios ve donanım geliştirme ekiplerini kapsadığı doğrulandı. Meta’nın sanal gerçeklik gözlükleri için içerik geliştiren bu birim, Supernatural gibi büyük projelerle öne çıkıyordu.

Reality Labs’a neşter vuruldu

Meta, zarar eden Reality Labs biriminde işten çıkarmalara gidiyor
    İşten çıkarmalardan doğrudan etkilenen projeler arasında, Meta'nın 400 milyon doların üzerinde bir bedelle satın aldığı VR fitness oyunu Supernatural da bulunuyor. Meta sözcüsü Tracy Clayton, yaptığı açıklamada “Oculus Studios bünyesindeki bazı ekipler, ekip büyüklüğünü etkileyen yapı ve rol değişiklikleri geçiriyor” dedi. Bu, işten çıkarmalar yapılıyor demenin farklı bir yolu. Clayton, bu değişikliklerin birimi daha verimli hale getirme amacını taşıdığını fitness ve oyunlar da dahil olmak üzere karma gerçeklik deneyimlerine yatırım yapmaya devam edileceğini söyledi.

Ayrıca Bkz.Meta, akıllı gözlükleri için canlı çeviri özelliğini kullanıma sundu

Meta’nın Ray-Ban iş birliğiyle geliştirdiği akıllı gözlüklerinin satışları şirket beklentilerini aşmış olsa da, Quest serisi için aynı başarıdan söz etmek zor. Bununla birlikte Reality Labs birimi, sürekli zarar etmeye devam ediyor. Reality Labs bölümü, Ocak ayında şirketin dördüncü çeyreğinde 1,1 milyar dolar satış yaparken 4,97 milyar dolar işletme zararı kaydetmişti. Birim, 2020′den bu yana 60 milyar dolardan fazla işletme zararı bildirdi.

Kaynak:https://www.theverge.com/meta/655835/meta-layoffs-reality-labs-vr-supernatural

• gidi G kullanıcısına yanıt
    Zamanla omur eğriliği yaptığına dair tonla video ve kanıt var.Ben de Quest 2 sahibiyim hafif gibi hissettirse de gerçekten de müthiş boyun ağrısı yapıyor.Psvr2 nerdeyse donanım barındırmadığı için ve tasarımsal olarak çok daha kullanışlı.Pahalılığı ve ergonomik problemleri Vr olayını bitirecek sanırım:(

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Psvr2 bende var. İçerik olmamasini geç, Aşırı rahatsız edici bir şey. Baş ağrısı, bulantı haricinde terleme problemi oluyor, kimse evinde gaz maskesi gibi bir şey takarak oyun oynamak istemez. Ne kadar ağırlığı düşük olsa bile kullanırken ister istemez kendini kasıyorsun. Bu omurgaya da olumsuz etki yapıyordur. Alanlar meraktan bir bakalım belki uygulama oyun falan yazarım, köşeyi bunla döneriz diye heveslendi ama çekilecek dert değil. Alıp da memnun kalan görmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben net memnunum.Tonla da içerik var Re8 ve Re4 tek başına yeter bile.The Room da öneririm.Kayak vr aldığım en keyifli ve en zor plat olabilir.Sanırım herkese aynı etkiyi yapmıyor.Kendimi bildim bileli oyun oynarım VR oyun işini beni açımdan level atlattı.Pc için inanılmaz iyi cihazlar var baya gözlük ayarında talep olmadığı için Ps üzerine düşmeyecek tabiki ama klasik gameplay artık bana çok yavan geliyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Mobil internet teknolojisine benzetirsek vr wap dönemlerini yaşıyor. 5gye daha çok var. Heveslenip alacak olan bu donanımların geçiş basamağı olduğunu bilerek düşünsün. Ana akım gibi içerik bekleyen hayal kırıklığı yaşar.

Bir de vücut negatif tepki verdiğine göre yolunda olmayan bir şeyler var demektir. Sağlıkta riske girilmez. Ben olumsuz bakan taraftayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.