Şimdi Ara

Meta 24 yaşındaki AI Researcher'a 250 milyon dolar vermiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lisansı 2 sene önce bitirip doktoraya başlamış onu da bırakmış galiba. 250 milyon dolarlık ne yapıyor olabilir hala anlayamadım. Piyasada bir sürü dahi stanford phdli computer scientist varken bu çocuğa niye bu kadar para verdiler?

https://www.idnfinancials.com/news/56404/matt-deitke-24-year-old-ai-researcher-who-was-offered-250-mn-by-meta

ilk önce meta 4 yıl için 125 milyon teklif etmiş, zuckerberg şahsen görüşüp 250'ye çıkarmış. Ne adamlar var yav :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-064788ECD -- 3 Eylül 2025; 15:45:41 >

• bir meslekte "en"ler ne kadar kazanabiliyor diye araştırma yaparken karşıma çıktı bu adam. Forumda biri "arda güler şu kadar kazanıyor ben tıp okuyorum alacağım para şu olacak tıp okumak daha zor" diyordu. Daha zor falan da değil futbolu yetenek eksikliğinden dolayı çocuk yaşta bırakmış biriyim, devam etsem messi kadar çalışsam bile max 2. ligde sürünüyordum 30'da da emekli olurdum. top seviye doktorları (hekimlik yapan girişimci değil) araştırdım arda güler'den kat kat fazla kazanabiliyormuş. Türkiye'de de kendi kliniğini açıp marka haline gelmiş ünlü estetik/plastik cerrahlar da milyonlar kazanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-064788ECD -- 3 Eylül 2025; 15:53:52 >

Meta 24 yaşındaki AI Researcher'a 250 milyon dolar vermiş

jamsoş her konuyu da trolleme ayarı kaçırmaya başladınMeta 24 yaşındaki AI Researcher'a 250 milyon dolar vermiş 

edit: kendisini sevmem zaten max 5 sene sonra gençlerbirliği yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-064788ECD -- 3 Eylül 2025; 16:1:57 >
  • Futbolu sırf bıktığım ve şımarıklığım için bıraktım. Devam etsem muhtemelen Türkiye'nin en ünlü futbolcularından biri olurdum. Çok pişmanım. Ayrıca evet bazı beyinler milyarlarca dolar kazandırıyor şirketlere ama bu adam bunlardan biri mi, bilemedim. Muhtemelen bu paraları verdiklerine göre çok önemli kritik yetenekleri veya bilgisi vardır. Kimse kimseye kaşının üstünde gözü var diye bu ödemeyi yapmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Süper lig seviyesinde falan futbolun %80i kondisyon bence. Göztepeyle süper ligte birkaç maça yedekten girmiş bi arkadaşım vardı kondisyon ve fiziki kalite harici inanılmaz bi farkı yoktu bizden. Bek oynuyordu bu arada

yok kanka halısahaya benzemiyo bu. genetik piyango vurmadıysa geleceğin tavan belli. arkadaşın da denenmiş tutmamış muhtemelen. benim hikayem 14 yaşında bitti onunki de 20li yaşların başında bitecektir. keramet koşmada ve fizikte olsa şu an gs'de sol açık oynuyodum onun yerine nefret ettiğim soyut şeylerle uğraşıyorumMeta 24 yaşındaki AI Researcher'a 250 milyon dolar vermiş 

• Ben hiçbir zaman doktor olmak daha zor diye bir şey demedim.Arda Güler oturup ders çalışsa doktor olabilir ama ben futbol oynasam Arda Güler olamam.Benim burda anlattığım şey insanlığa katkı,ürettiği değer gibi şeyler.1.5 saat boyunca 20 tane adamın 1 top peşinde koşmasının insanlığa ne faydası var.Hayatım boyunca hiç futbol maçı izlemedim ve bir eksikliğini de hissetmedim ama doktor,mühendis,tarım işçisi,çoban vs bu adamlar olmasa belki de 1 gün yaşayamam.Yani bütün önemli işleri yapan adamların hiçbir değeri yok buna karşılık bütün boş beleş işler tonla para kazanıyor.Topçu,popçu,yayıncı,aracılar vs

• U19daydı 1 2 maç geçici olarak süper ligte oynamış şu an bizim okulda. Valla çok bilgim yok futbol hakkında ama fiziki olarak üstün biri süper ligte karagümrükte falan 5 10 sene oynayıp sırıtmaz bence

Diyelim ki futbol izlemeyi seviyorsun futbolcunun hayatına katkısı moralini yükselttiği için 0.1 birim olsun. Çiftçi de ekmek yapıyo o olmasa yaşayamazsın hayatına etkisi 100. Futbolcu sadece senin değil belki yanında 10 milyon kişinin hayatını 0.1 birim etkiliyo o yüzden 1000000 birimlik bir katkısı var topluma. Çiftçinin 1 yılda bireysel olarak hasat ettiği buğday (ekmeğin üretiminde onlarca kişi çalışıyor mantıken o yüzden tekil kişinin hasat ettiği buğdayın ekmek üretimine katkısı baz alınmıştır.) zaten 10 kişinin yıllık ekmek tüketimine denk. Bu mantıkla futbolcunun faydası 1 milyon birimken çiftçinin faydası 1000 birim oluyo mantıken futbolcunun fazla maaş alması da normal.

Ki çiftçinin yaptığı işi 1 haftada herkes yapabilir hale gelir. Futbolcu çocukluktan beri eğitim alıyor bunu hesaba bile katmadım

onu sen demedin zaten. sana bi gönderme yapmadım.

insanlığa katkı işini geçeceksin hocam, senin de böyle hedeflerin yok avutmayalım. milyonlar kazanan doktorların da insanlığa bi faydası yok. ünlülere estetik yapıyor burun düzeltiyor, dudak büyütüyor. doktorların da pek umurunda değil ki tus'ta en düşük puanlı branş beyin cerrahisiyken en yüksek dermatoloji ve plastik cerrahisi.

o adamların büyük değeri yok çünkü yerine yenisi çok kolay koyulabilir, nvdia'daki bir yazılım mühendisi de gözden çıkaraılabilir, apple araba projesini iptal etti diye bir dünya stanford, mit, berkeley doktoralı bilim adamını işten attı. Alternatifi olmayan kişiler de konu başlığındaki gibi yüzlerce milyon dolar alıyor. Piyasa, insanlığa katkıyı değil talep, kıtlık ve ikame edilemezliği ödüllendiriyor. Bu yüzden futbolcu veya sanatçı bazen yüzlerce doktorun toplamından fazla kazanıyor.

• randyrhoads8 R kullanıcısına yanıt

yok kanka o kadar basit değil. ben 14 yaşında 180 falandım beygir gibi de koşuyordum ama oyun bilgisi ve zekası yoktu teknik kapasite sınırlı. hoca bundan bi halt olmaz dedi bıraktık mecbur. karagümrük'te oynayabilse sizin okulda olmazdı zaten en kötü 400-500k euro maaşı vardı yıllık. ben 2. ligde oynayabileceğimi bilsem okumazdım.

İnsanlar kendini ben para için okumadım prestijim,saygınlığım var vs diye avutur halbuki prestij de paradır saygınlık da.

Bir bilim adamı ile lüks arabayla gelip tonla bahşiş veren bir onlyfans modeli aynı restauranta girsin onlyfansçı en büyük saygıyı görür.

O yüzden kapitalizm bilimin,teknolojinin önünde bir engeldir.Bilim adamı milyar dolar kazansın demiyorum,her şeyin para olduğu hiçbir manevi değerin olmadığı bir sistemde para da kazanamayacağı için kimse bilim yapmak istemez.

yok hocam, endüstride hiçbir karşılığı olmayan saf teori içeren alanlardan birine yönelmediysen bilimde de çok para var ama genetik açıdan şanslı (yüksek IQ) olmayan biri o taraflarda ısrar etmesi manasız.

kaldı ki bunların bal gibi de çok büyük saygınlığı var, sen dar çerçeveden düşünüyorsun.

kapitalizmi savunmuyorum ama kapitalizm olmasa muhtemelen bu gelişmelerin hiçbirini göremezdin.

yani konu başlığındaki haber bunun kanıtı. eleman senden ufak, bilim sayesinde 250 milyon dolarlık kontrata imza atmış.

determinist bir düzende yaşıyoruz. doğmadan sınırların ve potansiyelin belli.

hedef15k denen eleman mesela bunu çocukluktan beri en iyi hocalarla okut, top kişileri geçtim iyi yerlerde vasat bir teknik eleman bile olamaz. potansiyel yok, ısrar etmek manasız.

yine de tıp okuyacak potansiyelin varmış, ortalamanın çok üstünde bir hayatın olacak. niye milyarder ailenin çocuğu olmadım diye düşünüp durmanın bi faydası ne anlamı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-064788ECD -- 4 Eylül 2025; 1:53:46 >

• Ben niye milyarder ailede doğmadım diye ağlamıyorum zaten bireysel bir yakınış değil benimki sistemin yanlışlığından bahsediyorum.

Kapitalizmde bilim,insanlığın gelişmesi,yarar vs amaç değil ancak ikincil olarak ortaya çıkabilir konudaki adam böyle.

Bilimde çok para olsaydı Aziz Sancar çok zengin olurdu ya da Harvarddaki profların vs çok zengin olduğunu düşünmüyorum

Tüm dünyadaki futbol sektöründe dönen para tüm dünyadaki gıda sektöründen daha büyük olabilir.İlla Messi,Arda gülere falan bakmaya gerek yok bursasporda oynayan adam bile milyon dolarlar alıyor dünyada bursaspor seviyesinde yüzlerce külüp o oyuncu seviyesinde binlerce oyuncu vardır.

Zaten insanların yeterli maddi durumu ve eğitimi olsa futbol denen saçmalığa bu kadar bağımlı olmaz.

Valla tkrnin maddi durumu yerinde forumdaki en iyi eğitimli kişilerden biri adam hayatında gs maçı kaçırmadığını söylüyo

apple, google, microsoft, tesla kişisel hırslar sebebi ile kuruldu hiçbirinde insanlığa hizmet edeyim kaygısı yoktu, olması da saçma zaten. senin birincil motivasyonun insanlığa katkı sağlamak mı olurdu az empati yap.

aziz sancar istese çok büyük ihtimalle dolar milyarderi olurdu, Uğur Şahin örneği var en basitinden, serveti 4 milyar dolar, işçi aileden gelme. harvard'taki prof da endüstride karşılığı olan işlerle uğraşmak istiyorsa pekala zengin olabilir. Zaten bazılarının tek işi akademisyenlik değil. bazı akademisyenler de bunu tercih etmiyor çünkü akademik üretim ile ticari çıkarlar çatışabiliyor etik ve ahlaki değer gibi sebeplerden dolayı. bazılarının gerçekten çok parada gözü yok. aziz sancar bunun en saf romantik örneklerinden. sen aziz sancar yerinde olsan bunu ticarileştirmez miydin? sağlık ve ilaç endüstrisinde trilyonlarca dolar dönüyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.