Şimdi Ara

Mesut Çevik' in DH Youtube Kanalında İzleyicilerine Alenen 'Özürlü' Demesi! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
57.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
214 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Dostlar Merhaba,

    Özür, arıza, aksaklık anlamındadır. Özürlü ya özür dilemesi gereken hatalı anlamı taşır ya da arızalı anlamı taşır.

    Uzuv kaybı yaşayan, duymayan ya da görmeyen bireyler engellidirler. Durumlarını görme engelli, yürüme engelli ya da duyma engelli olarak tanımlayabiliriz.

    Sadece durumlarını tanımlayabiliriz yoksa onlar da sizler bizler gibi bireydirler. Kimsenin kimseyi fiziksel ya da düşünce yapısı nedeniyle ötekileştirme ya da belli tanımlara hapsetme hakkı yoktur.

    Karalama amacıyla saldıran, yaftalayan, yalan konuşan, düşünmeyen, bilgiye ulaşmak için elindeki imkanları kullanmayan, cahilliğinden utanmayan bireyler de özürlüdürler. Onların topluma, bizlere özür borçları vardır. Arızalıdırlar. Tedaviye ihtiyaç duyarlar.

    Bir kişinin yalan ve yanlış ithamlar ile kışkırtıcı içeriğini değil de doğruyu arayan, videoyu izleyen ve gerçekleri görüp yazan herkese teşekkür ederim. İyi ki varsınız iyi ki bizi bu özürlülerle yalnız savunmasız bırakmıyorsunuz.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
    İsterseniz birisine forumdan özürlü yazın sizi dava etsin, anlarsınız hakaret mi değil mi diye.

    TCK 125.

    Dalga geçer gibi o öyle değil böyle demeye getiriyorsunuz.

    Ayrıca TDK'deki anlamı da gayet de defolu, kusru olan yani engelli anlamındaki "özrü olan" anlamındadır. Herkes açsın baksın. Zaten bu kelime kamuoyunda, toplumda da "özür dilemesi gereken kişi" anlamında kullanılmamaktadır.

    Yanlışım yoksa benim bildiğim bu tarz davalarda bilinen anlamı, kamuoyunda uyandırdığı anlamlar da dikkate alınıyordu.

    Eminim bu kelimeyle ilgili davalık insanlar olmuştur, avukat birisininin konuya açıklık getirmesini talep ediyorum, aramızda vardır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • V-İ-T-A-M-İ-N-S-İ-Z
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fulton

    İsterseniz birisine forumdan özürlü yazın sizi dava etsin, anlarsınız hakaret mi değil mi diye.

    TCK 125.

    Dalga geçer gibi o öyle değil böyle demeye getiriyorsunuz.

    Ayrıca TDK'deki anlamı da gayet de defolu, kusru olan yani engelli anlamındaki "özrü olan" anlamındadır. Herkes açsın baksın. Zaten bu kelime kamuoyunda, toplumda da "özür dilemesi gereken kişi" anlamında kullanılmamaktadır.

    Yanlışım yoksa benim bildiğim bu tarz davalarda bilinen anlamı, kamuoyunda uyandırdığı anlamlar da dikkate alınıyordu.

    Eminim bu kelimeyle ilgili davalık insanlar olmuştur, avukat birisininin konuya açıklık getirmesini talep ediyorum, aramızda vardır diye düşünüyorum.

    Alıntıları Göster
    Merhaba,

    Yani Türkçe yazıyorum Türkçe konuşuyorum ama nedense insanlar beni nasıl isterlerse öyle anlamaya gayret gösteriyorlar.

    Ben Özürlü bir hakaret değildir demiş miyim? Lütfen gösterir misiniz o kısmı? Ya da yazdığım yazıdan nasıl böyle bir anlam çıkardınız :) Gerçekten merak ettim.

    Ben, ilgili videoda anlattıklarım nedeniyle konuyu anlamadan, anlamaya çalışmadan bana siyonist ya da Amerikan aşığı gibi asılsız ithamlarda bulunanlara yönelik Özürlü demişim :) Görüşüm de değişmedi.

    Bir kaç aklı evvel de gelmiş, konudan prim çıkarmak adına sen uzvunu kaybetmiş kardeşlerimiz için kullanılan Özürlü kelimesini nasıl olur da hakaret amaçlı kullanırsın demiş.

    Ben de 5 yaşındaki bir çocuğa anlatır gibi Özürlü kime denir Engelli kime denir anlattım.

    Sanırım konuya tam hakim olma amacınız yok ki siz de okuyup anlamaya çalışmadan hemen gelmiş yok dava yok avukat demişsiniz :D

    Neyse bu konudaki son mesajım. Amacı bilgi almak olmayan kişilere bilgi aktaramam, bir şeyler anlatamam.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik




  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Adama siyonist yahudi tipi ithamlarda bulunulmuşken sen onun cevap hakkını kullanmasını eleştiriyorsun... Eğer haklıyı cezalandıran bir kanun varsa, söyle iptal edelim. Mesela "sensin siyonist" de diyebilirdi daha da ağır itham ama herkes makul karşılardı. Hafif bir cevap vermiş ...

    Bilirsiniz forumcular çok kolay birbirine girer ve söverler birbirine. Halbu ki; forum emeğini birlikte verirler, forumları birlikte inşaa ederler. Mühendisler arasında da çekişme oluyor hatta alimler arasında da. Hep birlikte fayda ürettikleri halde bir birlerini yemeye hazırlar. Ve bu yüzden kaybetmeye...

    Mekanik elektronik vb alanda, tabandan yüksek zeka projeleri üretmes gereken ve ya bu yolda olan herkesin kaliteyi yükseltmesi lazım. Onca vatan haini, ahlaksız namussuz aşşağılık kişiler varken, dili sürçtü diye bir arkadaşımıza saldırmak ne demektir? İhanet demektir. Pek tabii bu konudaki olay dil sürçmesi değil, basit bir cevaptır, hakaret dahi değil.

    Kısaca mantıklı olalım. Gerçek bir eleştiriniz varsa yapın. Hata aramayalım, bulsak da örtelim...

    Konu veslesiye Mesut Çevik'in epe bi avukatlığını yapmış oldum. Aslında o özürlü lafını belki de bana dedi :) O kadar şamarlıyorum ki...!!




  • ((gırgıra devam)))
    suçlu yakalandı. Yüzünü değiştirmiş ama ismini değiştirmeyi unutmuş...!!!https://khvs.khas.edu.tr/en/academic/1100https://personel.omu.edu.tr/tr/cevikm

    Öncekiler hava civa. Bakın esas suçluyu yakaladık. Resmen dolandırıcı.... 3 ayrı kimlik ???
  • Yorum yazan yazmayan, ciddiye alan almayan, hak veren vermeyen herkese teşekkür ederim.

    3 yıl zihinsel engelli, ağırlıklı olarak otizmli bireylerle çalışmış ve şu an bu bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik proje geliştirmeye çalışan birisi olarak "özürlü" ifadesinin ne anlama geldiğini bilmediğimi söyleyenler çok zor değil google amcaya özürlü yazarak bu kelimenin ne anlama geldiğini ve hatta şu an en yakınındaki kişiye "özrülü" diyerek bu kelimenin ne anlama geldiğini bir analiz etsinler lütfen.

    Bakın arkadaşlar bu ifadeler belki sizler için hiçbir sorun teşkil etmeyebilir, bu ifadeler zaten malum türkiyenin günlük konuşma dili haline de gelmiş olabilir ancak her ne sebeple olursa olsun Donanım Haber gibi bir platformun kanalından yayın yaparken böyle bir hakareti hiç kimse kullanamaz! "Adam doğru söylemiş yea" cı arkadaşların öncelikle bunu anlamaları gerekir. Bu bir hakarettir, bu bir küçük düşürücü söylemdir ve bir takım kişiler için bu kesinlikle "normalleştirilemeyecek" bir yanlıştır!

    Belki sizlerin engelli bireyler ile hiçbir temasınız yok ve bu ötekileştirmenin ne anlama geldiğini bu yüzden anlamıyorsunuz eyvallah ama burada savunduğunuz şeygünlük hayatta gayette normalleştirdiğimiz "kadına şiddet" olgusunun yine Donanım Haber kanalı üzerinden hakaretvari veya dalga geçme amaçlı kullanılması gibidir öncelikle bunun farkına varalım.

    "Adama yapılan hakaretlere az bile demiş oh helal olsun" cu arkadaşlar; bakın kaçırdığınız bir nokta var DH Youtube kanalı Mesut Çevik' in kendi kişisel kanalı değildir. Burası bizim gibi uzun yıllardır bu mecrada yer alan, ortak değerleri paylaştığımız bir platform. Hiç kimse bu platform üzerinden çıkıpta "bana siyonist dediler özürlüler" diye bir açıklama yapamaz! Açtığım konunun en başında da zaten Mesut Çevik' in DH Youtube sayfasını babasının çiftliği gibi kullandığını ve bu gibi olumsuz tutumların da bu yüzden DH Youtube kanalı üzerinden dile getirildiğini anlatmaya çalıştım ama anlayana...

    Mesela bu konuya verilen cevaplardan kısa bir süre sonra ne olmuş biliyor musunuz? Mesut Çevik DH Youtube sayfasından hemen yine bir canlı yayın açarak yaklaşık 3-4 dakika boyunca "forumda benim adıma böyle konu açmışlar arkadaşlarda gereken cevabı vermiş oh içimin yağları eridi" gibisinden yine saçmalamış. Arkadaşlar Donanım Haber Youtube sayfası diyorum bakın burası ne zamandan beri Mesut Çevik' in kendi kişisel problemlerini dile getirdiği, insanlara kendi değer yargılarıyla iyi veya kötü dediği bir platform haline geldi? ve sizler benim anlayamadığım nasıl bir düşünce yapısındasınız ki "oh iyi yapmış" diye bu durumu normalleştirebiliyorsunuz? Donanım Haber kanalı diyorum bakın burası kimsenin kişisel kanalı değil! Bu kanalda bırakın siyasi görüşleri hiç kimsenin kendi kişisel görüşlerine dahi yer verilmemesi gerekmez mi?

    Bugün herkes istediği her platformda(yüzyüze, kitap yazarak, twitterdan, youtubedan) kişisel görüşlerine yer verebilir(silivriyi unutmamak kaydıyla malum burası türkiye). Ama kimse çıkıpta temsil ettiği bir mecra üzerinden "bana şöyle demişler bana böyle demişler" diyemez! Benim en başından beri anlatmaya çalıştığım şey buydu aslında ama konu çok yanlış yerlere geldi.

    Son olarak beni Mesut Çevik' e siyonist vb. demekle hatta AKP'li olmakla suçlayanlar var ki o arkadaşlara saygım müthiş. Nasıl bir hayal dünyanız varsa takdir ediyorum...


    Sonuç olarak böyle bir durumu şeyi savunacak kadar "reyizci" olduysanız size başka da diyecek birşeyim yoktur. Konuya direk saldırma amaçlı baktığımı düşünen arkadaşlara da tavsiyem "reyizci" bakış açılarını birkaç dakikalığına bırakıp tüm süreci tekrardan gözden geçirsinler.

    ve evet forumda "derdini gibeyim" butonu olsaydı ilk ben basardım o konuda haklısınız.

    Herkese iyi forumlar...




  • MâxeLL kullanıcısına yanıt
    Saygıdeğer Forumdaşımız,
    Diğer tüm forumdaşlarımız gibi siz de değerlisiniz. Sözlerimiz size verdiğimiz değerdir, yanlış anlamayınız.

    Mesut Çevik'e "siyonist" vb tipi hakaret edilmiş. Küfürlü bir cevap da alabilir hakaret eden. Amaeller niyetlere göredir: bu halde karşı tarafın hatalı olduğunu ifade eden bir kelime kullanmış belli ki hakaret etmek istememiş. Mesela salak deseydi, salakların hakkını mı savunacaktık? Kişideki zaafı eksikliği eleştirmiş olurdu. Yani özelliklerini kullanmayı başaramamış yani yani art niyeti yüzünden vasıfsız kalmış kişiye yapılan bir itham. birisine "kör" müsün diye çıkışsanız, körlere mi hakaret olur? Asla. Belki kör kardeşlerimizin hoşuna gitmeyeceği için kullanmamalyız ama sonuçta sakar bir insana söylenen "kör" atfı, körlere değil gördüğü halde görme yetisini kullanamamış yani önemsememiş size zarar vermiş kişiye muhataptır.

    Hata yakaladığınızı düşünüyorsanız, belki bir dil sürçmesi ya da anlam kayması? Bunu kişi üzerinden değil genel kültür üzerinden ifade etmeliydiniz. Yani niyeti kötü olmayanlar da, bazen hatalı kelime kullanabilir meal değişebilir. Sonuçta böyle birşey de yok...

    Ayrıca engelli bireylere ha özürlü denmiş ha engelli. Ne fark eder ki? Mühim olan niyettir. Biz onları bizim kadar değerli görüyoruz ama engelliyseler engelliler. Bu bir gerçek. bu gerçekten rencide oluyorsalar, bu gerçekle barışsınlar. Çünkü bu bir gerçek. onlar niyetleri ve kaliteleri fikirleri ile değerlerine değer katabilirler. Ama engelleri özürleri kelime hataları ile vb hoşlarına gitmiyorsa esas sebebi kendileri ile barışmış olamadıklarınddan. Onlara ilk yapılacak kendi kendileriyle barıştırmak. Ne yani, tekerlekli sandalyedeki vatandaşa " sen ne koşarsın beah" mi diyeceğiz? O zaman hepten dalga geçmiş olmaz mıyız? O vatandaşı okuma yazma editörlük fikir vb alanlarda iş verip hayatlarını kazanmayı sağlarız. Dilencilikle ya da milletin merhametine sığınıp yalvarmakla değil.

    Diğer taraftan, DH kanalının şahsileşmesi bu kanala şahsın verdiği emekten kaynaklıdır. bu bir hatıra değil midir? Sevmediğiniz birisini dahi uzun zaman sonra görseniz hatıralarınız canlanmaz mı? Ve şahıslar bir değeri ayağa kaldırır. Bir şahsın sağladığı katkıyı neden kişiselleştirmek diye çeviriyorsunuz? Bilakis; şahsın verdiği katkı, hatırası, kalitesi, emeği dememiz gerekmez mi? Bir başarıyı ister bizim adımıza ister başkasının adına eğer bir şahıs sağlarsa, bu başarı o şahsa aittir. hakkı sahibine iade etmemek kadar kötü birşey var mı?

    Birbirimizi sevmeliyiz. Memleketimizde teknolojik yönden çok eksik varken bunları talep etmeliyiz. Hataları düzeltelim ama yok etmeyelim güzelleştirip daha ileri taşıyalım. esela engelli kişiler için teknolojik faaliyet talep edin? Yapmazsalar eleştirin kızın bağırın? Ama siz bu tarafta değilsiniz ki??? Mesela o bahsettiğiniz sonrak, videoda, "sıtch..mak" vb tipi kelimeler de kullanıldı. Kendisi de hata olduğunu kabul edecektir. Yani eksik aramayalım çünkü yanlış anlaşılabilecek herşey düşmanlığa sebep oluyor. Eksiklerimizle birbirimizi kabullenip hayata her rengiyle bakalım...

    Zeka fikir teknik alanda beyin fırtınaları vb istiyoruz. Çevik de son videosunda "sadece anasayfaya bakıyorum, videolara bakıyorum" diyo. Halbu ki ; isteklerim iz anasayfada ve ya videolarda da yer alamadı ki? ETraflıca tartışılmasını ve bu konuda faaliyet gösterilmesini istiyoruz...




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    "Ama engelleri özürleri kelime hataları ile vb hoşlarına gitmiyorsa esas sebebi kendileri ile barışmış olamadıklarından."

    Şundan sonrasını okumadım.
  • Okumayanlar neden yazmaya ihtiyaç duydu? Bilinaçaltı haksızlık itirafı mı?

    Videoda konuşurken siyonist ithamına "özürlüler" deyip geçiyor. hakaret etmek istememiş.Evet hakaret etmek istememiş. Çünkü yayında. Olmasaydı, "ulan şeref.sizler, adi kah.peler...." diye de cevap veremeez mi insan? hani arkadaş arasında? Evet aynen hakaret etmek istememiş ve bu şekilde kapatmış konuyu. Ama ne konuysa forumda hit oldu kapattı sanarken :!!!

    Özürlü ve engelli kelimesini karıştırmışsa, çok basit bi şey. Mevzu olan engelliler değil hakaret eden birileri. Eğer özürlü demişse bu kişilere, bu kişiler hak etmiş mi ona bakılır. Mesela adamlara çemişklezekli deseydi, evet bir halka hakaret olurdu. ama hakaret edene hak ettiği cevabı vermek üzere, suçu tarf eden düşüncesizliği ifade eden bir kelime kullanmış. Ne engellilere ne özürlü başka kişilere muhatap hiçbirşey yok. Hafif bir itham kullamış, bu konuda en fazla Mesut Çevik'in aslında hakaret etmediğini iddia edebilirsiniz. yani sizler özürlü kelimesinin hakaret olamayacağını iddia ediyorsanız, zaten hakaret edememiş demektir. yok niyet okuyuculuğu ile hakaret ettiğini tespit etmişseniz, o zaman da hakaretin muhatabı almıştır cevabı. Size ne oluyor ki?

    Engelli kişiler kendileriyle barışık olmadıklarından, eksikliklerinin tarif edilmesinden yapay rahatsızlık duyuyor olabilirler. Bu onların sorunu. Biz bu sorunu çözelim. Nasıl? Gerçekleri kabul edip kendilerini nasıl mutlu edip, hayata katılabileceklerini tespit edelim. Yoksa onları kandırmak iş değil. Sakat kelimesini yürüme engelli demekle sanki rencide olan engellileri kurtardığınızı sanabilirsiniz. Halbuki onlara bir eziklik aşılıyorsunuz ve de kullandığınız kelime de aynı manaya isabet edeceğinden kısa sürede bir "hiç" elde edeceksiniz. onun yerine vatandaşın mukadderatını arttırırsınız.

    Mesela amele kelimesi aşşağılanma sözü olarak da kullanılırdı. Ama bu kullananların suçu. Çünkü bakkalı, çöpçüyü küçümsediler diye dilimizi değiştirirsek hem dilimizi kaybederiz, hem de değiştirdiğimiz dil de öğrenildiğinde aynı evzu tekrara devam eder. Amele kelimesi işçi ile değiştirildi ve aynı kötü sonuç engellenemedi. SUç varsa suçluya müdahale edilir, masumlara değil. Hızlı giden aracı yakalayamayıp herkesi cezalandırmak, hız sınırını daha da düşürmek, kontrolleri arttırmak nedir?

    Heşeyi unutun teknoloji namına emek veren kişileri ezmek linç etmek için değil, daha da güzelleştirmek için konuşun. yahu biz istediğimiz mühendislik faaliyetleri yapamadığımız için hopluyoruz siz olmadık yerde zıplıyosunuz. hala olduğunuz yerde hopluyosunuz. Yani düzeltilmesi gereken yeri konuşmak yerine, hiçbir fayda vermeyen ve de haksız yerde takılmaya sebepsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 18 Ağustos 2019; 23:38:14 >




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Yok bütün yazıyı okudum da, keşke okumasaydım anlamında dedim onu.

    E tamam kardeşim adam belki siyonisti hakaret olarak söylemedi, Mesut bey niye alınıyor ki o zaman? Siyonizm hakaret mi? Mantığa bak. Bir kerecikten bir şey olmaz muhabbeti de yapmışsın. Mesut bey orada "Engellilere bak..." deseydi tepki koyulmayacağını mı savunuyorsun? Şu kadar uzun yazı yazıp da bir yere varamamak da ne bileyim...
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Çevik özürlü demiş ama ben sana daha ağır bir kelime kullanmamak için kendime engel oluyorum...
    siyonist hakaretini edenler, uzunca bir hakaret cümleleri kullanıyor ama yayında sadece "siyonist" iftiraları ile kısaca özetleniyorlar. Belki değil yani. Ama özürlü kelimesi bedensel engellilere değil bizzat bu hakareti(siyonist) etmiş olan, saldırgan kişilere ediliyor. Sen nerenle pardon nasıl anlıyorsun ki hakaret edene verilen cevabı çıkıp da ne o ortamda ne de konuda bulunmayan alakaya bakıp çay bile demlenemeyecek kişilere alınıyorsun???

    Özürlü kelimesinin muhataplarının savunulacak birşeyi yok. Yani bu konuda ve bu meyanda. Hani Mesut Çevik yalan konuşuyor diyorsanız o ispat isteyen farklı bir kısım. Hakaret edilmiş ve biz bu hakaret eden saldırgan zihniyeti ele alıyoruz. Yani bizim kümemizde hakaret eden var, hakarete maruz kalan var. Ne kesişiminde ne de bu kümelerin değilinde bedensel engel mengel yok. Bu ekosistemde yok yani.

    Ayrıca vücudunda eksiği bulunan kişinin yüzüne vurulmaz bu. Ama gerçekten eksiği olduğunu yok mu sayacağız? Engelliler ve her türlü zaafa sahip kişiler bu gerçeği kabul edip hayat kalitelerini nasıl arttıracaklarını düşünmeliler. Yapmacık konuşanlar aslında bu konuda sadece rant sağlayanlardır. Mühim olan niyettir. Çünkü hayat kelimeden ibaret değil. Niyeti iyi olan, yanlışlıkla küfür kelimesi dahi kullansa; tebessüm eder, yardım eder, destek verir.

    -Şu da ek: Ayakları olmayan birisine ayaksız demek suç olmaz, hakaret de değildir. Pek tabi rencide etmek adiliktir. Ama ayağı olan birisi eğer kurtarabileceği halde bir zarara sebep olursa, ona sakat mısın diye serzenişte bulunulur. Yani var olan kuvvetini kullanmadığı kullanamadığı, kendine hakim olmadığı komplimanları ima edilir. Sakat mısın derken sakatlığı değil, sakat olmadığı halde yaptığı ele alınır. Yani bedeni değil mallığı ele alınmıştır. Mesela "mal mısın" derken mallara yani ineklere hakaret mi ediyoruz? İnekten zaten basit de olsa bir matematik çöz mesi beklenmez. AMa inek olamdığı yani çözebilecek yetiye hadi hadi sahip olduğu halde kullanamamasına bir serzeniştir.

    Gerçek bir anlama sorunu, olayı en düşük seviyede tartışma isteği var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 19 Ağustos 2019; 0:18:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Çevik özürlü demiş ama ben sana daha ağır bir kelime kullanmamak için kendime engel oluyorum...
    siyonist hakaretini edenler, uzunca bir hakaret cümleleri kullanıyor ama yayında sadece "siyonist" iftiraları ile kısaca özetleniyorlar. Belki değil yani. Ama özürlü kelimesi bedensel engellilere değil bizzat bu hakareti(siyonist) etmiş olan, saldırgan kişilere ediliyor. Sen nerenle pardon nasıl anlıyorsun ki hakaret edene verilen cevabı çıkıp da ne o ortamda ne de konuda bulunmayan alakaya bakıp çay bile demlenemeyecek kişilere alınıyorsun???

    Özürlü kelimesinin muhataplarının savunulacak birşeyi yok. Yani bu konuda ve bu meyanda. Hani Mesut Çevik yalan konuşuyor diyorsanız o ispat isteyen farklı bir kısım. Hakaret edilmiş ve biz bu hakaret eden saldırgan zihniyeti ele alıyoruz. Yani bizim kümemizde hakaret eden var, hakarete maruz kalan var. Ne kesişiminde ne de bu kümelerin değilinde bedensel engel mengel yok. Bu ekosistemde yok yani.

    Ayrıca vücudunda eksiği bulunan kişinin yüzüne vurulmaz bu. Ama gerçekten eksiği olduğunu yok mu sayacağız? Engelliler ve her türlü zaafa sahip kişiler bu gerçeği kabul edip hayat kalitelerini nasıl arttıracaklarını düşünmeliler. Yapmacık konuşanlar aslında bu konuda sadece rant sağlayanlardır. Mühim olan niyettir. Çünkü hayat kelimeden ibaret değil. Niyeti iyi olan, yanlışlıkla küfür kelimesi dahi kullansa; tebessüm eder, yardım eder, destek verir.

    -Şu da ek: Ayakları olmayan birisine ayaksız demek suç olmaz, hakaret de değildir. Pek tabi rencide etmek adiliktir. Ama ayağı olan birisi eğer kurtarabileceği halde bir zarara sebep olursa, ona sakat mısın diye serzenişte bulunulur. Yani var olan kuvvetini kullanmadığı kullanamadığı, kendine hakim olmadığı komplimanları ima edilir. Sakat mısın derken sakatlığı değil, sakat olmadığı halde yaptığı ele alınır. Yani bedeni değil mallığı ele alınmıştır. Mesela "mal mısın" derken mallara yani ineklere hakaret mi ediyoruz? İnekten zaten basit de olsa bir matematik çöz mesi beklenmez. AMa inek olamdığı yani çözebilecek yetiye hadi hadi sahip olduğu halde kullanamamasına bir serzeniştir.

    Gerçek bir anlama sorunu, olayı en düşük seviyede tartışma isteği var.
    İyi kardeşim devlet büyükleri çıksın ana avrat sövsün rakip devlet büyüklerine.
    "Bu hakareti hak ettiler" diyorsun sonra da "Niyet önemlidir." diyorsun.

    Mesut beye hakaret edenler de haksız, Mesut bey de haksız. Mesut bey hem özürlü dediği için haksız hem de internette yapılan her yoruma takılıp, saç baş yolduğu için haksız. YouTube zaten çöplük, bilmeyen rastgele bir videoya tıklayıp yorumlara bakabilir.

    Ay canım, etsene bana hakaret, n'olur.




  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    rakip devlet büyüğü hak ettiği bir söz varsa, söylemeyen hatadır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
    Hakaret kelimesi hak eden için hakaret değildir, haktır. Hak etmeyene edildiğinde haksızlık olur. Bu konudaki kelime ise sizler sayesinde muhatabı dışında herkese muhatap edildi. Özürlü kelimesi bedensel engellilere edilse, tamam sadistçe olur. AMa bu kelime özür eksik zaaf manasıyla aklı ermediği imasını yaparak hakaret etmiş kişilere kullanılmış. Dediğin gibi ana avrat sövülseydi belki bu şekilde konuşulmazdı.

    Tekrarlayalım; bedensel engelliye engelli demek hakaret değildir. Engelli olmayan birine "lan sakat mısın" sözü serzeniş için söylenebilir. Bu da sakatlara hakaret değil, sakat olmayan sağlıklı kişilere sahip olduklarını kullanamadıkları için tenkittir. Yani sahip olduğunu hayra sarf etmemek, art niyet, kötülük, hainlik vbdir.

    Ayrıca hatırlatayım; savcıya gidip "sen fizikten anlamazsın" desen hakaret olmaz. Hatta savcı aslında fizik hocası bile olsa bu söz hakarete isabet etmez. Ama çıkıp da "sen ne anlarsın hukuktan" dersen, anında ceza ile muhatap olursun.

    Anlayınız!!!




  • An itibari ile speed step banlı görünüyor. Muhtemelen kendi isteğiyle banlandı dersiniz ama yine de akıllarda soru işareti :-? bilenler ;https://www.youtube.com/watch?v=Kc6-WVOhhyc&feature=youtu.be&t=1085
  • YA bit git işine. Mesut çevik doğru düzgün bir adamdır. Rüzgardan nem kapıp bunu başkalarına bulaştırmaya çalışma. Beğenmediğin videoyu izleme başka editörlere takıl.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.