Şimdi Ara

Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
794
Cevap
11
Favori
57.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değişmesi gereken kişiler baş yönetimdir. Bakın japonyaya abd ye avrupaya tamam orada da işsizlik vardır ama %3 5 civarlarında. Türkiyede %15 e daynanan işsizlik, genç işsizlik ise %26 yani %30 a dayanacak 1-2 sene içinde. Bu kadar genç işsiz varsa ülkede herkes tembel veya kendini geliştirmemiş olmasından mıdır yoksa fabrika ve çalışacak şirket olmayışı mıdır. Evet bu ülkede malesef üretim yok. TOGG arabayı bile italyanlara tasarlattık onca güzel sanatlar lisesinden mezun olan geç var hepsi toplanıp 1 araba tasarımı yapamadı mı ? Yani sanattan tutun üretime her alanda markamız yok çalışacak şirket firma yok olanlar da zaten en başarılıları alıyor geri kalan %80 i işsiz ne yazık ki. Napsın bu insanlar taş mı yesin ?

  • Ya yorumlara bakıyorum da, trakiali de dahil, "insanlara kendinizi geliştirin" denmesine içerlenmiş, kendini geliştiren yurt içinde durmaz zaten demiş. E güzel söylemiş. Geliştir de durma o zaman alla alla. Niye herkes gelişime bu kadar karşı. Sorsan ilericilerdir. E geliştir. Hayatı oyun gibi düşün evet hile var, evet bize hard mode denk gelmiş olabilir. Yani ya tüm hayat boyunca sızlanıp ben easy mod istiyordum, bazıları easy de oynuyor ama diye ağlayabiliriz ve oyun böyle biter, ya da daha çok kendimizi geliştirip hard mode da da başarılı olmanın çaresine bakarız, en azından deneriz. Bir de hükümetimiz de sağolsun, bakkal açar gibi üniversitecikler açtı, bunların yüzünden kendini üniversite mezunu sanan ilk okul seviyesi arkadaşlar türedi son 10 yılda. Sarı mikrofonda da denk geliyoruz. Üniversite öğrencisiyim diyor, basit bir 4 işlemi yapamıyor. Ben sözelciyim diye kıvırıyor sonra. Kardeş neci olursan ol, seni gören eğitim bakanının önce, seni alan üniversiteyi, sonra seni eğiten liseyi, ortaokul öğretmenini falan bulup, hala eğitim veriyorlarsa bir inceleme falan başlatması gerekir.


    Daha bugün denk geldim. Migros'ta kasada, kızdan 5 poşet istiyor, ne kadar diyor. Kasiyer 5 tane 25 kuruşu toplayamıyor, error verdi resmen kız. Sonra kasaya hesaplattı. Şimdi kız üni mezuncuğu mu nedir bilemiyorum ama üni mezunuysa bile bence kasiyerlik işi bulduğuna hiç şikayet etmemeli, çünkü normal şartlarda, eğer gerçekten her şeyin hakkaniyetli olmasından bahsediyorsak, o kız kasiyerlik yapabilecek yetide değil.


    Geliştirin arkadaşlar, kendinizi geliştirin, zafer sızlanarak kazanılmaz. Ne kadar geliştirirseniz fayda yine kendinize, gelin bana ücretsiz ders verin demiyorum yahu, kendini diyorum geliştir diye. Asgari ücretli işin olsun, olsun hala geliştir kendini. 5.000tl maaşlı işin olsun, olsun yine geliştir, 10 bin olsun geliştir. Bu ülkede ya 2 tl ye kitap bulunmasına rağmen, hatta bedava ya bir çok insan dağıtmasına rağmen ülkenin %50'sinden fazlası 1 sayfa kitap okumadan ölüp gidiyor ve gidecek. Sonra bu hayatında sadece 1 sayfa bile kitap okuyamamış insan, kalkıp diyecek ki ben hakkımı alamıyorum, ülke çok şöyle çok böyle. Ülke öyle böyle de sebebi kim acaba?


    Ha savunma hazır, kitap okusam iş mi verecekler, ne değişecek, 5000 mi alacağım. He alacaksın, bak...... Her şeyin rahatını, kolayını, bedavasını herkes ister.


    Elin hintlileri bizim 10 sene önce çöpe attığımız bilgisayarlarla youtubelarda takıla takıla modelleme eğitimleri hazırlıyor, udemy'lerde ders veriyor abudik gubidik ingilizceleri ile. Bir ton buldukları sitelere üye olup, 3 dolara 5 dolara modellemenizi yaparız diye resmen dileniyor. Yine aynı şekilde programlama, tasarım. Bizim bu bilgisayarla hiç bir şey yapılmaz dediğimiz bilgisayarlarla takıla takıla. Herkes çabalıyor. Bize bakıyoruz. Rtx kartım olsa yapardım ama 1060 la yapılmaz kiii, işlemci şu olsa yapardım da ama bunla olmaz ki çok yavaaaş. Sürekli mazeret. En iyi bilgisayarı ver yine yapmaz, gider rdr açar gta oynar.





  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Baş yönetim de değişmeli, insanlar da değişmeli. Bu baş yönetimleri seçenlerde cahil insanlar. Sürekli kandırılanlar da bu cahil insanlar. Cebi para gördükçe her şeye susan, gözlerinin önündeki insan kayırmaları, yolsuzlukları, toprak satmalarını, bana değmiyor ucu nasıl olsa diye değerlendirebilen cahil insanlar. Tarikatlara dadanan, tarikatlardan, tosuncuklardan bir ton dolandırılan, kullanılan bu cahil insanlar. Bunlar olduğu müddetçe, bu insanlar, en düzgününü başa getir, illallah ettirip, onu da bozar. O yüzden insanlar mümkün olduğunca her türlü kendini geliştirmeli, mümkünse çocuklarını da olabildiğince iyi eğitmeli. Evet tembel insanlar da bu sorunların bir parçası. Üretmeyi sevmeyen bir ülkeyiz. Hazırcılığı, insan sömürmeyi seviyoruz. Bakmayın o ağlayan işçi yarın işveren olsun, o zihniyet aynı şekilde dönüşüyor. Hiç demiyor ki ben de işçiydim, bu zorlukları yaşadım. Hop düzen böyle deyip, ben öbür türlü rekabet edemem deyip, bu sefer o binmeye başlıyor işçisinin üstüne. İşçiye bakıyorsun, ben nasıl ay sonunu, şikayet almayacak düzeyde, en az çalışarak getirebilirim derdinde. Bunların hepsini bir araya toplayınca, olabildiğince az üreten, eğitimsiz bir ülke. Aldığı 3-5 kuruşu da anında yurt dışına teknoloji ürünleri ya da araba karşılığı gönderir. E tabi sonuç, sürekli değer kaybeden bir para. Bu işten sızlanarak çıkamayız. Kendimizi geliştirmeliyiz.


    Etrafımda çok örnek var, sızlanıp oturan. Oturdukça daha çok sızlanıyor, sızlandıkça daha çok oturuyor ve iyice hayattan kopuyor, asalak gibi millete yamanarak ve söylenerek yaşıyor. Diğer yandan başka bir tanıdığım, köpek gibi çalışmasına rağmen, düzenli devam etti, evlendi e para yetmedi, üstüne hafta sonları pazarcılık yapmaya başladı, üstüne tahtakaleden bir şeyler alıp, internetten nasıl satıp ekstra oradan da bir şeyler kazanırım diye kovaladı, üstüne kanal açıp para kazanayım diye kovaladı. Hala daha da kovalamaya devam ediyor ve sonuca bakarsak, sürekli kendini geliştirdi, 3 oradan 5 buradan derken iyi de para kazanmaya tutmaya başladı, işin içerisindeyken yeni fırsatlar yakalamaya başladı. Yani hayat zor, maaş düşük, zaman az, ama kimileri sızlanıyor, kimileri de koşullar ne olursa olsun ağlamayı kesip saldırıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 28 Aralık 2020; 19:56:23 >




  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Videoyu izlemedim, buradaki birkaç yorumu okudum az çok tahmin ediyorum içeriği.

    Mesut cevik insanların kendinden nefret etmesi için birçok şey yaptı

    En basiti vitaminsiz örneği

    Twitter da youtube yorumlarinda insanlara kendince laf soktuğunu "zannetmesi" falan


    Kısaca artık ne derse desin kaale almayacak bir kitle var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 28 Aralık 2020; 19:57:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut çevik sözlerinde samimi ise kısa zamanda YouTube da ingilizce incelemeler yaparak YouTube globalde video paylaşsın da hem geliri artsin hem daha çok taninsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Dolar 1,3 idi de Mesut 1 milyon dolar para mı aldı da tuzu kuru oluyor, Mesut u tanımak istiyorsan forumun 2000 lerden beri konuları duruyor en eskiye git nereden nereye nasıl gelmiş oku öğren, ha hiç mi bir şey bilmiyorsun Google de isim ve soyisim araması yap kaç bin arama çıkacak gör, kendimi aratsam 3 sayfa bile çıkmayacak Google de adam binlerce yerde çıkıyor o kazanmayacakta kim kazanacak. Ha ne güzel defin kiralar var işte tuzu kuru olunca bir insan gram bir adım atmak istemiyor ama o kiralar olmasa idi şu foruma girecek veya bu kadar mesajı yazacak tek bir zamanın olmayacaktı. Hep derim buraya girenlerin çoğu belli bir standartin üstüne yaşayan insanlar ve günlerini burada gün ediyor aksi halde asgarî ücretle ev geçindirmek zorunda kalan insan bu forumdan haberi bile yoktur.


    Ha bu arada mesajına bakıyorum da daha Mesut bile yazmaya korkuyorsun ne kadar korktuğun belli bir insan bir üyenin ya da bir insanın ismini yazamıyorsa ciddi sorunları vardır o kişinin.

    Mesut çevik'in fake hesabı falan mısınız? Mesut ne üretiyor da nesini övüyorsunuz anlamadım? Sağdan soldan okuduğu, yabancı youtuberlardan arakladığı içerikleri video yapıyor. Twitchte mememi açsam google'da 10 sayfa haber olurum. Google'da adının çıkmasını insanı kalitemli mi yapar ne alaka anlamadım.


    "Dolar 1,3 idi de Mesut 1 milyon dolar para mı aldı da tuzu kuru oluyor" demişsin ama mesut'un kendi videosu var ben eskiden seat leon araç aldım bugun alamam diye.


    Mesut hükemete laf gelmesin diye videolarında kıvıran, "HAMASET" içerikli videolar çeken, bir tane hükümeti eleştridiği videosu olmayan, sürekli sorunu başka yerlerde arayıp akp sevdalısı gençlerin parasını göz dikmiş bir adam çokta abartmamak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 28 Aralık 2020; 20:47:8 >




  • Ülkede çarklar dönmüyor. Kendini geliştiren de, geliştirmeyen de iş bulamıyor. Durumu tembelliğe bağlamak, farklı ülkelerdeki farklı şartlarda olan insanları karşılaştırmak cahilliktir. Ülkede iş imkanı kısıtlı çalışmak isteyen binlerce kişi var. Bu durum da sorumlu insanlar değil yöntenlerdir. Ülkede yetkisi olanlar da yönetilen halkta burnunun ucunu göremiyor popülist yaklaşımla hareket ediyorlar.

    Kimsenin 30 yaş altındakilere ahkam kesmeye hakkı yok. Sizin tercihleriniz bugün milyonlarca gencin gelecekten umudunu kesmesini ve bir neslin kayıp olmasını sağladınız. Gelmiş şimdi de sorunu gençlerde arıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim. İçimin yağlarını erittin kardeşim. İktidar yanlısı bu forum çalışanları şimdi çıkmış mağdur edebiyatı yapıyor.

  • @Stand Aloneüfff ne cevap vermiş ama eleştirilere mesut üfff

    Bu başlıktaki en çok beğeni alan yorumları bile okuyup cevap verememiş

    Veya kendince birkaç yorum seçip cevap da verebilirdi ama yapmamış yapamamış....

    Tek verebildiği cevap ekşiden beter oldu forum... Linç eden bir kitle var hebele hübele....


    Üfff manyak cevap

    Yav heeeeee heeeeeeeeee

    Biliyor tabi içi boş herkesin bildiği klasik laflar söylediğini ve herkese hitap etmediğini




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 28 Aralık 2020; 20:55:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer ben bunun patronu olsam ve bu allah foruma düşürmesin gibi bi lafsöylediyse tekme ile atarım bunu işten. Öyle keyfe keder adam bloklayıcaksın sonra nefret edilince ama kem küm beni anlamıyolar aptallar cahiller. Yok öyle bi dünya. Bu kadar kişi senden haz etmiyorsa bir sebebi var. Sen önce düzgün bi adam olucaksın sonra sorguluyucaksın bu nefreti. Twitter ve youtube kanallarındaki banlı kişi sayısını paylaşsın bi bunların çoğu keyfe keder

  • 100 bin tllik ekipman ile millete öğüt veriyor🤣
  • Valla gayet güzel konuşmuş Mesut Çevik , forumdakiler yine ağlamaya devam etmiş , Tamam yine sorunlar var ancak pes etmeyin diyor adam.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Çok doğru ilk paragraf. İkinci paragrafa gelirsek te bunu yapmaya mecburuz bu ülkede hep ek işlerle karnımız doyuyor. Sistem ne yazık ki böyle işliyor ülkemizde işte giderek fakirleşiyoruz. İnsanların da değişmesi gerek ama bu imkansız hocam. Değişebilecek tek şey hükümetlerdir bu ülkede. Yoksa insanımız hep aynı kolay yoldan para kazanma derdinde torpil olsa ses etmez 20 bin maaş versen reddetmez tam tersine alır susar. Tam da dediğiniz gibi işçi patron olduğunda bile yine işçiye biner...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROUGE44

    Eğer ben bunun patronu olsam ve bu allah foruma düşürmesin gibi bi lafsöylediyse tekme ile atarım bunu işten. Öyle keyfe keder adam bloklayıcaksın sonra nefret edilince ama kem küm beni anlamıyolar aptallar cahiller. Yok öyle bi dünya. Bu kadar kişi senden haz etmiyorsa bir sebebi var. Sen önce düzgün bi adam olucaksın sonra sorguluyucaksın bu nefreti. Twitter ve youtube kanallarındaki banlı kişi sayısını paylaşsın bi bunların çoğu keyfe keder

    Ekşiden bile beter olmuşmuş forum adı donanım mış ama içi siyaset miş

    .....


    Bak bak beyefendi siyaset konuşulmasından da rahatsız


    Laf arasında ekşiye de çakıyor lafı hınzır Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 


    Eleştiri sevmiyor hazretleri.... Bi kere eleştiriyi kaldıramayan adam nasıl tavsiye vermeye kalkabiliyor bu da başka bir paradoks Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 



    Bunlar istiyorki eleştiri olmasın.. Çünkü her şeyleri doğru ya

    Bunlara göre ekşi gibi yerler sırf gıcıklığına eleştiri yapıyor Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 


    Ulan insan açar bi bakar neden eleştiri yiyorum nerde hata yapıyorum ama tabi bu olgunluğa erişebilmek de belli bir özgüven gerektiriyor Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 


    Hani aktroller de muhalefete sarıyor ya" hirşiyi iliştiriyirsiniz üüüüüü "falan

    Olm muhalefetin işi eleştirmek zaten sana eksiğini söylemek konuya farklı bakış açısı kazandırmak varsa hatan düzeltmen için harekete geçmeni sağlamak... Bunu anlamıyorlar ya... Aha aynı kafa Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 28 Aralık 2020; 21:11:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesut Çevik: Gençler, sizi kimse kurtaramaz! (Mesut Çevik'den yorum geldi!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: themontana

    konudakilerin cogu ayni bu durumda oldugu icin adama bi ton laf soylemisler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaki her konunun ucu Mesut Çevik'e dokunuyor.

    Adam isyan etti sonunda.

    Not: 13 Eylül gibi bir ban dalgası bekliyordum valla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 28 Aralık 2020; 21:17:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UcanHollandali

    Mesut çevik'in fake hesabı falan mısınız? Mesut ne üretiyor da nesini övüyorsunuz anlamadım? Sağdan soldan okuduğu, yabancı youtuberlardan arakladığı içerikleri video yapıyor. Twitchte mememi açsam google'da 10 sayfa haber olurum. Google'da adının çıkmasını insanı kalitemli mi yapar ne alaka anlamadım.


    "Dolar 1,3 idi de Mesut 1 milyon dolar para mı aldı da tuzu kuru oluyor" demişsin ama mesut'un kendi videosu var ben eskiden seat leon araç aldım bugun alamam diye.


    Mesut hükemete laf gelmesin diye videolarında kıvıran, "HAMASET" içerikli videolar çeken, bir tane hükümeti eleştridiği videosu olmayan, sürekli sorunu başka yerlerde arayıp akp sevdalısı gençlerin parasını göz dikmiş bir adam çokta abartmamak lazım.



    Alıntıları Göster

    Bunlar hiç yabancı basın takip etmedikleri için Mesut içerik üretiyor zannediyorlar :D Her türk editör gibi o da araklıyor yurt dışından :)





  • Mesut bu seferde sosyolog olmuş boş konuşuyor işte, ne üretmiş kendisi de gençlere akıl veriyor yada ne başarmış? Videoda diyor ki hayalini kuramayacağım firmalar beni genel merkezlerine getirdi, getirdi de neden getirdi sen orada mikro çip üret diye mi getirdi bizim ürünlerin reklamını yap yağla balla satılsın diye getirdi. Mesut çevik sen sadece markaların reklamını yapan ve bundan para kazanan bir girişimcisin konuşmaya değer bile değil.

    Teknoloji ediyörlüğü konusunda insanlara gerçekten bilgi veren biri varaa oda erdi özüağ dır gerisi yalan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcherb -- 28 Aralık 2020; 21:43:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    @Stand Aloneüfff ne cevap vermiş ama eleştirilere mesut üfff

    Bu başlıktaki en çok beğeni alan yorumları bile okuyup cevap verememiş

    Veya kendince birkaç yorum seçip cevap da verebilirdi ama yapmamış yapamamış....

    Tek verebildiği cevap ekşiden beter oldu forum... Linç eden bir kitle var hebele hübele....


    Üfff manyak cevap

    Yav heeeeee heeeeeeeeee

    Biliyor tabi içi boş herkesin bildiği klasik laflar söylediğini ve herkese hitap etmediğini

    Videoya yönelik yaptığı yorumlara dair ayrı bir konu açmak lazım aslında. O videoda da gidin bulaşık yıkayın vs. demiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.