Şimdi Ara

Mesleki Kararsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlla ki benden başka bu sıkıntıyı çeken başka birileri de vardır. Veya hayatının belli dönemlerinde çeken olmuştur. Ben kararsız olduğum için kendimi kısaca tanıtacağım. Çok düşündüm yani ne olsam ne olsam diye ama yok yani. Belki problem bendedir ama en azından şimdi ağlayım da sonra ağlamayayım diyorum. İki tane ricam var. Birincisi faydalı yorum yapmak isteyenler biraz uzun tutarsa sevinirim yani önermelerinin nedenlerini biraz açarlarsa iyi olur. İkincisi ise troll cevaplara eyvallah ama üslup sınırını aşmazsa sevinirim.
    Zaten böyle bir konuda yardım istediğime göre cevap yazacak olanlarlar en az şu an ünide okuyan abilerimdir.

    11. Sınıfta okuyorum. 9 ve 10 berbat geçti. Ergenlik mi işte ne dersek onu geçelim. Bide sinifta en arkada oturuyordum ister istemez dersi dinlemek bayağı zor oluyordu sınıf 40 kişi olunca öndeki birinin her hareketi istemsizce dikkat dağıtıyor ve Hocanın sesi falan gelmiyor ama bunlar işin bahane kısmı. Neyse 11 de falan biraz toparladım şu ana kadar. Okul olarak durum bu.

    Şimdi benim hedeflerime gelecek olursak;
    Aslında meslek hariç her konuda hedefim var. Yazarlık, şairlik ve bunun dışında bir sürü hedefim var. Bunlar sevdigim için. Ama güzel ülkemde kesinlikle karın doyuracağını sanmıyorum. hobi olarak yapmaya devam. Ülkemi kalkındırabilecek bir iş yapmak beni mutlu eder. Çok çalışmayı sevmem. Yani kim sever bilmiyorum ama kendimi bildim bileli çalıskan biri değilim. Ama çok hırslı ve azimli biri olduğumu düşünüyorum. Bir şeyi kafaya koydum mu 24 saat de çalışırım.
    9 ve 10 un kötü geçmesinin sebebi de kafamın karışık olmasıydı.

    Cevremdeki herkes tıp, bilgisayar müh, mimarlık falan oku diyor. İnanın benim kafamda hiç biri yok. yani hepsine tarafsız bakıyorum. 11. sınıfa geçtiğimde bu konu beni rahatsız etmeye başladı. bir şeyler oluruz her türlü diyordum.

    Ezberim kuvvetli, bilgisayar ve teknolojiyle aram iyi ( oyun boyutunda ne yazık ki ama yine de bir şeyler biliyorum )
    Özel bir yeteneğim var mı bilmiyorum. Belki yoktur veya ben körümdür :D

    Özetle keyif almasam da sevdiğim, ülkemde sevilen ve gelişmesinde önemli rol oynayan, kafamın rahat olacağı, stres yapmayacağım bana göre bir meslek arıyorum. Puanının ne kadar yüksek olduğu önemli değil, bir meslekle beraber güzel bir uni önerirseniz de mutlu olurum. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Gelecek güzel yorumlar için de şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Senin yaşadığın şeyleri bende yaşadım. Hemde resmen çorba olmuştu benim. 9. sınıfta matematik, geometri, fizik, biyoloji ve almanca'dan kaldım. Dedim bu böyle olmayacak. En iyisi eşit ağırlığa geçeyim dedim. Babam müseade etmedi haklı olarak. Çünkü hiç çalışmamıştım. 10. sınıfta Ben zaten yapamayacağım diye seneye başladım ve sadece sözellere çalıştım. Tüm sayısal derslerden kaldım. 11. sınıfta kesin kararlıydım tm olacaktım. Bu sefer 1 hafta tm okudum babam yine kanıma girdi. Dedi sana yardımcı olurum bizim iş yerinde mühendis olarak çalışırsın dedi. Tamam dedik geçtik sayısala. Bu sefer biraz çalıştım sadece geometri ve kimyadan kaldım. Son sene artık resti çektim tm ye geçtim. Hatta biraz daha abarttım açık liseyede geçtim okul işlerinden bıkmıştım. tabi zor süreçlerdi. Ama hep düşünüyordum ben ne meslek yapacağım diye. Yok ben hiçbir şeye ilgi duymuyordum. Duyuyordum ama hobiden ileri gitmiyordu. Babama hukuk okurum deyip geçiştirdim. Ama mümkün değildi kazanmam. 176 bininci oldum ve aklım başıma geldi. Ben hiçbir şeye ilgi duymuyordum o zaman elimde mühendis olmak gibi bir fırsat varken değerlendireyim dedim ve şu an makine mühendisliği okuyorum. İyi para kazanmakta insanı mutlu edebilir -ne kadar kazanacağız orası da ayrı mesele tabi- En azından beni eder. Benimde ilgi duyduğum meslek yok. Para derdim olmasa tarih, felsefe falan okurdum. Ama böyle yapmak zorunda kaldım. Tercihlerimden de memnunum. Merak etme iyi para kazanırsan o kadar da pişman olmazsın.




  • Ülkenin gelismesinde rol almak istiyorsan kesinlikle mühendis olmalısın.Çok iyi bir kariyerle Aselsan,Roketsan gibi yerlerde çalışırsan hem hayatın rahat eder,hem statü sahibi olursun hem de ülkeye faydan olur.
    Yok ben insanlara yardım etmek istiyorum diyorsan Tıp,Psikologluk öneririm.
    Sozelci değilsin sanırım.O yüzden hukuk falan demeyecegim.Bu arada veterinerlikte güzel bölüm tavsiyemdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel cevaplarınız için çok teşekkür ederim. sayısal okuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "sevdiğin işi yaparsan hayatın boyunca bir gün bile çalışmış hissetmezsin"

    buradan seçeceğin mesleğin önemini anla istedim ve kimsenin doğrultusunda karar verme. Her sabah o işe sen gideceksin her gün işi sevmediğin için sen küfür edeceksin onlar değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali_6195

    "sevdiğin işi yaparsan hayatın boyunca bir gün bile çalışmış hissetmezsin"

    buradan seçeceğin mesleğin önemini anla istedim ve kimsenin doğrultusunda karar verme. Her sabah o işe sen gideceksin her gün işi sevmediğin için sen küfür edeceksin onlar değil.

    Doğrudur, bunun farkındayım. Çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu eğitim sisteminin saçmalığı yüzünden başımıza geliyor bunlar.
    Arkadaş bahsetmiş kimya geometri bilmemne felan kalmış. Eğitim sistemik insanları zora sokuyor. bende Türkiyede liseden sonra yurtdışına cıktım. sayısaldan girmiştim organik kimya felan öğrettiyorlar son sene. halbuki bildiğiniz gibi çoğu kişinin işine yaramayacak bir şey. Bilg. müh. okuyorum. Bir gün kimyacıların dersinde tahtaya bir bakayım dedim. bize öğretilenlerin aynısı lisans olarak kimyayı seçmiş kişilere yeni yeni öğretiliyor..
    Bu kadar kasmaya gerçekten gerek yok cok fazla bilgi yüklemesi yapıyorlar. öğrenci kendini cok büyük baskı altında hissediyor. Halbuki TIP konusunda aklı cok iyi calısan ve gerçekteb hayatının sonuna kadar severek yapabilecek birine zorla matematik zorla fizik zorla edebiyat öğretiyorlar. Ve işin kötü tarafı da bundan sınava sokuyorlar ve bu sınav insanların kaderlerini belirliyor..
    İşte sırf matematik fizik yapamadığı için o kişi sevdiği , hayatının sonuna kadar mutlu mesut ve zevk alarak yapabileceği mesleği seçmek yerine zorlandığı için, daha doğrusu çağresi kalmadığı için başka bir mesleği seçiyor ve sonucu hüsranla bitiyor..




  • Teşekkürler. Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.