Şimdi Ara

Meslek Seçiminde Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepinize Merhabalar.

    Lise 3. sınıf İstanbulda Sabri Çalışkan Çok Programlı Anadolu Lisesi grafik tasarım ve fotoğrafçılık okuyorum.

    Benim sorunum gelecek kaygısı, internetten araştırmalara forumlara güvenemiyorum çünkü photoshop bilen herkes ben grafikerim diye geçinip forumlarda dolanıyor .

    Üniversite kesinlikle okuyacağım, 2 seçenek var ya bilgisayar mühendisliği yada grafikerlik.

    Okulda grafikerlik derslerimde başarılıyım hatta hocamızın örnek olarak gösterdiği veya çizdiği şeyleri amatörce buluyorum . gayet başarılı profesyönel fotoğraflarda çekiyorum Cem Karaca Kültür Merkezinde bir fotoğrafım sergileniyor.

    Benim korkum dediğim gibi gelecek kaygısı, internette dolaşırken kimi 10 yıldır yapıyorum 1500 tl alıyorum diyor bazı yerlerdede ucu yok diyor . Üniversite mezunu ortalamanın üstünde tecrübeli bir grafiker kaç para alır bilmiyorum.

    O yüzden bilgisayar mühendisliği istiyorum ancak grafik tasarımda daha başarılıyım.

    Yardımcı olursanı sevinirim







  • çoğu insan sorgusuz üniversiteye gir, mutlaka iş güç sahibi olup, çok para kazanırsın öğüdünü veriyor. bu üniversitelerin çok daha az mezun verdiği yıllar için geçerli olabilirdi. ama ne olursa olsun üniversitede okumak için girer ve ortalama bir başarı ile mezun olursan, umduğu değil bulduğunu alırsın. bu işte kaç sene çalıştığı değil, ne kadar iyi olduğun önemlidir. 10 sene çalışmış olmak, bir insanın iyi olduğunu göstermez. iyi olmak ortalamanın ötesine geçmek, başkalarının yapamadığı şeyleri yapmak veya görmektir. ortalama bir çalışan olacaksan, bilgisayar mühendisi veya grafiker olmak bir fark yaratmayacaktır.

    bir mesleğin potansiyelini araştırmak istiyorsan, internet yerine piyasanın içine bakman lazım. staj bunun en iyi yollarından birisidir. pek çok öğrencinin yanılgısı, stajın angarya olduğudur. stajın asıl getirisi piyasayı yakından incelemektir. bu okulda öğrenemeyeceğiniz bir derstir.




  • Grafiker Olacaksın Ama O Kadar Çok Rakibin Var Ki Bir Mucize Yapıp Sıyrılman lazım en basidinden grafik kursları var bak sen 4 sene oku eşşek gibi çalış adam senin çabanın yarısını göstermesin gene eşir şartlarda işe giriyorsunuz yani ucuz işçilik çok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.