Şimdi Ara

Meslek lisesine gideceğim ama çok umutsuzum yardım edin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ben ilkokulda çalışmamış ve pişman olmus kardeşiniz.Meslek liseleri sınavsız giriş için tercih yaptım yarın acıklanıcak inşallah bi yer tutar.

Şimdi sormak istediklerim:

Bizim 2 arkadaş eğer mesleğe gidersen 4 yıllık kazanman imkansız, sen haftada 2 gün ders görüceksin diğerleri 5 gün.Onlarlamı yarışacaksın? Düze git. diyorlar

Ama çoğunlukla sorduklarım mesleğede gitsen çalıştıgın takdirde 4 yıllık kazanırsın diyorlar.

Kafam çok karıştı.Sizce ne yapmayalıyım? Dershane ile açığı kapayabilirmiyim?

• And. Meslek gitmiş biri olarak kapasitem oldugu halde birşey yapamıyorum.Çogu kisiden cok calistim ama lysde batirdim.Ben olsam Anadolu teknik veya teknik yada düz liseye giderdim.Kapasiten cok cok iyi ise tabiki meslektende kazanabilirsin.Meslege gitmek bence artik öldü bilgisayar diye programlarin acilip kapamasini ogretiyorlar gelistirmek sana kaliyor.Neyseki 2 senelik saglik kazandik ek puanla ogretmennlik kazanmakta artik kolaydi ama atanmak zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri / Kafkas Üniversitesi('14)
  • Ön lisans programları için şanslı olursun. Ama fakülte okumak zor. 100 kişiden 2-3 kişi 4 seneye tamamlayabiliyor.
  • 9. sınıfta notlarını yüksek tutarsan ve kontenjanda boşluk varsa, düz liseye geçebilirsin. planlı çalışırsan, 3 saatlik fark, büyük bir etki yaratmaz. bazıları bir konuyu 10 dakikada anlar, bazıları yarım saatte. meslek lisesi bir öcü değil. iyi değerlendirirsen, seni iyi yerlere getirebilir. armut piş ağzıma düş mantığında olanlar, meslek liselerini sevmez ve küçük görürler.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

9. sınıfta notlarını yüksek tutarsan ve kontenjanda boşluk varsa, düz liseye geçebilirsin. planlı çalışırsan, 3 saatlik fark, büyük bir etki yaratmaz. bazıları bir konuyu 10 dakikada anlar, bazıları yarım saatte. meslek lisesi bir öcü değil. iyi değerlendirirsen, seni iyi yerlere getirebilir. armut piş ağzıma düş mantığında olanlar, meslek liselerini sevmez ve küçük görürler.

Çooooooook teşekkürlerrrrrrrrrrr inşallah çalışacağım çoğunluk zaten calısırsan olur diyor.

iş sende bitiyor.öncelikle diyeceğimi yanlış anlama ama meslek lisesindeki yanındaki arkadaşlarından kurtul.onlardan ne kadar uzak olursan ne kadar uzaklaşırsan kazanma şansın çalışmanla birlikte o kadar artar.ben ders çalışmandan önce bunu öneririm.ne kadar iyi arkadaş olursa olsun sana bişiy katmazlar arkadaşlık karın doyurmuyor.kov yanından onları gitsin sen kendine genel kültürü yüksek dersleri iyi arkadaşlar edin.onlardan faydalan demiyorum,onları gördükçe sende kendin içinde ders çalışmak isteyeceksin.
  • Anadolu lisesindeyim, kazanamasaydım düze giderdim diyorum fakat şimdi bakıyorumda mezun olmaya yakın meslek daha doğru bir seçim en azından sap gibi kalmıyorsun bir mesleğin oluyor. Birde dil öğrensen mis gibi..
  • bende anadolu teknk lisesi mezunuyum bu sene sakarya bilg. müh. kazandım. Her şeyden önce arkadaşın dediği gibi çevren çok önemli. işine gelmeyen adamla takılma. kültür derslerini ihmal etme az az da olsa çalış. okulda ki hocalardan faydalanmaya çalış. kapasiteleri azdır belki tamam ama onları zorla. zaten meslek lisesinde senin gayretini gördükleri anda yanında olurlar. meslek liselerinin mtok. avantajı var. iyice araştır ama ben çalışcam hedefim büyük diyosan düz liseyi tercih etmelisin
  • imkansız mı dedin ben anadolu meslek mezunuyum bu sene mezun oldum itü elektronik haberleşme müh liğini kazandım evet zoru başardım hemde 7 ayda çalışırsan yapamayacağın şey yok hedefini belirle ve o hedef için mücadele et

sırf biryeri kazanamayip, aile zoruyla veya mezun olunca elimde bir iş olsun diyerekten veya açıkta kalmamak için meslek liselerine GITMEYIN.sizin gibiler yüzünden meslek liselerinin degeri düşüyor.
    Not:and. tek. mezunuyum ve bu sene elektrik elektronik müh. kazandım

• Bu yıl Meslek lisesi bitirip üniversiteye yerleşmiş biri olarak, çok zor değil ama işin tamamen sende bittiğini ancak düz liseye giderek yine derslerini sallamadan çalışma durumunda çok daha iyi bir noktaya gelebileceğini belirtmek isterim :)
    Yani nereye gidersen git iş çalışman ve azminde bitiyor.
    Çalışmayacaksan okulun pek bir etkisi yok zaten
    Ama düz lise çalışma durumunda meslek lisesinden iyi olacaktır elbette.
  • düze git dostum. yüz kere bin kere düze git. tecrübe konuşuyor. hayatımın en büyük hatasıdır mesleğe gitmek. hayatının akışını değiştiriyor malesef. ben düze gidipte üniversite kazanamayan pek görmedim. çevremdekilerin hepsi gayet güzel okullar kazandı. neyseki ilk sene hazırlık okuyacaksın. ilk sene biter bitmez düze geç. KESİNLİKLE GEÇ!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcenkx -- 8 Eylül 2012; 13:53:57 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.