Şimdi Ara

meslek lisesinden paralı koleje geçiş mümkünmü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
19.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    meslek lisesi birinci sınıfı bittikten sonra , özel koleje ( paralı koleje) geçilebiliyormu ?
    Bu soruyu sormamdaki neden malum eğitim sistemi. TOEG de normal Anadolu lisesi kazanılamıyorsa , ilk yıl en azından meslek lisesi dersleri bu okullarla özdeş.ve en azından 3 yıl özel kolej parası vermeye razı gelmek konusu bu.


    bir de ÇPL denilen çok programlı ama normal lise de barındıran liseler bildiğim kadarı ile sadece adrese dayalı alım yapıyorlar. Bu konularda net bilgisi olan varsa paylaşırsa , yanıtlarınızı beklerim.



    teşekkür ederim.



  • Mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadım Özel okula geçme hakkın var. Liselerde adrese dayalı alım yoktur. ÇPL lerde Anadolu Lisesi, Meslek Liseleri ve İmam hatip (bu da meslek lisesi) bölümleri vardır. ÇPL lerde artık normal lise bölümleri hepsi anadolu oldu. Yeni TEOG sistemi ile birlikte değişenler oldu sen sor ben söyleyeyim.
  • Evet gecersin ama bence bu ilk senenide ozelde oku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim şöyle acıklayayım 11. sınıf meslek bölümü öğrencisiyim 12. sınıf için kolej kaydı yaptırdık pazartesi günü fakat 1 gün sonra beni arayıp iptal ettiler kaydımı sebebi ise 11-12. sınıflarda geçişler yokmus.
    Yani 9-10. sınıfta meslek lisesinden bir kolej veya anadolu liselerine geçtin geçtin geçemedin benim gibi meslek lisesine mahkumsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isyan035

    Kardeşim şöyle acıklayayım 11. sınıf meslek bölümü öğrencisiyim 12. sınıf için kolej kaydı yaptırdık pazartesi günü fakat 1 gün sonra beni arayıp iptal ettiler kaydımı sebebi ise 11-12. sınıflarda geçişler yokmus.
    Yani 9-10. sınıfta meslek lisesinden bir kolej veya anadolu liselerine geçtin geçtin geçemedin benim gibi meslek lisesine mahkumsun.

    Hocam siz meslek lisesi mi okuyorsunuz ? Bende düşünüyorum 1.sınıfi kolejde okumayı pazartesi görüşecez. Size ne dediler ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolSerçe -- 14 Şubat 2015; 22:06:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SolSerçe kullanıcısına yanıt
    Solserçe, olayı şöyle bir izah edeyim, öncelikle meslek lisesinin tüm kapsamlarında (anadolu teknik, endüstri, sağlık, ticaret);

    9 ve 10. sınıfta (10.sınıfın ilk dönemi) istediğin bir anadolu lisesine kontenjan açığı dahilinde geçiş yapman mümkün.
    Fakat eğer meslek lisesi 11 ve 12. sınıf okuyorsan hiçbir şekilde anadolu lise formatı veren okullara geçemezsin. kolejlerinde formatı anadolu lise formatıdır.
    Eğer sen 11. ve 12. sınıf meslek lisesi öğrenciysen dediğim gibi koleje falan gidemezsin sadece okuluna eşit diğer meslek liselerine gidersin
    Kolejlere 11. sınıftaki meslek öğrencileri ağır baskı yapıyor bu durum için ve milli eğitim ile görüşme halindeler heran durum değişir mi değişmez mi bilemem ama olurda değişirse bilgilendiririm.
  • bir bilgilendirme yapayım :) 11.sınıf meslek lisesi öğrencisiyim 11 e yeni geçtim koleje kaydımı aldırdım.. artık yapılıyor
  • Peki 11de meslekten anadoluya geçiliyor mu??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alperenturkozz A kullanıcısına yanıt

    Merhabalar bana bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki 11.sınıfta çpal ( çok programlı anadolu lisesi) den koleje geçiş yapılabiliyormu ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.