Şimdi Ara

MESLEK LİSESİNDEN BOĞAZİÇİ ENDUSTRI(0'dan 27K)(DERSHANESİZ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
64
Favori
13.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam nihat bilginde benim de yapamadiklarim oluyordu suan çözümlerle vesayri bir şekilde kavriyorsaniz başlangıç seviyesinde degillsinizdir, gereksiz olabilir 40 seans.Biraz sizin kendi durumunuzu değerlendirip karar vermeniz gerek.Eğer başlangıç seviyesinde gormuyorsaniz kendinizi nihat bilgini bitirin daha sonra yetersiz hissettiğiniz konuları karaağaç veya çap fasikulleri ile tamamlayin.Fizikte ben bazen not alirdim biraz da için rahat etsin diye :) Ama genelde not almazdim ve çok gerekli değil en azından yazılan herşeyi not almak gereksiz.Videoyu izleyip onemli formül vb. Not alıp sorulara yogunlasin bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmeyin bence çok yakın alanlar, boğaziçi markası hep sizi ileri taşır ama çap fikri sanki yapılabilir çünkü çok ortak ders var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam takımındaki hoca 45 mezundan 15inin çapla mezun olduğunu söyledi.Tabi bu 15 kişi sadece kimya muhendisligi değil sanırım fizik ve molekuler biyoloji ile de çap var.Yani yüksek bir ihtimal gibi çap yapmak.Bölüm ozelinde de mezunlariyla konusunca tatmin oldum açıkçası biraz üniversite farkindan dolayı hocam ben son girenlerdenim 20k ile giren çok kişi var veya geçen sene Türkiye 52.si girmisti biraz kendinizi gelistirmeye bakıyorum sanırım bolum kariyeri olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayadır giremiyorum.
    Sorusu olan varsa
  • Hocam ayt fen bir de tyt türkçe netlerini nasıl arttırdın bir de bu zamanlarda hangi durumlardaysın (durumdan kastım netlerin nasıldı)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "hedefime ulaşamasam da iyi ki uğraştım önemli olan mücadele etmekti" kafasına bi türlü anlam veremiyorum. Çoğunlukla hayatınız boyunca işe yaramayacak saçma sapan şeyleri ezberliyorsunuz. Solunumun evreleri, NADH NADPH FAD falan diye ne olduğunu bile bilmediğim şeyler hakkında ezberler yapıyorum. Bu ne kattı mesela bana? Zamanımı çok daha güzel değerlendirebilirdim diye düşünmekteyim.
  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    hocam tyt matematikte sadece 2 deneme seti mi çözdünüz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zweirus Z kullanıcısına yanıt
    Tyt türkçe için önce dil bilgisini hallettim daha sonra sınava kadar hergün bir deneme attım.Türkçeye ayırabileceğim en fazla zaman bu kadardı.Ayt Fen zaten Ayt Matı sene başı büyük ölçüde hallettiğim için ağırlık verdiğim bir alandı.Fizik-Biyoloji-Kimya-Fizik şeklinde hergün çalışıyordum nitekim Ayt netlerim sınava yakın istediğim seviyelerdeydi her dersten ortalama 1 yanlış çıkıyordu sınavda kötü geldi tabi denemelere göre.Türkçe de genelde +35 şeklindeydi. Genel netlerim bu aralar hatırladığım kadarıyla 95e-65 gibiydi sene sonuna doğru daha da yükeldi.Aradan zaman geçti hocam hatırladığım kadarıyla cevaplıyorum başka sorun varsa yardımcı olurum
  • Hocam hatırladığım kadarıyla onları çözdüm bir de 345in soru kitabını çözdüm 12.sınıftada 1-2 kitaptan az buçuk çözmüştüm biraz da iyi olduğum bir alandı ve çok fazla kişiye soru anlattım özellikle tyt mat için anlattığım soru sayısı fazlaydı etkisi olmuştur sanırım.Birde acilin tyt ilk konular kitabı vardı onu da yarılamıştım.Genel deneme de heralde 50-100 arası çözmüştüm tam hatırlamıyorum fakat ordada tyt soruları gelişridi beni
  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaennn kullanıcısına yanıt
    Hocam bir konuda gelişiğini görmek öncelikle seni mutlu ve özgüvenli yapar.Kararlı davranman da aynı şekilde. Sınav hazırlık sürecinden sonra kendini geliştirmeyle daha çok ilgileniyorsun emin ol.Özellikle fen bilimleri beynin gelişiminde daha geniş bakmanda BENCE yardımcı oluyor. Her dersin içinde ezberden ziyade analitik bir süreç var. Atıyorum bir savaşın tarihini düz ezberlersen yardımcı olmaz ama tarihi merakla birlikte sürekli o konuyu baz alarak araştırma yaparsan tarih otomotik kafanda yer edinir. Solunum evreleri ve biyolojinin geneline o gözle bakılıyor ama bence herşey birbiriyle bağlantılı ve mantıklı bir süreç içinde işliyor o yazdığın devreleri düz ezberlersen tabi ki bir işe yaramaz ama içeriğini araaştırırsan olaylara bakışını değişriebilir. Tabi bazen ezber yapılması gereken yerler de oluyor sonuçta bir sınava hazırlanıyorsunuz dereyi geçene kadar sevmesende yapmalısın. Özellikle Fizik ve Matamatik için yararsız konu 0'a yakındır benim gözümde biyoloji ve kimyada ise yine çoğu şey yararlı fakat sözel kısımları öğrenip akılda tutmak sınavın bir parçası. Sadece sınav bazlı calışırsan evet yararı olmaz. Bu benim görüşüm tabi belki ben böyle inandığım için bana yararı olmuştur fakat sizin düşüncenizde de haklılık payı hiç yok değil.




  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt
    Tebrikler hocam

    Ben de meslek çıkışlıyım mat yapamadım ama sözelde 14k yaptım (2019 yks) tyt 450k ayt 14k 0 mat ile :/

    Sayısal tabii çok daha zor sözelde pek bir olay yok sizin başarınız cidden büyük

    7 ay önce konuşmuşuz galiba ilk mesajlarda etiketliyim ama neden hatırlayamadım

    Bu sene bir daha hazirlanicam üniyi bırakıp askeri okul (msü) istiyorum yani hem yks hem msü bir daha hazirlanicam okullar da kapalı vakit de var

    Konuyu bastan asagi okuyacagim henuz okumadim okuduktan sonra sorularim olabilir sizi rahatsiz ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up buralardayım...
  • hocam ayt fizik başlangıç için 40 seans alayımmı şuan başlasam geç mi olur sizce ardından palme atmayı düşünüyorum tavsiyeniz nelerdir ?

  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt

    Hocam mat 34 35 netlerdeyim ama ortalama 1 saat gidiyor nasıl süreyi azaltabilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi bölüm?
  • Oldschool00 kullanıcısına yanıt

    Hocam çok güzel aslında, ben soru başı dakika verip (atıyorum 1 dakika olsun bu hedefine bağlı birazda çünkü mat'ı 1 saatte halledip diğer dersleri hızlı çözüyorsan yetişebilir) o verdiğim soru başı dakikadan fazla uğraştığımı anladığımda (1.20 dakika mesela) soruyu çözebileceğime inansam bile o an bırakıp diğer soruya geçiyordum zaman arttırırsam dönüyordum bu da yapabileceğim soruyu bırakmamam için daha hızlı çözmemi sağlıyordu tabi bunun dezavantajlı yönü dikkat hatasını arttırması ben tyt matta 39 da 35 doğru 2 yanlış 2 boş yapmıştım 2 yanlışım en basit sorulardı mesela ama diğer türlü de 37 yapsam bile zaman olarak çok sıkıntıya sokardım kendimi.

  • demc kullanıcısına yanıt

    Hocam hedefinize bağlı şu an geç oldu açıkçaası biraz benim zamanında aldığım 40 seans biraz daha kalın bir kitaptı ama yine de Mart fiziğe başlamak için geç bir zaman eğer hedefiniz yüksekse, yüksek değilse de mata felan yoğunlaşmanız iyi olabilir fizik biraz enteresan bir ders çünkü kısa vadede verim almak zor oluyor.

  • manifaturacı1121 M kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldschool00 -- 23 Şubat 2021; 11:11:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun hocam

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.