Şimdi Ara

Meslek lisesi öğretmenleri Bluetooth'lu siperlik tasarladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Meslek liseleri, koronavirüsle ilgili maske, dezenfektan ve ekipmanlar üretmeye devam ediyor. Üremin yanı sıra liselerde Ar-Ge çalışmaları sürüyor. Meslek lisesi öğretmenlerinin daha önceki Ar-Ge çalışmalarıyla maske üretim makinesi, solunum cihazı gibi ürünler üretilmişti. Şimdi de teknolojik siperlik üretildi.



    Necla-Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden İsmet Aslan, Fatih Akgün ve Hacı Murat Özkılınç, siperliğe farklı bir boyut kazandırdı.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'de gönüllü vatandaşlara 3. faz koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandı



    Hastanelerde ve iş hayatında kişilerle yakın temasta olan kişiler maskenin koruyuculuğunu artırmak için kafalarına siperlik takıyor. Bu siperliklerin plastik katmanla koruma sağlaması dışında başka bir fonksiyonu bulunmuyor. Meslek lisesi öğretmenlerinin geliştirdiği teknolojik siperlik ise havayı arındırarak rahat nefes alma ve Bluetooth kulaklık özelliklerine sahip.





    Öğretmen İsmet Aslan, siperliğin özelliklerini şöyle anlattı:



    "Diğer siperliklerden farklı olarak havayı hepa filtreden geçirip arıtıyor, sonra ultraviyole ışın tekniği ile ikinci bir arıtma tekniği kullanıyor ve kullanıcıya arıtılmış temiz hava sunuyor. Siperlik, tam otomatik olup üzerinde yazılımsal ve donanımsal elektronik devreler bulunmaktadır. Ürünün üzerinde Bluetooth kablosuz haberleşme ünitesi, kullanıcının iş yaparken serbest şekilde haberleşmesini sağlar. Siperlik üzerinde mesafeyi algılayan sensör yardımıyla sosyal mesafe korunmaktadır. Üzerindeki termal sıcaklık sensörü, kullanıcının vücut sıcaklığını ölçerek, önündeki ekranda karşıdaki insanlara göstermektedir. Karanlık ortamlarda siperliğin üzerindeki sensör, karanlığı algılayarak siperlik önündeki ışık kaynağı ile fener özelliği olacaktır. Ayrıca bunların yanı sıra siperliğin en önemli özelliği, önündeki şeffaf kısmın buhar yaparak görüşü engellemesini ortadan kaldırmaktadır. Ürünün aynı zamanda kendi kendini arındırma özelliği mevcuttur."





    Geliştirilen siperliğin patent başvurusu yapıldı. Nefes almayı kolaylaştıran ferah bir hava sunduğu için ayrıca Bluetooth ile telefon görüşmesi gerçekleştirilebildiği için çalışanların ilgisini çekecektir. Necla-Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde daha önce yaklaşık bin adet normal siperlik üretildi ve sağlık çalışanlarına hediye edildi. Ayrıca okuldaki Ar-Ge çalışmalarında evrak arındırma cihazı, bankamatik ve asansör tuşlarını arıtan arıtmatik robot, merkezi klima sistemleri hava arındırma ünitesi ile çamaşır arındırma makinesi tasarlandı.



    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/yasam/izmirli-meslek-lisesi-ogretmenleri-aritmatik-siperlik-tasarladi/2059514



  • İyi de siperliğin havayı engelleme gibi bir amacı yok ki. “Arındırarak” verilen hava zaten alttan ve yanlardan gelen hava ile karışacak. Hiç bir amaca hizmet etmeyen bir çalışma olmuş.
  • Şu siperliklerle uğraşacaklarına tam yüz maskeleriyle çalışsınlar ucuzlasın bi şey olsun cerrahi maske takmak yerine insanlar yüzünü kaplayan filtreli maske taksın
  • Kimsenin ilgisini filan çekmez. Bu ürünler ucuz olmak zorunda çünkü kontamine olduğu zaman oturup temizlemeye uğraşmazsın yenisini takarsın sen çıkıp dersen bi siperlik bin lira kim kullanacak

    Sağı solu altı açık olan bir siper nasıl arındırılmış hava verecek o da şüpheli

  • öğretmenler meb den ek ücret almak için çöp proje yapmış

  • ALLAH devletimizden razi olsun her zaman bilimin öncüsü olduk avrupa bizden çaldi fen lisesi savinuculari nerede hani imamhatip ve mesleklisesi basarisiz idi bana bi tane fen lisesi basarisi sun hadi bakalim evrim Saçmaligi ile kafa yikayorlar LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RASULULLAH

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Pozitif basınç diye bir şey duydun mu?
    Hani yoğun bakımlarda ve ameliyathanelerde kullanılan türden.
    Eğer siperliğin üstünden yeterli güçte hava akışı oluşturuluyorsa o açık alanlardan kirli hava giremez. Çünkü üstten gelen hava o kirli havayı iter. Biraz bilgi bunu anlamaya yeter ama çok bilmiş insanımız o kadar oturduğu yerden bilmediği konularda sallamayı ve yargılamayı sever.

  • DigitalKral D kullanıcısına yanıt
    Sence o siperlikte pozitif basınç üretecek güçte bir motor ve bu motoru besleyecek bir batarya var gibi görünüyor mu?
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Bunlara para verilmiyor, tamamen gönüllü işler. Bir öğretmenimiz de dezenfektan üretirken yaşamını yitirdi.


    Para verilse aldığım kalite ödülleriyle ohooo.

  • Ledli ekmek dolabı, namaz kıldıran seccade gibi insanlığa hiçbir yararı olmayan saçma sapan tübitak projelerinden bin kat daha faydalı bir çalışma olmuş. Tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DigitalKral D kullanıcısına yanıt

    negatif basınç kask üstünden sağlanmaz Negatif Basınçlı odalar kullanılır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kullanmıyorumartık31

    Şu siperliklerle uğraşacaklarına tam yüz maskeleriyle çalışsınlar ucuzlasın bi şey olsun cerrahi maske takmak yerine insanlar yüzünü kaplayan filtreli maske taksın

    [DHTUBE=https://m.youtube.com/watch?v=qHNhTWz-o1Q]


    maske budur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha gelişecek çok kısmı var ama olumlu yönde atılmış bir adım olarak görüyorum. öğretmenlerin vakitlerinden ayırıp böyle şeylerle uğraşması hiçbir işe yaramasa öğrencilere ilham olur

  • oooo öğretmenler çalışıyor

  • Tam bir geri zekalılık örneği :))

  • Bizim insanımız böyle işte Avrupalı şirket yapsa iyi fikir helal olsun Türk yapınca bu ne böyle mok gibi diyor.İnsanı birşey yaptığına pişman ederler.
    Meşhur bir lafımız vardır : İcat çıkarma şimdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek eksiğimiz buydu zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hepsinden mantıklı bence; Bluetooth'lu kulaklığı da istersen kafa bantlı kullan Üst kısma da bir tane N95 tipi filtre ve bir tane uv lambası koyacaksın(powerbankla hatta telefonun bataryasıyla çalışan/ Telefonu da alnının üst kısmına paralel iç damacanaya yapıştıracaksın ve ses tanıma ile açacaksın veya cevaplayacaksın nasıl ama OK google cevap ver). Damacananın alt kısmını da girişi engellemek için lastikli çöp poşetinden yaptın mı tamamdır boyuna da kalın boğazlı kazak kesmesin diye lastik. Ayaklara da çöp poşetinden lastikli çizme tipi galoş yapmak lazım


    Meslek lisesi öğretmenleri Bluetooth'lu siperlik tasarladı





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 1 Aralık 2020; 1:28:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.