Şimdi Ara

Meslek Lisesi - Acik Lise problemim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 17 yasindayim 12. Sinif meslek lisesi makine bolumu duz lisedeyim. 2 gun okul 3 gun staj olacak. Ama ben universite okumak istiyorum stajda kopek gibi calistiracaklar biliyorum ve hic bos birakmayacaklar ( staja baslamadan 1 ay once calismistim ). Konussam bisiler desem is yeriyle patron iyi ama hoca denilen biri var o pek umursamiycak gibi. Dedigim gibi universiteye calismak istiyoum ama 3 gun ise gidicem nasil calisayim? Birde 8-4 calismam gerekirlen 8-6 calistirmaya calisiyorlar. Ama ben yinede 8-4 calissam rahat testimi tekrarimi yapamayacagim. Bu yuzden birkac forumda acik liseye gec diyenler oldu. Buda kafama takildi tabiiki. Acaba bu durumdayken acik liseye gecmem mantikli olur mu? Yardimci olursaniz cok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Guncel++

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi sende temel yok ders çalışma alışkanlığı yok belirli bir düzen yok açık liseye geçersen daha çok batırma ?
  • Qaun Q kullanıcısına yanıt
    Dershaneye gidiyorum ve 0 dan temelden basladik. Matematik ve geometri icin zorlaniyorum sadece suan. Oda hemen oturacak bisi degil tekrar ederek test cozerek pekisecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guncel+++++++++++

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açık liseye geçtiğinde, meslek derslerinden aldığın krediler yok sayılacağı için, en baştan ders kredisi toplaman gerekebilir. her ne kadar dersleri yüz yüze görmeyecek olsan da, gireceğin sınavlarda daha çok soru çözmen gerekir. hem üniversite sınavlarına, hemde açık lise sınavlarına hazırlanman gerekecektir. bunu yapabilirim diyorsan, açık liseye geç. ama meslek lisesinde kalırsan, 240 saatlik işletmelerde beceri eğitimi dersinin de avantajları var. işverenlerin köpek gibi çalıştırsalar da sana kıl olmazlarsa 90-95'ten aşağı not vermezler. beceri sınavından tökezlemez isen, geçmen garantidir. hem işletmeye gidip, üniversite sınavına çalışabilir mi diye sorarsan, bunu yapan pek çok kişi var ki onlardan biriside benim.

    bu arada işletmeler seni fazla mesaide tutma hakkına sahip değildirler. sigortan hafta içi 3x8 saat üzerinden yattığı için, hem seni sigortasız çalıştırmış olurlar, hemde yönetmeliğe aykırıdır.




  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Isletmede cok cslistiriyorlar. Isnolmasa bile temizlik yaptiriyorlar. Bosuna haftalik 40 saatimin gecmesini istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında çok araştırdım bende kesinlikle geç kardeşim.Ders vs her alanda yardımcı olurum nasıl çalışacağın hakkında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.