Şimdi Ara

............................................. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
3
Favori
147.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hadi be Türkiye mühendisler odası açıklama yaptı , teknoloji fakültelerine dava açtı danıştaya kapanması için 7 ayrı dava açıldı :D

    ayrıca imza yetkisi vermeyiz diyor türkiye mühendisler odası ! dikkatini çekerim teknisyen gibi bişey oluyolar .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhendisolmakistiyorum

    Hadi be Türkiye mühendisler odası açıklama yaptı , teknoloji fakültelerine dava açtı danıştaya kapanması için 7 ayrı dava açıldı :D

    ayrıca imza yetkisi vermeyiz diyor türkiye mühendisler odası ! dikkatini çekerim teknisyen gibi bişey oluyolar .

    Şimdi sana bir soru.
    Mesleğini daha iyi bilen birisini ne diye zor duruma sokarsın?
  • Hayır abi ne zor duruma sokması meslek liseliler teknisyen ara eleman olmak için var bu düzeni kimse bozamaz .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhendisolmakistiyorum

    Hayır abi ne zor duruma sokması meslek liseliler teknisyen ara eleman olmak için var bu düzeni kimse bozamaz .

    Belliki düz liselisin.
  • arkadaşlar hala anlamakta zorlukmu çekiyorsunuz . bu mtoklar gerçek mühendislik değil . bende meslek çıkışlıyım ve sıralamam 354 . ilk sıraya boğaziçi yönetim bilişim 2. sıraya sakarya mtok pc müh. yazacam ve şansımın olduğunu sanmıyorum giremem gibi buraya . bu mühendisler imza yetkisi olmayan ama piyasada bunlara ihtiyacı olunan bir mğhendislik . uygulama mühendisliğ. normal mühendisler teorik olarak çalışırken bu tekn. fakültesi mühendisleri uygulamaya yönelik çalışırlar ki avrupadada bu sistem mevcutttur ve bu mühendislere ihtiyacı vardır . emo nun kapatma davasınında sonçlanacağını sanmıyorum . bu dava düşer bişi yapamazlar . zaten ösym bize girin ygs1 den mühendis olun demiyor. nedir bu kuyruk acısı anlamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: camokasahin

    arkadaşlar hala anlamakta zorlukmu çekiyorsunuz . bu mtoklar gerçek mühendislik değil . bende meslek çıkışlıyım ve sıralamam 354 . ilk sıraya boğaziçi yönetim bilişim 2. sıraya sakarya mtok pc müh. yazacam ve şansımın olduğunu sanmıyorum giremem gibi buraya . bu mühendisler imza yetkisi olmayan ama piyasada bunlara ihtiyacı olunan bir mğhendislik . uygulama mühendisliğ. normal mühendisler teorik olarak çalışırken bu tekn. fakültesi mühendisleri uygulamaya yönelik çalışırlar ki avrupadada bu sistem mevcutttur ve bu mühendislere ihtiyacı vardır . emo nun kapatma davasınında sonçlanacağını sanmıyorum . bu dava düşer bişi yapamazlar . zaten ösym bize girin ygs1 den mühendis olun demiyor. nedir bu kuyruk acısı anlamıyorum


    o imza olayı daha netleşmedi ve eğer master yapmak istersen normal mühendisten bi farkın kalmıyo forumda bunun hakkında bi topic acılmış kesinlikle oku derim




  • Hayır Anadolu çıkışlıyım .





    EMO‘DAN TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNE DAVA

    Yayına Giriş Tarihi: 09.07.2010
    Güncellenme Zamanı: 09.07.2010 11:14:30

    TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, teknoloji fakültelerine ilişkin olarak açılan iki dava hakkında 9 Temmuz 2010 tarihinde bir basın bülteni yayımladı.

    EMO‘DAN TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNE DAVA

    Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Gazi Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi‘nde mesleki ve teknik eğitim fakülteleri kapatılarak yerlerine kurulan teknoloji fakültelerinde mühendislik bölümleri açılmasına yönelik rektörlük işlemleri ve bu işlemi onaylayan YÖK Yürütme Kurulu kararları ile bu işlemlerin dayanağı olan Bakanlar Kurulu Kararı‘nın iptalini istedi. Danıştay‘a 2 Temmuz 2010 tarihinde iki ayrı dava açan EMO, teknoloji fakülteleriyle ilgili işlemlerin 3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Yasa, 2547 sayılı Yükseköğretim Yasası ile 3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Yasa‘ya aykırı olduğunu dile getirdi. Teknoloji fakültelerine 2010-2011 eğitim yılı için öğrenci alınması ve yerleştirme kılavuzlarında teknoloji fakültesi mühendislik bölümlerinin de yer alacak olması nedeniyle giderilmesi güç ya da imkansız sonuçlar doğacağı belirtilerek, yürütmeyi durdurma da talep edildi.

    Dilekçede, EMO tarafından Yükseköğretim Kurulu‘na ve Milli Eğitim Bakanlığı‘na yazı gönderilerek işlemlerle ilgili açıklayıcı bilgi istenildiği, ancak yanıt alınmadığı belirtildi. 3795 sayılı Yasa‘ya göre teknik öğretmen unvanı kazananların teknik eğitim fakültelerinde en fazla 2 yarıyıl tamamlama programını bitirerek mühendis unvanı alabildikleri anımsatılan dilekçede, şöyle denildi:

    "Dava konusu yapmış olduğumuz Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye‘de kurulu bütün mesleki ve teknik eğitim fakülteleri kapatılarak teknoloji fakültelerine dönüştürülmüştür. Bu kararın gereği olarak, ‘teknik öğretmen‘ yetiştirilmesinin teknoloji fakültesi adı altında gerçekleşeceği izlenimi doğmaktadır. 3795 sayılı Yasa kapsamında teknik öğretmen yetiştiren fakültelerin tamamının kapatılmış olması açıkça yasaya ve hukuka aykırılık taşıdığı gibi, teknik öğretmen yetiştiren program sonrasında mühendis unvanı verilecek olması da yasaya ve hukuka aykırıdır."

    Dilekçede, 3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Yasa‘da "mühendislik veya mimarlık tahsilini gösteren Türk yüksek mekteplerinden verilen diplomalar" tanımlamasıyla mühendis unvanı verilebileceklerinin belirlendiğine dikkat çekilerek, "Teknoloji Fakültesine dönüştürülen mesleki ve teknik eğitim fakültelerinde ‘mühendislik tahsili‘ gösterilmemesi nedeniyle, bu fakültelerden mezun olacakların ‘mühendis‘ unvanı taşımaları da söz konusu olamayacaktır" denildi.

    Gazi ve Sakarya üniversitelerinde Mühendislik Fakültesi bulunduğu, Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi bünyesindeki bölümler karşılaştırıldığında; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinin her iki fakülte bünyesinde de bulunduğu saptamasına yer verildi. Bu duruma ilişkin şu değerlendirmelere yer verildi:

    "Aynı üniversitenin iki ayrı fakültesi bünyesinde aynı mühendislik bölümlerinin bulunuyor olması, Teknoloji Fakültesinde mühendislik eğitimi verilmediğinin de açık göstergesidir. 2010-2011 eğitim öğretim yılında Sakarya Üniversitesinde mühendislik bölümlerini seçecek öğrencilerin hangi kriterlere göre bu iki fakülte arasında tercih yapacakları da belirsizdir."

    Yükseköğretim Yasası‘nda açık bir şekilde "bir fakülte ya da yüksekokulda, aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunamaz" denildiği vurgulanarak, "Yasa‘nın bu amir hükmü, farklı ad altında fakülte kurulmak suretiyle bertaraf edilemez. Bir fakülte bünyesinde aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunmasının yaratacağı sakıncalar, farklı fakülte bünyesinde kurulacak aynı ad altındaki bölümler için de geçerli olacaktır" denildi. Dava konusu kararların aynı yasanın "imkan ve fırsat eşitliği" hükümlerine aykırılığı da şöyle anlatıldı:

    "Dava konusu işlemlerle kurulan yeni mühendislik bölümlerine üniversite seçme ve yerleştirme sınavı sonrasında hangi puanla öğrenci alınacağı, meslek lisesi mezunlarına teknoloji fakültelerine girmek için ek puan verilip verilmeyeceği de bilinmemektedir. Bu konuda hiçbir açıklık bulunmamaktadır. Ancak her durumda, teknoloji fakültelerine daha düşük puanla öğrenci alımı yapılacağı da gerçektir. Bu durum, mezuniyet sonrasında aynı unvana sahip olacak öğrenciler arasında da eşitsizlik yaratacaktır."

    Mühendislik fakülteleri ile teknoloji fakültelerinde farklı nitelikte öğretim yapılmak suretiyle aynı hak ve yetilere sahip olacak şekilde mühendis unvanlı öğrenciler yetiştirilecek olması, Yükseköğretim Yasası‘ndaki "Yükseköğretim kurumlarının özellikleri, eğitim-öğretim dalları ile amaçları gözetilerek eğitim-öğretimde birlik ilkesi sağlanır" hükmüne de aykırı olarak değerlendirildi. Yasadaki aynı meslek ve bilim dallarında eğitim veren kurumlarda eşdeğerlik sağlanmasına yönelik hükümler anımsatılarak, şöyle denildi:

    "Farklı üniversitelerdeki eğitim-öğretim açısından dahi eşdeğerlik konusunda esaslar tespit edilerek belirli kararlar alınması gerekirken, aynı üniversitelerde farklı fakülte bünyelerinde verilen eğitim-öğretim sonrasında eşit haklar içerecek şekilde unvan verilecek olması açıkça hukuka aykırılık taşımaktadır. Teknoloji fakültelerinde mühendislik eğitimi verilmesine yönelik Üniversitelerarası Kurulun önerisi alınmak suretiyle Yükseköğretim Kurulunca bir düzenleme yapılıp yapılmadığı dahi bilinmemektedir. Üniversite sınavlarının tamamlandığı, bu sınavlar sonucu teknoloji fakültelerine öğrenci kaydedileceği bir ortamda, YÖK‘ün ve ilgili üniversitelerin gizli-saklı bir süreç işleterek, nasıl bir eğitim sonucunda hangi hak ve yetkilere sahip öğrenci yetiştirileceği belirsizdir.

    Aynı üniversite bünyesinde iki farklı fakültede aynı adlı bölümlerin kurulması, hiçbir yasal düzenleme yapılmaksızın teknik öğretmen yetiştiren fakültelerin kapatılmış olması, mühendislik eğitimi açısından ‘üretim-insangücü-eğitim unsurları arasında dengenin sağlanması‘nın gözetilmemiş olması ve bütün bunları kapsayacak şekilde herhangi bir planlamaya dayalı olarak karar verilmemiş olması, uygulamanın nitelikli ara insan gücünü ortadan kaldırması açılarından yasayla getirilen amaç ve ilkelere aykırılık taşımaktadır ve dava konusu işlemlerin iptali gerekir."

    TMMOB
    ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendisolmakistiyorum -- 28 Temmuz 2010; 14:59:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhendisolmakistiyorum

    Hayır Anadolu çıkışlıyım .





    EMO�DAN TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNE DAVA

    Yayına Giriş Tarihi: 09.07.2010
    Güncellenme Zamanı: 09.07.2010 11:14:30

    TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası, teknoloji fakültelerine ilişkin olarak açılan iki dava hakkında 9 Temmuz 2010 tarihinde bir basın bülteni yayımladı.

    EMO�DAN TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİNE DAVA

    Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Gazi Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi�nde mesleki ve teknik eğitim fakülteleri kapatılarak yerlerine kurulan teknoloji fakültelerinde mühendislik bölümleri açılmasına yönelik rektörlük işlemleri ve bu işlemi onaylayan YÖK Yürütme Kurulu kararları ile bu işlemlerin dayanağı olan Bakanlar Kurulu Kararı�nın iptalini istedi. Danıştay�a 2 Temmuz 2010 tarihinde iki ayrı dava açan EMO, teknoloji fakülteleriyle ilgili işlemlerin 3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Yasa, 2547 sayılı Yükseköğretim Yasası ile 3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Yasa�ya aykırı olduğunu dile getirdi. Teknoloji fakültelerine 2010-2011 eğitim yılı için öğrenci alınması ve yerleştirme kılavuzlarında teknoloji fakültesi mühendislik bölümlerinin de yer alacak olması nedeniyle giderilmesi güç ya da imkansız sonuçlar doğacağı belirtilerek, yürütmeyi durdurma da talep edildi.

    Dilekçede, EMO tarafından Yükseköğretim Kurulu�na ve Milli Eğitim Bakanlığı�na yazı gönderilerek işlemlerle ilgili açıklayıcı bilgi istenildiği, ancak yanıt alınmadığı belirtildi. 3795 sayılı Yasa�ya göre teknik öğretmen unvanı kazananların teknik eğitim fakültelerinde en fazla 2 yarıyıl tamamlama programını bitirerek mühendis unvanı alabildikleri anımsatılan dilekçede, şöyle denildi:

    "Dava konusu yapmış olduğumuz Bakanlar Kurulu Kararı ile Türkiye�de kurulu bütün mesleki ve teknik eğitim fakülteleri kapatılarak teknoloji fakültelerine dönüştürülmüştür. Bu kararın gereği olarak, �teknik öğretmen� yetiştirilmesinin teknoloji fakültesi adı altında gerçekleşeceği izlenimi doğmaktadır. 3795 sayılı Yasa kapsamında teknik öğretmen yetiştiren fakültelerin tamamının kapatılmış olması açıkça yasaya ve hukuka aykırılık taşıdığı gibi, teknik öğretmen yetiştiren program sonrasında mühendis unvanı verilecek olması da yasaya ve hukuka aykırıdır."

    Dilekçede, 3458 sayılı Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Yasa�da "mühendislik veya mimarlık tahsilini gösteren Türk yüksek mekteplerinden verilen diplomalar" tanımlamasıyla mühendis unvanı verilebileceklerinin belirlendiğine dikkat çekilerek, "Teknoloji Fakültesine dönüştürülen mesleki ve teknik eğitim fakültelerinde �mühendislik tahsili� gösterilmemesi nedeniyle, bu fakültelerden mezun olacakların �mühendis� unvanı taşımaları da söz konusu olamayacaktır" denildi.

    Gazi ve Sakarya üniversitelerinde Mühendislik Fakültesi bulunduğu, Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi bünyesindeki bölümler karşılaştırıldığında; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinin her iki fakülte bünyesinde de bulunduğu saptamasına yer verildi. Bu duruma ilişkin şu değerlendirmelere yer verildi:

    "Aynı üniversitenin iki ayrı fakültesi bünyesinde aynı mühendislik bölümlerinin bulunuyor olması, Teknoloji Fakültesinde mühendislik eğitimi verilmediğinin de açık göstergesidir. 2010-2011 eğitim öğretim yılında Sakarya Üniversitesinde mühendislik bölümlerini seçecek öğrencilerin hangi kriterlere göre bu iki fakülte arasında tercih yapacakları da belirsizdir."

    Yükseköğretim Yasası�nda açık bir şekilde "bir fakülte ya da yüksekokulda, aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunamaz" denildiği vurgulanarak, "Yasa�nın bu amir hükmü, farklı ad altında fakülte kurulmak suretiyle bertaraf edilemez. Bir fakülte bünyesinde aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunmasının yaratacağı sakıncalar, farklı fakülte bünyesinde kurulacak aynı ad altındaki bölümler için de geçerli olacaktır" denildi. Dava konusu kararların aynı yasanın "imkan ve fırsat eşitliği" hükümlerine aykırılığı da şöyle anlatıldı:

    "Dava konusu işlemlerle kurulan yeni mühendislik bölümlerine üniversite seçme ve yerleştirme sınavı sonrasında hangi puanla öğrenci alınacağı, meslek lisesi mezunlarına teknoloji fakültelerine girmek için ek puan verilip verilmeyeceği de bilinmemektedir. Bu konuda hiçbir açıklık bulunmamaktadır. Ancak her durumda, teknoloji fakültelerine daha düşük puanla öğrenci alımı yapılacağı da gerçektir. Bu durum, mezuniyet sonrasında aynı unvana sahip olacak öğrenciler arasında da eşitsizlik yaratacaktır."

    Mühendislik fakülteleri ile teknoloji fakültelerinde farklı nitelikte öğretim yapılmak suretiyle aynı hak ve yetilere sahip olacak şekilde mühendis unvanlı öğrenciler yetiştirilecek olması, Yükseköğretim Yasası�ndaki "Yükseköğretim kurumlarının özellikleri, eğitim-öğretim dalları ile amaçları gözetilerek eğitim-öğretimde birlik ilkesi sağlanır" hükmüne de aykırı olarak değerlendirildi. Yasadaki aynı meslek ve bilim dallarında eğitim veren kurumlarda eşdeğerlik sağlanmasına yönelik hükümler anımsatılarak, şöyle denildi:

    "Farklı üniversitelerdeki eğitim-öğretim açısından dahi eşdeğerlik konusunda esaslar tespit edilerek belirli kararlar alınması gerekirken, aynı üniversitelerde farklı fakülte bünyelerinde verilen eğitim-öğretim sonrasında eşit haklar içerecek şekilde unvan verilecek olması açıkça hukuka aykırılık taşımaktadır. Teknoloji fakültelerinde mühendislik eğitimi verilmesine yönelik Üniversitelerarası Kurulun önerisi alınmak suretiyle Yükseköğretim Kurulunca bir düzenleme yapılıp yapılmadığı dahi bilinmemektedir. Üniversite sınavlarının tamamlandığı, bu sınavlar sonucu teknoloji fakültelerine öğrenci kaydedileceği bir ortamda, YÖK�ün ve ilgili üniversitelerin gizli-saklı bir süreç işleterek, nasıl bir eğitim sonucunda hangi hak ve yetkilere sahip öğrenci yetiştirileceği belirsizdir.

    Aynı üniversite bünyesinde iki farklı fakültede aynı adlı bölümlerin kurulması, hiçbir yasal düzenleme yapılmaksızın teknik öğretmen yetiştiren fakültelerin kapatılmış olması, mühendislik eğitimi açısından �üretim-insangücü-eğitim unsurları arasında dengenin sağlanması�nın gözetilmemiş olması ve bütün bunları kapsayacak şekilde herhangi bir planlamaya dayalı olarak karar verilmemiş olması, uygulamanın nitelikli ara insan gücünü ortadan kaldırması açılarından yasayla getirilen amaç ve ilkelere aykırılık taşımaktadır ve dava konusu işlemlerin iptali gerekir."

    TMMOB
    ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI



    siz bir anda bütün teknik eğitimleri kapatıp teknoloji açarsanız olacağı bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htforcym -- 4 Ağustos 2011; 16:14:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhendisolmakistiyorum

    Hayır abi ne zor duruma sokması meslek liseliler teknisyen ara eleman olmak için var bu düzeni kimse bozamaz .

    ara eleman? Gerekli başarıyı gösteren herkes istediği yere gelebilir arkadaşım, anadolu teknik, teknik liseler boşuna mı okuyor o zaman fazladan haftada 30 saat dersi
  • up
  • .............................................


    mekatronik, makine, imalat müh. bunlardan biri olur mu sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D4rKRoGu3

    .............................................


    mekatronik, makine, imalat müh. bunlardan biri olur mu sizce?


    senin ek puanın neden cıkmamış eğer mesleksen ek puanlı makine tutabilir okul puanında yüksek hangi bölüm mezunusun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lejyoner236


    quote:

    Orijinalden alıntı: D4rKRoGu3

    .............................................


    mekatronik, makine, imalat müh. bunlardan biri olur mu sizce?


    senin ek puanın neden cıkmamış eğer mesleksen ek puanlı makine tutabilir okul puanında yüksek hangi bölüm mezunusun


    Anadolu Teknik, Makine çıkışlıyım. Elektriğe, bilgisayara ek puan var bize niye yok mekatronik tercih ederken bunlar öncelikli oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: D4rKRoGu3


    quote:

    Orijinalden alıntı: lejyoner236


    quote:

    Orijinalden alıntı: D4rKRoGu3

    .............................................


    mekatronik, makine, imalat müh. bunlardan biri olur mu sizce?


    senin ek puanın neden cıkmamış eğer mesleksen ek puanlı makine tutabilir okul puanında yüksek hangi bölüm mezunusun


    Anadolu Teknik, Makine çıkışlıyım. Elektriğe, bilgisayara ek puan var bize niye yok mekatronik tercih ederken bunlar öncelikli oluyor.


    senin puan sisteminde bi hata var


    -----------------------------------------------------------------
    3957-Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme
    3036-Bilgisayarlý Nümerik Kontrol (CNC)
    4197-Deniz Araçlarý Yapýmý
    4746-Denizcilik (Makine Zabitliði)
    1443-Döküm
    4217-Döküm Teknolojisi
    1443-Dökümcülük
    1443-Endüstriyel Döküm
    3785-Endüstriyel Mekanik
    4244-Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri
    3785-Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi (Mekanik/Makine)
    1636-Gemi Makineleri
    1642-Gemi Yapýmý
    3214-Hidrolik ve Pnömatik
    3214-Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi
    1808-Ýþ Makineleri
    1808-Ýþ Makineleri Bakým ve Onarým
    1808-Ýþ Makineleri Operatörlüðü
    1829-Ýzabe
    1835-Kalýp
    1835-Kalýpçýlýk
    3701-Konfeksiyon Mak. Bakým ve Onarým
    1987-Makine
    3909-Makine (Tarým Meslek Lisesi)
    2933-Makine Model
    4369-Makine Teknolojisi
    2728-Uçak Motorlarý
    2734-Uçak Motorlarý Bakým ve Onarýmý


    Mekatronik Mühendisliði (M.T.O.K.) 4 YGS-1
    Bu Bölümler Mekatronik mühendisliğine ek puanla giriyor




  • @lejyoner236

    bütün makine mezunlarının böyleymiş ek puanı yokmuş, m.yardımcımıza sordum makine dalında ek puanla alan yer yok dedi, ben şimdi mekatronik yazdığımda ek puan gelicek mi?
  • Dostum teknoloji fakülteleri ek puansız alan içi 0,15li YGS-1 puanı ile alacak...

    quote:

    Orijinalden alıntı: D4rKRoGu3

    @lejyoner236

    bütün makine mezunlarının böyleymiş ek puanı yokmuş, m.yardımcımıza sordum makine dalında ek puanla alan yer yok dedi, ben şimdi mekatronik yazdığımda ek puan gelicek mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tears For Fears

    Dostum teknoloji fakülteleri ek puansız alan içi 0,15li YGS-1 puanı ile alacak...

    quote:

    Orijinalden alıntı: D4rKRoGu3

    @lejyoner236

    bütün makine mezunlarının böyleymiş ek puanı yokmuş, m.yardımcımıza sordum makine dalında ek puanla alan yer yok dedi, ben şimdi mekatronik yazdığımda ek puan gelicek mi?



    teşekkürler o zaman bi hata yok




  • up
  • arkadaşlar bu okul birinciliği olayında son sene 1.olsak yeterli mi yoksa her sene mi birinci olmamız gerekiyor 100 puan alabilmek için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rayah

    arkadaşlar bu okul birinciliği olayında son sene 1.olsak yeterli mi yoksa her sene mi birinci olmamız gerekiyor 100 puan alabilmek için


    okul birincisi oldugun sene üniversitelerdeki okul 1.ligi kontenjanlarına girebiliyosun +100 puan garanti geliyo zaten diger seneler ise okul 1.ligi kontenjanını kullanamıyosun ama yine 100 puan geliyor ama ösym tarafından bi bölüme yerleştirilipte kayıt yaptırmazsan o sene puanın düşüyo 1 sene sonra tekrar 100e geliyo
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.