|
Yeni Windows 11 dönemi Qualcomm ile şekilleniyor
1 Mobil
-
-
winQualcom 11 mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
daha intel ve amd işlemcili cihazlar üzerindeki sorunları çözemediler.
Keza onu geçtim normal güncellemeler ile olanı bozuyorlar iken
örnek:
donanımhaberWindows 11'in son güvenlik güncellemesi "localhost" işlevini bozduhttps://www.donanimhaber.com/windows-11-in-son-guncellemesi-bir-ozelligi-daha-bozdu--197427bir de qualcomm ile mi çalışacaklarmış? bu Microsoft'un köklü değişime, kendisini sıfırlamaya ihtiyacı var demektir.
Şahsen bana göre en sorunsuz ve akıcı sistem xpsp3, x64 tarafında server 2003 x64 gibi dağıtımları en iyisiydi.
Bugün yeni bir cihaza bile xp kursan driver uyumsuzluğuna rağmen birşeyleri hissedersin. Keza Windows 7 de güzeldi ancak bi hantallık vardı, güçlü işlemci bile kendisini gösteremiyordu garip bir şekilde. Aşırı delay vardı win7de, bu klasik tema kullanımı ile azaltılabiliyordu. Windows 7 uyumlu bir laptopda win7 starter ilk dağıtımını bulmayı başarıp kurdum, bir de win 7 ultimate, bir de win 7 ultimate güncel dağıtımı kurdum aradaki fark uçurum idi. win7 starter ilk dağıtımda xp hızını gayet net gördüm ancak bazı uygulamalar win7 starter ilk dağıtımda açılmıyor iken win7 ultimate güncel dağıtımda açılıyordu. Hata harici kütüphane hataları değildi yada x86 x64 mimari farkı da değildi bildiğin bu exe yürütülebilir değil hataları veriyordu. Sebebi sanırım kernel build farklarıydı.
Şayet bugün xp üzerine SADECE AMA SADECE Windows 11 kernel kaynak kodlarını yamalama gibi bir durum olsa özel ve güncel uygulamaları açan xp yapardım. Microsoft çok çektiriyor çok. Şuan geliştiricilerin yaptığı modlu Windows 10 isoları ile Windows 7'nin hızı yakalanabiliyor ancak Microsoft 10'u da öldürerek tamamen hata dolu bir işletim sistemine zorluyor kullanıcılarını.
Bir başka kaynak:
webteknoWindows 10 Kullanıcılarından Microsoft Ofisi Önünde "Güncelleme" Protestosuhttps://www.webtekno.com/windows-10-kullanicilarindan-guncelleme-protestosu-h205164.htmlŞuan Windows 11'in modlusu, modsuz Windows 10'un harcadığı tüketime kadar düşürülse de buglar ile dolu os olduğu için sadeleştirmenin faydası neye. Keza her lite sürüm her zaman iyi olamayadabiliyor. Bazen kullanım kayıpları da olabiliyor. - Kaynak: donanimhaber.com
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baho26340 -- 18 Ekim 2025; 8:12:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Windows’un ARM’a geçmesine daha seneler var. Apple’ın ilk ARM işlemcili Mac’lerinin üstünden 5 sene geçti, adamlar tüm programları ve mağazayı adapte etti Windows’lu düzgün ARM cihaz hala yok, Windows bile tam hazır değil. ARM işlemcili MacBook’lara bakın, 24 saat pil ömrü vaadediyor, ısınma problemi yok, prizden çekseniz bile tam güç çalışmaya devam ediyorlar ve incecik cihazlar. Bugün bir gaming laptop alın, prizden çektiğiniz anda cihazla oyun oynayamıyorsunuz, render vs. süreleri katlanıyor ve 2,5 kiloluk laptopa ek olarak 1 kiloluk 240w tuğla gibi adaptörle geziyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 18 Ekim 2025; 10:4:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
yine de microsoft şu an başlasa bile 5 sene sürmez çünkü 5 senen önceki mobil işlemcilerle şu ankiler bir değil. 8 elite serisi ve dimesntiy 9400 den sonrası gerçekten güçlü işlemciler ve şimdiden pc işlemcilerini bir nebze de olsa yakalamış durumdalar. üzerine düşülse birkaç nesil sonra çok iyi işlemcilerle macbookları yakalyabilir windows ve qualcom-mediatekli mobil işlemcili cihazlar.
Windows’un ARM’a geçmesine daha seneler var. Apple’ın ilk ARM işlemcili Mac’lerinin üstünden 5 sene geçti, adamlar tüm programları ve mağazayı adapte etti Windows’lu düzgün ARM cihaz hala yok, Windows bile tam hazır değil. ARM işlemcili MacBook’lara bakın, 24 saat pil ömrü vaadediyor, ısınma problemi yok, prizden çekseniz bile tam güç çalışmaya devam ediyorlar ve incecik cihazlar. Bugün bir gaming laptop alın, prizden çektiğiniz anda cihazla oyun oynayamıyorsunuz, render vs. süreleri katlanıyor ve 2,5 kiloluk laptopa ek olarak 1 kiloluk 240w tuğla gibi adaptörle geziyorsunuz. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Hızlı