Şimdi Ara

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş(bahar dönemi) (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.625
Cevap
34
Favori
164.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,Anadolu Üniversitesine başvuran oldu mu? Ne zaman açıklanacak ?
  • Bir sorum bar ben gecen sene hazirlik okuyordum hazirligi gecemedim tekrar hazirlik okuma hakki 1 sene diger seneler sadece senede 4 tane plan finallere disardan kendiniz calisip hazirlaniyorsunuz.bende merkezi yatay gecisle ayni dil olan baska bolume gectim tekrar hazirlik okudum. Simdi yari donemde hazirligi gectim. Eski bolumume donmek istiyorum. Eski bolumume dondugumde direk bolumemi basliycam yoksa yine dil sinavina mi sokcaklar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benim de bir sorum olacaktı bu yıl güz dönemiyle birlikte gediz üniversitesi makine müh. bölümüne yerleştim hazırlık sınıfını muafiyet sınavlarıyla atladım girdiğim yıl puanım pamukkale makineye yetiyordu bu yatay geçişten faydalanabilir miyim? (Güz dönemin de 1 dersten kaldım bahar dönemi için Allah büyük)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmowa1 R kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Merkezi Yerleştirme puanı ile yatay geçişte taban puanın üzerinde bir puana sahip olmanız yeterli kriterdir. Alttan değil bir, tüm derslerinizin olması bile bir engel değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler bilgilendirme için fakat tarihleri çok geç değil mi ? Ben gediz üniversitesinde agustos sonunda kontrat imzalıyorum okula ödeme için ama sonuclar eylül de açıklanıyormuş.O sene 302 ile kapatmış pamukkale ve benim girişim 315 idi de işimi sansada bırakmak istemiyorum ona göre de denizlide ev kıralancak kafam çok karıştı @investigation

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmowa1 R kullanıcısına yanıt
    Sonuçlar 15 Eylül'de açıklanır. Puanınız yetse bile, diğer başvuran kişilerin puanı sizden yüksek olursa giremeyebilirsiniz. Kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ayrıca, benim bildiğim ödeme yapsanız bile yatay geçiş sonrası ödemeyi geri alabilir olmanız lazım... Okula bu konuyu sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: investigation

    Merhaba hocam. Merkezi Yerleştirme puanı ile yatay geçişte taban puanın üzerinde bir puana sahip olmanız yeterli kriterdir. Alttan değil bir, tüm derslerinizin olması bile bir engel değildir.

    üstad 1. sınftan 10-11 tane alttan dersimiz var diyelim, 2. sınıfa yatay geçiş yapıcaz ve 2. sınıf derslerini almak lazım fakat öncelikli alttan derslerimizi vermek olacak sanırım fakat bu alttan derslerden diğerlerine göre kolay derslerden muaf ettiler diyelim türk dili, ingilizce, pc vs. hadi o şekilde 8-9 tane alttan dersimiz kaldı, bize belli bir kredi limiti veriliyor o kadarlık ders alabiliyoruz diye biliyorum, şimdi bu alttan dersler o limite yaklaşıcak hatta dolduracak o zaman 2. ilk dönem derslerini alamayacağız ve bu dersler zorunlu dersler, burdaki sistem nasıl acaba? ilk başta o dönemki zorunlu dersler alındıktan sonra kalan kredi hakkıyla da alttan dersler mi alınıyor? eğer öyleyse daha iyi çünkü her yıl 2-3 ders vererek alttan dersler okul uzamadan verilebilir gibi. bunu sordum çünkü geçtiğim okulun 1 yıl uzaması benim için ölüm olur zaten üniversite sınavına hazırlık, hazırlı sınıfı ve merkezi yatay geçiş dalgasından dolayı 1. sınıf derslere girmeme derken 3 yıl kaybettim sayılır ne kadar seneye 2. sınıf olsam da



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergus -- 20 Nisan 2016; 8:40:57 >




  • Heisenbergus kullanıcısına yanıt
    Hocam, merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş konusu çoğu öğrenci için tatlı hayaller ve haklı nedenlerle bir çıkış noktası olarak görülmekte, ancak ve maalesef geçiş sonrası çoğu için kabusa dönmekte. Adaptasyon, sosyal ilişkiler falan bir kenara burda üzerinde durmak istediğim ve diğer adayların da dikkatle üzerinde durmasını istediğim nokta ders muafiyeti yani sınıf intibakı yani okulun uzaması durumudur.

    Bazı okullar var ki 3. Sınıftan yatay geçiş yapıyor, 50 ders geçmiş ama yeni okulu sadece Türkçe, tarih gibi temel dersleri sadece sayıp en az iki yıl kaybı oluşturabiliyor.

    Sizin 10-11 alttan dersiniz varsa öncelikle alttan derslerinizi, sonra kalırsa limitiniz dönemin zorunlu derslerini, sonra da kalırsa üstten ders alırsınız. Okuldan okula değişebilen bir husus var o da, diyelim ki birinci sınıf birinci dönem ders kredisi 30 ve sizin muaf olduğunuz ders kredisi 14, yani yarıdan az, o zaman siz sadece birinci dönem dersi alabiliyorsunuz.

    Diyeceğim o ki, yatay geçiş konusunu lütfen ciddiye alın, tüm bu olası olumsuz durumları minimize etmek adına geçmeyi düşündüğünüz okulun yönetmeliğini iyi okuyun, okula hali hazırdaki derslerinizin transkript ve ders içeriklerinizi dilekçe ile gönderip hangi sınıfa intibakınızın yapılacağını ve hangi derslerden muafiyet sağlanacağını resmi cevap ile isteyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ARKADAŞLAR BİLGİLİ OLAN KİŞİLERİN YARDIMINI BEKLİYORUM ARAŞTIRDIM FAKAT HERHANGİ BİR KESİN BİLGİYE ULAŞAMADIM YARDIMCI OLMANIZI BEKLİYORUM.

    ARKADAŞLAR BEN BU SENE İŞLETME BÖLÜMÜNE YERLEŞTİM FAKAT BÖLÜMÜMÜ ÖSYM PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YAPARAK DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM.YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTEDİĞİM BÖLÜM RADYO SİNEMA TELEVİZYON BÖLÜMÜ.MERAK ETTİĞİM SORU ŞU ÖRNEĞİN BENİM TS PUANIM 280 GEÇMEK İSTEDİĞİM BÖLÜM 290 İLE ALIM YAPIYOR BENİM BAŞVURMA ŞANSIM VAR MI YOKSA KABUL EDİLMEZ Mİ?YANİ DİYELİM Kİ BAŞVURDUM EN KÜÇÜK İHTİMALLE BİLE YATAY GEÇİŞ YAPMA ŞANSIM YOK MU?
  • barancelik9777 B kullanıcısına yanıt
    Hayır, hocam. Taban puan kriterini sağlamadığınız için merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş kapsamında başvuru yapamazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihler belli mi? Bir de benim puanım geçeceğim bölümün taban puanının üstünde buna rağmen geçememe olasılığım var mı?
  • Di? hekimli?indee okuyorum mühendisli?e geçebilir miyim?
  • Arkadaşlar ben anadolu üniversitesinde okuyorum basın yayını kazanmıştım 2014te fakat hazırlıkta ikinci senem hazirandaki sınavı veremezsem yüzyüze eğitim hakkım biticek.bu durumdan dolayı ben yine anadolu üniversitesinin felsefe bölümüne geçmek istiyorum bölüm o sene 286 puan ile kapatmış benim puanım 294 sizce geçememe olasılığım var mı ona göre ev tutucamda yada sizlere soruyorum sizce anadolu felsefe mi dumlupınar siyaset bilimi mi biliyorum aslında bölüm olarak dumlupınar daha iyi gibi duruyor ama hem kütahyayı istemiyorum hemde dumlupınarın anadolu kadar iyi olduğunu düşünmüyorum var mı yardımcı olabilecek bir arkadaş ?
  • Merhaba arkadaşlar bende hazırlığı bitirdim makine mühendisliğine başlayacaktım fakat bilgisayar mühendisliğine geçmek istiyorum puanım 287,01037. Bilgisayar mühendisliğine geçmek istiyorum namık kemal üniversitesine örgün 287,39748 ikinci öğretim 268,08126 puan. Bunlara geçebilme olasığım nedir fikri olan var mı ?
  • Valmeise V kullanıcısına yanıt
    Hocam kontenjana bağlı bu da üniversiteye bağlı demek oluyor. Yani yök tüm üniversitelerin açaçağını duyurmuştu eğer o doğruysa geçersiniz puaniniz o döneminkine göre baz alınıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maddworld kullanıcısına yanıt
    ne zaman açıklanacak kontenjanlar peki
  • okokmenn O kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla ağustosta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bir sorum var bilen varsa lütfen yazsın;
    Ben bu sene kazandığım ünide 1. dönem otomatik kayıttan ders kayıdı yaptırdım fakat 2. dönem otomasyona dahi girmediğim için ders kayıdımı yaptırmayı unuttum
    2. dönem ders kayıdı yaptırmamış olmam benim başvuru yapmama engel olurmu
    Çünkü istenilen belgelerde Transkripsyon var ve 2. dönemde aldığım hiç bi ders gözükmüyo bu sıkıntı çıkartırmı
    Sonuçta devamsızlıktan fln kalmadım o döneme hiç ders kaydı yaptırmadım
  • ya allah icin biri cevaplasin ben 4 yillik isletme okuyorum 2. sinifa gectim . 2 yillik on lisans adalet bolumune gecebilir miyim puanim falan tutuyor ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KittyHawk855 K kullanıcısına yanıt
    yok, engel değil hiçbiri
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.