Şimdi Ara

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş(bahar dönemi) (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.625
Cevap
34
Favori
164.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bedirhan54 B kullanıcısına yanıt
    geçen dönem , bu yasa ilk değiştiği zamanlarda bahar yarı yılı için geçiş yaptım yani aradönemde değiştirdim
    sorun nedir ?

    ((artık ara dönemde geçiş yapılmıyor bu bilgilendirmeyide ekliyeyim))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultra7 -- 11 Eylül 2014; 15:47:30 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultra7 -- 11 Eylül 2014; 15:47:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grejuva6

    geçen dönem , bu yasa ilk değiştiği zamanlarda bahar yarı yılı için geçiş yaptım yani aradönemde değiştirdim
    sorun nedir ?

    ((artık ara dönemde geçiş yapılmıyor bu bilgilendirmeyide ekliyeyim))

    Yani biz seneye bekliycez öylemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedirhan54 B kullanıcısına yanıt
    evet o zamana kadar yönetmelikte bir değişiklik olmaz ise öyle görünüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben Ytü gemi makineleri işletme mühendisliği okuyorum yeni başlayacağım yani şimdi benim merkezi puanım itü meteoroloji mühendisliğini tutuyordu yani şimdi ben meteorolojiye yatay geçiş yapabilecek miyim teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uğur.U U kullanıcısına yanıt
    puanın yetiyosa başvurabilirsin ama konteyjan açmak zorundalarmı bunu bende bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mode03

    quote:

    Orijinalden alıntı: anatomi96

    Hocam nasil olucak o. Ben %25 burslu radyoloji okuyacagim . Devlet okuluna gecmek istiyorum. Canakkale edirne istanbul kocaeli felan. Her okulda kontenjan 2-3 felan . Kabul edilme durumu olur mu ?
    Osym puanimla devlet univ. Puani uyusmuyor dersleri cok iyi tutup gecmeyi dusunuyorum. Biraz anlatirmisin gecisi nasil gerceklestirdigini

    Ben merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçişe başvurdum bu sene 1. sınıfı bitirdim 2 ye geçicektim başvurdum .
    Öncelikle başvurular bu sene için bitti ara dönemde de geçiş olmayacak mecburen seneye başvurmayı bekleyeceksin.
    Asıl önemli olan senin yerleştiğin sene aldığın puanın şuan geçmek istediğin bölümün senin yerleştiğin yılki taban puanı eğer bu puanın üzerindeyse başvurmaya hakkın oluyor ki herhangi başarı şartı aranmıyor istersen bütün derslerden kal ama yine de başvuru yapabiliryorsun.
    Okulların sitesinde başvuru için evraklar listesi var gerekli belgeleri okulundan alıp başvurmak istediğin okula gönderiyorsun.
    Kont.sayısı başvurduğun bölümün okulun senin yerleştiğin yıldaki aldığı öğrenci sayısının %10 u kadar en az bunu %30 a çıkarabilirler başvuru durumuna göre.
    Bir de istediğin kadar okula başvurabiliryorsun önemli olan taban puanla senin punanının tutması onun haricinde özel okuldan devlete geçme olayı yok ben bahçeşehirden sakarya üniversitesine kabul aldım bir de karadeniz teknik üniversitesine başvurmuştum o daha açıklanmadı ikisinden de kabul gelirse bana kalmış birşey istediğime kayıt yaptırıcamayrıca birinci öğretimdim başvurduğum yerler ikinci öğretim yani sıkıntı yok tek ve en önemli şart puanların uyuşması umarım yardımcı olmuşumdur mesela 10 kişi bile alsa okul en az 1 kişi alır yatay geçişe başvuranlardan


    Hocam peki şu an okuduğum bölümde olan derslerden birkaçı geçiş yapmak istediğim okulda yoksa onlar ne oluyor? Bir de tam tersi olursa ne oluyor? Sadece bu var kafamda soru işareti olarak. *Alttan hiç dersim yok. Şuan 2. sınıftayım.




  • daha önceden aldığın dersler gideceğin yerde varsa onu sayıyolar sanırım yoksa da alıyosun mecburen yani dönem uzayabilir alttan dersin yoksa yeni geçeceğin yerdeki ders programındaki dersleri de önceki okulunda aldıysan kaldığın yerden devam bakalım ben daha başlayamadım kayıtı bekliyorum bu konuda daha tecrübem yok okulu ara istersen daha net bilgi alabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mode03

    daha önceden aldığın dersler gideceğin yerde varsa onu sayıyolar sanırım yoksa da alıyosun mecburen yani dönem uzayabilir alttan dersin yoksa yeni geçeceğin yerdeki ders programındaki dersleri de önceki okulunda aldıysan kaldığın yerden devam bakalım ben daha başlayamadım kayıtı bekliyorum bu konuda daha tecrübem yok okulu ara istersen daha net bilgi alabilirsin

    Bazı aldığım dersler geçiş yapmak istediğim okulun son senesi ya da 3. senesinde var mesela. Sanırım o şekil olunca ondan muaf oluyorum. Bir de denk ders varsa ona göre muaf sayılabiliyor muşum.

    Bu işin bu kısmını sevmiyorum işte. Okul başladı hâlâ gidememişsin okula. Lastik gibi sündürüyorlar. Adam gibi al başvuruları kayıt et, diğer öğrencilerle beraber başlat döneme. İşin içeriğini bilmeden de konuşmak istemiyorum ama adamı hayattan soğutuyorlar.




  • aynen öyle ben sakaryaya da başvurdum oradan da kabul aldım ora hemen tek liste olarak yayınladı kayıt işini de halletti geçen haftaydı galiba ktü koklata koklata veriyo listeyi bakalım yarın açıklanıcak diye bekliyoruz kabul aldım fakat listenin açıklanmasını beklemek zorundayım
  • beyler öncelikle;
    alttan dersim var sıkıntı olur mu?
    öğrenim gördükleri 1 ay içerisinde başvuru yapabiliyorduk. bu yıl değişti heralde ağustos sonunda bitti galiba? yada şuan başvurabiliyor muyuz?
    üstteki bir arkadaş artık ara dönemde yapılamıyor demiş. doğru mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rektangular -- 23 Eylül 2014; 10:03:58 >
  • Merhaba arkadaşlar
    öncelikle herkese iyi bayramlar

    Süleyman demirel üniversitesi müh. fak. inşaat mühendisliğinde okuyorum 2013 yılında 338 puanla girdim.1 sene hazırlık okudum bu sene 1.sınıfın güz dönemine başladım. memleketim olan denizlideki pamukkale üniversitesi inşaat mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum ama malesef yazın ki merkezi yatay geçiş başvurusundan haberim olmamış.

    forumda yazılan yazıları okudum ve bazı arkadaşlar yökün kararlarının resmini atmışlar bende onları inceledim.Son yapılan yök açıklamasında "Her eğitim öğretim döneminde eğitim-öğretim döneminin başlamasından en geç bir ay içinde başvuru yapılabileceği " yazıyor şuanda başvuru yapma imkanım varmı malum okullar 15 eylülde açıldı.


    yada oda olmazsa bahar döneminde geçiş yapma imkanım var diye biliyordum ama bazı arkadaşlar bu sene bahar döneminde merkezi yatay geçiş yapılamayacağını söylüyorlar bunun kesin bilgisine sahip olan varmı? (bayram tatili geçsin hem yök hem de paü ile görüşeceğim)






  • Eyvallah Teşekkür ederim.Bütün maddeleri okudum bahar döneminde geçiş yapılamıyormuş. Artık normal yatay geçiş sistemiyle geçmeyi denicem olmazsa seneye güz döneminde fazla kişi başvurmazsa geçebilirim.
  • Ben odtü ee de okuyorum. 1.sınıfım. Tıbba geçme imkanım var mı acaba?
  • KingOfShadows kullanıcısına yanıt
    acaba nasıl dilekçe yazdınız yök e bahar yarıyılında yatay geçiş olması için
  • dilekçe örneği gönderebilir misiniz
  • dilekçe örneklerini atabilir misiniz
  • Up. Dilekçe yazalım. Bahar döneminde geçiş için uğraşalım arkadaşlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.