Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (407. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.416
Cevap
192
Favori
578.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fekloooo F kullanıcısına yanıt
    Soru nedir
  • goldenscalpel kullanıcısına yanıt

    İki üniversitenin de müfredat ve ders içeriklerini çıkart. Derslerin akts ve TUK (teori uygulama kredi) lerini karşılaştır. Geçiş yapmak istediğin üniversitenin yönetmelik ve ilgili yönergesini indir.

    Bazı üniversiteler (Geçiş yapmak istediğin üniversite) dersi saymak için AKTS ve TUK 100% tutmalı yada fazlası olmalı der. Bazıları 70% yeterli der. Ders içerikleriyse genelde tutar.

    Tıp için sınıf geçme kriteri neyse, o kadar dersten muaf olacağını kendin aşağı yukarı gördüysen tahmin ettiğin sınıfa intibak edilirsin.


    Mersin için ders içerikleri ve AKTS TUK bilgileri linki

    Mersin Üniversitesi - Bilgi Paketi


    Mersin Üniversitesi yönetmelik ve yönergesi

    Mevzuat Bilgi Sistemi


    Yatay geçiş, intibak ve muafiyet için ilgili maddeleri bulamadım. Sen bak belki bulursun, bulamazsan bölümü arayıp AKTS ve TUK ne kadar tutmalı uygulamayı nasıl yapıyorlar sorman gerekir.





  • arkadaşlar selam. 4 sene evvel myp yapmıştım ben de. zamanında çok araştırmıştım sizin gibi, sorusu olan varsa sorabilir

  • noxiousu kullanıcısına yanıt

    Merhaba ben önümüzdeki sene myp ile okul değiştirmek istiyorum fakat mevut azami sürem 2022 yılında doluyor. 4 senelik bir bölüme geçsem 2 sene sonra okuldan atılırmıyım bilginiz var mı?


    Yada azami süre ile ilgili bilgisi olan var mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: noxiousu

    arkadaşlar selam. 4 sene evvel myp yapmıştım ben de. zamanında çok araştırmıştım sizin gibi, sorusu olan varsa sorabilir

    Merahaba ben 1.sınıf öğrencisiyim bahar dönemi geçiş yapmak istiyorumda benzer bir bölüme bazı dersleri saydırmak istiyorum geçiş yapacağım üniversitenin kayıt tarihi ile benim final tarihlerim çakışıyor eski okuldaki vizelerime girebilirmiyim giremessem hiç bir dersimi kabul etmeyip 2.döneme geçirirlermi yaz okulu alttan alma ile halledebilme şansı tanırlarmı?

  • Arkadaşlar ben İstanbul Aydın Üniversitesinde bir bölüme tam burslu geçiş yapmak istiyorum. Myp ile geçiş yapıcam ve benim yks puanım bu bölümün %100 burslusundan daha fazla. Böyle bir şey yapabilir miyim çoğu üniversitede %100 bursluya yatay geçiş yapılamıyor. Ayrıca ben şuan bir devlet üniversitesinde hazırlık sınıfı okuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçişlerde tam burs veren vakıf üniversiteleri konusunda bilgisi olan var mı ? Hangi üniversiteler bu bursu veriyor?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: üniversiteliiühf

    Geçişlerde tam burs veren vakıf üniversiteleri konusunda bilgisi olan var mı ? Hangi üniversiteler bu bursu veriyor?

    HANGİ VAKIF ÜNİVERSİTESİNE GİTMEK İSTİYORSANIZ O ÜN. BURSUNA BAKIN.

  • Hazırlıkta iki sene kalmışsam başka bir üniye yatay geçiş yapıp orada hazırlık okuma hakkım var mı ?

  • Yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JusteMilieu

    Yok.

    Ben hazırlıkta gectigimiz bahar döneminde okulu dondurmustum ve bununla beraber ekstradan yarım donem daha okuma hakkı verilmişti. Şimdi bu sene sonu iki sene hazirligim bitecek ama yarım donem hakkım olacağı için başka ünide hazirlik okumam mümkün mü ? Okursam orada da sadece yarım donem mi hak verecekler ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet yarım dönem hakkınız olacak. Temeliniz varsa sıkı bi çalışmayla yarım dönem hazırlık sınavı için yeterli olur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: üniversiteliiühf

    evet yarım dönem hakkınız olacak. Temeliniz varsa sıkı bi çalışmayla yarım dönem hazırlık sınavı için yeterli olur

    Çok teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merkezi puanla yatay geçiş için her okul ve bölüm kontenjan açmak zorundaydı değil mi ? Mesela İstanbul Üni'de Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümüne geçeceğim kesin olarak kontenjan açar mı ?

  • 2013 yılında üniversitemin hazırlık sınıfını geçtim. Bu güz dönemi kayıt yaptırmadım, pasif öğrenci olarak gözüküyorum. Şimdi ben X üniversitesine geçersem (zorunlu hazırlık sınıfı olan) İngilizce yeterlilik sınavına girmek zorunda mıyım değil miyim?

  • Arkadaşlar merhaba. Bu konu hakkında sizden fikir almak istiyorum. Bir konu aklımı kurcalıyor.


    Şimdi ben X üniversitesinde şu an hazırlık okumaktayım. Y üniversitesinde ki bir bölüme bu yöntem ile, ek madde 1, geçmek istiyorum. Fakat gitmek istediğim Y üniversitesinde ki bölümde hazırlık yok. Ben de bu senenin sonunda Y üniversitesine geçmek istiyorum. Fakat nasıl olacak bilmiyorum bu hazırlık mevzusundan dolayı. Bana yardımcı olabilir misiniz?

  • liamont L kullanıcısına yanıt

    KAYITLI OLDUĞUNUZ X ÜNİVERSİTESİNDEN EVRAKLARINIZI ALIP Y ÜNİVERSİTESİNE BIRAKICAKSINIZ UYGUNMUSUNUZ BAKICAKLAR . UYGUNSANIZ O BÖLÜME KABUL ALICAKSINIZ.

  • liamont L kullanıcısına yanıt

    hazırlık olmaması bir şeyi değiştirmiyor, puanınız yetiyorsa birinci sınıftan başlarsınız.

  • Selamlar


    Türkçe Tıp fakültesinde okuyorum . Türk Alman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne geçiş yapmak istiyorum ama Almanca yeterlilik belgem yok .Şuanda 1.sınıftayım önümüzdeki yaz başvurmayı düşünüyorum. Hiç hazırlık eğitimi almadım. Almanca hazırlık okuyabilir miyim ? Yeterlilik belgem yokken kabul görür müyüm ? Geri kalan bütün gereklilikleri sağlıyorum.



    Yök bu konuyla ilgili şu şekilde bir açıklama yapmış kendi sitesinde :

    -18. Öğretim dili tamamen veya kısmen yabancı dilde eğitim yapan programlara geçişte öğrencinin ilgili yükseköğretim kurumu tarafından aradığı yabancı dil şartını sağlaması gerektiğine, kayıtlı olduğu programda iki yıl hazırlık sınıfı eğitimi almış olanların tekrar hazırlık sınıfı eğitimi alamayacağına,

    a) İlgili yükseköğretim kurumu tarafından aranan yabancı dil şartını sağlayamayan ve daha önce iki yıl hazırlık sınıfı eğitimi almamış öğrencilerin öğretim dili Türkçe programdan (örneğin İşletme (Türkçe) programından İşletme (İngilizce) programına geçişte) tamamen veya kısmen yabancı dilde eğitim yapan aynı isimli programlara en geç ikinci sınıf eğitimine başlamadan geçiş yapabileceklerine ve bu öğrencilerin yabancı dil hazırlık eğitimi alabileceklerine (daha önce bir yıl hazırlık sınıfı eğitimi almış olanların en fazla bir yıl hazırlık sınıfı eğitimi alabileceklerine),
    b) Öğretim dili Türkçe programdan farklı isimli (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Türkçe) programından Makine Mühendisliği (İngilizce) programına geçişte) tamamen veya kısmen yabancı dilde eğitim yapan programlara geçişte bu usul ve esaslardaki şartları sağlayan öğrencinin kayıtlı olduğu döneme bakılmaksızın geçiş yapabileceğine ve bu öğrencilerden ilgili yükseköğretim kurumu tarafından aranan yabancı dil şartını sağlayamayan ve daha önce iki yıl hazırlık sınıfı eğitimi almamış öğrencilerin hazırlık sınıfı eğitimi alabileceklerine (daha önce bir yıl hazırlık sınıfı eğitimi almış olanların en fazla bir yıl hazırlık sınıfı eğitimi alabileceklerine),



    Buradaki b maddesine göre böyle bir hakkım var ama Türk Alman Üniversitesi sitesinde şu şekilde bir yazı paylaşmış:


    -Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen hazırlık sınıfı muafiyeti sağlayan uluslararası dil belgelerinden birinden istenilen puanı almış olmak.



    Önceden hiç benim gibi Türkçe bir bölümden Türk Alman Üniversitesine geçiş yapmış var mı ? Yapan veya yardımcı olabilecek kişiler özelden mesaj atarsa çok memnun olurum . Şimdiden teşekkürler .





  • düşünenadam3546 D kullanıcısına yanıt

    Taü'ye mail attım ve cevap verdiler Ek madde 1 YÖK ilkelerine uyduklarını ve geçiş yapabileceğimi söylediler .Umarım sonradan araştıran birine yardımı olur .

  • 
Sayfa: önceki 405406407408409
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.